Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משטרת תנועה "צבאית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתקופה האחרונה אני שם לב כי יותר ויותר שוטרים צבאיים אוחזים "אקדח" מהירות וצדים נהגים צבאיים(באם לצד משטרת התנועה או בגפם)

אני לא מבין כיצד השוטרים הצבאיים יודעים להבחין בין רכב צבאי לאזרחי,הרי רוב רובם של רכבי הצבא בעלי מראה "אזרחי" לחלוטין,האם השוטרים מכירים את דגמי הרכבים הנפוצים בצבא ופשוט עושים מצליח ו"ממלזים" רק אותם בתקווה ליפול על חוטא במדים?

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, השוטרים הצבאיים מכירים את סוגי הרכב האזרחיים הנפוצים בצבא, מקסימום אומרים לו לעצור שניה בצד, בודקים אם נוהג בו איש צבא, אם לא אז משחררים אותו.

בכללי הם מממל"זים כל רכב אבל הדוחות רק על רכבי הליסינג הצבאיים והרכבים החומים (עם לוחית שחורה).

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

מזכיר לי שלפני כמה שנים שוטרת צבאית עצרה אותי עם המגאן שלי (איש קבע).

אמרתי לה, את מכירה מגאן ידנית בצבע ירקרק בצבא ?

אמרה לי שלא, אבל הייתה רוצה לראות רשיונות.

הראיתי לה את הרישיון והיא ברכה אותי לשלום.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

מה באמת הוא מעמד שוטר צבאי ביחס לאזרח? האם האזרח חייב לציית לו? לצורך העניין האם הוא יכול לנפנף אותו ולהמשיך בדרכו?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

השוטר הצבאי יכול לעכב אזרח ולהזמין משטרה כחולה, בפועל הם לא עושים את זה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא קשה לזהות רכבים צבאיים. כל אקסנט/ריו/פורטה/בי4/אוונסיס בצבע חבן/אפור/שמפניה עם מדבקות של אלבר/שלמה חשוד בהיותו צהלי.

כשהרכב קרוב גם אפשר לזהות את המדים של יושביו.

Aprilia Shiver 750

פורסם

דווקא שמעתי על יותר ממקרה אחד כזה בחדשות, אבל היה מדובר על רכבים שנסעו בסביבות ה150-160 קמ"ש

ויש הרבה שת"פים של מ"צ עם אזרחית, בו עושים החלפות, שוטר אזרחי ושוטר צבאי אחד בניידת צבאית

ושוטר צבאי ואזרחי אחד בניידת רגילה, וככה מנסים לתפוס את כולם (משרת בבסיס שנמצא בתוכו בסיס של מ"צ אז הם סיפרו לי את זה)

ובאמת קל יחסית לזהות רכב צבאי מליסינג, כמו שנאמר הרכבים הם די קבועים מבחינת הדגמים והצבעים

פורסם

סמכות עיקוב יש לכל אזרח במדינה (עד 3 שעות אאל"ט, ללא הפעלת כוח), כך שזה לא אומר הרבה. השאלה היא, אם אתה פשוט נוסע אתה עובר עבירת אי ציות לשוטר?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
סמכות עיקוב יש לכל אזרח במדינה (עד 3 שעות אאל"ט, ללא הפעלת כוח), כך שזה לא אומר הרבה. השאלה היא, אם אתה פשוט נוסע אתה עובר עבירת אי ציות לשוטר?

סמכות עיכוב של ע"י אזרח מותרת רק במקרים של חשד לפביצוע עבירה של פשע, אלימות, גניבה או גרימת נזק לרכוש, וגם אז רק במידה וזהות המעוכב אינה ניתנת לאימות.

פורסם

המ"צ מתבלבלים והרבה.

מספיק שתעבור בצומת בית קמה ביום חמישי בצהריים עם אקסנט וכנראה שתיעצר. מצחיק לראות את התגובה של השוטרות כשהן מבינות שזה רכב אזרחי (התגובה נעה בין כעס ומירמור לבין התפדחות רצינית)

פורסם

שאלה בנושא:

אני נוסע עם האוטו לבסיס, אם אני נוסע על א' מלא (בדרך כלל על חצי א', כדי שלא יראו אותי כחייל אלא כסתם אזרח בדרך), ואני נוסע באוטו אזרחי כמובן, הם יכולים לעצור אותי (משטרה צבאית)?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הם יכולים לעצור אותך על זה שאתה על חצי א', ולשים לך תלונה.

עבירות תנועה הם אוכפים בס"כ רק של רכבים צבאיים (כאמור בד"כ כמו שאמר איציק).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש מדבקה "איך אני נוהג" ובדרך כלל בצבא היא בצבע מסוים וגם סוגי הרכביים האזרחיים הם דיי דומיים, וכמובן הם מחפשיים את הנהגיים הצבאיים עם המשאיות הפורדים האמריים והאבירים בקיצור כול רכב חום עם מספר שחור שלהם מותר לנסוע במהירות שונה מאשר מותר באותו כביש לנהגיים אחרים. לדוגמה אם הם תופסים בליזר האמר נגיד או אביר שנוסע על 80 קמש בכביש שמותר בוא 100 זה דוח כי בצבא מותר להאמר לנסוע על 65 קמ"ש אבל מי יסע 65 בכביש של 100. וגם רוב הנהגיים הצבאים יודעים איפה הם עומדים רוב הפעמיים ויש גם לא מעט אזרחיים נחמדים שבאיים ממול "שמודיעים" עם האורות אם עומד שוטר צבאי בהמשך הדרך.

פורסם
הם יכולים לעצור אותך על זה שאתה על חצי א', ולשים לך תלונה.

עבירות תנועה הם אוכפים בס"כ רק של רכבים צבאיים (כאמור בד"כ כמו שאמר איציק).

השאלה איך הם יראו אותי נוסע על חצי א', כשאני עם סתם חולצה ברכב, ואין מצב שיידעו שאני חייל?

(רכב אזרחי אחריי הכול)

ושאלה שיותר מעניינת אותי - אני נוסע עם שני חבר'ה מהבסיס לפעמים, הם על מדים, ואני לא, תכלס, יכולים לעשות לי משהו על זה שאני "בלי מדים"? (שאלה קצת דפוקה, כן, מודה).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...