Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנס למכללות כאלה ואחרות, תעשה סקר כמה מאלה שסיימו שם לימודים התקבלו תוך חודשיים לעבודה. אני מציע לך לבוא בציפיות נמוכות מאוד.

זה שהוא למד ויש לו תעודה ביד לא אומר שהוא יתקבל מיד לעבוד, וגם אם כן זה יהיה בשכר רעב אז למצא עבודה זה עדיין לא אומר שאתה יכול להתפרנס בצורה מכובדת.

לגבי התחבורה הציבורית, להגיע מרחובות לת"א בשעות הבוקר עם רכב בפקקים לוקח שעה (אפילו פחות אם יודעים לקצר), לעומת זאת בתחבורה ציבורית אפשר לסגור שעה וחצי וגם יותר. זה שיש אוטובוס אחד שתופר את כל הארץ ולוקח לו יומיים להגיע מקצה לקצה, לא אומר שיש לנו תחבורה ציבורית ראויה ושמישה ולכן בארץ רכב פרטי הוא סוג של חובה רק בגלל העדר תחבורה ציבורית ראויה.

בדיוק היום דיברתי עם אדם בן 50+, סיפר לי איך פעם עם 25 גרוש הוא היה לוקח אוטובוס לצד השני של העיר קונה לו אוכל עם שתיה ורואה סרט.

25 גרוש נגיד וזה 25 שקל בימנו, מה עושים עם 25 שקל? סרט היום בלי כלום עולה סביב 40 ש"ח.

רק אתמול יצאתי בקטנה בקושי אכלנו (ארוחה זוגית) ויצא לנו 90 שקל לא כולל טיפ וזה עוד אחרי הנחה.

פעם מסטיק בזוקה היה עולה 20 אגורות, היום כמה שקלים.

זה בכלל לא משנה כמה זה 25 גרוש של אז אלא כמה זמן עבודה זה היה.

אתה אולי לא זוכר אבל כשאני הייתי ילד אי שם בשנות השבעים לא היה דבר כזה לקנות בורקס מוכן, שניצל מוכן או אפילו בצק עלים מוכן. לחם פרוס היה רק לעשירים ועל פיתות ולחמניות לא היה מה לדבר ביום יום. אנשים הלכו ברגל חצי שעה כדי לחסוך את האוטובוס (לא מדבר בכלל על לנסוע עם האוטו למכולת במרחק 5 דקות הליכה) ובניין עם מעלית נחשב מגדל יוקרה שלא לדבר על זה שדירת 3 חדרים נחשבה גדולה).

היום כולנו רוצים להחזיק לפחות רכב אחד, לגור בבניין מודרני וחדש, לנסוע לחול ולאכול במסעדות. הדברים האלה עולים לא מעט כסף אז אם אתה משווה תשווה צורת ורמת חיים זהים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין בעיה, היום דירת 3 חדרים שכירות זה סביב 3500 ש"ח

שאר ההוצאות בבית עוד אלף ש"ח הלכה המשכורת של הבעל.

אני מאמין שתינוק עולה איזה 1500 ש"ח בחודש אם לא יותר ונשאר לנו 3 אלף ש"ח מהמשכורת של האישה שאני בטוח שנמצא על מה הם הלכו ולא על מותרות והנאות. ובלי רכב כמובן שהוא דבר נדרש בארץ גם אם זה רכב שעלה 5 אלף ש"ח

אתה מבין שכיום זוג עם ילד אחד לא יכולים לחסוך כמעט? הם חוסכים החודש, וחודש הבא מוציאים את זה על איזו חתונה של חבר או משהו, תמיד יהיה מה שינגוס לך במעט חיסכון שהצלחת לגרד.

לחיות על 0 בחשבון בנק מבלי שיש לך איזו הנאה או איכות חיים, זה להיות עני!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, דירת 3 חדרים בדרום ת"א לא עולה 3500 ש"ח וכך גם דירת 3 חדרים באיזורים היותר ישנים של רוב הערים במרכז (שלא לדבר על הפריפריה) אז כבר חסכנו אלפייה.

אם רוצים אפשר לחסוך גם עם שני ילדים. השאלה מה מוכנים להקריב בשביל זה. אל תשכח שרק כבלים ותקשורת עולים כחמש עד שש מאות שח"ח בחודש ואת זה קל מאוד לחסוך.

