Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא בתחילת התוכנית הוא דיבר על חשיבות הצמיגים והבטיחות שלהם כלפי הנהג והנוסעים,

חבל שבהמשך הם לא שבו והדגישו את זה.

את חיים הכט אני לא אוהב בלשון המעטה, אבל חשיפת הנוכלים ומצד שני פרסום הצדיקים,

היא פעולה מבורכת. היה אפשר לעשות את זה עם פחות דמגוגיה והתלהמות, זה בטוח.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב חברה, נרשמתי לאתר רק כדי להגיב על הזוועה שראינו אתמול ביצאת צדיק, ליתר דיוק על הפנצ'רמאכר "צמיגי אוזן" משמוטקין 11 בראשל"צ (דקה 14:50 בסרטון), ש"טחן" את הבחורה ב 4800 שקל (!!) על צמיגים וג'אנטים תקינים לחלוטין!

ועכשיו להיכרות שלה זכיתי איתו לפני כשנתיים (אותם הבעלים ואותו העובד), באתי אליו עם פנצ'ר , ואז התחיל אותו הסיפור בדיוק (ראו דקה 16:30), העובד בא אלי עם המד-לחץ אויר (בלי קשר לצמיג התקור), תוקע אותו בונטיל האחורי ואומר לי "יש לך 5 במקום 30", אני קצת בשוק, יודע שהצמיגים האחוריים חדשים, אומר לו "מה??!?! אתה יודע מה זה 5 במקום 30? זה ג'אנט ברצפה, תראה לי!" הבנאדם לא מתבלבל וחוזר על הבדיקה, אני מסתכל על המחוג ורואה 2.2, ממשיך להסתכל וקולט שזה מד לחץ ביחידות BAR ולא PSI (התעסקתי עם זה קצת בצבא - 32psi = 2.2bar), אני מראה לו את זה ושואל אותו אם הוא מבין מה הוא עושה, הוא מבין שנתפס בקלקלתו, הולך ממני וממלמל, הצמיג שלך לא טוב..

מיותר לציין שביקשתי ממנו להחזיר לי את הגלגל (שהתחיל כבר לפרק בהתחלה) ועפתי ממנו כל עוד נפשי בי, לא מיותר לציין - השוק שליווה אותי כל אותו היום מנסיון הרמייה העלוב שלו..

אתמול כשראיתי את התוכנית, חבל שלא צילמתי את ההבעה על פרצופי.. הבעה שכל כולה היה "כל כאלב ביג'י יומו"!! ;)

גבר שלא מבין כלום ברכב ובכדורגל מושך בדיוק כמו בחורה עם שפם..

פורסם

אהבתי תתוכנית והכל אבל אני לא מבין למה חיים הכט מחפש את הצדיקים שלו רק במוסכים פרטיים?? למה הוא לא הולך למוסכים מורשי יבואן ובודק אותם.... יש פה איזה פספוס קטן...

פורסם
אתה לא מתכוון להכעיס אף אחד? זה לא עניין של כעס. זה עניין שקשור לחיים שלך. אם אתה רוצה להיות אידיוט, זכותך, אבל כדאי שתדע את העובדות.

1. מתי להחליף צמיג? ממש לא רק בטסט. אל תסמוך באופן בלעדי על איש אחד שיגיד לך מתי כן ומתי לא, במיוחד כשהוא בקלות יכול לפספס.

2. לא משנה לך הצמיג? אתה יודע מתי הרכב יחליק ומתי לא? איזו טעות. הצמיג הוא רק פרמטר אחד במשוואה של האחיזה. יש את מצב הכביש, מזג האוויר וצורת הנהיגה של הנהג. גם נהגים מנוסים מאוד לא יכולים תמיד לדעת איך הצמיג יתנהג במצבים של איבוד אחיזה ומתי זה יקרה.

3. אין סיבה לשלם יותר מאלפייה על 4 צמיגים? נכון אולי אם מדובר ברכב ישן עם צמיגים קטני קוטר ורוחב. במכוניות מודרניות המצב שונה, ויש הבדלים אדירים בין צמיג ב-1000 לרביעיה לבין צמיג ב-1500 לרביעיה, נניח.

4. אללה איסטור בהתפוצצות צמיג? באותה הצורה אל תסתכל ימינה ושמאלה כשאתה חוצה את הכביש. אני מוכן להתערב שאתה גם לא בודק לחץ אוויר באופן קבוע. עלק הגורם האנושי. תוותר אתה על אחיזה ויכולת בלימה תמורת קמצוץ בצריכת הדלק. אני מעדיף לחיות.

רוני

רוני, אני לא מזלזל (יותר מדי) בחוקי בטיחות. פשוט לא OVER מקפיד. זה הכל משחק של סטטיסטיקה וסיכונים.

