Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין צורך אמיתי בשומרים, זה פשוט אזור יוקרתי.

famous last words

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם כבר, זה מצב שנוצר כמה דורות אחורה, כשדורות קודמים הרגילו אותנו לזה שבעבודת כפיים אין כבוד ("לא תלמד - תהיה נגד"), ודחפו אותנו למצב שבו חייבים תואר כדי למלצר בבית קפה.

הנה כתבה שמסבירה מאוד יפה חלק מהבעיות של דור ה-Y (מי שנולד בין 1981 ל1998 ) (אנגלית):

http://www.cracked.com/blog/5-ways-we-ruined-occupy-wall-street-generation/

יפה, אבל לא משהו שאנחנו לא רואים לבד.

הכוונה היתה שאנחנו יצרנו את המצב, האזרחים.

לדעתי גם את מחירי ה"פסק זמן" אנחנו יוצרים, אני לא צריך את לילה כלכלי כדי שיעשה השווה עם טוריקה, כמה עולה שם החטיף.

אני נכנס למכולת ועושה חשבון האם החמש קוביות שוקולד האלו שווים את ה 7-8 ש"ח.

ולא הם לא שווים מפחינתי, אם כל מה שאני צריך זה משהו מתוק אז גם שוקולד פרה ברבע מחיר יעשה את העבודה.

ואותו דבר בדיור, רכב וכו'...

פורסם

יוסי בתור אחד שגדל ולמד כאן וממשיך לגור, אני יכול להגיד לך בבטחון מלא שמה שכתבת לא מדוייק בלשון המעטה.

יש בטירת כרמל שכונות של וילות , יש גם שכונות עם בתים חדשים עם נוף לים (ההורים שלי רכשו אחת ב800K לפני 4 שנים, היום היא עולה 1.2 מליון).

המקום קרוב לבתי ספר נחשבים כמו לאובק, בוסמת והריאלי , לא חסרים גם גנים איכותיים. כל זה במרחק נסיעה של 10 דקות

למרות שמהכיתה והמגמה העיונית שלמדתי (בשיפמן טירת כרמל) בה רוב התלמידים יצאו בוגרי טכניון , או מגמות ריאליות באונברסיטאות.

כל הסטיגמות ששמעת עליהם על ערסים ופריחות קיימות גם בת"א , אני יכול להגיד לך שגם החלק הזה הצטמצם.

לי בכל אופן אין אינטרקציה עם יושבי השכונות , יורד לרכב ונוסע. השכונה שקטה , לך טייל עם הכלב בכיף.

כל הבררה מתרכזת בימי שישי ליד הקניון, מעבר לזה את כל הפעילות של סידורים ובילויים עושים מחוץ לעיר.

סופרים גדולים יש לך כאן 3 , כמעט חינם , "יש בזול" ומחסני מזון ....זה חוץ משופרסל ומגה שנמצאית 3 דקות נסיעה .

אז האנשים כאן לא מפונקים ותהיה בטוח שלא חסר שום דבר.

אם היה פה פשע ובלגן כל שני וחמישי לא היתי רושם את זה. אתה מוזמן גם להתאמץ ולחפש כותרות במדיה , אולי תמצא בלחץ מקרה או שניים שהיו במהלך השנים האחרונות וגם זה בתוך המשפחה. לא יותר מזה.

בניינים שנות ה70 ובעיות צנרת , אם זה מדאיג עושים החלפה של הצנרת ושיפוץ כולל. לא זה מה שאמור להרתיע אותך מלרכוש דירה.

אז בוא נשים דברים על דיוקם , אתה רוצה מקום שיש עליו סטיגמה טובה ללא דעות קדומות, בניין יחסית חדש ובשכונה עם רמת חיים טובה אבל עם משכורת נמוכה אין לך אפשרות לממן את זה, אז אתה מתחיל לחפש אשמים.

