Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנהגות ברברית בכבישים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מורי נהיגה ממזמן צריכים ללמד כבר בשיעור הראשון, שלפני שמתניעים את המכונית, חייבים לנעול את הדלתות. כל אותם אנשים שחושבים שאם הם ישאירו את הדלתות פתוחות, אז זה יכול להציל את חייהם במקרה של תאונה ונסיון הצלה מצד מכבי האש, פשוט טועים. במקרה הכי גרוע, שבירת חלון ופתיחת הדלת מבפנים, לוקחת שנייה אחת בלבד.

למקרה ש"בזכותו" נפתח השרשור, אתייחס בכך שאומר שלא הייתי מתערב אם לא הייתי רואה שזה מגיע לסכנת חיים. כואב לראות בן אדם מוכה ועל אחת כמה וכמה, במידה ומדובר באדם מבוגר, אבל לא אסכן את חיי בשביל כזה דבר. אני כן אהיה ה"אדיוט" שייפעל במקרה ויהיה מעורב סכין וכו" ואפילו אסכן את חיי בשביל אדם זר. אגב, זה ממש לא בגלל התחושה של "להיות גיבור", אלא פשוט ההכרה שבסופו של יום, אני אמצא את עצמי כועס עליי, על כך שלא הצלתי חיי אדם, כאשר יכלתי.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מורי נהיגה ממזמן צריכים ללמד כבר בשיעור הראשון, שלפני שמתניעים את המכונית, חייבים לנעול את הדלתות. כל אותם אנשים שחושבים שאם הם ישאירו את הדלתות פתוחות, אז זה יכול להציל את חייהם במקרה של תאונה ונסיון הצלה מצד מכבי האש, פשוט טועים. במקרה הכי גרוע, שבירת חלון ופתיחת הדלת מבפנים, לוקחת שנייה אחת בלבד.

למקרה ש"בזכותו" נפתח השרשור, אתייחס בכך שאומר שלא הייתי מתערב אם לא הייתי רואה שזה מגיע לסכנת חיים. כואב לראות בן אדם מוכה ועל אחת כמה וכמה, במידה ומדובר באדם מבוגר, אבל לא אסכן את חיי בשביל כזה דבר. אני כן אהיה ה"אדיוט" שייפעל במקרה ויהיה מעורב סכין וכו" ואפילו אסכן את חיי בשביל אדם זר. אגב, זה ממש לא בגלל התחושה של "להיות גיבור", אלא פשוט ההכרה שבסופו של יום, אני אמצא את עצמי כועס עליי, על כך שלא הצלתי חיי אדם, כאשר יכלתי.

אבל לרשום מס' רכב או אפילו לצלם ולהתקשר למשטרה - זה הכרחי. היום זה הזקן מחר זה זקן אחר מי יודע מה.

מקרה שקרה לי :

חבורת ערסים בני 16 וחצי ב12 וחצי בלילה תופסת זולה בהרים מול הבית שלי עם מוזיקה מחרישת אוזניים (יונדאי קופה עם מערכת שעלתה יותר מהאוטו).כמובן שכל הבניין התעורר כולל בנינים לידי. השיחות למשטרה לא ממש עזרו (מצטערת חמוד הניידות ממש עוד מעט יגיעו) שכן מעליי ,חייל משוחרר שאביו חולה סרטן סופני ירד אליהם וממש התחנן שיהיו בשקט. בתגובה התחילו לרדוף אחריו 25 - 30 חבר'ה עם אבנים,בלוקים והשד יודע מה.

התקשרתי למשטרה ואמרתי למוקדנית שאין צורך שיבואו.הבחור כבר מדמם על המדרכה. תוך שנייה הגיעו ניידות מכל הסוגים והמינים - אפילו מג"ב... סופו של העניין היה שהדומיננטי שם - ילד בן 16 וחצי קיבל קצין מבחן ונפתח לו תיק פלילי.

מאותו לילה,אני מודה, לצערי אין לי שום אימון במשטרה היקרה שלנו.

