Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משטרת תנועה "צבאית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה איך הם יראו אותי נוסע על חצי א', כשאני עם סתם חולצה ברכב, ואין מצב שיידעו שאני חייל?

(רכב אזרחי אחריי הכול)

ושאלה שיותר מעניינת אותי - אני נוסע עם שני חבר'ה מהבסיס לפעמים, הם על מדים, ואני לא, תכלס, יכולים לעשות לי משהו על זה שאני "בלי מדים"? (שאלה קצת דפוקה, כן, מודה).

חבל שלא קראת מה שכתבתי לך למעלה...

אני נוסע לפחות 3 פעמים בשבוע לבסיס עם טרמפ ברכב אזרחי או צבאי "לבן"

בכל המקרים אוספים אותי מהבית ואני מגיע לבסיס על חצי ב' (א' לא משנה אותו העיקרון)

וגם בפעמים הבודדות שעצרו אותנו מ"צ (שאנחנו מכירים ברמת העיקרון כי הם משרתים איתנו באותו הבסיס)

אז לא התייחסו לזה כי אין להם את הסמכות לזה לגבי רכב אזרחי, ולגבי רכב צבאי לבן או שאין להם סמכות או שזה פשוט לא מטריד אותם והם לא מתעסקים בזה מכיוון שזה נחשב רכב אישי לכל דבר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טעות, גם ברכב אזרחי וגם ברכב צבאי "לבן"

אין לתת דוחות דיגום לחיילים ואנשי קבע.

אותי לימדו אחרת, אשמח אם תביא סימוכין למה שאתה אומר, ואם אתה צודק, אז כנראה שהנחילו לנו את זה סתם כדי שאני אפחד, ואהיה מדוגם תמיד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דווקא קל לזהות תוך רגע רכבים צבאיים. כשזאת העבודה היומיומית שלך, זה הופך לעוד יותר קל. זה מה שבדרך כלל רואים:

אקסנטים (לאחר מתיחת פנים), קיה ריו וטויוטה ורסו - עם מדבקה של אלבר. למי שאין פטור מנוהל 6 יש מדבקה גדולה מאחורה של "איך אני נוהג".

קיה פורטה - אל"מים, עם מדבקה של שלמה SIXT.

טויוטה אוונסיס חדשה עם חלונות מושחרים גם מקדימה - תא"לים.

יש גם רכבים שמ"צ לא יצליחו לזהות, כמו פורד גלאקסי של תא"לים ורכבים שכורים שלרוב מנפיקים לסרנים ודומיהם. לרוב רואים יונדאי i20 ופורד פיאסטה בכל מיני צבעים הזויים.

השאלה איך הם יראו אותי נוסע על חצי א', כשאני עם סתם חולצה ברכב, ואין מצב שיידעו שאני חייל?

(רכב אזרחי אחריי הכול)

ושאלה שיותר מעניינת אותי - אני נוסע עם שני חבר'ה מהבסיס לפעמים, הם על מדים, ואני לא, תכלס, יכולים לעשות לי משהו על זה שאני "בלי מדים"? (שאלה קצת דפוקה, כן, מודה).

לא.

מישהו מכיר פקודה שברכב צבאי (לא חום) עם לוחית רישוי צ' חייבים לנהוג על מדים?

פורסם
דווקא קל לזהות תוך רגע רכבים צבאיים. כשזאת העבודה היומיומית שלך, זה הופך לעוד יותר קל. זה מה שבדרך כלל רואים:

אקסנטים (לאחר מתיחת פנים), קיה ריו וטויוטה ורסו - עם מדבקה של אלבר. למי שאין פטור מנוהל 6 יש מדבקה גדולה מאחורה של "איך אני נוהג".

יש גם רכבים שמ"צ לא יצליחו לזהות, כמו פורד גלאקסי של תא"לים ורכבים שכורים שלרוב מנפיקים לסרנים ודומיהם. לרוב רואים יונדאי i20 ופורד פיאסטה בכל מיני צבעים הזויים.

לא.

לגביי אל"מים - בבהד 7 למשל, המב"ס הקודם, היה עם מיצובישי לנסר (הבנתי שלפניי שבוע וחצי - שבועיים הוא הוחלף, לכן יש סיכוי שגם הוחלף לו רכב, למב"ס החדש).

אז פורטה זו אופציה.