בקשר להתפוצצות צמיג - בוודאי שאני לא יודע איך ייתנהג האוטו. זאת בדיוק דוגמה למצב בלתי צפוי - ואני לא יודע כמה צמיג של שלוש שנים בסיכון גבוה יותר להתפוצץ מצמיג חדש ואיכותי. לי ב-15 שנות נהיגה לא התפוצץ עדיין. וגם לא נזקקתי לבלימת חירום. טפו טפו.

אם אפשר לקנות רביעיה איכותית ב-1500 אז כמובן שבשביל 500 שקל לא נעשה עניין. גם שקט נפשי שווה כסף. אבל אני בשקט נפשי עם הצמיגים שלי - אחרת לא הייתי נוהג עליהם.

ורק היום במקרה מילאתי אוויר - חחח כי כבר ראו בעיניים שחסר אוויר :)

פורסם

אתה לא יודע מה ההבדל? אז אני כן יודע והוא גדול. אין לך שום דרך להעריך את העומסים העצומים שפועלים על צמיג בכל נסיעה. באותה מידה, אינך יכול להעריך את הסיכוי שתאלץ מתישהו לבלימת חירום ולכן עליך להיערך לכך בכל עת: זה גם עניין של טכניקת נהיגה, אבל גם של תקינות הרכב.

רכב עם צמיגים זולים של יצרנים לא ידועים (לא משנה אם סיניים או משהו אחר), צמיגים ישנים, צמיגים שחוקים, צמיגים שלא נופחו נכון - כולם מאריכים את מרחק העצירה במקרה כזה לרמה שבה לא תוכל לעצור בזמן ותגרום לאסון!

אומר זאת אחרת: נסיעה עם צמיגים לא טובים, זה כמו נסיעה עם בלמים לא טובים, ואפילו יותר גרוע. אתה מוכן לנסוע עם בעית בלמים? אז אל תיסע עם צמיגים לא טובים. לטובתך:

1. החלף צמיגים אחת ל-3 שנים או 60 אלף - המוקדם מביניהם.

2. בדוק לחץ אוויר אחת לשבוע עד שבועיים עם מדיד אישי אמין. בדוק שוב לאחר הניפוח כדי לוודא שהמשאבה לא מזייפת.

3. בדוק את ארבעת הצמיגים בעין בקצרה - בכל בוקר לפני נסיעה ועדיף לפני כל פעם שאתה נכנס לרכב.

4. בצע בדיקת תקינות והצלבת צמיגים אחת ל-10 אלף או שנה - המוקדם מביניהם.

5. קנה רק רביעיות של צמיגים חדשים ו

. הסתכל גם כאן וכאן.

החלטתי להוסיף עוד כמה דוגמאות: תקרא את זה וגם את זה וגם תצפה בזה ותזכור טוב-טוב את המלים של איתי על איפה החיים שלך יושבים:

j3IovDVQo6A דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא חכמה להשוות בין צמיג בלוי לבין חדש... אני כן לוקח מהדברים שצריך להסתכל בעיניים מדי פעם בצמיגים לזהות שחיקה או חוסר סימטריה או אם חסר אוויר. או אם מישהו הטמין פצצה מתחת...

מד אוויר אישי? הצלבה והחלפה? ניפוח כל שבועיים? אני לא מזלזל, אבל זה יותר מדי בשבילי (ואני חושש שגם לרב הנהגים). אני מאמין שלאוטו יש נשמה ואופי גם אם הצמיגים והבלמים שלו לא חדשים מהמפעל. הנקודה שאני מנסה להעביר (אולי עם עודף פרובוקציה) זה שחשובה ההיכרות עם האוטו, ונסיעה בהתאם למגבלותיו. אני לא נוסע מהר או נכנס מהר לסיבוב שאני לא יודע איך אני יוצא, ובגלל זה אני לא מודאג מהצמיגים. דבר אחד הייתי רוצה לציין: אוטו זה לא מטוס. גם אם יש תקלה אפשר תמיד לעצור.

פורסם

נכתב פה בתחילת השרשור כי מעשי 'צמיגי אוזן' גובלים בפלילי. :shock: :shock: גובלים??

לעניות דעתי, מדובר בעבירה פלילית לכל דבר ועניין! פגיעה במזיד בכוונה לגבות כסף מלקוחה תמימה לכאורה.

בנוסף, לדעתי התוכנית מחטיאה את מטרתה לחלוטין. או שמא, עומדת מצויין במטרתה - רייטינג (בלבד).

כמו שכבר נאמר, היה ניתן להחמיר קצת (הרבה) עם דרישות החוק המינימאליות ולעלות את המודעות בקרב הנהג הממוצע בישראל. במקום, היה לנו כאן כביכול מומחה (איני מכיר את נמרי ושופט על פי המידע מהתוכנית בלבד) שהעביר הנחיות לכל דבר ועניין תוך שהוא טועה ומטעה את הציבור! צמיג מחזיק 10 שנים / 150km? לא לא לא!