כשבאתי למסור עדות החוקר הראה לי 113 שיחות של אנשים שהתלוננו על רעש מאותו איזור.ממש הזיז למשטרה...

חבר,אתה חופר

פורסם

עוד מקרה מעניין עם נשק שעזר כנגד עבריין כביש, הפעם כאן בארץ:

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
אבל לרשום מס' רכב או אפילו לצלם ולהתקשר למשטרה - זה הכרחי. היום זה הזקן מחר זה זקן אחר מי יודע מה.

אני לא בטוח עד כמה זה יעיל, אבל בהחלט מסכים.

פורסם
לא מדוייק,

אדם שהיו לו הביצים להרים יד על אדם זר היה כנראה מגיב גרוע יותר כלפי אותו השומרוני הטוב שבא לעזרה,

מצטער אבל זה נכון.

יש מה לעשות אבל לא הייתי מעודד עימות ישיר,

דוגמא שלא מעולם הרכב :

בעת קניה בחנות תכשיטים שמתי לב לילד בן 10 שהכניס לכיסו שרשרת מסחורת החנות,

לקחתי אותו הצידה ובשקט ביקשתי ממנו שיחזיר זאת.

הילד הביא לי את השרשרת ויצא מהחנות,כעבור 2 דקות אני רואה שהילד מגיע עם אביו לעברי במהירות

לפני שהספקתי למצמץ האב העיף לי אגרוף והשליך אותי אל מעבר לדלפק בצעקה :

"אתה אומר שהבן שלי גנב?!,יא בן @@@ה "

לא נקטתי באלימות מגיל היסודי, אבל אני בטוח שאם זה היה קורה לי לא האבא ולא הילד היו יוצאים שלמים מהחנות. זוג גנבים שעוד מאשימם אותך? את טביעות האצבעות של הילד כבר יש על התכשיט, כל מה שנשאר הוא להשאיר את שניהם לשכב בחנות עד שהשוטרים באים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כשהייתי בתקופת המלווה חתכתי מישהו בשביל למנוע תאונה,הייתי בשמאלי לצורך עקיפה ומכונית שנסעה מלפניי בלמה בלימת חירום מסיבה כלשהי.

בקיצור,הנהג שחתכתי נתן לאבא שלי "נשיקה" בג'יפ,ואבא שלי אמר לי לעצור בצד כדי שניקח פרטים...

הנהג שנישק לאבא שלי את הרכב יצא עם אלת בייסבול מהאוטו ואיים עלינו שאם נתבע אותו או משהו או ישרוף לנו את הבית.

בעודי רועד מפחד,ילד בן 17,אבא שלי אומר לי כנס תניע,אני לא מבין למה,אבא שלי מכניס לו אגרוף לתוך האף והתנדפנו משם במהירות,אבא שלי לא בן אדם אלים,מאז גיל התיכון הוא לא נקט באלימות,וגם שם זה כי הוא בא ממקום כזה...(עיר מצוקה באוקראינה..) והוא נאלץ להרים על השמוק הזה יד בשביל הגנה עצמית

פורסם

מקרה 1 מלפני חצי שנה -

אני ואבא שלי (אני נוהגת) נוסעים לבקר את אחותי הגוססת. עוצרים ברמזור (אנחנו כבר במצב עצירה) ומקבלים "נשיקה" בטמבון האחורי.

אני יוצאת מהרכב ומאחר והשעה מאוחרת, מוציאה פלאפון ומתחילה לצלם את הפגוש שלי ושלו ובדרך מבקשת ממנו לצאת מהרכב כדי שנראה שנינו את הנזקים.

הבחור מתחיל ב"לא ראיתי, גלשתי, סליחה, אבל אין פה נזק בלה בלה", ביקשתי ממנו שנחליף פרטים כדי שלמקרה ולמחרת בבוקר אראה שיש נזק אוכל להתקשר אליו.

הבחור (שברכב שלו יושבים אישה וילד) מתחיל לצעוק עלי ולקלל אותי ובורח לתוך הרכב, נועל דלתות ומנסה לברוח מהמקום.

