Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בחור בן 22.5 התחלתי לחשוב ברצינות על חתונה ולהקים מישפחה, במצב של היום אני ממש לא יודע מה לעשות? האם נגזר עלי להקים משפחה בצימצום ובדוחק רב? או להשאר רווק?

אני ממש לא יודע לאיזה כיוון המדינה הולכת,

לא בא לי להיתחתן ולספור כל עשר דקות את הארנק כמה נשאר ועל מה כדאי לוותר בסופר..

האם המצב עד כדי כך? או שהתקשורת והאנשים סתם מנפחים..

שתפו אותי בדעות שלכם...

ואהבת לרעך כמוך

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עקרונית, מי שמתנהל בצורה מחושבת יכול לחיות וגם לחסוך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא ציינת רקע כלכלי/ כללי על עצמך, כך שקצת קשה לענות.

אני מניח שאתה דתי, לפי החתימה, הכינוי והגיל.

בגדול? הכל אפשרי. הכל עניין של איפה תגור, איך תהיה הגישה שלך לחיים, ברמת החיים שתבחר לקיים, בגובה ההכנסה שלך ועוד.

יש המון משתנים. אבל אני יכול להגיד לך שעם הכנסה של 7500 בחודש לזוג אפשר גם לשכור דירה, לשלם חשמל+ מים, לגדל ילד/ ילדה בגיל המעון, להחזיק רכב ועדיין לחסוך. זה הכל תלוי בך ובבת זוגתך. אמנם לא מדובר בדירה במרכז אלא יותר לכיוון הפריפריה/ שומרון, ורכב משנתון 2000-2002 ולא מעבר, אבל זה אפשרי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

חתונה בגיל 22.5? מה בוער?

בכל אופן, הסוד הוא בניהול תקציב - אל תבזבז יותר ממה שיש לך.

אתה יכול לקחת הלוואות או אשראי כדי לחיות עכשיו יותר טוב, אולם בכך אתה ממשכן את העתיד שלך.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אני בחור בן 22.5 התחלתי לחשוב ברצינות על חתונה ולהקים מישפחה, במצב של היום אני ממש לא יודע מה לעשות? האם נגזר עלי להקים משפחה בצימצום ובדוחק רב? או להשאר רווק?

שתפו אותי בדעות שלכם...

עקרונית, מי שמתנהל בצורה מחושבת יכול לחיות וגם לחסוך.

חתונה בגיל 22.5? מה בוער?

בכל אופן, הסוד הוא בניהול תקציב - אל תבזבז יותר ממה שיש לך.

המצב יותר גרוע ממה שאתה חושב כשפתחת את השירשור.

עם אשתי, שאיתה אני חוגג החודש 16 שנה יחד, התחתנתי לפני שנה בגיל 31- למרות שבגילך כבר ידענו שאנחנו מתחתנים וזו רק שאלה של זמן (וכסף). אין הרבה מה לעשות- מי שבא ממקום שאין לו, פשוט נדפק וברוב המקרים לא יוכל להעלות את עצמו למעלה. צריך הרבה נחישות כדי לצאת מהמעגל הזה. רווק בלי רכב יכול לשרוד לגור לבד, אבל זה לא פשוט במיוחד עם כל מה שצריך לשלם. אם לא בא לך לספור את השקלים בארנק, תקדם את עצמך בלימודים אקדמאיים או בצורה כלשהיא שתקדם אותך לעבודה טובה עם שכר שפוי. אה, כן, מה שהיום נחשב לשפוי, בעוד שנה כבר יהיה "בקטנה"... קראתי כתבה שאומרת שהשנה כבר לאנשים תחסר משכורת חודשית שלמה מהעלאות המיסים, מחירי המזון והדלק וכולי. ואני לא מדבר על 5K, אלא על 12K...:shock:

סלורייד: עקרונית, אתה צודק.

רק בוא ותסביר לי איך אפשר להתנהל נכון כשיש לך כל חודש רק 5K?

נלך על התרחיש האופטימי ביותר פיננסית:

דירה = 1600 לחודש. ארנונה = 250 לחודשיים. חשמל = 350 לחודשיים. מים זניח, 100 ש"ח לחודשיים, ועכשיו תתחיל להכניס למשוואה מה שיש לך בויזה בתשלומים (אם לא תכננת את עצמך נכון, יש הרבה תשלומים...) כל חודש, כמה עולה לך האוכל, האינטרנט, הכבלים, ומה עם לצאת פעם בחודש?

שים לב שלא דיברתי על רכב! ויותר גרוע, זה לא חיים. דירה שעולה 1600 שכירות לחודש - לא רוצה לחשוב על זה.קטן, צפוף, כמעט בטוח ישן, בלי שום איכות חיים.

עכשיו רק תנסה להכניס רכב למשוואה הזו. עלות הרכב? דלק חודשי? ביטוח חובה, מקיף (ניתן לוותר אבל לא מומלץ לדעתי)? טסט? יישור קו? צמיגים אולי? תיקונים? טיפולים? מאיפה הכסף למי שמרוויח רק 5?!

זוג נשוי צריך לא פחות מ-10K כדי לשרוד עם טיפונת איכות חיים. זה לפני הילדים. וגם סכום זה הולך ועולה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף אחד לא אמר שצריך רכב, ולדעתי גם לא כדאי להתחתן במצב הזה. אתה חיי ברמה יחסית נמוכה אבל חוסך מהמשכורת שלך בשביל לימודים למשל שכנראה יעזרו לך להגיע לקריירה עם אפשרויות קידום ומשכורת סבירה יותר. וזה לא חייב להיות תואר ראשון בהנדסה גרעינית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

5 אלף נקי לחודש זה 6 אלף, 6 אלף זה 150% משכורת מינימום , זה לא הכנסה נמוכה, בכול מדינה מפותחת אחרת זה יותר מסביר בשביל להחזיק רכב ואפילו לחסוך לדירה לפני גיל 50 :)

אני בעצמי מבולבל בדיוק כמו פותח השרשור, ואת האמת בשנה האחרונה אני מתחיל לחשוב יותר ויותר על אלטרנטיבות אחרי שאני מסיים את התואר.

