Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנהגות ברברית בכבישים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים לגבי האקדח אני יודע את החוק ב 1000%. כמובן שלא כאפה ולא אגרוף מצדיקה שליפה (או אפילו הרמה של החולצה בתנועה ל יכולה לסבך אותך קשות, ידוע) אבל כמו שציינתי למעלה, אין דרך לדעת איך סיפורים כאלו נגמרים, זה יכול להתחיל בכאפה לקשיש, אתה תרד להתערב, תאמר כמה מילים, במיוחד אם יש לך סלידה טבעית מטיפוסים בריונים (לי יש ואני לא מפחד להראות את זה, לטוב ולרע) זה יכול בקלות להדרדר לאיזה קרש שהבחור ימצא, לום או אלה שהוא מחזיק ברכב ואולי אפילו סכין. כמובן שאם אני עם אקדח והבחור ממול לא יהווה סכנת חיים לי או לסביבה, האקדח נשאר בנרתיק.

ודרך אגב זו לא הסיבה העיקרית שאני מסתובב עם אקדח באופן קבוע (טוב לפחות כמה שמתאפשר, לא תמיד זה אפשרי), זה עוד מתקופת הפיגועים כשגם בב"ש ודימונה התפוצצו מחבלים מתאבדים.

גם זה חלק מהבעיה במדינה.

שים לב. אתה חושב, שבמשך 18 שנה, ילדים פה מחונכים בתת-רמה ותת-תקציב, ההורים בוודאי שלא יותר טובים כי המדינה עוד צעירה והיהודים עוד יהודים וכולם חיים בפחד ובתחושה של "מגיע לי" ומבטלים לגמרי את הזולת שמסביבהם.

אז קורה, עכשיו אחרי 18 שנה שזה ככה, הילד בגיר דופק מכות או פוזות בכביש ולשלוח אותו לכלא יטיב עמו?

מ-ן ה-ס-ת-ם זה הזמן להביא לדוגמא את ארה"ב שאני מניח שאתה מהלל (סתם כי אתה מסתובב עם אקדח וענישה כבדה)

יש דוג' יותר טובה מארה"ב? כל כך הרבה אסירים. ענישה מאוד קשה. אנשים שם הולכים לכלא על גניבה פעוטה. אנשים שם חוטפים מכות יריות חשמולים משוטרים שמקבלים אין סוף גיבוי מהמערכת.

מישהו הולך לכלא, ולפי הסטטיסטיקה, יחזור אליו שוב ושוב ושוב עד סוף חייו, כך יחסל את סיכויו (או שמעולם לא היה לו סיכוי) לשפר את חייו ואת ההתנהגות שלו.

מה אתה חושב, שזה בגלל איך שחינכו אותו? או שבגלל שהוא לא קיבל proplapse בכלא מספיק פעמים?

ברור שחינוך והשכלה הוא הבסיס להכל ובלי חינוך שום דבר לעולם לא ישתפר. הרי בן אדם שקיבל חינוך טוב והשכלה יש פחות סיכוי להפוך לבריון, (אותו דבר דרך אגב מבחינה בינלאומית, למוסלמים עם הטרור מה שחסר זה חינוך והשכלה יותר מהכל, הדת זה רק תרוץ של התרבות הנחותה כדי להלחם בתרבות הנאורה והמתקדמת, ברגע שיהיה להם מספיק שכל, חינוך והשכלה הם יבינו שלא כדאי להלחם) מה הפיתרון? כמובן השקעה בחינוך. סלקציה של מורים והפיכת מקצוע ההוראה למקצוע ברמה גבוהה (כמו בשוייץ למשל כדוגמא), כל זה תוך כדי החמרת ענישה ויד קשה עם ילדים\נערים שמגלים בריונות בגיל צעיר, תשפר את המצב.

אבל ובלי קשר לארה"ב, כאן המצב גרוע אף יותר, אני בעד חוק כמו בארה"ב שמאפשר נשיאת נשק לכל מי שראוי ורוצה (וראוי הכוונה ללא תיקים פליליים כמובן ואולי אפילו רק מי שהיה לוחם בצבא, למשל, או קריטריון אחר שעולה על הדעת), לדעתי זה יוריד פה את הבריונות הגואה. שים לב שבניגוד לארה"ב למשל, ששם יש כנופיות שלמות בערים הגדולות שיכולים לנהל מלחמה עם המשטרה ועם כל העולם בלי פחד, כאן הבריונות היא יותר של "עברייני צעצוע" כאלה, שהאמת היא שהם הפחדנים הכי גדולים, הם פשוט משחקים פוקר עם 7-2 כאילו שיש להם זוג אס, ברוב המקרים זה עובד, אם אתה חושף את הבלוף מהר מאוד תגלה שחוץ מהפוזה של הערס המצוי אין עליהם כמעט שום דבר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המצב כאן לא גרוע יותר מאשר בארצות הברית ולמען האמת שהוא גם לא טוב יותר מאשר בחלק מהחברות המסלמיות.