פורסם

דירת שלושה חדרים בדרום תל אביב לא עולה 3500. תנסה לכיוון 4000, 4200.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

משהו שקראתי לפני כמה שנים - ההוראה הפכה למקצוע נשי - ולכן תנאי העבודה התדרדרו. יש צפי שכך יקרה גם ברפואה. יתכן שהמחסור ברופאים יקזז את ההדרדרות.

מורים טובים יכולים להרויח מצויין בכל מיני בתי ספר פרטיים, או בעבודה שחורה - שיעורים פרטיים. זו, בעצם, תוצאה של דרדור המערכת על ידי המדינה אשר במקום לראות במערכת החינוך השקעה רואה בה הוצאה, אולי אפילו בזבוז. ומדובר לא רק ביסודי ובתיכון - אלא גם בהשכלה הגבוהה. רצון עז ליבש את אוניברסיטאות המחקר ולטפח מכללות שחלקן בעלות רמה בעייתית מאוד. שוב - חוסר ראיה ארוכת טווח ואולי רצון להפריט על מנת שמקורבים אלו ואחרים ירויחו מהעניין. אילו היו בארץ תקציבים פרטיים שיכולים לתחזק מוסד ברמה של הרוורד או MIT - ניחא, אבל השוק שלנו קטן, וכדי לשמר אוניברסיטאות ברמה גבוהה נדרשים תקציבים ממלכתיים.

ארילו - אני יודע שאני חוזר על המנטרה שלי, ואני מודע לעליה היחסית במחירי הדיור. אני אפילו סובל מהעניין כרגע כיון שאני בתהליך של שיפור דיור. אבל, עדיין, מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת, והנמלה שחסכה (ולאו דווקא התקמצנה) כאשר הוא צעיר יהיה בגיל 30 בעמדה הרבה יותר טובה מהחרגול שבילה ונותר חסר כל. עדיף להגיע עם חסכונות ששוים שליש או חצי דירה (ואני מתכוון לחסכונות של שני בני זוג) מאשר עם סכום קטן שלא יספיק לשלם תמורת שירותי עורך הדיו העורך את החוזה.

נהג לילה - אני מציע לך לבדוק מה היתה המשכורת החדשית בימים שבהם נסיעה עלתה 25 גרוש, תגלה שיש פרופורציוניות מסויימת. כאשר הייתי בתחילת בית הספר היסודי שילמתי 12 אג' תמורת הנסיעה אליו באוטובוס - אבל התקציב השבועי היה 100 ל"י וכיסה את כל ההוצאות, החל באוכל וכלה בחשבון החשמל ואפילו חשבון הטלפון (היה כזה בבית שלי, היחיד בשיכון של למעלה מ-30 דירות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה דירה בת"א?

צא מת"א היקרה בוא לרחובות בשכונה סבירה ולא יקרה, 3500 ש"ח בשביל 3 חדרים בבניין בן 30 (או יותר לא זוכר כבר).

לדחוף מישהו לגור בשכונה פחות יקרה ולקזז בעוד מקומות, זה בעצם להגיד שהוא עני! איך שלא תסתכל על זה, מעמד הביניים היום הוא מעמד עני איך שלא תהפוך את זה. אתה יכול לחסוך שנה שנתיים שלוש במעבר לדירה בשכונת עוני, אבל המטרה היא לחיות במקום טוב יותר ואת זה לא תוכל להשיג נכון להיום במשכורות המינימום שיש פה כי גם אם אחרי כמה שנים תחזור למקום סביר, עלות האחזקה תעלה לך הרבה ואת כל החיסכון אתה תשים על זה ולא עשית בזה כלום.

רק היום קיבלתי חשבון מים, בית פרטי ללא גינה עם 2 אנשים בלבד. 50 קוב צריכת מים לפני חודשיים, היום הגיע חשבון עם זיכוי כי כנראה הייתה טעות פעם קודמת. ואם לא היו מזכים אותי מיוזמתם? הלכו לי 360 שקל כי הם לא היו מחזירים לפני שהיו מייאשים אותך.

יש למדינה הזאת יותר מידי ידיים בכיס של האזרח

in the face

with a chair

פורסם

תומר - כלל בסיסי הוא בדיקה, לפחות שטחית, של כל חשבת הון שאתה מקבל. 50 קוב יספיקו למשפחה של 6 נפשות לחודשיים. החשדנות שלך היתה צריכה לעלות ברגע שקיבלת את החשבון הקודם. אילו בדקת את הסכום הסופי היית מגלה משהו חריג וממשיך לבדוק את שאר הסעיפים.