ראיתי גם i10, לאחד מהנגדים אצלי בבסיס יש כזאת, בעקרון אבל באמת רוב הרכבים הם ריו מהדור הקודם, אקסנטים וגם ראיתי פה ושם איזה i25 שהתחילו להכנס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אותי עצרו כמה פעמים הם בודקים רישיון רכב ות.ז .

יש הרבה גנבי רכב בזמן האחרון, אז הם (החיילים) כנראה מג״ב עומדים

בצמתים מסויימות

פורסם

לא.

כן, חייל סדיר חייב לנהוג על מדים, אלא אם שירותו הצבאי הוא על אזרחי כמו אצל חלקנו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

קורה שעוצרים הרבה רכבים אזרחיים, אני בכלל נוהג בהונדה וקלטו מרחוק שאני ועוד חבר על מדים, עצרו אותנו כי חשבו שזה צבאי ופשוט עצרנו וניפנפו אותם הראתי להם רישיון רכב אזרחי והייתי על מדי ב' עם חולצה בחוץ, אין להם זכות לדרוש ממך לדגם את עצמך ברכב אזרחי פרטי שלך.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
כן, חייל סדיר חייב לנהוג על מדים, אלא אם שירותו הצבאי הוא על אזרחי כמו אצל חלקנו.

באוטו צבאי זה נכון,

אבל באוטו פרטי? עושה מה שרוצה. :roll::?:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני משתייך ל"חלקנו", ויוצא לי לעשות תורנויות דווקא על מדים במקום אחר כנהג ברכב פינויים, עם לוחית צ'. אמרו לי שמבחינת מ"צ אסור ספציפית ברכב כזה על אזרחי למרות תעודה 327.:?:

פורסם
מה באמת הוא מעמד שוטר צבאי ביחס לאזרח? האם האזרח חייב לציית לו? לצורך העניין האם הוא יכול לנפנף אותו ולהמשיך בדרכו?

זה יישמע לך אולי מוזר, אבל לא יקרה לך כלום אם תעצור, תגיש רשיונות ותמשיך בדרכך אחרי שתשוחרר. אף אחד עוד לא מת מזה.

למיטב ידיעתי ולפי ההגיון האישי, מ"צ לא יכולים לתת דו"ח על הופעה מרושלת אם אתה יושב ברכבך האזרחי.

ברכב צבאי אתה חייב להיות בהופעה צבאית מדוגמת.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מכיר בדיוק מה ששביט כתב, ברכב צבאי חייל חייב להיות מדוגם ב100% אחרת יחטוף דו"ח.

ברכב אזרחי, אין לי מושג, לי אמרו שצריך להיות מדוגם, אולי זה לא נכון לפי מה שאתם אומרים. אני אישית די חשבתי שמה זה משנה אם אני לא מדוגם בתוך רכב אזרחי, או מסתובב באיזה קניון, ברגע שאני מחוץ לבסיס בהופעה מרושלת, אז אני בהופעה מרושלת. כנראה שאני טועה.

גיא- מעולם לא יצא לי לנהוג ברכב צבאי על אזרחי, אני גם לא משרת על אזרחי, מצטער אם בלבלתי, הכוונה ב"חלקנו" הייתה לא ברורה, וכעת אני מתקן.

יש אנשים שמצורך תפקידם, בזמן פעילות מבצעית, נעים על אזרחי גם ברכבים צבאיים, או שכורים, עוד לא נתקלתי באחד שקיבל דו"ח מ.צ.

בקשר לשגרה, שבה יש גם חיילים שנעים על אזרחי, כי הם בלשים במ.צ, או פקידים באיזו יחידה מודיעינית רגישה, ומן הסתם גם נעים באזרחי, אז אין לי מושג אם 327 פוטרת אותם מנהיגה ברכב חום לנסיעות מנהלתיות, אבל זה לא נשמע לי הגיוני.

לדוגמה, הנהג של מפקד יחידה X משרת על אזרחי, במידה והוא מסיע את המפקד שלו ברכב חום לאיזו ישיבה, האם עליו ללבוש מדים? לא נשמע לי הגיוני ממש.

פורסם
גיא- מעולם לא יצא לי לנהוג ברכב צבאי על אזרחי, אני גם לא משרת על אזרחי, מצטער אם בלבלתי, הכוונה ב"חלקנו" הייתה לא ברורה, וכעת אני מתקן.

יש אנשים שמצורך תפקידם, בזמן פעילות מבצעית, נעים על אזרחי גם ברכבים צבאיים, או שכורים, עוד לא נתקלתי באחד שקיבל דו"ח מ.צ.

