Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מעריך שאתה לא באמת יודע את כל פיזור ההשקעות והעסקים שלי, שעות העבודה שלי, תלוש השכר מכל אחד מהם וסדרי העדיפויות שלי.

למרות כל אלה, אתה מרשה לעצמך לרמוז רמזים חצופים!

ואתה לא רומז רמזים חצופים? תקן אותי אם אני טועה..

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי סולם הערכים הפרטי שלי, דמי אבטלה הם דבר מבזה.

ג. לפי הסטנדרטים שלי זה מבזה. מצטער. כל אחד קובע לעצמו סטנדרט.

שים לב לדגשים באדום בבקשה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

התלבטתי אם לכתוב או לא, בסוף החלטתי שכן.

אתה כרגע (וזה לא משנה מה עשית וכמה הרווחת בעבר) חושב 100% כמו בוס, לכן אתה כנראה לא רואה סיבה הגיונית לשלם מעבר למינימום ומתלונן שאף אחד לא רוצה לעבוד אצלך. הרי אתה מציע עבודה! למה אין מתמידים...?

כשעובד מרוויח מינימום לשעה, האנטגוניזם שנוצר מכך הוא אדיר. אולי זה יתבטא בתפוקה גרועה, אולי בעזיבה מוקדמת של מקום העבודה.

מינימום זו אמירה. זה לא סתם מספר באקסל. זו אמירה שזה מה ששווה העובד - כלום. אתה משלם כי החוק אומר.

אח"כ אתה מוסיף מכה - משמרות של 12 שעות ועבודה 6 ימים בשבוע. אכן, עם כל-כך הרבה שעות, גם משכורת מינימום שעתי תגיע ל-6-6.5K. הייתי שם, אני יודע. זה לא ממש משמח את העובד שמוסר את כל החיים שלו בשביל זה. אין אפשרות לימודים, אין ממש חיי חברה (לא כשאתה מגיע מת אחרי 14 שעות ברוטו) וההרגשה היא שאתה עובד כי אתה חייב לאכול, אך לא יותר מכך.

זה לא רק אני, עוד רבים אחרים שראיתי בהרבה מקומות מרגישים כך. העלאה קטנה, אפילו ל-24 ש"ח לשעה תיתן לעובד את האקסטרה הקטן שהוא חושב שמגיע לו (או שמגיע לו באמת, כן?).

האם העסק שלך בקרשים ואתה באמת לא מסוגל לשלם את הטיפה הנוספת כדי למשוך אנשים טובים?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

באחת ההודעות ציינתי שהקידום שאני נוהג לפיו הוא תלוי מוטיבציה ולא תלוי וותק.

עובד מתחיל בהחלט יתחיל משכר מינימום. לא יותר.

מתוך קרוב ל60 אנשים שאני מעסיק בעסק הרלוונטי, 2 עדיין מרווחים מינימום. לאחד וותק של 3 חודשים. השני עובד 5 חודשים.

ברגע שיעברו שלבים מסויימים, שכרם יעלה בהתאם.

היות ואני לא מעסיק עובדים בכפייה, כנראה שהעובדה שיש לי כאלה שעובדים בתהליך הזה מעל 15 שנה, ורוב אלה שמחזיקים שנה ראשונה נשארים לתקופה שעולה על שש שנים בכל זאת מצביעה שמשהו עובד נכון.

היות והדיון נסוב סביב מציאת עבודה כתחליף לדמי אבטלה, זה פחות רלוונטי. זה שיש פה כאלה שזורקים הערות על עבדות, זה עניינם.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

השאלה עד כמה מעל המינימום, למעסיקים יש נטיה כזאת. להוסיף חצי שקל מעל המינימום בחוק ולהגיד, "אנחנו משלמים מעל המינימום"

עם שעות עבודה כאלה למה אתה חושב שחברה צעירים יבואו לעבוד אצלך? הם לא רוצים לצאת לבלות? אין להם חברים?

כנ''ל גם חברה מבוגרים יותר. הם בבית נטו בשביל לשים את הראש וללכת עוד פעם לעבודה, וככה כל השנה. לא רואים ילדים לא אישה.

