Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. אתם כבר מכירים אותי...

אני מנהל כרגע מו"מ לרכישת מזדה 323 שנת 96 עם 90 אלף ק"מ, יד שניה (יד ראשונה היתה בליסינג 4 חודשים בבעלות חברת AVIS).

נסעתי באוטו והוא נוסע בסדר גמור. חיצונית הוא גם בסדר גמור, חוץ מ-2 בעיות:

1. הפגושים (גם הקדמי וגם האחורי) סדוקים, בנוסף יש קצת קילופי צבע מתחת לפגושים, לא רציני מדי.

2. הזכוכית של המראה הימנית שבורה, וגם המראה טיפה שבורה.

המחירון של האוטו הוא 34 אלף, הצעתי למוכר (שעושה רושם של אדם אמין מאוד, הייתי אצלו בבית והוא הראה לי את כל המסמכים כולל את מסמך הרכישה מ-AVIS שמוכיח שהוא קנה אותה אחרי כמה חודשים) 27 אלף בגלל ההשכרה לשעבר והתיקונים. הוא ביקש בחזרה 29 אלף, אמרתי לו שאני מוכן לסגור על 28 ושיחזיר לי תשובה. הוא אמור להתקשר אליי היום עם תשובה.

מה דעתכם? על פניו זה נראה לי כמו עסקה מצוינת, בהתחשב בזה שהדרישות שלי מהרכב הן אמינות ועלויות אחזקה.

אני רוצה לסגור איתו היום בערב או מחר בבוקר, צריך את עזרתכם דחוף. תודה!

פורסם

נשמע טוב,רק חבל שלא ציינת אם מדובר בתיבה ידנית או אוטומטית.כללית,אוטו אמין מאד,בסיסי,ביצועים טובים,אחיזת כביש נמוכה,היגוי חד ומהיר(מידי)נוחות נסיעה נמוכה.בדוק בקפידה את מדחס המזגן,הוא נוטה להרעיש,מה שמעיד על קיצו(היקר!-מדחס סכינים)והמצמד אם היא ידנית(נוטה לבלאי מהיר מאד).המראות והפגושעם הם פריטים שוליים יחסית,שבהשקעה לא גדולה ניתן לתקנם.בהצלחה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה חן.

הרכב אוטומטי (זו בעיה?). נסעתי עם מזגן, ולא שמעתי רעש מיוחד, אבל בכל מקרה אני חושב שאם תהיה בעיה זה יעלה בבדיקה אז אני לא מפחד.

עוד דבר ששכחתי לציין: המוכר הראה לי דו"ח מקומפיוטסט מהבדיקה שהוא עשה לרכב אחרי כ-4 חודשים בשימוש, ובטופס הבדיקה היה כתוב שהאוטו עשה 31 אלף ק"מ! זה הגיוני שרכב יעשה כ'כ הרבה, אפילו אם הוא בליסינג/השכרה? שכחתי לבדוק מה תאריך הרישום של הרכב, אם אני אסגור איתו אני אבקש שוב את רישיון הרכב וגם אבדוק את כל שאר הדברים (שיעבודים וכו') ששכחתי.

פורסם

להיפך,הגיר האוטומטי שלהם מאד אמין,בעל פיקוד מכני(כבל קיק-דאון)פשוט מאד.אם יש רעש מהמדחס,תוכל לשמוע אותו מחוץ לאוטו,ואם אין-מה טוב...לגבי הקילומטרז'-גבוה אבל הגיוני,זה היה רכב השכרה\ליסינג,שהיה בשימוש אינטנסיבי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חזרתי מהבדיקה...

הבדיקה היתה בסדר גמור, חוץ מדבר אחד שלא הבנתי:

בטופס הבדיקה נכתב:

שילדת מרכב

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקוני פח צבע, פגיעות פח, מעיכות בתחתית, פגוש פגום.

מה זה אומר?

שאלתי את הבוחן והוא אמר שהשאסי לא נפגע, אבל לפי מה שאני יודע, שאסי=שילדה. מה המשמעות של ההערה הזאת?

חוץ מזה שאני מאמין ב-99% למוכר שהאוטו לא עשה תאונות, הוא עושה רושם של בן אדם מאוד הגון, והוא גם התחייב לי בזכרון דברים שאין פגיעות בשילדה.

חוץ מזה, הבדיקה יצאה מצוין, חוץ מהערות קטנות של כסת"ח מכון אין שום ליקויים באוטו.

