Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
THE-ONE - אתה מחזיר אותי ל-1991. הזמנתי מתקין שיש לדירתי החדשה. הגיע בחור שנראה לי לא כל כך מתאים לעבודה - היה לי רושם שהוא משכיל מדי. בשיחת חולין התברר כי הוא בעל תואר שני מהטכניון, ועבד באחת מחברות ההיי-טק הותיקות, לפני שהמונח נטבע. באיזה שהוא שלב הבחור פוטר והיה צריך למצוא פרנסה - הלך ולמד להתקין שיש.

מספר חודשים לאחר ההסבה המקצועית המעסיק הקודם פנה אליו וביקש לשכור אותו מחדש. הבחור ויתר - התברר לו כי הפרנסה באותה "עבודה שחורה" הרבה יותר טובה מאשר באותה חברה שהצטיינה בפיתוחים ראשונים מסוגם.

מה שאני רוצה לומר הוא שהמלאכה שאולי נראית שחורה לא רק מכבדת את בעליה, אלא גם עשויה לפרנסו היטב.

נכון מאוד.

בעל מקצוע עם ידיים טובות יכול להרוויח הרבה ברוב העבודות מהסגנון הנ"ל (שיש, נגרות, רתכות וכו').

מעקה מעוצב לבית מברזל מגלוון יכול להגיע לסכומי כסף יפים מאוד ב retail לצרכן אם הרתך \ אמן ברזל יצירתי ועובד בצורה איכותית.

כנ"ל לגבי מטבחים - יש נגרים שעושים הון תועפות, וכן מקצועות השיש (מפעלי שיש קטנים, בין אם הם עוסקים בייצור שיש למטבח ובין אם בייצור מצבות - בתקווה כמובן שימציאו נוסחת קסם ואף אחד לא יצטרך את האחרונים,שיצטרכו לעשות הסבה תעסוקתית :|:wink:)

פותח השרשור, צפה בה"פ ששלחתי לך...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נכון מאוד.

בעל מקצוע עם ידיים טובות יכול להרוויח הרבה ברוב העבודות מהסגנון הנ"ל (שיש, נגרות, רתכות וכו').

מעקה מעוצב לבית מברזל מגלוון יכול להגיע לסכומי כסף יפים מאוד ב retail לצרכן אם הרתך \ אמן ברזל יצירתי ועובד בצורה איכותית.

כנ"ל לגבי מטבחים - יש נגרים שעושים הון תועפות, וכן מקצועות השיש (מפעלי שיש קטנים, בין אם הם עוסקים בייצור שיש למטבח ובין אם בייצור מצבות - בתקווה כמובן שימציאו נוסחת קסם ואף אחד לא יצטרך את האחרונים,שיצטרכו לעשות הסבה תעסוקתית :|:wink:)

פותח השרשור, צפה בה"פ ששלחתי לך...

אני לא מסכים איתך. תראה את המצב בשוק הנגרות, ממש בקנטה. זה רק נראה ככה ושוררת המחשבה הזאת של "טוב, כולם הולכים ללמוד באונ' ולעשות משהו עם השכל אבל אין אנשים שעובדים עם הידיים. אז בטח מי שעובד עם הידיים יושב על ארגזים" אבל זה ממש לא ככה וגם האנשים הללו מתקשים לעשות סכומים "יפים".

בנוגע לתחום שאמרת - מעקות, אני יכול להגיד לך שהאנשים שעוסקים בזה אוכלים מרורים והרבה וגם הנושא הזה נורא בעייתי כי אנשים לא רוצים לשלם וגם שם לא טמון רווח גדול.

ה' צריך להראות לי את האור :lol:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אני יודע מקצת ניסיון בסיסי,

דוד מסגר ודוד מנהל מפעל שקיבל מסבי.

אחד מרוויח הרבה, הרבה גם ביחס לאנשים שמרוויחים פה הרבה,

השני מרוויח טוב.

