Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר ידני בירושלים - מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרו לך,אם אתה אוהב את הנהיגה טיפה מעבר לנהג הממוצע של A לB,ידני יכול להיות רק כיף!

אני ביום יום משתגע עם התיבה האוטו׳ ומשחק עם הטיפטרוניק כמו ילד היפראקטיבי,מת רק להיכנס ל205 ולבחוש בהילוכים!

פורסם

אכן יש בירושלים הרבה פקקים יחסית לעיר כזו, אבל רכב ידני זה נהדר ועושה את הנסיעה יותר כיפית.

קודם כל הייתי ממליץ לך להגדיל את התקציב לכיוון 50K ולקנות 107 או C1, לי אישית יש אחת כזו ואני גר בירושלים.

מבחינה פרקטית זה לא כזה נורא, לפעמים שאני עולה על אוטומטית אני מבין שעשיתי את הבחירה הנכונה.

רק תיקח בחשבון את האילוצים הבאים: מזגן, אוטו קטן ועליה ירושלמית אחת והאוטו פשוט לא נוסע.

בהצלחה!

Polo 2012

פורסם

אני בחצי שנה האחרונה נוסע הרבה בירושלים ובסביבה עם ידני ואין שום בעיה עם זה! תוך שעתיים, מקסימום יום אתה תתרגל ותפסיק להילחץ בזינוקים בעליות ב 45 מעלות. אגב, חוץ מהאהבה, שלדעתי זה מספיק והותר כדי ליקנות ידני אתה תקבל בתקציב שלך רכב משנתון מאוחר יותר, יותר כח, פחות בלאי וכו'

ד"א- אם זה מתאים לך- כדאי לך ללכת על דיזל, תחשוב על זה..

בהצלחה:-D

פורסם

אוקיי, קראתי את כולם, ואני מאמין שאלך על גיר ידני. אני ארגיש פספוס

כל השנים עם האוטומט אם לא אעשה את זה.

עכשיו, איך אני מכין את עצמי הכי טוב לידני?

ללכת לשיעורי ריענון?

לתרגל על רכב שכור?

תוך כמה זמן, להערכתכם אני ארגיש "בבית"?

נ.ב.

בלימודי הנהיגה שלי אף פעם לא עלה המושג זינוק בעליה עם ארמברקס.

אני חושב שזה יכול להיות יעיל מאוד בעליות קשות, לא?

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

אני גם גר בירושלים עם רכב ידני.

כשאתה מתרגל לזה אין שום צורך בהאנדברייק גם בעליות,

למרות שהופתעתי מכמות האנשים בפורום שמשתמשים בשיטה.

לגבי הרענון,

אם יש מי שיגיע עם הרכב לאיזה מגרש חניה תוכל לתרגל שם לבד.

אם לא אז תיקח שיעור או שתיים לפי הצורך, בדגש רק על זינוקים והתחלות נסיעה.

פורסם

ללכת לשיעורי ריענון?

לתרגל על רכב שכור?

נ.ב.

מצב מוצא - מרים את בלם היד. משלב לראשון, מצמד לחוץ.

לוחץ מעט את המצערת, במקביל משחרר לאט את בלם היד והמצמד ומגביר לחיצה על המצערת.

אם אתה מעט חסר בטחון, קח מס' שיעורים לתרגול הטכניקה.

פורסם

אני ירושלמי (לשעבר) שאחרי כמה שנים טובות עם אוטומט עברתי לידני.

לקח לי בדיוק יום אחד כדי לחזור למיומנות ואחרי יומיים כבר לא חשבתי על זה אפילו.

מה שכן, סיגלתי לעצמי נוהג לעבור לניוטרל אפילו בפקק הכי קטן. חוסך כאבי ברכיים.

מעבר לכיף, החסכון בדלק וכל השאר, אתה מרגיש הרבה יותר מעורב בנהיגה, חש את הרכב ויותר עירני מאשר הרדום ברכב האוטומטי ליד.

