Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי המיסים, אל תשכח שאתה הוא לא היחיד שמשלם אותם מן הסתם. עלות המחייה גבוהה משהייתה אמור להיות, בין השאר כי הדלק ממוסה בשיעור גבוה, מה שמייקר את ייצור המוצרים והובלתם. סיבה נוספת לכך היא שהשוק בישאל הוא קטן, ומרוחק גאוגרפית מרוב מוקדי החיות שלו. ובין השאר, נכון, הוא גם ריכוזי מאוד במספר תחומי מפתח. יש סיבות רבות ליוקר המחיה, אבל מתוך כל הסיבות הללו הסיבה הרלוונטית לדיון היא המיסים. כלומר החלק היחסי במחיר המוצר, שיכל להיחסך מהצרכן במידה והמס העודף שהממשלה הייתה גובה היה מתבטל. אבל אז מה היה קורה? מהיכן היו מממנים את קצבאות ביטוח לאומי, את התמיכה במגזרים החלשים בחברה הישראלית (חרדים וערבים בעיקר) וכן הלאה? כמובן שבתוך העוגה הזו יש דליפות תקציב רציניות, ויש הרבה מקומות שבהם היה ראוי לקצץ, אך לדעתי העקרון הוא שהמחייה יקרה מכיוון שבשורה התחתונה ישראל היא מדינה קטנה, צעירה, ומוקפת אוייבים. לשמור על יציבות מרקם המציאות שהושגה עולה לא מעט כסף, ועל כן אנחנו נאלצים לשלם כ"כ הרבה מיסים. בתחנת הדלק, בסופר, ובכל מקום אחר. אני בטוח שאם המדינה הייתה מוקפת בשוויצרים נעימי הליכות והייתה קיימת כבר 200 שנה (כלומר עברה את כל "חבלי הלידה") המצב היה שונה לחלוטין מהבחינה הזו.

בקשר למה שכתבת על התעסוקה, אתה צודק במאה אחוז, אין עוררין על כך שאי אפשר לדעת מה יוליד יום, ולכן עם כל החסכונות והבטחון התעסוקתי שבעולם, עדיין במצבים עדינים של משבר עולמי לא ניתן לצפות את המחר בהקשר הזה, ואי לכך עדיין עלולה "לרחף עננה" מעל הראש בתקופות מסויימות כמעט ללא קשר לתחום התעסוקה.

אתה טועה ומטעה סתם. עלות הדלק בישראל לא גבוהה יותר מבאיחוד האירופי, עלות ההובלה בישראל לא גבוהה יותר מבאיחוד האירופי, ועדיין פירות וירקות שמגודלים בישראל יקרים יותר מפירות וירקות המיובאים לאיחוד האירופי לצרכן הסופי.

חלב וביצים המגודלים בישראל יקרים מחלב וביצים באיחוד האירופי.

בשר ומוצריו כנ"ל, מוצרי חלב גם.

אין פה בכלל עניין של מיסוי, עלות הדלק, או עלות שינוע חומרי הגלם. גם לזה שישראל היא מדינה צעירה ומוקפת אויבים, או לילודה, או למגזר החרדי אין פה בכלל עניין.

לך תחפש קצת על הדוגמאות שנתתי פה (חיתולי בייביסיטר, קדבורי, חטיפי העמק, הסיפור של הסופר במצפה רמון ועוד) ותראה איך ניצול של כח מונופוליסטי גורם למחירים הגבוהים בארץ, ולא שום דבר אחר.

בבלגיה יש 10 מליון תושבים, באוסטריה 8 מליון ובשתיהן עלות המוצרים האלו נמוכה מבישראל (שגם בה 8 מליון תושבים, אם לא סופרים את ערביי יש"ע).

