Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר ידני בירושלים - מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני נמצא כעת לקראת קניית הרכב הראשון שלי. אני בן 26 והכיוון הוא יד שנייה

בתקציב של עד 40K.

העניין הוא כזה: אני מחפש רכב ומשתוקק לידני (למרות שהפעם האחרונה בהנהגתי על

ידני הייתה לפני כשמונה שנים). אני מודה שהרצון שלי להילוכים הוא יותר מעין אהבה לעניין,

וזאת למרות שאני מודע לחסרונות של רכב כזה.

הרוב המוחץ של האנשים בסביבתי מפציר בי לקנות רכב האוטומט, בעיקר כי הם טוענים

שבטופוגרפיה הירושלמית והפקקים הרבים, זה יהיה סיוט מבחינתי.

מה אתם אומרים, ללכת עם הלב או על פרקטיקה?

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה החלטה שאתה צריך לקבל בעצמך, נסה לקחת מחבר, או לשכור רכב ידני לכמה ימים, ואם זה נסבל, אז תוכל לקחת ידני.

אני אישית תמיד מוצא את עצמי מתרגש כמו ילד לפני שאני עולה על ידני, עד שאני נופל לתוך פקק, ואז זה עדיין בסדר בשבילי, זה לא כזה מפריע לי, אבל יש אנשים שבשילם זה סיוט.

כל אחד והשיקולים שלו, אני רק יכול להעיד על עצמי שאני הייתי קונה רכב ידני, כי זה באמת מרגיש לי נהיגה.

נ.ב. מה קרה לבאטמוביל?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נו באמת. תקנה ידני ואל תדאג. אז יש עליות - לא משהו שצריך לפחד ממנו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לפניי הכול, אם תחליט לרכוש רכב ידני, אני ממליץ לבצע רענון אצל מורה נהיגה, אצלי הייתה חלודה בידני אחריי שנתיים שבהן עוד נהגתי פה ושם, אני לא רוצה לדעת מה יהיה אצלך אחריי 8 שנים (רמז: כנראה שהאוטו יכבה הרבה, ולא, זה לא בקטע מעליב, פשוט זו מיומנות שנשכחת קצת עם הזמן וצריך לתרגל).

בכל מקרה, אין מה לחשוש מגיר ידני, תעשה זינוקים בעליה כמו שצריך, ולא תהיה שום בעיה. מקסימום האוטו יכבה, זה גם קורה לנהגים מנוסים על גיר ידני, זו לא בושה.

לא חושב שזה מה שצריך להטריד אותך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ידני זה נהדר!

שום סיבה לחשש, אתה צעיר ומהר מאוד תפתח מיומנות והרגלים.

אם הזכרת את המילה אהבה, אז בוודאי שאין סיבה לוותר עליה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

עליות זה ממש לא בעיה. אם אתה עומד המון בפקקים רק אז ידני יהווה בעיה מסויימת וגם זה לא לכל האנשים.

היו לי 3 מכוניות אוטומטיות (מתוך כ10) ואני כל הזמן חוזר לידני.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

במרבית התקופה שעבדתי בירושלים וסביבתה היה לי רכב ידני. SO...?

אם ידני זה מה שעושה לך את זה, קנה ידני ואל תעשה חשבון לאף אחד. בסופו של דבר זה אתה שתתמודד עם הרכישה הזאת ביומיום, לא כל אותם יועצים (גם לא אנחנו). רק אתה יודע מה הכי טוב עבורך.

ובלי קשר, אם אני הייתי במקומך אני יותר ממאמין שהייתי בוחר בתיבה ידנית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אפילו שאני חובב רכב ומעדיף בבירור את הגיר הידני על האוטומט אם כמעט כל נסיעותייך הם באזור זה הייתי הולך על אוטומט

פורסם

עם רכב ידני בתקציב הזה אתה תחסוך כסף בקנייה (או תקנה רכב טוב יותר באותו המחיר) וגם באחזקה (עלויות דלק, בלאי וכדומה). תוסיף את זה להנאה ותקבל כמעט רק יתרונות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה החלטה שאתה צריך לקבל בעצמך, נסה לקחת מחבר, או לשכור רכב ידני לכמה ימים, ואם זה נסבל, אז תוכל לקחת ידני.