לי היה סיפור דומה עם עירית חיפה לפני די הרבה שנים. התברר כי מוני המים הוחלפו והיה איזה ברדק בקריאת המונה הישן והמונה החדש. שיחת טלפון + מכתב רשום לעיריה והעניין הסתדר.

אני לא טוען שאני בודק לעומק כל חשבון, אבל אם יש חשבון חשמל\מים\גאז חריג אני בודק את המונה, וחשבונות הסלולר זוכים לבדיקה יסודית בצורה פשוטה מאוד - הוט וגולן שולחים אותם בדואל עם פירוט שיחות כך שאפשר לבדוק אותם בנוחיות רבה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
משהו שקראתי לפני כמה שנים - ההוראה הפכה למקצוע נשי - ולכן תנאי העבודה התדרדרו. יש צפי שכך יקרה גם ברפואה. יתכן שהמחסור ברופאים יקזז את ההדרדרות.

מורים טובים יכולים להרויח מצויין בכל מיני בתי ספר פרטיים, או בעבודה שחורה - שיעורים פרטיים. זו, בעצם, תוצאה של דרדור המערכת על ידי המדינה אשר במקום לראות במערכת החינוך השקעה רואה בה הוצאה, אולי אפילו בזבוז. ומדובר לא רק ביסודי ובתיכון - אלא גם בהשכלה הגבוהה. רצון עז ליבש את אוניברסיטאות המחקר ולטפח מכללות שחלקן בעלות רמה בעייתית מאוד. שוב - חוסר ראיה ארוכת טווח ואולי רצון להפריט על מנת שמקורבים אלו ואחרים ירויחו מהעניין. אילו היו בארץ תקציבים פרטיים שיכולים לתחזק מוסד ברמה של הרוורד או MIT - ניחא, אבל השוק שלנו קטן, וכדי לשמר אוניברסיטאות ברמה גבוהה נדרשים תקציבים ממלכתיים.

וזה עצוב. כלומר, לא כניסתן של נשים למקצוע - אלא הזניית המקצוע ובחירת מדינת ישראל להזניח אותו בכוונה תחילה.

וברור שמי שחוסך ומתאמץ מצבו טוב יותר ממי שלא חוסך בכלל. אני רק טוען שאם פעם משכר ממוצע היה אפשר לחסוך שליש - חצי דירה, כיום זה כמעט בלתי אפשרי אלא אם חוסכים חצי מהמשכורת נטו כל חודש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני טוען שבחור או בחורה צעירים יכולים לחסוך גם 80% מהנטו שלהם - אם הם מוכנים להשאר עוד כמה שנים בבית ההורים. במשכורות של סטודנטים זה נשמע מעט, אבל פרוטה לפרוטה מצטברת לסכום גדול, ואפילו עם השקעה שמרנית ניתן לצבור סכום משמעותי לאחר 10 שנים.

כמובן שמי שמחליט לשכור דירה ולרכוש רכב בגיל 22 יגיע לגיל 32 במצב לא טוב.

ואני מתחלחל מהאפשרות שאחד הבנים שלי יחליט ללמוד בירושלים, ב"ש או אפילו ת"א. לא בגלל איכות הלימודים אלא בגלל עלות המחיה או הנסיעות. כמה טוב (היה) להולנדים - איני יודע מה המצב היום, אבל בעבר בהולנד לא יכולת לבחור מוסד לימודים - המדינה היתה מכתיבה לימודים במוסד הקרוב ביותר לבית ההורים. הסיבה היתה מחסור חמור בדירות להשכרה ומעונות סטודנטים, אבל היה בכך הרבה חסכון למשפחות (של העם הכי חסכן בעולם).

פורסם
כי המשכורת נקבעת בכל מקרה ע"י המדינה.

בעוד שרופאים מרדימים חסר (בכ"ז לימודי רפואה קשים יותר, ומקצוע ההרדמה לא מושך אליו מספיק מתמחים למרות השכר הגבוה), וקיים שוק של רפואה פרטית נרחבת - ההכשרה אותה דורשת המדינה ממורים נחותה בהרבה (המדינה קובעת את הסף שצריך לעבור כדי להיות מורה) ולמעשה דואגת שכל מי שירצה יוכל לעסוק בזה.

אם יהיה מחסור במורים, אז זה לא שרשות מקומית א' תוכל להציע למורה לעבוד אצלה תמורת תוספת שכר - כי השכר נקבע ע"י המדינה, ואין חינוך פרטי נרחב שמתחרה בחינוך הציבורי. אני חושב שזה בגלל העלות הגבוהה של תלמיד.

