Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנהגות ברברית בכבישים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתובב עם אקדח? :shock:

זאת אומרת,מישהוא מביא לך כאפה,אתה שולף עליו אקדח?

אני באמת אשמח לשמוע איך להסתובב עם אקדח עוזר לך?

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגלל זה אני מסתובב עם אקדח גם כשאני הולך לקנות בסופר, אתה לעולם לא יכול לדעת מתי זה יפסיק להיות עוד סיפור של סתם אדיוט ויגיע לסכנת חיים של ממש לך או לסובבים.

עדיף לך לחטוף כאפה מנהג משאית עארס + שידרוך לך על הענבים, מאשר שאתה תשלוף אקדח. (שים לב, רק לשלוף, אפילו לא לירות לו כדור בפיקה של עמוד השדרה, כמו שבאמת מגיע לו.)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אקדח זה לא תמיד רעיון טוב, אבל בחברה של היום, שכולם פה גדול אבל פחדנים כשקקי נהייה אמיתי, הוא יכול מאוד לעזור בסיאוציות מסויימות.

כמו הסיטואציה הבאה למשל: (החל מ4:00 בערך, למרות שאני ממליץ לראות הכל)

http://www.youtube.com/watch?v=QS11ATrNA3A דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ורק שתהיו בעניינים, סיפורים כאלו קורים רק בגלל החוק הרופס פה.

גם זה חלק מהבעיה במדינה.

שים לב. אתה חושב, שבמשך 18 שנה, ילדים פה מחונכים בתת-רמה ותת-תקציב, ההורים בוודאי שלא יותר טובים כי המדינה עוד צעירה והיהודים עוד יהודים וכולם חיים בפחד ובתחושה של "מגיע לי" ומבטלים לגמרי את הזולת שמסביבהם.

אז קורה, עכשיו אחרי 18 שנה שזה ככה, הילד בגיר דופק מכות או פוזות בכביש ולשלוח אותו לכלא יטיב עמו?

מ-ן ה-ס-ת-ם זה הזמן להביא לדוגמא את ארה"ב שאני מניח שאתה מהלל (סתם כי אתה מסתובב עם אקדח וענישה כבדה)

יש דוג' יותר טובה מארה"ב? כל כך הרבה אסירים. ענישה מאוד קשה. אנשים שם הולכים לכלא על גניבה פעוטה. אנשים שם חוטפים מכות יריות חשמולים משוטרים שמקבלים אין סוף גיבוי מהמערכת.

מישהו הולך לכלא, ולפי הסטטיסטיקה, יחזור אליו שוב ושוב ושוב עד סוף חייו, כך יחסל את סיכויו (או שמעולם לא היה לו סיכוי) לשפר את חייו ואת ההתנהגות שלו.

מה אתה חושב, שזה בגלל איך שחינכו אותו? או שבגלל שהוא לא קיבל proplapse בכלא מספיק פעמים?

פורסם

רבותיי, אני אומר לכם את האמת לאמיתה, יש אומץ, יש חוסר אומץ, ויש התייפיפות.

אומץ- זה לצאת מהאוטו, ולהסתכן בזה שתחטוף אגרוף, או יותר גרוע, בשביל לעזור למישהו אחר (במקרה הזה קשיש), אין אומץ שלא מביא סיכונים עימו, אי אפשר להיות אמיץ בלי להסתכן, בדיוק כמו שכל חייל שמסתער מ70-80 מטרים עם ה-29 כדורים המסכנים שלו בתקוווה לא לחטוף אחד, זה אומץ.

לפחד להיפגע, ופשוט לזוב את המקום, או להיכנע ולא להיכנס לעימות, זה חוסר אומץ, וזה בסדר, זה מנגנון הגנתי של אנשים.

לשבת בצד, ולא לעשות כלום בנידון, ואחר כך לבוא ולהגיד שאנשים הם חרא, כי הם לא עזרו לו, זה התייפיפות, כי יש אנשים שהם חרא, ויש כאלה שלא, השאלה היא מה אתה עושה כדי לעזור לאלה שלא.

מנגד, לא לכולם יש את היכולות (והכוונה היא לא ליכולת פיסית) להתמודד עם אנשים שנראים מסוכנים, ובצדק, אבל לפחות לצלם, לרשום מספר רכב, להתלונן במשטרה, ואז לבוא ולהעיד, זו פעולה הכי בסיסית שמראה על אומץ.