בקשר לשגרה, שבה יש גם חיילים שנעים על אזרחי, כי הם בלשים במ.צ, או פקידים באיזו יחידה מודיעינית רגישה, ומן הסתם גם נעים באזרחי, אז אין לי מושג אם 327 פוטרת אותם מנהיגה ברכב חום לנסיעות מנהלתיות, אבל זה לא נשמע לי הגיוני.

לדוגמה, הנהג של מפקד יחידה X משרת על אזרחי, במידה והוא מסיע את המפקד שלו ברכב חום לאיזו ישיבה, האם עליו ללבוש מדים? לא נשמע לי הגיוני ממש.

המצב שאתה מתאר קורה הרבה, אבל אלה פשוט נסיעות מנהלתיות עם רכב ליסינג "לבן", אז לא יכולים להתקל בבעיה כזאת. התורנות שלי היא לפנות חיילים ששומרים לקופ"ח, ואני עושה את זה על מדים. אמרו לי שבדרך חזרה לבסיס המ.צ בשער לא יכניס אותי כי אני ברכב צבאי (טורנאו קונקט כחולה עם לוחית צ') על אזרחי, ואז סתם יעשו לי בעיות.

לא שזה כזה קריטי לי, פשוט בפקודות מטכ"ל בנושא נהיגה על מדים לא מצאתי התייחסות שמבחינה בין רכב צבאי לרכב ליסינג.

פורסם

ברכב הצבאי ה״אזרחי״ אין חובה לנהוג על מדים (כלומר אקסנט ודומיו)

דוגמא, יום חמישי הייתי בטיול מחלקתי בירושלים, נסענו ברכבי הקצינים על אזרחי כולנו, במה שמוגדר פעילות צבאית.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

חייל בסדיר ברכב לבן חייב להיות על מדים. חייל בקבע לא חייב אלא אם כן בנסיעה בתפקיד, בנסיעה מנהלתית (כמו ערב המחלקה שהיית בו) לא תמיד מקפידים על כך ובדרך כלל מחליקים על זה. גם ביציאה מבסיס ברכב צבאי בתכלס חייב שייראו אותך על מדים (אבל בתכלס איזה ש"ג יעצור אותך בשער על זה??).

ברכב פרטי מותר לנסוע באיזו צורה שבא לך, חצי א', חצי ב', אזרחי וכל היו"ב. העניין הוא שאתה חייב להיות מדוגם מחוץ לרכב, כלומר כשאתה יוצא החוצה כבר להיות מדוגם, ולא לדגם את עצמך רק אחרי שיצאת, זאת עפ"י הפקודות. הנ"ל, אגב, תקף גם לאוטובוס ורכבת. מותר לנסוע על חצי א' (לא חצי ב', כי אסור להסתובב על ב' מחוץ לבסיס בסדיר), ולדגם את עצמך לפני היציאה מכלי הרכב.

פורסם
חייל בסדיר ברכב לבן חייב להיות על מדים. חייל בקבע לא חייב אלא אם כן בנסיעה בתפקיד, בנסיעה מנהלתית (כמו ערב המחלקה שהיית בו) לא תמיד מקפידים על כך ובדרך כלל מחליקים על זה. גם ביציאה מבסיס ברכב צבאי בתכלס חייב שייראו אותך על מדים (אבל בתכלס איזה ש"ג יעצור אותך בשער על זה??).

ברכב פרטי מותר לנסוע באיזו צורה שבא לך, חצי א', חצי ב', אזרחי וכל היו"ב. העניין הוא שאתה חייב להיות מדוגם מחוץ לרכב, כלומר כשאתה יוצא החוצה כבר להיות מדוגם, ולא לדגם את עצמך רק אחרי שיצאת, זאת עפ"י הפקודות. הנ"ל, אגב, תקף גם לאוטובוס ורכבת. מותר לנסוע על חצי א' (לא חצי ב', כי אסור להסתובב על ב' מחוץ לבסיס בסדיר), ולדגם את עצמך לפני היציאה מכלי הרכב.

איך זה שבבסיס שלי בש"ג עומדים נגדים בכירים וקצינים,

אני מגיע לבסיס ליד הש"ג על חצי א', ושם חולצה ליד החניה, ואף אחד לא אומר לי כלום? :roll::roll::roll:

• תוכן חדש...