תעשה קודם בדק בית, ואם החלטת ללמוד מקצוע שההכנסה שלו יחסית נמוכה בתור מתחיל אז צריך לכוון את עצמך בהתאם.

זו המציאות חביבי, או שתתפשר על מקום פחות יוקרתי (וטירה זו פרפריה שקרובה 5 דקות נסיעה לחיפה לדוגמא)

או שאם הולך לך בצ'ילה , אז באמת שאין טעם לחזור במיוחד כל עוד הגישה שלך לא תשתנה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

ברור שאנחנו יצרנו את המצב. כל הדברים האלה יקרים רק בגלל שמוכנים לשלם עליהם הרבה, בדיוק כמו שמכונית גדולה עולה יותר ממכונית קטנה, כשעלויות ייצור כמעט זהות.

אנשים פה לא למדו, שהדרך הכי טובה זה להצביע ברגליים, ופשוט לא לקנות את מה שלא נותן הצדקה למחיר הגבוה (אפילו שזה עובד, כמו עם חברות סלולאר).

רוצים לחסוך? תימנעו מקניה מיותרת (ממש לא חייבים להחליף אייפון 4s באייפון 5, או להחליף רכב מודל 2009 ב2012), ותנסו לדחות כמה שיותר קניה של משהו נחוץ אבל יקר, ואם הרבה יעשו את זה, המחירים כבר יבואו לקראתכם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סליחה אבל אין שום סיבה לגור במקום כמו טירת הכרמל. זה חור נוראי (שקרוב למרכז הכרמל יותר מכמה שכונות בחיפה) עם אוכלוסייה שחלק גדול ממנה בעייתי. (דעה קדומה #1)

אני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו עם ערסים ופרחות (דעה קדומה #2) ויקבלו כל מני הרגלים אידיוטיים של שכונה. (דעה קדומה #3)

ואני כבר סבלתי מבניינים משנות ה70. זה גועל נפש שלא מורידים אותם ובונים חדשים. (ובמקומות אחרים בעולם הבניינים כולם חדשים יותר? בוא נתרכז בצ'ילה לצורך הדיון)

למה לי לסבול מבעיות צנרת, רטיבות, שכנים בעייתיים (כי בבניינים כאלו תמיד יש שכנים בעייתיים) (דעה קדומה #4), חוסר בחניה וכו'?

אני רוצה בית קרקע עם גינה במושב ואני קורע את התחת בשביל זה.

למה אין את האפשרות הזאת לאנשים בארץ? (גם בצי'לה כל מי שרוצה וקורע את התחת במקצועות איזוטריים מגיע לבית עם גינה?)

זה ממש מקומם.

כיום אני משלם 2900 ש"ח לחודש ויש לי בריכה בגינה, בשכונה ממש טובה, עם שומרים (?) בשני הקצוות של הרחוב וסופרמקט ממש ליד.

למה בארץ זה לא הסטנדרט? (סופרמרקט יש גם בתוך טירת הכרמל. שומרים,לשימחתי, אין)

למה הכל קשה שם?

התייחסות באדום

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
מדינת ישראל סובלת קשות מתסמונת הToo many chiefs, not enough Indians. עדיף על הצד ההפוך שלה, אבל הכי טוב שיהיה איזון, ולזה הקורסים האלו שואפים.

אגב, מה אכפת לך ללמוד רתכות או כל מלאכה אחרת ולקבל עוד זכאות בינתיים?

אני נמצא בהליך קבוע של חיפוש עובדים כבר שנים. אבל אצלי יש בעיה. אין לי אולם יצור ממוזג. יש רק מאווררים. לא יושבים מול מחשב. צריך ממש לעבוד בידיים (לא להרים דברים כבדים חלילה או לבצע פעולות פיסיות קשות, סתם ללכלך את הידיים). עובדים 12 שעות ורחמנא ליצלן עובדים גם בימי שישי ובערבי חג. והשכר הוא רק מינימום מעליב. אומנם בנוי עם המון שעות נוספות, והסכום בסוף החודש הוא יפה מאוד (גם בהשוואה למישהו שבא עם רקע אקדמי), אבל מגיעים אליו עם הרבה יזע. יש אפשרויות קידום אבל הן תלויות מוטיבציה ולא וותק. זכויות סוציאליות משולמות כמובן במלואן לכולם, ומתוך עיקרון אני לא מעסיק עובדי קבלן.