אודי A4

דימה.

פורסם

ברווז ידידי, זוג שחי יחד צריך פחות כסף משני רווקים. עדיין זו דירה אחת, אקרנונה אחת, פחות שאריות בפח ואם מחזיקים רכב אז רכב אחד.

מ 5K אי אפשר להחזיק דירה גם אם לא גרים בה אבל שני בני זוג עובדים (ואם אין ילדים אין שום סיבה לא לעבוד) מביאים הביתה לפחות 8K.

ולפותח השרשור, תתחיל עם למצוא את המתאימה ולהיות בטוח שזו האישה שאיתה יהיה לך טוב לחיות את שארית חייך. אם תישאר רווק לאט יעלה לך פחות מאשר להתחתן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
5 אלף נקי לחודש זה 6 אלף, 6 אלף זה 150% משכורת מינימום , זה לא הכנסה נמוכה, בכול מדינה מפותחת אחרת זה יותר מסביר בשביל להחזיק רכב ואפילו לחסוך לדירה לפני גיל 50 :)

אני בעצמי מבולבל בדיוק כמו פותח השרשור, ואת האמת בשנה האחרונה אני מתחיל לחשוב יותר ויותר על אלטרנטיבות אחרי שאני מסיים את התואר.

אתה חושב כיחיד. אתם שניים ושני אנשים שמרוויחים מינימום מביאים הביתה כמעט 8 ולא 6.

פורסם

אתה צודק אני חושב כיחיד, אבל בו זמנית אני גם משווה למדינות אחרות.

בין לחיות יחיד או זוג פה, הדשה של השכן בשני המקרים נראה ירוק יותר מתמיד.

אני באמת שואל את עצמי עד כמה אני רוצה לחיות בארץ עני או לקחת סיכון ולעבור לחו"ל.

בקצב שהמדינה מתדרדרת עד שאני יסיים את התואר שלי כנראה התשובה תהיה חד משמעית :)

אודי A4

דימה.

פורסם

אם תגור בשטחים באזור עדיפות לאומית אז השכירות שלך תהיה נמוכה, תקבל זיכוי במס הכנסה, הארנונה כמעט לא קיימת וגם מים, ויישאר חשמל ותחבורה.

ברוך השם יש תחבורה ציבורית לא רעה מהיישובים שם בד"כ לכיוון ת"א, ואם תחזיקו רכב אז מדובר בכחצי שעה נסיעה.

אז זה אפשרי בהחלט לחיות שם עם הכנסה זוגית של 10K נטו.

בת"א, הרצליה, ר"ג, גבעתיים וכו' - זה כמעט בלתי אפשרי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תגיד שטחים ולא איזורי עדיפות לאומית.

אפילו באשקלון לא תמצא דירה ראויה למגורים בפחות מ 2500 ש"ח ואם אתה מדבר על איזורים סבירים פלוס אז בסביבות ה 3000 ש"ח.

תחבורה עם כל הכבוד לה גם עולה כסף. את זה צריך להוסיף לעלות המחיה רחוק ממקום העבודה.

פורסם

שתפו אותי בדעות שלכם...

נגזר עליך לחיות ברמת החיים התואמת למשכורת שלך ושל אשתך,

זה גם לא בושה לגור בדירת 2 חדרים כשהילד ישן איתכם בחדר,

או ששני ילדים ישנים בחדר אחד.

זה גם לא בושה להחזיק טמבלפון ולא אייפון או גלקסי,

זה גם לא בושה לא לטוס פעם בשנה לטיול בחו"ל.

וזה לא בושה לעבוד 250 שעות בחודש.

----

פורסם

Kernel זה שכנוע עצמי שהמצב לא רע?

אתה צודק זה לא בושה, ואף אחד לא טועה שזה כן.

לדעתי צריך סיבה מעוד רצינית בשביל שאני יהיה מוכן לעבוד 250שעות בחודש ובו זמנית לחסוך כול שקל.

אני אישית לא מוכן לעשות את שני הדברים האלו בשביל מדינת ישראל , אם אתה כן אז כול הכבוד לך.

אודי A4

דימה.

פורסם

Ave, כמה שעות חודשיות עובד איש הייטק?

כמה שעות חודשיות עובד אנליסט בחברת השקעות?

כמה שעות חודשיות עובד סמנכ"ל בחברה להפקת אירועים?

כמה שעות חודשיות עובד מנהל אולם אירועים?

אתה יודע מה משותף לכל התפקידים האלה?

כולם חולקים 2 דברים משותפים:

שעות עבודה - בין 200-300.

משכורת בתחום ה-5 ספרות.

אם אתה לא רוצה לעבוד קשה, טוס לנוברגיה, תתחתן עם נורבגית עם שורשים יהודיים ותחתום אבטלה,

אם אתה רוצה לפתח את המדינה שלך, אתה יודע מה צריך לעשות.

בשונה מהרבה אנשים אחרים בגיל שלי (22), אני מכניס לחיסכון כל חודש כמעט פעמיים שכר מינימום, אין לי אייפון (אני רוצה, אבל יש עוד 16 תשלומים על בלקברי אז מחכים), אני טס לחו"ל פעם בשנה וגר עם ההורים.

----

• תוכן חדש...