אני צריך תשובה דחוף כי היום אני הולך לחתום על החוזה! תודה לכל המשיבים!

פורסם
חזרתי מהבדיקה...

בטופס הבדיקה נכתב:

שילדת מרכב

מה זה אומר?

שאלתי את הבוחן והוא אמר שהשאסי לא נפגע, אבל לפי מה שאני יודע, שאסי=שילדה. מה המשמעות של ההערה הזאת?

חוץ מזה שאני מאמין ב-99% למוכר שהאוטו לא עשה תאונות, הוא עושה רושם של בן אדם מאוד הגון, והוא גם התחייב לי בזכרון דברים שאין פגיעות בשילדה.

חוץ מזה, הבדיקה יצאה מצוין, חוץ מהערות קטנות של כסת"ח מכון אין שום ליקויים באוטו.

אני צריך תשובה דחוף כי היום אני הולך לחתום על החוזה! תודה לכל המשיבים!

אין לדברים האלה משמעות, אין כמעט רכב יד שנייה שלא מקבל את הריג'קטים האלה.

תיקוני פח צבע - תיקוני פחחות , לא רציני.

פגיעות פח - כנראה דברים חיצוניים שנראים לעין.

מעיכות בתחתית - כנרה מהרמות של ליפט\ג'ק למינהם.

פגוש פגום - ראית בעצמך.

סתם כסת"ח של מכון הבדיקה.

פורסם
חזרתי מהבדיקה...

בטופס הבדיקה נכתב:

שילדת מרכב

מה זה אומר?

א) ליקוים בעלי משמעות נמוכה: משמעותן ליקוים שאינם פוגעים בבטיחות ובניהוג הרכב. וניתן לתקנם בקלות. (לדוגמא - בשביל תיקוני פח\צבע או פגוש עקום אין צורך להשבית את הרכב במוסך)

ב) המשמעות של "שאסי בלתי פגוע" אומרת שהאוטו נקי מתאונות רציניות.

תשווה רכב בעל פגיעת שאסי לבנאדם שקיבל מכה בעמוד השדרה - מבחינה חיצונית הוא יכול להיות הבנאדם הכי יפה בעולם, אבל כל הקרביים שלו פגועים.

אם נאמר לך ע"י הבוחן שהרכב נקי מתאונות שאסי - משמע שהרכב לא נפגע באופן שדרש שיקום מחדש שלו (בדר"כ אוטו עם פגיעות שאסי אין הרבה מה לעשות איתו)

על פניו נראה שאתה עושה עסקה טובה, שיהיה בהצלחה!

עידן.

פורסם

שילדת מרכב

!

מעיכות בתחתית נגרמות בדרך כלל מעלייה על מדרכה.

דרך אגב, באיזה מכון בדקת את הרכב?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מעיכות בתחתית נגרמות בדרך כלל מעלייה על מדרכה.

דרך אגב, באיזה מכון בדקת את הרכב?

בדקתי אותו ב-מ.מ.מ בבני-ברק.

לסיכום - אני מבין שמה שכתוב בטופס הבדיקה כ-"פגיעות בשילדה", הוא חסר משמעות מסחרית. הבנתי נכון?

פורסם
בדקתי אותו ב-מ.מ.מ בבני-ברק.

לסיכום - אני מבין שמה שכתוב בטופס הבדיקה כ-"פגיעות בשילדה", הוא חסר משמעות מסחרית. הבנתי נכון?

הפגיעות הן במרכב ולא בשלדה, והן סבירות לגמרי לרכב בגיל הזה.

לדעתי אין מניעה לקנות את רכב.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המזדה שברשותי עברה כבר את ה200k ויש לנו בחברה כאלו שמתקרבות ל300k ללא בעיות מיוחדות מעבר לשגרתי,למעט מדחס המזגן שפרחי ציין וכדאי גם שתבדוק טוב את חלונות החשמל

ביחוד את הקדמיים,הם נוטים לעלות לאט או להיתקע.כמו כן האוטו מאוד נמוך והדלתותו נתקעות לפעמים במדרכה

מבחינת נוחות הוא לא נוח לנסיעות ארוכות.

פורסם
המזדה שברשותי עברה כבר את ה200k ויש לנו בחברה כאלו שמתקרבות ל300k ללא בעיות מיוחדות מעבר לשגרתי,למעט מדחס המזגן שפרחי ציין וכדאי גם שתבדוק טוב את חלונות החשמל

ביחוד את הקדמיים,הם נוטים לעלות לאט או להיתקע.כמו כן האוטו מאוד נמוך והדלתותו נתקעות לפעמים במדרכה

מבחינת נוחות הוא לא נוח לנסיעות ארוכות.