בקיצור מה שמנסים להגיד לך כאן בעיה כאן זה לא העולם היצור הלא ממוזג, אלה העבודה והכמות שלה.:|

חוץ מזה אין איזה חוק שאומר שמותר לי לעבוד 8-9 ואם לא בא לי לעבוד שעות נוספות אז אני יכול לא לעבוד ולא יכולים לחייב אותי להישאר? :shock:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
באחת ההודעות ציינתי שהקידום שאני נוהג לפיו הוא תלוי מוטיבציה ולא תלוי וותק.

עובד מתחיל בהחלט יתחיל משכר מינימום. לא יותר.

מתוך קרוב ל60 אנשים שאני מעסיק בעסק הרלוונטי, 2 עדיין מרווחים מינימום. לאחד וותק של 3 חודשים. השני עובד 5 חודשים.

ברגע שיעברו שלבים מסויימים, שכרם יעלה בהתאם.

היות ואני לא מעסיק עובדים בכפייה, כנראה שהעובדה שיש לי כאלה שעובדים בתהליך הזה מעל 15 שנה, ורוב אלה שמחזיקים שנה ראשונה נשארים לתקופה שעולה על שש שנים בכל זאת מצביעה שמשהו עובד נכון.

היות והדיון נסוב סביב מציאת עבודה כתחליף לדמי אבטלה, זה פחות רלוונטי. זה שיש פה כאלה שזורקים הערות על עבדות, זה עניינם.

קודם כל זכותו של מעסיק לשלם מינימום ואין זה מעניינם של חברי הפורום או כל אדם אחר מצבו הכלכלי או איזה רכב עומד בחניה שלו.

עם זאת אני עדיין אני חושב שזאת היתממות להגיד שכנראה משהו עובד טוב כי נשארים .

יש הרבה אנשים שנשארים בעבודה לא מתוך זה שטוב להם אלה מתוך זה שהחיים לא האירו להם פנים ואין להם אפשרות אחרת .

פורסם

זה מזכיר לי כשעבדתי שבוע בתחנת דלק (על ההתלמדות לא רצו לשלם לי) וכשנתתי להם את המשמרות לשבוע הבא הם אמרו לי "הבעיה אצלכם הצעירים זה שאתם לא רוצים לעבוד".

סליחה אבל אם אני לומד יום שלם 5 ימים בשבוע (מכינה), אני לא ממש יכול לעבוד 6 ימים בשבוע.

בסוף הוא אמר לי "אני לא מבין אתכם. כל שבוע יש לי עובדים חדשים ואני לא מבין למה. למה אתם כל כך עצלנים? אני משלם לכם שקל מעל המינימום אז לפחות תגידו תודה".

ובתור בעל עסק לשעבר אני יכול להגיד בוודאות שאם אתה משלם מינימום, אנשים לא יעבדו כמו שצריך.

הם תמיד יגידו "לא משלמים לי מספיק בשביל לחייך" או "לא משלמים לי מספיק בשביל לנקות שירותים".

כשאתה משלם מינימום אתה בעצם אומר לעובד "הייתי משלם לך אפילו פחות אבל לא נותנים לי".

אז פלא שהעובדים עפים משם?

פורסם

כשאתה משלם מינימום אתה בעצם אומר לעובד "הייתי משלם לך אפילו פחות אבל לא נותנים לי".

אז פלא שהעובדים עפים משם?

זה אומר הכל. :arrow:

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אני למשל סוציולוג ואנתרופולוג.

איזה סוג של ביטחון יכול להיות לי בפרנסה בארץ?

פה אני יכול לעשות מה שאני רוצה מבחינה מקצועית ולהרוויח מספיק בשביל לחיות וגם לקנות דירה.

בארץ זה בלתי אפשרי.

סליחה על ההקפצה האטומית, אבל אני רק שאלה.

איך נהיית סוציולוג ואנתרופולוג? מי סבסד לך את הלימודים סבסוד עמוק?

עוד שאלה:

באיזו מדינה בדרום אמריקה היו לאחרונה מהומות עקב כך שהשכלה גבוהה היא לא בהישג ידה של רוב האוכלוסיה עקב מחירה הגבוה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עוד שאלה:

באיזו מדינה בדרום אמריקה היו לאחרונה מהומות עקב כך שהשכלה גבוהה היא לא בהישג ידה של רוב האוכלוסיה עקב מחירה הגבוה?