אה, וכמעט שכחתי, עלות הייצור באירופה גבוהה מעלות הייצור בישראל, והמע"מ בערך זהה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"אחריות אישית" זה מושג שהוא המפתח לפתרון של רוב הבעיות שאנשים נתקלים בהן במשך החיים:

לא רוצה לחיות בעוני? אל תעשה ילדים בגיל מוקדם, ואל תעשה יותר ילדים מכפי שאתה יכול לכלכל. לא רוצה לכתוב טורים בYNET על כמה שהמצב במקצוע שלך קשה וכמה שלא מעריכים אותך ולא משלמים לך? תלמד מקצוע מבוקש. לא טוב לך? יקר לך? קשה לך? תנסה את מזלך במדינה אחרת. קח אחריות על החיים שלך ותעשה את זה.

אין לי שום בעיה עם מי שלומד סוציולוגיה ואין לי שום בעיה בכלל עם מי שהולך להתפרנס בארץ זרה. זה הכל בסדר. הבעיה מתחילה בכך שהמציאות לא תואמת את הציפיות ואתה בא למישהו אחר בטענות מלבד עצמך.

חןתם על כל מה שכתבת ב 2 ידיים ובעשר אצבעות.

אבל זה לא רק בתחום הכלכלי, התנערות מאחריות אישית היא מכת מדינה בכל תחום שרק תחשוב עליו (ואני מדבר ברמת הפרט היום יומית ולא על פוליטיקאים ושועי עולם).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מדריך לשורד

מקוה שלא מוקדם מדי מכדי לתפוש

פתרונות

אין לקחת הלוואות משום סוג ,ולשום מטרה

אין לנהל חשבון בנק ,רק במזומן נכון מאוד!

פתרונות מגורים יצירתיים -קאראוונים ,מיזוגים בין משפחות יש יותר מדי אנשים שלא מוכנים לזה, במיוחד נשים שחושבות על ילדים. הצעתי את זה לאשתי והיא ממש לא התלהבה. הרעיון של לחיות עם כמה חברים בוילה גדולה בכרמיאל לא ממש קסם לה כי היא רוצה פרטיות

עושר אינו בהכרח מתכון לאושר ,כאשר בעוני לאורך זמן אתה הופך חופשי יותר ומאושר ,תוך כדי התקרבות לבני המשפחה והסובבים

ניתוק מכל נכסים פיזיים הדורשים תחזוקה ,כסף

הקטנת הוצאות שוטפות תשאלו את ההורים כיצד עשו זאת בעבר (תקשורת ,מזון ביגוד)

כאשר בחרתם להוציא כסף ,עשו זאת בעסקים קטנים ועצמאיים הקרובים למקום מגוריכם

פיתוח יכולות קיום עצמאיים כמו ברוב אמריקה הלטינית, שלמרות תנאים קשים, אנשים שורדים ככה.

התאגדו בכל נושא אפשרי ,מועד הבית דרך העבודה ועד ועד בית הספר והשכונה

בארץ הרבה אנשים חושבים שהם עצמאיים מדי בשביל זה.

כבר לא מסתכלים לצד, לא אכפת להם מהשכנים והשכונה ולא מוכנים להתאגד כדי להזיז דברים.

האינדיבידואליזם של הכסף בעצם מונע מאנשים לקלוט שעם התאגדות הם יכולים לעשות יותר מאשר לבד.

פורסם
אתה טועה ומטעה סתם. עלות הדלק בישראל לא גבוהה יותר מבאיחוד האירופי, עלות ההובלה בישראל לא גבוהה יותר מבאיחוד האירופי, ועדיין פירות וירקות שמגודלים בישראל יקרים יותר מפירות וירקות המיובאים לאיחוד האירופי לצרכן הסופי.

אין פה בכלל עניין של מיסוי, עלות הדלק, או עלות שינוע חומרי הגלם. גם לזה שישראל היא מדינה צעירה ומוקפת אויבים, או לילודה, או למגזר החרדי אין פה בכלל עניין.

לך תחפש קצת על הדוגמאות שנתתי פה (חיתולי בייביסיטר, קדבורי, חטיפי העמק, הסיפור של הסופר במצפה רמון ועוד) ותראה איך ניצול של כח מונופוליסטי גורם למחירים הגבוהים בארץ, ולא שום דבר אחר.