יש אנשים שיגידו שלהיות אמיץ זה להיות טיפש, כי זה בעצם לסכן את עצמך בשביל משהו שאתה לא צריך, אבל זו כבר מחשבה של כל אדם לעצמו, אני בכל מקרה, מעריך את אלה שמוכנים להקריב מעצמם, בשביל לעזור לאחרים.

בקשר לנסיעת נשק- היו מקרים שנשק הציל חיים של אנשים שאני מכיר, נשק יכול להוות כלי הגנה מעולה לכל אדם.

מצד שני זו אחריות תמידית, אתה לא יכול להשאיר אותו בבית מחש שאחד הילדים שלך ימצא אותו, או שיפרצו לך לבית.

אתה תמיד צריך לנשוא אותו עליך, וגם אז לך תדע איזה משוגע ינסה לגנוב לך אותו, ולכן כמו שאמרה הגברת הזקנה לספיידר-מן: "עם כוח גדול (נשק) באה אחריות גדולה", ולכן לא לכל אחד מומלץ להחזיק נשק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא יאמן, איזו אכזריות. :-( לאן העולם מתדרדר?

אגב, נשק לאו דווקא היה עוזר. אני בספק שמי שמחזיק נשק בעקבות אירוע כזה היה יורה כי אחרת היורה היה יושב לפחות 10 בפנים כי המשפט היה בא לטובת ה"מסכן" והנפגע שהיה יוצא מכל הסיפור הזה לא ביריון, אלא אדם פגוע שלא נתן שום קאפה, אלא האיר בנימוס. מצד השני אם הנהג ממגזר מסויים בו לכולם יש נשק, זה כבר היה יכול להיות מרחץ דמים. לא שווה להרוס את כל החיים בגלל ערס ביריון. אני חושב שספריי פילפל היה עושה את העבודה - היה משביט את הנהג הביריון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זהו בדיוק, שאי אפשר! שום עצבים ושום כלום! הבן אדם כולה סגר את השמאלי לכמה דקות, מישהו יודע מה הסיבות שלו? אולי הוא היה צריך לפנות שמאלה איפשהו והתבלבל והוא קצת נלחץ? ומה אם זאת הייתה איזו נהגת חדשה שגם ככה לא מי יודע מה עם ביטחון בנהיגה ועכשיו היא גם צריכה למצוא פנייה ואולי התבלבלה? מה זה פה ג'ונגל? לא כולם עם רישיון 20 שנה ועם ביטחון אינסופי על הכביש. חבל שזה ברור מאליו שמצדיקים "עצבנות יתר" בצורה כזו.

מה הקשר? בטח שאפשר להתעצבן בגלל מישהו שנתקע לאט בנתיב השמאלי. כשאנשים לא שומרים על הסדר נוצר פה ג'ונגל וזה מאד מעצבן.

עכשיו, מלהתעצבן ולקלל בשקט באוטו, בלי צפירות, רעש וצילצולים ועד ללצאת מהרכב ולהכות אדם מבוגר יש הרבה הבדל. אתה אנושי, מותר לך לכעוס. השאלה היא איך אתה מוציא את הכעס הזה. כי להכות אדם מבוגר זה לא אנושי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא, אי אפשר להבין! כולו אדם שבחר נתיב לא נכון. תשב מאחוריו במרחק בטוח ואם הוא לא זז תוך כמה שניות תן לו שתיים-שלוש הבהובים, ואם גם זה לא עובד - תעקוף אותו מימין בזהירות. פשוט וקל. אולי זה קצת מציק, אבל אותי זה אף פעם לא עצבן; בטח שזה לא גרם לי לצעוק, לקלל ובטוח שלא לצאת מהרכב באמצע הכביש (!) ולתת למישהו סטירה (!!).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אקדח זה לא תמיד רעיון טוב, אבל בחברה של היום, שכולם פה גדול אבל פחדנים כשקקי נהייה אמיתי, הוא יכול מאוד לעזור בסיאוציות מסויימות.

כמו הסיטואציה הבאה למשל: (החל מ4:00 בערך, למרות שאני ממליץ לראות הכל)

http://www.youtube.com/watch?v=QS11ATrNA3A דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זה צדק בסיגנון שאני אוהב :-D

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^

זה ישן. אחרי שצפיתי בזה כמה פעמים עם חברים עשינו דיון והגענו למסקנה שזה מבויים :-)

לא, אי אפשר להבין! כולו אדם שבחר נתיב לא נכון. תשב מאחוריו במרחק בטוח ואם הוא לא זז תוך כמה שניות תן לו שתיים-שלוש הבהובים, ואם גם זה לא עובד - תעקוף אותו מימין בזהירות. פשוט וקל. אולי זה קצת מציק, אבל אותי זה אף פעם לא עצבן; בטח שזה לא גרם לי לצעוק, לקלל ובטוח שלא לצאת מהרכב באמצע הכביש (!) ולתת למישהו סטירה (!!).