אני חושב שהייתי בכיף מצטרף לתהיות שהעלית ניטש, אני פשוט לא רוצה להתעצבן. לא רוצה להיכנס אישית באנשים מעל דפי הפורום.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
קודם כל זכותו של מעסיק לשלם מינימום ואין זה מעניינם של חברי הפורום או כל אדם אחר מצבו הכלכלי או איזה רכב עומד בחניה שלו.

עם זאת אני עדיין אני חושב שזאת היתממות להגיד שכנראה משהו עובד טוב כי נשארים .

יש הרבה אנשים שנשארים בעבודה לא מתוך זה שטוב להם אלה מתוך זה שהחיים לא האירו להם פנים ואין להם אפשרות אחרת .

רוב המעסיקים שמשלמים שכר מינימום לעובדיהם לא עושים זאת מתוך רצון לנצל אנשים חלשים, אלא לרוב אלו עסקים עם שולי רווח נמוכים - מפעלי מזון, תחנות דלק, רוב ענפי התיירות וכדומה.

מניסיון, לעבוד עם אנשים שמקבלים שכר מינימום זה תענוג קטן מאד; קיימת תחלופה אין סופית של עובדים והמוטיבציה נמוכה עד אפסית, וכמובן שגם התפוקה בהתאם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עוד שאלה:

נקודה טובה. מאוד.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
רוב המעסיקים שמשלמים שכר מינימום לעובדיהם לא עושים זאת מתוך רצון לנצל אנשים חלשים, אלא לרוב אלו עסקים עם שולי רווח נמוכים - מפעלי מזון, תחנות דלק, רוב ענפי התיירות וכדומה.

או כאלה שמחזיקים את העובד בשביל לסמן V, כי הם חייבים, כמו שמחזיקים שומר בכניסה לסופר, ואין להם טעם להשקיע בכח אדם איכותי.

או כאלה שנמצאים במקום עם אחוז אבטלה גבוה, ואין להם מחסור בכח אדם, אז הם מרשים לעצמם להיות חזירים.

או כאלה שבהם לא נדרש ידע והכשרה (כמו מיון בוטנים או משהו), אז אין בעיה לסבול תחלופה גבוהה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עוד שאלה:

טיפה נמאס לי מהטענות האלו.

כן, ממשלת ישראל עזרה עם סבסוד הלימודים.

כן, בצ'ילה רוב האוכלוסיה לא יכולה לאשר לעצמה לימודים בלי חובות.

אבל!

אני לא פה בגלל המדינה.

אני לא פה בגלל ביטוח בריאות, לימודים או כל דבר אחר שקשור למדינה הזאת.

אני פה בשביל לעשות כסף ולהבטיח לעצמי עתיד כלכלי כמו שצריך!

לא ענייני בדיוק כמה מרוויחה העוזרת (חוץ מזה שאני משלם לה) או כמה מרוויח הבחור ששם לי דלק (אין פה תדלוק עצמי כמעט).

אני לא חלק מהמדינה שבה אני נמצא כי אני לא בבית.

ישראל היא הבית.

הבעיה היא שאני מרגיש כאילו שבבית ההורים לא נמצאים ויש שם איזה דוד סאדיסט שבא להתארח ואני חייב לעוף משם עד שהוא יילך כי הוא כל היום מציק.

אם מישהו יציע לי עבודה יותר טובה בקנדה, ארה"ב, אנגליה או ארגנטינה, אני אעבור לשם תוך דקה.

תפסיקו להתנהג כאילו שאני מגן על צ'ילה או אומר שהיא מדינה יותר טובה מאשר ישראל.

בשבילי, במצב שבו אני נמצא, הרבה יותר קל מאשר בארץ ויכולה להיות לי דירה משלי תוך שנתיים-שלוש.

אם אני נשאר פה 6 שנים, אני אוכל לשלם במזומן על בית של 200 מטר במושב בארץ, וזו המטרה העיקרית.

• תוכן חדש...