בנוסף משום מה מעולם לא הסתדרתי עם הנדבריק מורם בעליות. היה לי הרבה יותר טבעי לשלב ולנסוע. אפילו בעליות הכי קשות.

פורסם

אם יש לך את זה, תשחה כמו דג מהר מאוד. אם לא... לא נורא, תתרגל (תתרגל ותתרגל)...

בלם יד בעליות עשוי לסייע, בעיקר כאשר אינך יכול להרשות לעצמך לגלוש לאחור, בתנועה פקוקה או ביציאה מחניה צפופה.

dirty old man

need love too

פורסם

ללכת לשיעורי ריענון?

לתרגל על רכב שכור?

נ.ב.

הכי חכם זה ללכת לאיזה מגרש גדול וליסוע איזה חצי שעה, לדעתי זה מספיק כדי להיזכר.

לגבי האמברקס, לי עוד לא יצא להשתמש בזה ואני נוסע הרבה בירושלים והסביבה על רכב שאין לו נק' חיכוך בקלאץ' (מורגשת בקושי ואני פשוט לא משתמש בזה אלא קצת מידרדר). השיטה הזאת יעלה רק במיקרים קיצוניים, שאין לך אפילו 10 סנטימטר מאחוריך.

פורסם

רכב ידני בירושליים?!

השם ירחם :lol:

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

אני ירושלמי. הייתי במצבך לפני כ 10 שנים. אין שום בעיה בגיר ידני בירושלים. לך על זה ולא תצטער. אם מעניין אותך אז ארחיב. לאחר שהתחתנתי כמו הרבה אחרים, נאלצתי לעבור לגיר אוטומטי, כך נהגתי כ 15 שנה, כל אותן 15 שנה הרגשתי שמשהו אבד לי בחדוות הנהיגה ובהנאה מהרכב ולא ידעתי למה (אז לא היו אתרי אינטרנט מפותחים לסייע), לימים המצב הכלכלי שלי השתפר וקבלתי החלטה לרכוש רק לשמושי רכב נוסף ידני (בעיקר משיקולי מנוסטלגיה). אכן התרגלתי תוך זמן קצר, לא זוכר אם שעתיים או יומיים. אבל בטחון אמיתי, נסיעה טבעית זורמת נטולת חששות, זה בא רק אחרי חודשיים או שלושה לפחות של נהיגה בגיר ידני, יתכן וזה בגלל שלא כל הזמן נהגתי בידני והייתי מחליף בין הידני לאוטומטי. אבל לאחר מכן, בדיעבד, זו היתה אחת ההחלטות המוצלחות בחיי. היום נסיעה ברכב אוטומטי או בגיר DSG, נעשית על ידי בלית ברירה (לטיפולים וטסט בדר"כ) לזמן הקצר ביותר האפשרי. אם כבר בעיה, אז זה בפקקים בכביש ירושלים ת"א, כשאתה בפקק קשה בו יותר עומדים מאשר נוסעים, בעליות ארוכות (נווה אילן), רכב עמוס, כדי לא לשחוט מצמד, אתה צריך לפתח מיומנות כלשהיא להפחתת השימוש במצמד. סתם כואב לי על המצמד:lol:.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

גם אני הייתי במצב דיי דומה לשלך, אחרי 7 שנים עם רשיון, ונהיגה אך ורק על אוטומט, החלטתי לרכוש רכב ידני.

למרות שהייתי בלשון המעטה 'נהג גרוע' על ידני, זה הגיע אליי די מהר, ולי לפחות אין צורך לשתמש בהנדברייק בעליות.

ממליץ בחום.

נ.ב

וכן, אני אחד מאלה שיוצאים מהפקקים של צפון העיר בבוקר, וחוזרים בפקקים של מרכז העיר/תלפיות, ואין לי שום בעיה כבר שנה +... נהנה מכל רגע.

למרות שבחודש וחצי האחרונים אני חי בכלל על קו עין גדי/ירושלים...

8)
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...