לעומת זאת, אם תעלה את משכורתם של המורים, תראה שטובי ילדינו הולכים למקצוע הזה ותוכל במקביל להעלות את הדרישות ממורה. (נוסה בהצלחה בלא מעט מדינות בעולם).

משכורתם של מורים רחוקה מאד מלהיות נמוכה.

מורה מתחיל מקבל 6K בחודש, כשכר ראשוני.

מורה עם 10 שנות וותק, תואר ראשון ועובד בתוכנית אופק חדש מכניס 10K נטו בחודש.

ולאחר 15 שנות וותק ותואר שני, 14K לחודש.

וזה שכר מכובד בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

14K נטו? זו משכורת של מנהל עם 30 שנות ותק. לא מורה מן השורה עם מחצית הותק. אלא, אולי, אם אתה מדבר על מישהו שלא נכנס ל"עוז לתמורה" ועובד שתי 1.5-2 משרות.

פורסם
למה דירה בת"א?

צא מת"א היקרה בוא לרחובות בשכונה סבירה ולא יקרה, 3500 ש"ח בשביל 3 חדרים בבניין בן 30 (או יותר לא זוכר כבר).

לדחוף מישהו לגור בשכונה פחות יקרה ולקזז בעוד מקומות, זה בעצם להגיד שהוא עני! איך שלא תסתכל על זה, מעמד הביניים היום הוא מעמד עני איך שלא תהפוך את זה. אתה יכול לחסוך שנה שנתיים שלוש במעבר לדירה בשכונת עוני, אבל המטרה היא לחיות במקום טוב יותר ואת זה לא תוכל להשיג נכון להיום במשכורות המינימום שיש פה כי גם אם אחרי כמה שנים תחזור למקום סביר, עלות האחזקה תעלה לך הרבה ואת כל החיסכון אתה תשים על זה ולא עשית בזה כלום.

רק היום קיבלתי חשבון מים, בית פרטי ללא גינה עם 2 אנשים בלבד. 50 קוב צריכת מים לפני חודשיים, היום הגיע חשבון עם זיכוי כי כנראה הייתה טעות פעם קודמת. ואם לא היו מזכים אותי מיוזמתם? הלכו לי 360 שקל כי הם לא היו מחזירים לפני שהיו מייאשים אותך.

יש למדינה הזאת יותר מידי ידיים בכיס של האזרח

תומר, תרשה לי לגלות לך סוד. מי שמשתכר שכר מינימום או קרוב לזה הוא עני מעצם הגדרת העוני.

אני לא יודע איפה מצאת דירה ברחובות כמו שאתה מציין אבפ רוב האיזורים הסבירים של רחובות (עיר לא זולה בפני עצמה) המחירים נמוכים בהרבה ואני לא מדבר על מקומות כמו כפר גבירול אוקרית משה.

למה זוג צעיר לא יכול לגור בדירת 2.5 חדרים כמה שנים ולחסוך הרבה כסף? אני רואה פה באשקלון שני בניינים צמודים כשהאחד חדש והשני בניין ישן בלי מעלית כשבחדש דירת 4 חדרים עולה כמעט 900,000 ובישן 550,000. אני אתן לך לנחש לבד איפה הזוגות הצעירים קונים ומי קונה את הדירות הישנות (רמז: הישנות מושכרות אחר כך בתשואות יפות). מרחק 100 מטרים משם נבנו 3 בניינים חדשים רבי קומות כשכל הדירות הן 3 חדרים. שם מכרו את הדיקות ב 570,000שקל (הפרוייקט עוד לא מאוכלס) ורובו מלא בשלטים להשכרה. למה זוג צעיר צריך משכנתא כפולה במקום לקנות דירה ראשונה יותר קטנה?

פורסם
נפצעתי בסוף 2004.

לא אמרתי שזה קל אבל אם מראש הייתי יודע שזו הכנסתי החודשית הייתי גם מתנהל אחרת עם ההתחייבויות (משכנתא יותר קטנה, רכב אחר ואולי אפילו מסגרת יותר זולה לבת שלי אבל זה באמת היה מוצא אחרון).

