Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה גולש מהשרשור אבל קלטתי שהאקדמיה מאוד מוגבלת ואי אפשר להגיד כל מה שרוצים, גם אם זה נכון.

בסקטור הפרטי אפשר לעשות מחקר איכותי ולקבל יותר כסף על זה, בלי להיות תלוי באינטרסים של אנשים שלא רואים את האקדמיה כפי שהיא (מקום ליצירת ידע), אלא רק מקום שבו דורכים אחד על השני.

פורסם

ואתה משתמש בהשכלתך כדי להשתכר בצ'ילה, או שאין קשר כרגע בינה לבין העיסוק העיקרי שלך? (סתם כדי להבין מה מצב האנתרופולוגים הצ'יליאנים :-D)

רעיון אפשרי יכול להיות להרחיב את ההשכלה בצ'ילה ולעשות מחקר שם - ייתכן וזה יפתח לך כמה דלתות תעסוקה בארץ. נסיון מחקרי והשכלה מחו"ל לפעמים נוטים לקבל ערך מוסף בתחומים מסויימים - אנתרופולוגיה זה חקר תרבות, ואם תעשה דוקטורט בצ'ילה על התרבות הצ'יליאנית, תוכל לחזור לארץ ולקרוא לעצמך מרצה מומחה לענייני צ'ילה באיזה מוסד לימודים ותוכל להגיד מה שבא לך:-):wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

עוד שיא בנטילת משכנתאות:

http://www.themarker.com/realestate/1.1827417

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לדוגמא יש דירות 60 מ"ר , 3 חדרים בבניין משנות ה70 ב300 אלף שח (יש גם בפחות,אבל צריכה שיפוץ) בטירת כרמל שכונת גיורא יוספטל (עיר שצמודה לחיפה, ליד אזור תעשיית מת"מ. פעם לפני יותר מעשור היה לעיר שם כמו של לוד, אבל בעשור האחרון הבדלים של שמים וארץ). קרוב לים/קניון חיפה , לבילויים יש את טיילת חוף דדו, הפאבים בכרמל , המושבה הגרמנית , קריות 20 דקות נסיעה.

מבחינת שכירות טווח המחירים נע בין (4 חדרים) 1500-2500 (2.5 חדרים) בעיר, תלוי בגודל הדירה.

מבחינת עבודה כל אחד עם התחום שלו , מי שטוב יכול למצוא גם באזור חיפה.

למי שמתגעגע לת"א , 50 דקות מחוף כרמל לעזריאלי.

אז כן לא דירה חדשה עם נוף לים ובשכונת יוקרה , אבל גם לא בשכונת נרקומנים והומלסים , שכונה של אנשים נורמטיביים לחלוטין שרובם (לא כולם) חיים קצת מתחת לרמה של מעמד הביינים שקונים 4 חדרים עם משכנתא ורכב ליסינג.

הבעיה שמראש אנשים פוסלים כי רוצים שהילדים יגדלו בשכונה עם אנשים יותר מתורבתים או שיקח להם עוד 30 דקות ביום להגיע לעבודה.

ככה שיוסי , השד לא כזה נורא ולא כל הדירות בארץ מחייבות להשתעבד לבנק.

אם וכאשר תהיה יכולת וצורך ממשי לקנות דירה חדשה במיליון , תפאדל.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

גם בערי הפריפריה בדרום אפשר למצוא דירות במחירים מסדרי הגודל שציינת...

בשביל מי שמחפש לגדל ילדים ולהיבנות כלכלית בדרך הפריפריה היא האופצייה היחידה היום - דיור בלב הערים הגדולות הפך ליקר מאוד במונחים של נשואים טריים...

DOESN'T WORK HARD

פורסם
עוד שיא בנטילת משכנתאות:

http://www.themarker.com/realestate/1.1827417

אלה לא בהכרח משכנתאות שאושרו עכשיו, אלא מימוש של משכנתאות לדירות שנקנו על הנייר לפני שנתיים בבום של 2010, ועכשיו נסתיימה בנייתן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
זה גולש מהשרשור אבל קלטתי שהאקדמיה מאוד מוגבלת ואי אפשר להגיד כל מה שרוצים, גם אם זה נכון. בסקטור הפרטי אפשר לעשות מחקר איכותי ולקבל יותר כסף על זה, בלי להיות תלוי באינטרסים של אנשים שלא רואים את האקדמיה כפי שהיא (מקום ליצירת ידע), אלא רק מקום שבו דורכים אחד על השני.

נכון שהאקדמיה מגבילה (באופן לא מוצהר אבל מאוד אפקטיבי) את ה"חופש האקדמי" של המרצה, אבל בשוק הפרטי ממש אין חופש. אתה חושב שהחוקרים שעובדים מטעם BETTER PLACE נהנים מחופש כלשהו? לגופו של עניין, קריירה אקדמאית היא עדיין מעניינת ודי משתלמת. במיוחד בעיר כמו חיפה, בה עלות המחיה נמוכה משמעותית מת"א, ויש בסה"כ רמזור אחד בדרך לנתב"ג :-)

אלה לא בהכרח משכנתאות שאושרו עכשיו, אלא מימוש של משכנתאות לדירות שנקנו על הנייר לפני שנתיים בבום של 2010, ועכשיו נסתיימה בנייתן.