קודם כל, המון תודה לכל העוזרים. היום בערב אנו אמורים לחתום על החוזה, ואם לא יהיו בעיות מיוחדות הרכב יהיה שלי מחר או מחרתיים. אני משתדל לא לשמוח עד שיש חוזה, ובכל מקרה אני אעדכן אתכם.

לגבי ההערה שלך: ממש במקרה, חלונות חשמל הוחלפו לפני חודשיים, אפילו ראיתי את החשבונית :)

בעניין הנוחות: נהגתי ברכב, לי הוא סבבה, אבל אני בהחלט יכול להבין את אלה שמחפשים נוחות ולא מתקרבים למכוניות יפניות. לדוגמא - בעל הרכב הנוכחי אמר לי שהוא לא אוהב לנהוג ברכב הזה כי הוא עושה לו כאבי גב, ורק אשתו נוסעת בו (זה רכב שני במשפחה שלהם). אין ספק שהיפניות פחות נוחות מהאירופאיות, אבל יש אנשים כמוני שזה ממש לא חשוב להם. מה לעשות, אחרי שיש לך ניסיון בלנסוע 30 שעות רצוף ברכבת בהודו - מזדה 323 ומכונית צרפתית מרגישות לך אותו הדבר... :)

ובדיוק באותו אופן - אנשים שלא חסר להם כסף, מוכנים לשלם עוד כמה אלפי שקלים בשנה על תיקונים, אבל בתמורה הם רוצים לנהוג במכונית נוחה.

פורסם

המשמעות של "שאסי בלתי פגוע" אומרת שהאוטו נקי מתאונות רציניות.

תשווה רכב בעל פגיעת שאסי לבנאדם שקיבל מכה בעמוד השדרה - מבחינה חיצונית הוא יכול להיות הבנאדם הכי יפה בעולם, אבל כל הקרביים שלו פגועים.

אם נאמר לך ע"י הבוחן שהרכב נקי מתאונות שאסי - משמע שהרכב לא נפגע באופן שדרש שיקום מחדש שלו (בדר"כ אוטו עם פגיעות שאסי אין הרבה מה לעשות איתו)

על פניו נראה שאתה עושה עסקה טובה, שיהיה בהצלחה!

עידן.

פרופ' סונומה היקר:

מותר לי לשאול מהו נסיונך העשיר עם פגיעות שאסי למיניהן ?

ראית פעם שילדה?

אתה יודע מה ההבדל בין שילדת סולם לשילדה אחודה ?

אתה יודע כמה קל לעקם "קצה שילדה" בלי להזיק לרכב?

אתה יודע לזהות פגיעה בשילדה שפוגעת בבטיחות , וכזו שלא ?

קורות אורכיות ורוחביות ?

מה זאת אומרת אין מה לעשות עם רכב שנפגע בשילדתו?

ומה זה שיקום רכב?

(אם תחפש בהודעות הפורום מהיום תגלה שבשנים האחרונות שוקמו רק 10 רכבים באופן חוקי).

שיהיה ברור ,אני לא אומר שפגיעת שילדה אינה משמעותית ,ולא אמליץ לאף אחד לקנות רכב שנפגע בשילדה - אבל ברוב המקרים (לא בכולם) תהיה לפגיעה משמעות כספית ולא בטיחותית.

באותם מקרים בהם יש פגיעה בבטיחות (והרכב לא הושבת משום מה) -ידאגו לכתוב לך על פגיעה וליקויים בעלי משמעות גבוהה.

והערה לאמיר -

זה לא שיש לי כ"כ הרבה עודף כסף ,אבל אני מעדיף לשלם היום לבעל המוסך של הצרפתייה את הכסף שאאלץ לשלם לכירופרקט בעוד עשר שנים.

את המכונית ניתן להחליף :idea:

פורסם

חברים, האוטו שלי!

תודה לכם על כל העזרה, וסליחה על כל השאלות המרובות והמפורטות. אני ממש אוהב את הרכב הזה, ואני מבסוט עד הגג. עכשיו רק נותר לי לנסוע בזהירות ולקוות שיהיה לי מזל איתו.

ניפגש בפורום אחזקה וטיפולים.

ת-ו-ד-ה!!

• תוכן חדש...