אני מנחש שהבנתם מי מרוויח הרבה.

לשניהם אין השכלה גבוהה, שניהם נשרו מהלימודים לדעתי

ו..?

אני מאמין שאני ילמד באוניברסיטה למרות 2 דודים ודוג' אחרות של אנשים שהצליחו בלי השכלה גבוהה [עם הרבה חוכמה שלא תבינו לא נכון !!].

הרבה הייטקסטים שלמדו הנדסת מחשב יושבים בלשכה, למה? כי הרבה בחרו היי-טק בגלל תדמית הזהב שיש למקצוע, לא בגלל אהבה.

רופאים לדעתי לרוב בוחרים מאהבה, והרופאים הטובים עושים חיל, גם בתחום הכלכלה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

כסף זה לא הכל בחיים,

זה הרבה

אני מאמין שגם הנדבות בתור מע"ר במד"א במיוחד בגיל שלי

זה נטו משיגעון לדבר, כל אלו שבאים בגלל מחויביות אישית פורשים די מהר.

לשם גילוי נאות,, אני בן 15.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם
אני לא מסכים איתך. תראה את המצב בשוק הנגרות, ממש בקנטה. זה רק נראה ככה ושוררת המחשבה הזאת של "טוב, כולם הולכים ללמוד באונ' ולעשות משהו עם השכל אבל אין אנשים שעובדים עם הידיים. אז בטח מי שעובד עם הידיים יושב על ארגזים"

הטובים שביניהם עושים. (צריך להיות אחרי הכל טוב גם עם הראש ולא רק עם הידיים, גם הנגר צריך לדעת לנהל עסק בצורה נכונה ולשווק את עצמו ביעילות)

אני מכיר בעלי נגריה שבלי עין הרע "מרביץ" על ימין ועל שמאל מטבחים בסכומים יפים.

אף אחד לא אמר שתתחיל לעשות את הכסף מחר או מחרותיים, אבל אם אתה מתחיל כשיש לך כשרון ואהבה לדבר ומתמיד תקופה ארוכה - בסוף תצבור מספיק מוניטין כדי לעשות עבודות בקצב שיאפשר לך לכל הפחות להתפרנס בכבוד, או בצורה יפה אם תרצה - וזה נכון גם בהייטק, גם בנגרות וגם באינסטלציה.

אדם צריך ללמוד ולעסוק רק בתחום שהוא אוהב ומאתגר אותו - אחרת לא יהיה מה שידחוף אותו להתמיד, להתייעל ולהתמקצע. ובנוסף, הוא חייב להתמיד. הפירות באים בסוף, שמגיע אחרי לא מעט זמן בהרבה מהמקרים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
רופאים עד גיל 40 לא ממש מרויחים כסף... אז כן - הם הולכים רק מאהבה לתחום.

אני לא יודע כמה רופאים את מכירה, וזה אכן תירוץ נפוץ אצל רבים מהם, אבל לא ממש נכון, בוודאי לא לכל הרופאים. כבר יותר מפעם אחת שמעתי, כולל מלקוחות שלנו, שהם שם בשביל הכסף. נכון, הוא מגיע רק במחצית השניה של החיים - אבל אם אתה טוב, הוא מגיע, ובכמויות. ועיני לא צרה בהם, הם עוברים תקופת סטאז' לא קלה, אני עושה בהם שימוש (לא שהם מבינים משהו ;-) ) ומפרגן.

הטובים שביניהם עושים. (צריך להיות אחרי הכל טוב גם עם הראש ולא רק עם הידיים, גם הנגר צריך לדעת לנהל עסק בצורה נכונה ולשווק את עצמו ביעילות) אני מכיר בעלי נגריה שבלי עין הרע "מרביץ" על ימין ועל שמאל מטבחים בסכומים יפים.