אבא שלי נעמד לפני הרכב שלו כדי שלא יסע, ואני מסבירה לו בתקיפות שאם הוא לא עוצר את הרכב מייד אני מדווחת על פגע וברח.

באותו זמן הבחור מתחיל ליסוע ו"דוחף" את אבא לי לאט לאט עם הטמבון הקדמי שלו.

אמרתי לאבא שלי שיזוז ממנו - הרגליים שלו יותר חשובות לי מהאוטו שלי והתקשרתי למשטרה לדווח.

המוקדנית לקחה ממני את כל הפרטים ואמרה לי ששלחו אליו ניידת. כמובן שהלכתי והגשתי תלונה בעניין על אף הנזק המזערי - רק כדי שיהיה לו רישום כלשהו. אבל מה שיותר הצחיק אותי בכל הסיפור הזה זה ששעתיים אחרי שחזרתי הבייתה קיבלתי SMS מהמשטרה שאומר "פנייתך טופלה על ידי ניידת תנועה" (או משהו כזה). אז אני מקווה מאוד שתפסו אותו...:idea:

מקרה 2 - מלפני שנתיים -

בכניסה לעיר שלי יש כביש בין עירוני עם 2 נתיבים. ליד הנתיב הימני יש חומה (אין שוליים). אני נוסעת לי בנתיב הימני כשרכב מהשמאלי פשוט דוחק אולי אל השוליים במהירות גבוהה מאוד - מהצד שלי זה הרגיש כאילו הוא מנסה להוריד אותי מהכביש. אני מצפצפת, בולמת ונותנת לו להשתלב. ברמוז שאחרי אני נעצרת ורואה שמדובר בנהגת. סימנתי לה לפתוח חלון והסברתי לה בטונים מאוד גבוהים שהיא יכלה להוריד אותי מהכביש וכדאי שהיא תשים משקפיים לפני שהיא עולה על ההגה ואולי גם הזכרתי לה שהיא הוציאה רישיון ברבנות... :evil:

הפואנטה היא שהבחורה מרוב בהלה פשוט עברה את הרמזור שבו עמדנו באדום :shock: יש לציין שלא יצאתי מהרכב, פשוט ישבתי עם חלון פתוח.

פורסם

כנראה שאת כל כך מפחידה שאף אחד לא רוצה להתעסק איתך! (סתם, סתם :lol: )

זה מזכיר לי שלפני יותר מ-10 שנים נסעתי עם חברים (חמישה ברכב) ומישהו חתך אותנו, אז עשיתי לו תנועה עם היד. הוא חתך אותנו שוב, עצר באלכסון באמצע הכביש מרובה הנתיבים שנוסעים בו 60 קמ"ש ויותר, יצא מהאוטו בריצה לכיווננו והתחיל לצעוק ולאיים. הוא היה צעיר בערך בגילנו ולא נראה שהחזיק כלי נשק כלשהו ביד, מה שהיה קצת מוזר כיוון שאנחנו היינו חמישה צעירים ברכב בעוד הוא היה לבד (חבר שלו ישב באוטו ולא יצא). היינו צריכים להחזיק את אחד החברים שלי, בחור עם מזג חם, כדי שלא יצא החוצה ויתחיל משהו שהוא יתחרט עליו אח"כ... בסוף הבחור צעק עוד קצת ואז הלך. מאז, לשמחתי, לא עיצבנתי אף אחד על הכביש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מאז לשמחתי, לא עיצבנתי אף אחד על הכביש.

דווקא כן. אתה לא יכול לדעת כמה אנשים אתה מעצבן, כשהם בתוך פורד ליסינג, ואתה במיאטה. :lol:

אגב, התמונת פרופיל החדשה יפה.

איזה מעצבן. :wink:

פורסם

בעולם החי יש מנגון שנקרא Fight or flight.

ברשותך אני אתקן (בדיוק סיימתי קורס שנגע בנושא הנ"ל)

המנגנון נקרא FFF מלשון FIGHT FREEZE FLIGHT כל מקרה לגופו בוחר או לברוח או לקפוא במקום או להלחם.