לגבי יוצא פעם בחודש, למרות שכלכלית אני יכול להרשות לעצמי את זה בלי שום בעייה אני לא מוצא את הזמן והכוח לצאת פעם בחודש. נכון שכסף הוא אמצעי ולא מטרה אבל בדרך כלל כשאתה מגיע לרמה שההכנסה שלך מספיקה לרצונות שלך אז כבר אין לך זמן לרצונות האלה.

אם אני זוכר נכון, יש בינינו הבדל של מספר שנים בגיל... בשנת 2004 הייתי רק בן 24, כך שאני לא יכול להשוות את הלך הרוח שלי אז לזה של לפני שנתיים ולזה של היום. כיום, הייתי שמח לצאת מדי פעם, כשיש סרט טוב בקולנוע וזהו. גם לי אין יותר מדיי כח לשטויות.

רק אתמול יצאתי בקטנה בקושי אכלנו (ארוחה זוגית) ויצא לנו 90 שקל לא כולל טיפ וזה עוד אחרי הנחה.

בצעירותי (יותר נכון, ילדותי) אני זוכר שהייתי נוסע לי בכיף באוטובוס למרכז חורב בחיפה, משחק קצת בארקייד שם, אוכל להנאתי בבורגר-ראנץ', אולי מוצא עוד משהו לעשות וחוזר הבייתה עם עודף מחמישים ש"ח. היום, רק אותה ארוחה בבורגר ראנץ' תעלה סביב 60...

תומר, תרשה לי לגלות לך סוד. מי שמשתכר שכר מינימום או קרוב לזה הוא עני מעצם הגדרת העוני.

זה לא סוד :shock:

למה זוג צעיר לא יכול לגור בדירת 2.5 חדרים כמה שנים ולחסוך הרבה כסף?

אין "לא יכול". יש "למה לי?!" ו"השתגעת?!" וכמובן "לא רוצה". אני כרגע גר בשכירות בדיוק בדירה של 2.5 חדרים. אני רק לא הבנתי מאיפה אתה מציע שאני אחסוך...:lol:

לגבי קניית דירה, ובכן- זה יותר מסובך. כשאדם מחליט לקנות דירה, ברוב המקרים הוא לא חושב על קניית דירה נוספת אחר כך או בכלל, אלא על אחת שתהיה לו לתקופה ארוכה (קרי, בלי לחשוב על המילים המפורשות, אבל זה שם ומנדנד: לכל החיים). אני מניח שגם אני הייתי מחפש דירה גדולה יותר עבור הראשונה שלי לקנייה, לו יכלתי להרשות לעצמי באופן כלשהו. צריך לחשוב גם על ילדים, לא?:wink: (בינתיים אני רק מתאמן)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היום כולנו רוצים להחזיק לפחות רכב אחד, לגור בבניין מודרני וחדש, לנסוע לחול ולאכול במסעדות. הדברים האלה עולים לא מעט כסף אז אם אתה משווה תשווה צורת ורמת חיים זהים.

נכון. אני רוצה לנהוג ברכב דנדש, לגור בדירה מרווחת ולצאת עם חברים לאכול ולא ממש לדאוג לחשבון.

למה אסור לרצות את זה?

יש שאיפות ומטרות שאנשים רוצים להגיע אליהן. זה לגטימי שאנשים רוצים את זה. בתגובות פה זה נראה כאילו זה לא בסדר לרצות דברים כאלו. הבעיה היא לא ברצונות של האנשים אלא בכך שהממשלה מקשה על אותם האנשים להגיע לדברים האלו. וכל כמה שנים דרגת הקושי עולה עוד יותר. זו הבעיה.

בשביל מה אנשים עובדים? בשביל להתפתח ולהעניק לעצמם רמת חיים גבוהה יותר.

פורסם

כמה צעירים כבר מרוויחים מעל המינימום?

כמה אתה חושב משלמים לאדם מתחיל בתחומו?

איפה מוכרים היום דירות חדשות של 2.5 חדרים? בקושי ניתן למצא 3 לפי מה שאני זוכר. אז אם אתה גר בשכירות, אין לך בנוסף לחסוך עוד לדירה עתידית, אז מראש אתה קונה את הדירה ומשלם משכנתא במקום שכירות.

לא משתלם ללכת על שכירות מבחינה כלכלית, אתה משלם את אותו הכסף ובסוף נשאר בלי כלום ביד, ושוב אני חוזר לזה שאין דירות קטנות למכירה גם לא משומשות, כאלה דברים לרוב יהיה יחידות דיור במרתף של איזה בית פרטי בנווה ים בראשון לציון או דירה מפוצלת באיזה בניין.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...