נ.ב. שרשור ממש נפלא. מתחיל בנהיגה, ממשיך בסמנטיקה, ונגמר באנתרופולוגיה-בשקל מתובלנת בגזענות. אחלה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תאמין לי ששמירת הימין חשובה לי מאוד ואני משתדל "להרביץ" אותה (במשמעות של ללמד, כן? סמנטיקה!) בכל אחד כדי שישמרו על הימין. אבל מה שחשוב לי בנושא הזה הוא קודם כל העניין הבטיחותי: שמירת הימין לא נודעה רק כדי שיהיה "נחמד" בכביש וכדי שנהג מהיר יותר יוכל לעקוף בקלות, אלא כדי שהנהגים ינועו בטור כשתנועה מהירה יותר שחולפת לידם תעבור רק בצד הנהג שבו יש לו שדה ראיה טוב יותר (כי המראה קרובה יותר אליו). העניין התרבותי הוא משני כאן.

אני לא מתייחס לעניין התרבותי אלא לחוק.

חוץ מזה, כשמישהו מרשה לעצמו לנסוע לאט בצד שמאל ויודע את החוק גם זה נובע מתרבות ברברית.

כמובן שזה שמשתמש בידיים להעביר מסר הוא יותר ברברי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החוק מטרתו סדר בכביש כדי לשמור על חיי אדם בין היתר, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן, אבל החוק גם אוסר דברים שאין בהם סכנת חיים, כמו הגבלות חניה (ברוב המקרים) ועוד חוקים. החוק של שמירת הימין - מטרתו בטיחות ולכן יש לשים לב מתי הוא משמר את ערך הבטיחות ומתי קצת פחות.

כאשר נהג אטי "מתנחל" בנתיב השמאלי ואתה יושב מאחוריו במרחק בטוח לכמה שניות, אחר מסמן לו קצר באורות ורק לאחר שראית שהוא לא זז - עוקף אותו מימין בהפרש מהירות יחסית קטן - זה לא מסוכן, כשמדובר ברכב פרטי אחר. רק כשמדובר במשאית הייתי נשאר מאחוריה בלית ברירה.

אגב, הבעיה לא קשורה רק לנהגים שמתנחלים בנתיב השמאלי הקיצוני. גם הנתיב השמאלי ה"אמצעי" הוא נתיב שמאלי לכל דבר ולטעמי "התנחלות" בנתיב זה, בלי קשר למהירות הנסיעה, היא מסוכנת. במקרה זה אני מעדיף לעבור שני נתיבים ולעקוף את הנהג משמאל ולא מימין. כמובן שכאשר נוהגים ברכב כבד אי אפשר לעשות זאת (אסור למשאית לעקוף רכב עוקף בנתיב הקיצון) וזה רק מוסיף לבעיה.

כמובן שישנים מצבים, כמו בחלק מהכבישים בעיר וגם כשמתקרבים למחלף - שבהם עדיף לעבור שמאלה (לפחות באופן זמני) מטעמי בטיחות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אשתף אותכם בסיפור דיי דומה,

יום שישי השעה 45 וחצי אחרי צהריים, אני נוסע לתומי בכביש 40 מכיוון רמלה לכיוון בילו - רחובות,

התנועה דיי זורמת, זאת אומרת שאני בשמאלי נסעתי על 100, ובימני קצת יותר לאט,

כך שיצא ש"עקפתי" לא מעט רכבים שנסעו בנתיב הימני,

שמרתי על הנתיב השמאלי עקב הצורך שהיה לי לפנות שמאלה בהמשך הדרך,

יש לי מן נטייה מוזרה של כל כמה שניות - פעם בחצי דקה, להסתכל באופן שוטף במראות (ימין שמאל ואמצעית).

תוך כדי שאני שומר על המהירות ועל מרחק מהרכב שנמצא לפניי, במראה האחורית אני רואה מאזדה 3 שחורה, צמודה לי לחיים.

אני מאיץ טיפה כדי לקבל ממנה קצת מרחק אבל גם שומר על מרחק תקין מהרכב שלפני.

לאחר כמה דק' (5 בערך), אני מאותת שמאלה ומתחיל להשתלב בנתיב הפניה,

המאזדה שהייתה מאחורי עובדת אותי מהצד הימני שלי, חותכת חזק שמאלה, ובולמת בעוצמה!

בלי לחשוב פעמיים לחצתי על דוושת הבלם, למזלי לא נכנסתי בה, והיא בלמה שוב!

עוד פעם בלימה חזקה בלי שום סיבה! אני רואה את הכביש ומאיפה שהנתיב פניה התחיל עד לרמזור יש המון מקום!

המאזדה הבעייתית המשיכה ועצרה לפניי בנתיב הפנייה,

נעצרתי מאחוריי תוך שמירה על מרחק שלא יהיו לי עוד הפתעות,

ואז! יצאה בחורה מהרכב, באה אליי לחלון, ומתחילה לצעוק ולקלל,

ואני הכי נחמד בעולם מסביר לה שיש תנועה ואני לא לבד על הכביש ואני לא יכול לנסוע במהירות מטורפת כמה שבא לי!