אבחנה יפה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

במכון המחקר שאני עובד בו יש חופש.

לעבוד עם חברות כמו Better Place זה מבחינתי לא מחקר, אלא יישום של טכנולוגיה למטרות רווח על חשבון אחרים (הבעיה היא לא עם רווח אלא עם החברה ההיא באופן ספציפי כי המודל דפוק).

אני ממש לא פוסל המשך קריירה אקדמית, אולי אני אעשה פה דוקטורט או שאני אחזור לארץ כדי לעשות אותו.

פשוט צריך קצת חופש מהאקדמיה. 7 שנים זה המון זמן בשביל להיות באוניברסיטה אחת (עשיתי מכינה, תואר ראשון ושני).

ואתה משתמש בהשכלתך כדי להשתכר בצ'ילה, או שאין קשר כרגע בינה לבין העיסוק העיקרי שלך? (סתם כדי להבין מה מצב האנתרופולוגים הצ'יליאנים :-D)

רעיון אפשרי יכול להיות להרחיב את ההשכלה בצ'ילה ולעשות מחקר שם - ייתכן וזה יפתח לך כמה דלתות תעסוקה בארץ. נסיון מחקרי והשכלה מחו"ל לפעמים נוטים לקבל ערך מוסף בתחומים מסויימים - אנתרופולוגיה זה חקר תרבות, ואם תעשה דוקטורט בצ'ילה על התרבות הצ'יליאנית, תוכל לחזור לארץ ולקרוא לעצמך מרצה מומחה לענייני צ'ילה באיזה מוסד לימודים ותוכל להגיד מה שבא לך:-):wink:

בדיוק מה שאני עושה.

מחקר ותרגומים בנושאים של סוציולוגיה כלכלית בשביל מכון מחקר פרטי שהמטרה שלו היא לעזור לפתח את אמריקה הלטינית.

ובחזרה לשרשור המקורי:

סליחה אבל אין שום סיבה לגור במקום כמו טירת הכרמל. זה חור נוראי עם אוכלוסייה שחלק גדול ממנה בעייתי.

אני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו עם ערסים ופרחות ויקבלו כל מני הרגלים אידיוטיים של שכונה.

ואני כבר סבלתי מבניינים משנות ה70. זה גועל נפש שלא מורידים אותם ובונים חדשים.

למה לי לסבול מבעיות צנרת, רטיבות, שכנים בעייתיים (כי בבניינים כאלו תמיד יש שכנים בעייתיים), חוסר בחניה וכו'?

אני רוצה בית קרקע עם גינה במושב ואני קורע את התחת בשביל זה.

למה אין את האפשרות הזאת לאנשים בארץ?

זה ממש מקומם.

כיום אני משלם 2900 ש"ח לחודש ויש לי בריכה בגינה, בשכונה ממש טובה, עם שומרים בשני הקצוות של הרחוב וסופרמקט ממש ליד.

למה בארץ זה לא הסטנדרט?

למה הכל קשה שם?

פורסם

כל כך טוב לך בחברה שב אתה נזקק לשומרים בקצות הרחוב? מה קורה כאשר אתה יוצא מהאיזור השמור?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה טובה ספריאל...

אם היה מדובר בי, במצב "סולו", בשביל איכות החיים החומרית בשילוב עם "לי זה לא יקרה" הייתי יכול "להסתדר" ככה :lol::wink:

אבל כשיש משפחה וילדים, השאלה שלך הופכת להיות מהותית ביותר...

DOESN'T WORK HARD

פורסם
זה המצב שאנחנו יוצרים ולא אף אחד אחר.

אם כבר, זה מצב שנוצר כמה דורות אחורה, כשדורות קודמים הרגילו אותנו לזה שבעבודת כפיים אין כבוד ("לא תלמד - תהיה נגד"), ודחפו אותנו למצב שבו חייבים תואר כדי למלצר בבית קפה.

הנה כתבה שמסבירה מאוד יפה חלק מהבעיות של דור ה-Y (מי שנולד בין 1981 ל1998 ) (אנגלית):

http://www.cracked.com/blog/5-ways-we-ruined-occupy-wall-street-generation/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כל כך טוב לך בחברה שב אתה נזקק לשומרים בקצות הרחוב? מה קורה כאשר אתה יוצא מהאיזור השמור?

כלום.

האמת היא שאני מרגיש באזור הזה יותר בטוח בלילה מאשר בקרית ים או חלק גדול מהאזורים של חיפה.

אין צורך אמיתי בשומרים, זה פשוט אזור יוקרתי.

• תוכן חדש...