אף אחד לא אמר שתתחיל לעשות את הכסף מחר או מחרותיים, אבל אם אתה מתחיל כשיש לך כשרון ואהבה לדבר ומתמיד תקופה ארוכה - בסוף תצבור מספיק מוניטין כדי לעשות עבודות בקצב שיאפשר לך לכל הפחות להתפרנס בכבוד, או בצורה יפה אם תרצה - וזה נכון גם בהייטק, גם בנגרות וגם באינסטלציה.

אדם צריך ללמוד ולעסוק רק בתחום שהוא אוהב ומאתגר אותו - אחרת לא יהיה מה שידחוף אותו להתמיד, להתייעל ולהתמקצע. ובנוסף, הוא חייב להתמיד. הפירות באים בסוף, שמגיע אחרי לא מעט זמן בהרבה מהמקרים.

אכן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני לא מסכים איתך. תראה את המצב בשוק הנגרות, ממש בקנטה. זה רק נראה ככה ושוררת המחשבה הזאת של "טוב, כולם הולכים ללמוד באונ' ולעשות משהו עם השכל אבל אין אנשים שעובדים עם הידיים. אז בטח מי שעובד עם הידיים יושב על ארגזים" אבל זה ממש לא ככה וגם האנשים הללו מתקשים לעשות סכומים "יפים".

בנוגע לתחום שאמרת - מעקות, אני יכול להגיד לך שהאנשים שעוסקים בזה אוכלים מרורים והרבה וגם הנושא הזה נורא בעייתי כי אנשים לא רוצים לשלם וגם שם לא טמון רווח גדול.

ה' צריך להראות לי את האור :lol:

בנושא הנגרות לדוגמא, זה קורה בדיוק מהסיבה שאין כבר נגרים צעירים.

רוב הנגריות שאתה מדבר עליהם, וזה אכן גם רוב הנגריות בארץ הם "מנוהלים" עי-ידי אנשים מבוגרים בני 50+

אשר לרוב לא פתוחים כל כך לקידמה, ועל מה אני מדבר.

עובדים ללא מחשב, הכל עדיין בלאגן של ניירת.

עובדים ללא תוכנה לעיצוב המוצר.

לא מתחדשים בכלי עבודה חדשים שעושים את העבודה קלה מהירה וטובה יותר.

לא נפתחים לנושא הטכנולוגיה בתחום, יש לא מעט היום.

לא מכירים את תחום הפירזול החדש, רובם עוד עובדים עם מסילות של 8 ש"ח שמסילות הטנדם כבר עברו לסטנדרט.

אני בתור נגר די צעיר, בן 28.

מכיר לא מעט נגרים מהתחום, יכול לומר לך שבעבודה נכונה יש בתחום הזה לא מעט כסף.

וזה נכון לכל תחום.

אני בתור נגר לא יכול ליתחרות בסטנדרט בחברות כמו איקאה.

ולכן מכוונים למקום אחר, לדברים לא סטנדרטים, מפחינת תחום המוצרים ומפחינת איכות המוצרים.

אני לא מעוניין לעשות מטבח לדירת סטודנטים או לבנות דלת כניסה שתחליף איזה פלדלת ביניין ישן.

ומי שלא מוכן לשלם עבור העבודה שלי אני מעדיף שלא לעבוד איתו.

יותר מיזה אני אומר לך, שאני היתי צריך להחליף ארון בדגים בבית במידות סטנדרטיות, הלכתי לקנות ארון כי פשוט לא שווה לי לבנות.

אין היום הרבה חברה חדשים בתחום העבודה ה"שחורה" ואין מה לעשות תמיד נצתרך אותם.

בדיוק דיברתי עם בת דודה שגרה באוסטירה, היא אומרת שהיום באוסטירה ביקור של אינסטלטור הוא 150 יורו.

ואין לך הרבה ברירה,אתה משלם כי פשוט אין לך יותר מידי למי לפנות.

בארץ אנחנו רוצים בעבודה לקבל "תואר" כמו ראש צוות יצור, איש הייטק, מעצב שיער, מנהל מחלקת.... וכו'.