מציק = מעצבן. כנראה שכן אפשר להבין.

אני מבין את הצורך להביע דחיה מאותו נהג משאית ברברי, זה בסדר:roll:

אגיד לך מה, במקרים כאלה אני אפילו לא מהבהב, ובטח שלא צופר או נצמד. אני פשוט מתעצבן כשמציקים לי כשמכריחים אותי לעבור על החוק ולעקוף מימין, זה הכל.

פורסם

בוא לא ניכנס להבחנות מתחום הסמנטיקה (תורת המשמעות).

ברור, על פי כמות הקיטור שעולה בפורום הזה בעשרות הודעות ושרשורים כל חודש, שאנשים כאן מתרגזים הרבה יותר מדי כשהנהג לפניהם נוסע בנתיב השמאלי לאט. ולצערי, אני גם מוכן להתערב שאותם נהגים הרבה פחות כועסים על עצמם כשהם לא שומרים מספיק מרחק (למשל) לעומת כאשר הנהג ממול עושה להם את הטריק הזה.

אני, לעומת זאת, מעולם לא הבנתי את הכעס. נכון שעדיף לא לעקוף מימין ולכן צריך לתת התרעה קצרה ולתת לו הזדמנות להימין את עצמו, אבל אם זה לא עובד אז אין שום בעיה לעקוף מימין בזהירות, כשעוקפים רכב פרטי אחר. עניין החוק בכלל לא רלוונטי כאן כי עניין הסיכון (עקב השטח המת מימין) הוא העניין העיקרי, וגם כי אי-שמירת הימין של הנהג השני מתירה את המעבר מצדו הימני.

פורסם

אני גם משתדל להסתובב עם אקדח. ולא צריך לשלוף אותו או לירות במישהו מספיק שהוא עליך כדי שהמשוגע יבין שעומד מולו עוד משוגע ויירגע

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בוא לא ניכנס להבחנות מתחום הסמנטיקה (תורת המשמעות).

ברור, על פי כמות הקיטור שעולה בפורום הזה בעשרות הודעות ושרשורים כל חודש, שאנשים כאן מתרגזים הרבה יותר מדי כשהנהג לפניהם נוסע בנתיב השמאלי לאט. ולצערי, אני גם מוכן להתערב שאותם נהגים הרבה פחות כועסים על עצמם כשהם לא שומרים מספיק מרחק (למשל) לעומת כאשר הנהג ממול עושה להם את הטריק הזה.

אני, לעומת זאת, מעולם לא הבנתי את הכעס. נכון שעדיף לא לעקוף מימין ולכן צריך לתת התרעה קצרה ולתת לו הזדמנות להימין את עצמו, אבל אם זה לא עובד אז אין שום בעיה לעקוף מימין בזהירות, כשעוקפים רכב פרטי אחר. עניין החוק בכלל לא רלוונטי כאן כי עניין הסיכון (עקב השטח המת מימין) הוא העניין העיקרי, וגם כי אי-שמירת הימין של הנהג השני מתירה את המעבר מצדו הימני.

דווקא אני לא מוכן להתערב על זה כי לדעתי מי שמפריע ומציק לו שאחרים נצמדים, נתקעים בשמאלי צופרים ומהבהבים באורות גבוהים, ובכלליות מתנהגים כמו ערסים בכביש, כנראה לא יעשה את זה בעצמו לאחרים כי זה שנוא עליו.

כמובן שעדיף לא לעקוף מימין אבל יותר עדיף שהנהגים ידעו לנהוג.

פורסם

תאמין לי ששמירת הימין חשובה לי מאוד ואני משתדל "להרביץ" אותה (במשמעות של ללמד, כן? סמנטיקה!) בכל אחד כדי שישמרו על הימין. אבל מה שחשוב לי בנושא הזה הוא קודם כל העניין הבטיחותי: שמירת הימין לא נודעה רק כדי שיהיה "נחמד" בכביש וכדי שנהג מהיר יותר יוכל לעקוף בקלות, אלא כדי שהנהגים ינועו בטור כשתנועה מהירה יותר שחולפת לידם תעבור רק בצד הנהג שבו יש לו שדה ראיה טוב יותר (כי המראה קרובה יותר אליו). העניין התרבותי הוא משני כאן.

• תוכן חדש...