Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון סעיף הנוחות בפונטו אינו לקוי במיוחד. הפנדה. קטנה מדי, הפונטו בנזין חלשות בטווחי המחירים הנמוכים. רק בחדש מיבואן אצליח להביא פונטו עם 100 כ״ס ומעלה, וגם אז אין לי מקום בכיס לתמחורים של סמל״ת.

בקצרה הכדאיות של רכב דיזל היא בחסכון ביחס לגודל הרכב, אין שום רכב כמו גולף בבנזין במחירים דומים. אבל כרגע אני בהחלט חצוי בדעות כי אין דעה נחרצת. אני לא שולל את הדעות של אף אחד, רק מבקש שלא יורידו לי פרמטרים (״עזוב אחי לך על פיקנטו זה חסכוני כמו דיזל״) ולא יציעו הצעה שאינה מתאימה לדרישות.

הרכבים היחידים העונים לדרישות ומקבילים בבנזין הם הפונטו (נפל על סעיף מנוע חלש) הבראבו (יקרה מדי) והסקודה פביה שגם היא יקרה מדי כרגע (דור אחרון)

רכב עם צריכת דלק כמו הפונטו דור ראשון שלי לא בא בחשבון אלא אם מדובר ברכב שמאובזר טוב יותר משמעותית

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקצרה הכדאיות של רכב דיזל היא בחסכון ביחס לגודל הרכב, אין שום רכב כמו גולף בבנזין במחירים דומים

זה משפט נכון מאוד, אבל רכבים עם מנועים SDI הם לא מה שאתה מצפה מבחינת הכוח, ואני אומר לך את זה מניסיון של 5 שנים עם פולו SDI.

רכבים עם מנועי TDI יותר יקרים.

לכן מגאן DCI, כמו שצירפתי בלינק בתגובה 23, היא נותנת הכל - נוחות, גודל, חיסכון, מספיק כוח ומחיר נמוך.

מה נשאר? רק למצוא אחת שמורה. ובשביל זה צריך זמן והרבה וסבלנות.

ותנחש מה - יש מספיק מוסכים שיודעים לטפל במגאן כזאת, והם לא מורשי יבואן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
זה משפט נכון מאוד, אבל רכבים עם מנועים SDI הם לא מה שאתה מצפה מבחינת הכוח, ואני אומר לך את זה מניסיון של 5 שנים עם פולו SDI.

רכבים עם מנועי TDI יותר יקרים.

.

אני החזקתי במשל שנתיים פולו SDI , עברתי לגולף SD שנת 2000 (הייתה הזדמנות טובה לשדרוג), חברה שלי מחזיקה גולף 1600 שנת 2002

אפשר להשוות בין ה 1600 ל SDI בקלות , הבנזין מאיץ קצת יותר טוב , חוץ מזה כמעט כל הנסיעה זהה, ה SDI משייטת בכיף על 120 בלי לצרוח (הבנזין קצת צועק במהירוית גבוההות)

לגבי הכוח , ברור ש TDI הם הרבה יותר חזקות , המחיר בהתאם

אבל צריכת הדלק מחפה על "החוסר בכוח" , והרכב לא מרגיש חלש בכלל , הוא לא טיל , אבל הוא לא מרגיש חלש.

הדיון כשלעצמו נחמד , אבל אני בספק אם פותח השרשור מעוניין ב SDI , בטווח המחירים שלו הוא יכול לקחת TDI בכייף

SCANSPEAK

פורסם

מנוע דיזל גמיש מאוד, גם ללא טורבו והספק שניראה על פניו צנוע הרכב נוסע לא רע עם מזגן. נסעתי המון פעמים במוניות עם מנוע SDI והמנוע עושה את העבודה יפה מאוד ולפי דבריהם של בעלים גם אמין מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אומר לכם את האמת, עוד לא נתקלתי ברכב שנוסע לא משהו עם מזגן. הפונטו נוסעת במהירויות גבוהות עם מזגן בלי בעיות (להיפך, המזגן חזק ומקרר יותר במהירויות גבוהות ואחרי שהמנוע כבר נכנס לטמפ׳ עבודה). היא גם לא חלשה ולא מרגישה כך בעקרון, אבל המנוע מגיע לסלדים גבוהים מדי לטעמי והחסכון בדלק הוא לא מה שחושבים. מעבר לזה אני מחפש שדרוג בנוחות הנסיעה.

לגבי המגאן (והטולדו והגולף אם כי פחות בשניהם, כי השנתונים יותר נמוכים) היא נפוצה במגרשי המכירה (הגדולים - אלבר, אלדן, אביס וסיקסט, לא אצל סוחרי חרטא)? כי ייתכן שקניה עם אחריות לרכב כזה תהיה כדאית

פורסם

אני לא חושב שמגאן דיזל נפוצה במגרשים, במיוחד באלה שנותנים אחריות.

מה שנפוץ, זה מגאן בנזין אוטומטית עם מנוע 1600 סמ"ק.

ואם כבר תמצא מגאן DCI במגרש מכובד (קשה לי להאמין), לרוב האחריות לרכב דיזל תהיה יותר קצרה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש רכבי דיזל אחרים נפוצים שהם לא מסחריות? (רכבים פרטיים)

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

ראיתי שהשאלה עלתה תמיד באופן אגבי בפורום, ולכן אני מבקש, אם יתאפשר למביני הדבר, לענות במרוכז ועדכני להיום (לאחר כל השינויים ותיקונים בחוק)-

חוץ ממחירי התדלוק בין סולר לבנזין, מהן ההשלכות של מנוע דיזל:

הן בעלות הטסט (שמעתי שיותר יקר);

הן בעלות החלקים;

הן בבלאי ו/או תפקוד החלקים;

והן בכל מידע נוסף שיוכל לשפוך אור להדיוט שכמותי על ההבדלים.

(למען הסדר הטוב, אסביר שהשאלה מעניינת אותי בכלל, אך גם בפרט- מתלבט אם להשקיע 115K בסופרב 2010 דיזל, או בכזה מחיר לקנות בנזין 2011).

תודה מראש ושבוע טוב לעונים

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

אם השאלה היא של שנתון אחד אחורה או קדימה הייתי הולך על הדיזל.

באשר לירידת הערך, אם הרכב לא יימכר עם קילומטרז' גדול הרי שהערך שלו יהיה גבוה מאוד והוא בהחלט ייחשב מציאה בלוחות (כמובן שיש עוד משתנים כמו השמירה עליו וכו')

• תוכן חדש...