בבלגיה יש 10 מליון תושבים, באוסטריה 8 מליון ובשתיהן עלות המוצרים האלו נמוכה מבישראל (שגם בה 8 מליון תושבים, אם לא סופרים את ערביי יש"ע).

אה, וכמעט שכחתי, עלות הייצור באירופה גבוהה מעלות הייצור בישראל, והמע"מ בערך זהה.

באירופה יש סבסוד כבד מאוד של החקלאות. זה מסביר מחירים נמוכים של מוצרי מזון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל חידש לי בנוגע לסבסוד מחירי המזון באירופה. בכל אופן עכשיו כשאני חושב על זה, יש מצב שאתה צודק,

הרי מחיר קילוגרם ענבים \ עגבניות \ מלפפונים \ אבוקדו או כל דבר אחר יכול לעלות לצרכן עשרות או מאות אחוזים יותר ממה שהחקלאי מקבל על זה. כנראה שלשרשרת השיווק הקמעונית אכן יש רווחים "כבדים" שבזכותם המחיר הסופי מתייקר רבות. בגדים למשל - ביגוד של חברות גלישה \ חברות "אופנתיות" עולה בחו"ל סכום מגוכח. אם אתה מזמין חולצה אחת באיביי אתה משלם פרומיל מהמחיר בארץ. מצד שני, אם תזמין קונטיינר במטרה למכור לאחרים בזול, ישחטו אותך במיסים. למה? כי כבר יש יבואן שמגלגל ערימות של כסף, ואנחנו לא רוצים לתת לך את האפשרות להפריע לו. ככה שהבעייה היא אכן מיסים, רק שהם נובעים מהרצון "למגן" עוסקים בתחומים מסויימים ולאפשר להם להפוך למונופול ופחות למימון שירותים כאלו ואחרים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

לביא - המיסים על יבואנים שווים בתחום מסויים - כל מי שייבא קונטיינר עם ג'ינס ישלם את אותו מס (יחסית לערך המוצר).

יש תחומים בהם יש מיסי מגן שנועדו להגן על התוצרת המקומית מפני יבוא, ומדיניות כזו קיימת כמעט בכל מדינה בעולם שמעונינת להגן על אזרחיה (כלוומר - יצרני תוצרת מסויימת) מפני הצפה בתוצרת מיובאת זולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לביא - המיסים על יבואנים שווים בתחום מסויים - כל מי שייבא קונטיינר עם ג'ינס ישלם את אותו מס (יחסית לערך המוצר).

יש תחומים בהם יש מיסי מגן שנועדו להגן על התוצרת המקומית מפני יבוא, ומדיניות כזו קיימת כמעט בכל מדינה בעולם שמעונינת להגן על אזרחיה (כלוומר - יצרני תוצרת מסויימת) מפני הצפה בתוצרת מיובאת זולה.

חבל שהתוצרת המקומית כ"כ יקרה לעיתים באופן חצוף ושערורייתי.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אבל אם אני אביא ג'ינס של מותג מסוים שיש לו כבר יבואן רשמי, ייקחו ממני גם את המכס וגם קנס שיגיע ליבואן הרשמי, בהנחה והוא ייתן לי לשווק את זה.

זו הבעיה, שיש יותר מדי ריכוזיות.

למה אני צריך להשאר בלי סוללה ללפטופ כי יש יבואן רשמי בארץ?

אם מישהו כבר ישלח לי סוללה שקניתי ברשת, המכס לא ייתן לי לקבל אותה (מניסיון של אחרים).

פורסם

איזה קנס בדיוק יגיע ליבואן הרשמי?

יש לך הוכחות על מה שאתה אומר?

חסרות דוגמאות לייבוא מקביל? בביגוד, באלקטרוניקה?

אומנם לא הכל פתוח לתחרות ואני מסכים שיש משווקים שמנצלים את המצב, אבל בוא נצמד לעובדות

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
איזה קנס בדיוק יגיע ליבואן הרשמי?

יש לך הוכחות על מה שאתה אומר?

חסרות דוגמאות לייבוא מקביל? בביגוד, באלקטרוניקה?