אחרי כמה שנים של חיפושים אפשר כבר ליצור סטטיסטיקה.

אין לי, ולא היה לי עובד אחד מתחת לגיל 50 שהחזיק מעמד יותר מחודש. כולל כאלה עם ילדים, משכנתא לוחצת וחסרי כל ניסיון קודם במשהו. כלום. את חלקם, אגב קלטתי שנה שעברה בכל מיני הפגנות "מגיע לי" ואוהלים.

אלה שהיו מספיק כנים, הודו שהרבה יותר קל לקבל דמי אבטלה. חבל להם ללכלך את הידיים.

אם יבוא אלי מובטל, כמו פותח השרשור, ויודה שהוא מחפש עבודה זמנית ובמקביל לחפש עבודה במקצוע שלו, אני מאוד אעריך אותו ואקבל אותו. לפחות הוא נוהג בכנות. לפי סולם הערכים הפרטי שלי, דמי אבטלה הם דבר מבזה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אני מניח שאתה בוחן כל הזמן את החלופות הכלכליות, אבל אשאל בכל זאת:

1. תשלום של יותר משכר מינימום הוא לא אופציה?

2. בהנחה שלא מדובר בבית יציקה, אני מניח שאפשר למזג את המקום. אתה לא שוקל מודרניזציה כזו? לדוד שלי יש בית מלאכה בינוני (30 עובדים בערך) לעיבוד שבבי, והוא מיזג את המקום לפני כמה שנים.

3. מה לגבי תוכניות תגמולים למתמידים? סוג של בונוס שנתי/דו שנתי.

יתכן כמובן שלא באמת אכפת לך מהתחלופה, ואז אין לך אינטרס להשקיע את המאמץ. אני מסכים לגבי הגישה כלפי דמי אבטלה, אבל כשהחיים שלך בקאנטים, לפעמים קשה להרים ראש ולהסתכל על אידאלים, אם אם אתה זה שהביא את עצמך לקאנטים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מזכיר לי את המפעל שעבדתי בו. חיפש עובדים למשרת חרא פיזית, שילם שכר מינימום והופ - כמובן שכל מי שבא ברח אחרי זמן קצר או אם אלו משוחררים טריים, אחרי שקיבלו עבודה מועדפת.

איך שלא תסובב את זה, שכר מינימום בעבור עבודה פיזית לא קלה זה דבר מחורבן. אף עובד לא מעריך אותך. אף עובד לא רוצה לעבוד אצלך.

רוצה למשוך יותר אנשים? שלם נורמלי. אפילו 25 ש"ח לשעה. אם מזה תפשוט את הרגל, כנראה שהעסק בצרות תמידיות.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

1. לא ריאלי בתחשיב כלכלי עם שעות העבודה, מצב המשק וניהול הסיכונים הכרוכים. העניין נבדק כמעט כל שנה מחדש.

2. הוצאה אדירה, בטח עם עלויות החשמל הנוכחיות. לא מניב שום תועלת כלכלית מלבד פינוק.

3. יש. מעל ותק מסויים מקבלים משכורת 13.

W. Churchill

פורסם

יש לי שאלה, סליחה שאני נדחף, אבל מה תעשה בעסק שלך... ברגע שיעלו את שכר המינימום? אני לא עוקץ חס וחלילה. פשוט מתוך עניין...:roll:

ונכון, כיום הרבה מפעלים מקיימים מעובדים מהשטחים\חיילים משוחררים\סטודנטים.