היא לא הקשיבה קיללה קיללה קיללה, ראיתי שאין עם מי לדבר, לא הגבתי וזהו,

בחור שישב לידה ברכב יצא וקרא לה לחזור לרכב, קיללה עוד קצת וחזרה לרכב שלה.

ברבריות זה תופעה מגעילה בארץ, איזה אנשים שיפתחו קצת סבלנות...

פורסם

מצלמה לרכב כבר אמרתי?!

תעשו לעצמכם טובה ותקנו אחת טובה באיכות HD - יעלה לכם 500 ש"ח בטווח הקצר אבל אולי יחסוך מכם המון לטווח הארוך.

גם אני לא הייתי יוצא לנהג המשאית כי כמו שיש פה חברי פורום שמחזיקים בנשק לי אין מושג מה יש לנהגוס ליד כיסא הנהג.

כן הייתי עוצר ושואל לשלום המבוגר ומנסה להעביר לו את הצילומים.

נהגים כאילו צריך לא רק להוריד מהכביש אלא גם להגלות למדינת עולם 3...

סופשבוע מצויין לכולם.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

אנשים ישתגעו מהמצב כבר . כולם ניהיו חסרי סובלנות ושקט

זה גועל נפש לקרוא דברים כאלה כימעט כל שבוע אני שומע

על ריב בכביש

פורסם

אני שמתי לב שבפקקים יש נדידה המונית של רכבים לנתיב השמאלי. בסופו דל דבר יוצא מצב שנתיב ימני הרבה פחות עמוס והנסיעה בו מהירה יותר מבנתיב האמצעי או השמאלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שיט, קיוויתי שרוב הנהגים בארץ לא יבינו את זה :)

בפקקים בכביש 6 והחוף, בדקתי את זה יותר מפעם אחת, הנתיב הימני ביותר הוא ההכי מהיר, זה פשוט מדהים.

אני פשוט לוקח את הימני,עם כל המשאיות, ונוסע לי לאט לאט יחד איתם, ושומר מרחק מעט מוגזם, כי אני יודע שאף אחד לא יכנס ביני לבין המשאית, כי זה קטע פסיכולוגי אצל אנשים, אף אחד לא מסוגל לנסוע מאחורי משאית.

יש נסיעות שלמות, שגם בפקקים, אני לא נוגע בבלמים כמעט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אז נהג המשאית ברברי, עבריין וכו' אבל מכאן יש טיפ לחיים: כשנוסעים ברכב לא צופרים לאף אחד, לא עושים סימנים, לא מפריעים, לא מציקים, לא מראים לאחרים מה זה, לא מלמדים אף אחד לקח, לא עושים דווקא, אבל פשוט עושים הכל כדי להגיע הביתה בשלום :)

פורסם
אקדח זה לא תמיד רעיון טוב, אבל בחברה של היום, שכולם פה גדול אבל פחדנים כשקקי נהייה אמיתי, הוא יכול מאוד לעזור בסיאוציות מסויימות.

כמו הסיטואציה הבאה למשל: (החל מ4:00 בערך, למרות שאני ממליץ לראות הכל)

QS11ATrNA3A דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

איזה ענק! yulianx, איך הגעתם למסקנה שזה מבויים? נשמע מעניין :-)

הנה סיפור משלי:

כשהייתי בן 17 כשרק הוצאתי רשיון, לילה אחד אני וחבר חזרנו מבילוי ובאיזור העיר התחתית בחיפה היה רכב מסחרי שכל רגע ניסה לעקוף בכביש חד נתיבי וציפצף. אני כמובן נסעתי במהירות החוקית וברגע שיכלתי נצמדתי לימין ונתתי לו לעקוף.

כמובן שאחרי דקה נפגשנו ברמזור אדום, וגם כאן, הבנאדם יצא בעצבים הורה לי לפתוח את החלון והביא לי כאפה.:shock:

אני והחבר היינו בשוק ולכן לא חשבנו באותו רגע לרשום את המספר, ובכלל לא חשבנו על איך להגיב.

אולי זה אפילו אותו בחור ברברי :?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אני לא מבין. מה יש לכם!? מישהו מתקרב אלייך במהירות, אתה לא עומד ומחכה לו, אתה מגיב. זה ברור שהוא לא יבוא ללחוץ לך את היד ולהגיד תודה על חינוך הילד.

כשמישהו מתקרב לרכב שלך אתה לא נשאר לשבת בפנים אתה יוצא במטרה להגן על עצמך. אם תשב ברכב ותפתח חלון הוא יהיה בעמדת יתרון עלייך ואתה תחטוף כאפה כמו ילדה קטנה. או דברים גרועים יותר.

בעולם החי יש מנגון שנקרא Fight or flight. מסיבה כלשהי הוא מתפספס אצל חלק מהאנשים. אם נשארים אז צריכים להגן על עצמך ואם בורחים אז זהו ניצלתם. מה הקטע להשאר ולקוות לטוב?

חברים שמרו על עצמכם ודעו להגן על עצמכם.

פורסם

אני טענתי שזה מבוים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...