זה הרבה יותר חשוב ממה אנחנו עושים בפועל בעבודה.

לא מזמן היה פה שירשור של מישהו, ששאל מה אני צריך לילמוד כדי לעבוד בהייטק.

המשפט הזה מסביר הכל, אין לו מושג מה זה הייטק אבל שם הוא רוצה לעבוד.

גם צורת השיווק של המכללות מכוונות לזה.

מוכרים לך הרגשה שברגע שאתה מסיים אצלנו את הלימודים, כל העולם מחכה רק לך בחוץ.

ואז אתה מסיים את הלימודים אתה מבין שיש עוד הרבה כמוך.

ושהוא כבר מוצא עבודה אז לא מתאים לו להתחיל לעבוד ב 6-7 אלף ש"ח, כי סיפרו לו שמהנדס מרוויח לפחות 12 אלף.

זה המצב שאנחנו יוצרים ולא אף אחד אחר.

פורסם

השבוע בדיוק היה לי את הויכוח הזה עם אשתי לגבי קניית דירה בארץ.

היא רוצה שנחזור עוד שנה-שנתיים לארץ עם נגיד 200000 ש"ח ונקנה דירה.

היא לא מבינה שאי אפשר לקנות עם זה דירה, ובמציאות הישראלית היום:

1) זה לא מספיק בשביל לקבל משכנתא

2) צריך לחיות ממשהו ואי אפשר לשים את כל ההון שלנו במשכנתא

3) אף אחד לא מבטיח לי שאני אוכל באמת לשלם את המשכנתא כי לא מבטיחים לי שתהיה לי עבודה

אז אני אומר לה "בואי נקנה פה (צ'ילה) דירה זהה לזו שבארץ, חדשה מקבלן עם 150000 ש"ח וניקח משכנתא ל3 שנים של עוד 250000 ש"ח. זה ישחרר אותנו מהרבה חובות ומלחץ בעתיד, כי תמיד יהיה לנו את הכסף לשלם על שנה שלמה של משכנתא, במקרה ולא יהיו הכנסות".

אבל היא רוצה לקנות בארץ והכי מהר שאפשר.

הדור הישראלי הצעיר (ולצערי גם אשתי) שמים את הקנייה של הדירה במקום הראשון, כשאין ביטחון של שום דבר והעתיד ממש ממש לא ברור.

זה יביא בסוף התמוטטות או האטה טוטאלית במשק הנדל"ן הישראלי, ויפגע בכולנו.

אני למשל סוציולוג ואנתרופולוג.

איזה סוג של ביטחון יכול להיות לי בפרנסה בארץ?

פה אני יכול לעשות מה שאני רוצה מבחינה מקצועית ולהרוויח מספיק בשביל לחיות וגם לקנות דירה.

בארץ זה בלתי אפשרי.

פורסם
אני למשל סוציולוג, אנתרופולוג ומרושש.

תיקנתי לך.

תראה, כשלמדת את המקצוע ידעת שלא תראה ממנו מיליונים (בארץ), נכון?

בכל אופן, למה היא רוצה לארץ כשאפשר לקנות בצ'ילה דירה בגרושים? :shock:

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

היא רוצה לחזור לארץ בגלל המשפחה (שלי ושלה).

מבחינה כלכלית זו החלטה מפגרת.

נראה לי שבהפרש המחירים בין הדירה בארץ וצ'ילה אפשר להעביר את המשפחות לשם או לחילופין לקנות מטוס פרטי ולהטיס אותם לביקור כשיתחשק

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם
נראה לי שבהפרש המחירים בין הדירה בארץ וצ'ילה אפשר להעביר את המשפחות לשם או לחילופין לקנות מטוס פרטי ולהטיס אותם לביקור כשיתחשק

תכלס.

Twincharger Stratified Injection

• תוכן חדש...