כיום הרבה מעסיקים חושבים שאם אתה עובד אצלו אז זהו אין יותר עבודות אחרות יותר בעולם והוא האפשרות האחרונה.

אז הוא מרשה להיתייחס אליך לפי המצב רוח שלו ולדרוש ממך עבודה כאילו אתה איזה עבד שלו. (לא אומר שאתה כזה חס וחלילה אבל בכל זאת זה קיים)

וכמו שאמר לך מישהו מעליי, אין לבן אדם שום סיבה לעשות עבודה פיזית/עבודת נמלים תמורת מינימום, הוא יכול ללכת לעבוד באבטחה... יותר נקי וכמעט תמיד משלמים מעל המינימום.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אני נמצא בהליך קבוע של חיפוש עובדים כבר שנים. אבל אצלי יש בעיה. אין לי אולם יצור ממוזג. יש רק מאווררים. לא יושבים מול מחשב. צריך ממש לעבוד בידיים (לא להרים דברים כבדים חלילה או לבצע פעולות פיסיות קשות, סתם ללכלך את הידיים). עובדים 12 שעות ורחמנא ליצלן עובדים גם בימי שישי ובערבי חג. והשכר הוא רק מינימום מעליב. אומנם בנוי עם המון שעות נוספות, והסכום בסוף החודש הוא יפה מאוד (גם בהשוואה למישהו שבא עם רקע אקדמי), אבל מגיעים אליו עם הרבה יזע. יש אפשרויות קידום אבל הן תלויות מוטיבציה ולא וותק. זכויות סוציאליות משולמות כמובן במלואן לכולם, ומתוך עיקרון אני לא מעסיק עובדי קבלן.

אחרי כמה שנים של חיפושים אפשר כבר ליצור סטטיסטיקה.

אין לי, ולא היה לי עובד אחד מתחת לגיל 50 שהחזיק מעמד יותר מחודש. כולל כאלה עם ילדים, משכנתא לוחצת וחסרי כל ניסיון קודם במשהו. כלום. את חלקם, אגב קלטתי שנה שעברה בכל מיני הפגנות "מגיע לי" ואוהלים.

אלה שהיו מספיק כנים, הודו שהרבה יותר קל לקבל דמי אבטלה. חבל להם ללכלך את הידיים.

אם יבוא אלי מובטל, כמו פותח השרשור, ויודה שהוא מחפש עבודה זמנית ובמקביל לחפש עבודה במקצוע שלו, אני מאוד אעריך אותו ואקבל אותו. לפחות הוא נוהג בכנות. לפי סולם הערכים הפרטי שלי, דמי אבטלה הם דבר מבזה.

עם כל הכבוד (ויש כבוד), עבודה פיזית היא לא בשבילי כיון שמצבי הרפואי לא מאפשר לי לעסוק בעבודות מסוג זה.

אז לפני שאתה שופט אותי וטוען שלחתום אבטלה זה דבר מבזה, תעשה לי טובה ותחשוב פעמיים לפני שאתה כותב דברים כאלה

בדפי הפורום.

תאמין לי שאני מחפש עבודה בנרות וממש לא רציתי להגיע למצב של לחתום אבטלה אך אין לי ברירה (בפעם הראשונה בחיי, שאני עובד מגיל 18, כמעט 12 שנה ומעולם לא חתמתי בלשכה עד עכשיו).

מה גם, בשביל שכר מינימום באמת לא שווה לי לעבוד אלא לחתום (כולה 3 חודשים) ובמקביל לחפש עבודה בתחום העיסוק שלי.

חוץ מזה, כפי שטענתי מקודם, עשיתי ונתתי כ"כ הרבה למען המדינה המאוסה, סרוחה, מושחתת, מקומבנת שכ"כ הרבה אנשים

טובים לחמו בשבילה וקפחו את נפשם עבורה - אז כן, המעט שהיא יכולה לעשות זה לתת לי את ה-4000 ש"ח בקושי בחודש, וגם זה יימשך רק ל-90 יום.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
וכמו שאמר לך מישהו מעליי, אין לבן אדם שום סיבה לעשות עבודה פיזית/עבודת נמלים תמורת מינימום, הוא יכול ללכת לעבוד באבטחה... יותר נקי וכמעט תמיד משלמים מעל המינימום.