אני אישית תמיד מוצא את עצמי מתרגש כמו ילד לפני שאני עולה על ידני, עד שאני נופל לתוך פקק, ואז זה עדיין בסדר בשבילי, זה לא כזה מפריע לי, אבל יש אנשים שבשילם זה סיוט.

כל אחד והשיקולים שלו, אני רק יכול להעיד על עצמי שאני הייתי קונה רכב ידני, כי זה באמת מרגיש לי נהיגה.

נ.ב. מה קרה לבאטמוביל?

זה בדיוק מה שאני עשיתי לפני שקניתי רכב ידני.

שכרתי רכב ידני לשבועיים, ניסיתי לנסוע איתו כמה שיותר בכל מיני כבישים ומצבים לאחר שבועיים לקחתי לכמה ימים את הרכב של אבא שלי (אוטומט) ...תנחשו מה הייתה המסקנה: אוטומט=אוטומת !

נכון שבפקקים ובהרבה מקומות בעיר יש סוג של "סבל" בנהיגה על ידני אבל החיוך הדיבלי שעולה לך כל בוקר שאתה יורד לאוטו ומשלב להילוך ראשון שווה את הכל.

דרך אגב זה שאתה גר בירושלים אמור למנוע ממך לנהוג על ידני?!? ההפך הוא הנכון במיוחד בגלל הטופוגרפיה של המקום תוכל להנות מההילוכים.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עדיף לרכוש רכב ידני. פעם, כשרוב המכוניות היו ידניות אנשים פחדו לנסוע בירושלים? :lol:

אתה תתרגל מהר מאד ותהנה מהנהיגה הרבה יותר מאשר ברכב אוטומטי משעמם. חבל להוציא כסף על רכב משעמם שלא תאהב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התגובות.

לפני כמה שבועות הייתי בטוח שמכונית ידנית היא הכלה המיועדת, אבל אחרי שכל-כך הרבה אנשים

הכניסו לי כל מיני מחשבות רעות לראש, התפתחו אצלי ניצני ספקות, רק בגלל עניין ירושלים. אני לא

יודע כמה מכם גרים באזור הזה, אבל הכניסה לעיר, הפקקים, העליות הבלתי נגמרות, זה בהחלט

משהו שיש לקחת בחשבון.

לגבי רענון, זה לא מדאיג אותי. אני שוקל לקחת שיעור או שניים של רענון וכבר שכרתי ידני ליום אחד

(שזה לא מספיק) והיה בסדר. כמובן שלא יצא לי להיתקע בפקק של עשרים דקות.

נ.ב.

לגבי הבאטמובייל, הייתה טיפטרוניק, מכרתי :lol:

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

שמע, אחת הסיבות העיקריות שבגללה אני מתעב את ירושלים היא הפקקים האינסופיים שלה. מי שמדבר על ת"א, ניו יורק או בנגקוק בהקשר של פקקים כנראה לא ביקר מימיו בירושלים (ולמען הסר ספק: הייתי בכל אחת מהערים הללו).

התנהלות בירושלים ברכב ידני, לפחות עבורי, זה ממש לא עונש יותר משזה היה אילו הרכב היה אוטומטי. אם אתה שולט היטב ברזי הנהיגה בתיבה ידנית, אתה רק תוכל להוציא את המיטב מהרכב.

תתחדש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם אתה מרבה לנסוע בשעות היום באיזורים כמו תלפיות ומרכז העיר לא יודע עד כמה זה יהיה לך נוח עם ידני, אני עם אוטומט מתעצבן (נו טוב אבל זה יותר בגלל האנשים המפגרים שגורמים לי לעצור בלי סיבה כשאין רכב לפניהם וגורמים למחשב הדרך שלי להשתגע).

בלילה אני אוהב לשייט בכבישי ירושלים באין מפריע ולעשות 5 ל100 ק"מ, ככה שזו השאלה המרכזית.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...