אומנם לא הכל פתוח לתחרות ואני מסכים שיש משווקים שמנצלים את המצב, אבל בוא נצמד לעובדות

:idea:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

העובדות הן שמכר שלי החליט לייבא שני קונטיינרים עם בגדים, של מותג שהיה לו יבואן רשמי אבל עדיין לא פתח את החנות הראשונה אלא רק קנה את הבלעדיות.

אמרו לו שהוא יכול להחזיר את הסחורה לחו"ל או לשלם ליבואן הרשמי הפרש מסוים, ואם הוא לא עושה את זה, לא ישחררו לו את הסחורה.

הוא החליט למכור אותה לאירופה במקום.

פורסם

כשאמרתי קודם שיבואנים בארץ נדרשים לשלם יותר ממקביליהם באירופה למשל, התכוונתי לכך שיבואן מזון בצרפת לדוגמה, שמייבא פסטת דורום מאיטליה, נדרש להוציא הרבה פחות ממון כדי להביא את אותה פסטה אליו. היבואן בארץ צריך לממן את המכולה על הדלק במיכליות שיביאו אותה דרך הים, אצל הצרפתי משאית יכולה "לתפור" את הקו מאיטליה אליו ולהוזיל את העלויות למשל. זו הייתה כוונתי, שאנחנו רחוקים גאוגרפית מהמוקדים שמזינים את תרבות הצריכה שלנו, ובנוסף אחרי שזה נאמר, לאותו יבואן ישראלי יש לרוב שוק פוטנציאלי קטן מלעמיתו באירופה כך שה"סיכון" העסקי שהוא נוטל גדול משמקבילו האירופאי לקח. הוא מוציא יותר כסף פר יחידה ויש פחות סיכויים שימכור אותה. לכן, הוא שואף להבטיח את רווחיו ע"י מקסום אחוזי הרווח פר יחידה. כפי שאני מסתכל על זה, שוק קטן ו"מרוחק" זה מתכון למחירים גבוהים. אשמח אם תתקנו אותי במידה ואני טועה. וכמובן שפירוק הריכוזיות היה תורם לכך מכיוון שבמידה והיו יכולים להיות 100 יבואנים קטנים במקום אחד גדול, לא היו צריכים ממון מופרז כדי להפוך ליבואן רכב, מכיוון שהיה ניתן לייבא בכמויות קטנות יותר לאור העובדה שיש יותר תחרות ומספר מתחרים שונים יתנו היצע ומענה לאותו ביקוש שהציבור מציג. הלא כן?

עריכה -

פרנקוס, מה לא בסדר? היה אדם שקנה בלעדיות על המותג. בדיוק בשביל זה הוא קנה את הזכות הזו. כדי שלא יבוא מישהו ויפתח ביבוא מקביל. מרגע שאותו אדם חתם על החוזה, לחבר שלך לא הייתה אפשרות חוקית להכניס את אותו מותג ארצה בלי לעבור דרכו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כמה דברים:

1. המחיר בארץ לירקות ופירות לצרכן הוא יותר מפי-3 מהמחיר שמקבל החקלאי

2. אז למה פסטה תוצרת איטליה עולה פחות מפסטה של אוסם פה בארץ הקודש?

3. כל היבואנים אמורים לשלם את אותו מכס. בפועל יבואנים ישראליים קונים "בלעדיות" על מותגים מסויימים וככה הם יכולים לדרוש כמה שהם רוצים על המותג שלהם.

4. גם בארץ החקלאים נהנים מסבסוד נרחב מאוד. שאל את הלובי של החקלאים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ברוב העולם אין כזה דבר "בלעדיות" על מותג מסוים ברמה הארצית.

אם אני רוצה לפתוח חנות רשמית של מותג כלשהו, אני צריך לפעמים אישור ולשלם לחברה כמות מסוימת אבל אם אני רוצה לעשות יבוא מקביל בכמויות גדולות, אני יכול בלי בעיה.

בארץ הם מגבילים את זה.

פורסם

מי מגביל את זה? הממשלה? היצרנים? המכס?

כשיבואן קונה בלעדיות, ממי הוא קונה אותה?

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...