כשומר יש אפשרויות קידום ועליה בשכר?

יש זכויות סוציאליות מלאות כולל קה"ש?

מה הסיכוי ששומר לא יפוטר כעבור 9 חודשים?

מכיר שומר שעובד מעל 30 שנה בעסק?

שומר בכלל מקבל שעות נוספות?

עם כל הכבוד (ויש כבוד), עבודה פיזית היא לא בשבילי כיון שמצבי הרפואי לא מאפשר לי לעסוק בעבודות מסוג זה.

אז לפני שאתה שופט אותי וטוען שלחתום אבטלה זה דבר מבזה, תעשה לי טובה ותחשוב פעמיים לפני שאתה כותב דברים כאלה

בדפי הפורום.

בחייך, זו תשובה ילדותית!

א. לא זכור לי שציינת שיש לך מגבלה רפואית. לא יודע מהי. זה גם פחות עקרוני.

ב. נתתי דוגמא לסוג עבודה מסויים. בהתאם למגבלה אני די משוכנע שאפשר למצוא עבודות אחרות. הן פשוט פחות זוהרות מ"פיננסים" או "מחשבים".

ג. לפי הסטנדרטים שלי זה מבזה. מצטער. כל אחד קובע לעצמו סטנדרט. אני מוכן לעבוד בכל עבודה - כל עבודה, "מבזה" ככל שתהיה, מלבד לחתום אבטלה.

אני לא יודע מה יהיה בעוד חודש וחצי כשהתקופה שאני זכאי לחתום אבטלה תסתיים שהיא כולה 3 חודשים.

אני באמת מפחד שלא אמצא עבודה בתוך חודש וחצי כיוון שיש לי התחייבויות לא קטנות (משכנתא, חשבונות, עסקאות תשלומים ועוד המון). אז לא, אני לא אזרק לרחוב וארעב ללחם אבל קשה לי לבקש טובות מההורים.

נו? אז מה יקרה עוד חודש וחצי? תמצא עבודה זמנית ובמקביל תמשיך לחפש עבודה בתחום שלך. זה לא מה שאמרתי?

קנדה ואוסטרליה הן מדינות שמעודדות מהגרים, היי, אפילו אם לא אמצא שם עבודה אני יכול לחתום אבטלה בסביבות השנתיים ולקבל מהמדינה פי 2 או פי 3 כסף בזמן שאני מחפש עבודה.

יתכן ואתה תחפש בזמן הזה עבודה. אני נתקל בהרבה אנשים (כולל בשרשור הזה) שמודים בלי בושה שהם קודם כל ינצלו את התקופה עד תום ורק בסיומה הם יחפשו עבודה? למה?? כי מגיע להם!

W. Churchill

פורסם
........בלה בלה בלה.........אין לי אולם יצור ממוזג. יש רק מאווררים....................בלה בלה בלה..................... צריך ממש לעבוד בידיים....................בלה בלה בלה................... עובדים 12 שעות ורחמנא ליצלן עובדים גם בימי שישי ובערבי חג. והשכר הוא רק מינימום מעליב..............בלה בלה בלה........................

אין לי, ולא היה לי עובד אחד מתחת לגיל 50 שהחזיק מעמד יותר מחודש

מעניין באמת למה :roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מעניין באמת למה :roll:

למה? כי "מדינת הרווחה" הפכה עבודה לברירה במקום כורח, אז אדם יכול לעשות את החשבון שלו ולחיות על ביטוח לאומי במקום לעבוד בעבודה פיזית (ובסך הכל התנאים שYNV תיאר עדיין קלים יותר מעבודה בחקלאות, למשל).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...