כשהרוב לפי מה שהוסבר לי יבחר בלברוח עקב אבולוציה משו משו

מזכיר לי מקרה באשדוד לפני כמה שנים כשאקורד קופה שייט לו כמו טיל בליסטי בין הנתיבים עד שנקלעה בדרכו אקסנט חבוטה שגרמה לו לבלום וכמעט לעוף מהכביש, כמובן שהוא עקף אותה בפרעות ובלם אותה. מה היה אחר כך לא ענייני.

פורסם
לא נקטתי באלימות מגיל היסודי, אבל אני בטוח שאם זה היה קורה לי לא האבא ולא הילד היו יוצאים שלמים מהחנות. זוג גנבים שעוד מאשימם אותך? את טביעות האצבעות של הילד כבר יש על התכשיט, כל מה שנשאר הוא להשאיר את שניהם לשכב בחנות עד שהשוטרים באים.

כשהתרוממתי מהרצפה הרמתי איתי כסא שהיה אמור לנחות על ראשו,

מס' גברים שהיו בחנות הדפו אותי והכניסו אותי למחסן האחורי של החנות

שם סיפרו לי מי הוא אותו אב ולאיזו משפחה הוא שייך,

האירוע לא קרה בעיר שלי ולכן לא הכרתי את הדמויות הפועלות,

סביר להניח שהייתי שותק ונותן לילד להמשיך בשלו.

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם
טעות שלי, התכוונתי לSlowRide.

לדעתי זה מבויים כי בחיים האמיתיים אתה מפסיק לצלם כשמכוונים אליך אקדח, לא מכוון את הזום של המצלמה לאקדח ובטח לא מעלה סרטון לאינטרנט שרואים בו אותך מאיים על מישהו לא חמוש עם אקדח ושודד ממנו מצלמה. צדק או לא, גם זה לא חוקי.

יש את הסרטון המוכר של המתנדב שצולם שולף אקדח אחרי שכמעט הותקף ע"י ערס עצבני עם מוט לום שהתפרע בכביש לפני כן, זה בוודאות לא מבויים.

http://www.youtube.com/watch?v=oDKiJE6Eg5w דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כשהתרוממתי מהרצפה הרמתי איתי כסא שהיה אמור לנחות על ראשו,

מס' גברים שהיו בחנות הדפו אותי והכניסו אותי למחסן האחורי של החנות

שם סיפרו לי מי הוא אותו אב ולאיזו משפחה הוא שייך,

האירוע לא קרה בעיר שלי ולכן לא הכרתי את הדמויות הפועלות,

סביר להניח שהייתי שותק ונותן לילד להמשיך בשלו.

במקרה כזה, בלי קשר לזהותו של אותו אדם, היית יכול להכנס למצב ממש ממש לא נעים עם החוק. במידה ואתה מרים כיסא אחרי שאותו הבחור כבר עזב אותך, זו תקיפה לכל דבר. מה שאומר שאם היו מזמינים משטרה, היית אשם לא פחות ממנו.

חוץ מזה אני לא רואה כל כך כבר טעם להרים כסא על מישהו שנתן לך אגרוף והלך. לא הגבת, חטפת, פה נגמר הסיפור.

במידה והיית מגיב באותו הרגע זה היה נחשב הגנה עצמית.

פורסם

משהו טרי מהיום.

אני מסתכל מהמרפסת בעבודה.

מונית מקרטעת באיטיות בעליה ומאחוריה אודי A6 שלערס שנוהג בה כנראה נגמרה הסבלנות.

הוא חותך את המונית בפראות תוך כדי עליה על המדרכה מימין, נעצר באלכסון פותח את החלון ומתחיל לקלל.

כשנהג המונית (שלהפתעתי היה שליו - כנראה כבר התרגל לזה) נפנף לו ביד לנסוע, הערס התחמם.

נתן רוורס עצבני, דפק את המונית והפיל לה את הפגוש הקדמי ונעלם...

• תוכן חדש...