איך תדעו מתי להחליף צמיגים? פעם בשנה עושים טסט ואם צריך מחליפים.

תמיד אומרים שהצמיג זה הקשר שלך לכביש ולכן זה אביזר בטיחותי ממעלה ראשונה. אני דווקא לא משנה לי הצמיג, אני יודע לבד מתי האוטו יחליק ומתי לא, אז אני נוסע בהתאם למצב המכונית. אין סיבה (לדעתי) לשלם יותר מאלפיה על 4 צמיגים. שיהיה צמיגים סיניים מה איכפת לי... יאללה נוסעים. התפוצצות צמיג? אללא איסטור, אבל זה די נדיר.

בקיצור - הגורם האנושי מהאחורי ההגה הרבה יותר חשוב מאשר צמיגים חדשים/ישנים. אני לא מתכוון להכעיס אף אחד - זו רק דעתי.

(עוד משהו - אחיזה ויכולת בלימה באים על חשבון צריכת דלק)

עד שכבר חשבתי שלא יכול להיות מישהו שיתן דעות יותר חלוקות מנמרי... אבוי לנו.

האמירה הזו כשלעצמה מפחידה אותי כנהג באותו הכביש כמוך.

'אם ראית בעיינים' שחסר אויר, משמע שהיית צריך למלא אויר הרבה הרבה לפני !!!

שוב, אבוי לנו.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מה הבעיה לנפח כל שבועיים?

אתה לא ממלא דלק פעם בשבועיים?

תפתח הרגל - בכל פעם שאתה ממלא דלק, למלא גם אויר.

ובקשר לתכנית , יש לי שאלה - כמה אנשים אתם מכירים, כאלה שבאמת מוכנים להוציא 4,800 ש"ח, כאשר הם באים עם החשד לפנצ'ר בלבד?

לא על חשבון התכנית שיש לה תקציב כמעט לא מוגבל, אלא מהכיס הפרטי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לא היה פעם מקרה כזה בנסיעת מבחן של גולף gti חדשה?

לא זוכר. אבל ברור שמקרים כאלה לא צריכים להיות.

רוני, אני לא מזלזל (יותר מדי) בחוקי בטיחות. פשוט לא OVER מקפיד. זה הכל משחק של סטטיסטיקה וסיכונים.

בקשר להתפוצצות צמיג - בוודאי שאני לא יודע איך ייתנהג האוטו. זאת בדיוק דוגמה למצב בלתי צפוי - ואני לא יודע כמה צמיג של שלוש שנים בסיכון גבוה יותר להתפוצץ מצמיג חדש ואיכותי. לי ב-15 שנות נהיגה לא התפוצץ עדיין. וגם לא נזקקתי לבלימת חירום. טפו טפו.

אם אפשר לקנות רביעיה איכותית ב-1500 אז כמובן שבשביל 500 שקל לא נעשה עניין. גם שקט נפשי שווה כסף. אבל אני בשקט נפשי עם הצמיגים שלי - אחרת לא הייתי נוהג עליהם.

יש הבדל בין להיות OVER מקפיד לבין לזלזל בחיים שלך ושל הסובבים אותך. התפוצצות צמיג היא אולי נדירה, אבל אם אתה לא שומר על לחץ אוויר תקני בצמיג, סטטיסטית יש יותר סיכוי (באופן משמעותי) שהוא יתפוצץ. גם אם לא נזקקת לבלימת חירום, זה לא אומר שלא תזדקק מתישהוא, אולי אפילו לא באשמתך אלא באשמת איזה אידיוט לפניך. עם צמיגים סיניים לא מנופחים אתה לא תבלום בזמן והתאונה תהיה בלתי נמנעת.

לא חכמה להשוות בין צמיג בלוי לבין חדש... אני כן לוקח מהדברים שצריך להסתכל בעיניים מדי פעם בצמיגים לזהות שחיקה או חוסר סימטריה או אם חסר אוויר. או אם מישהו הטמין פצצה מתחת...

מד אוויר אישי? הצלבה והחלפה? ניפוח כל שבועיים? אני לא מזלזל, אבל זה יותר מדי בשבילי (ואני חושש שגם לרב הנהגים). אני מאמין שלאוטו יש נשמה ואופי גם אם הצמיגים והבלמים שלו לא חדשים מהמפעל. הנקודה שאני מנסה להעביר (אולי עם עודף פרובוקציה) זה שחשובה ההיכרות עם האוטו, ונסיעה בהתאם למגבלותיו. אני לא נוסע מהר או נכנס מהר לסיבוב שאני לא יודע איך אני יוצא, ובגלל זה אני לא מודאג מהצמיגים. דבר אחד הייתי רוצה לציין: אוטו זה לא מטוס. גם אם יש תקלה אפשר תמיד לעצור.

אני מסכים שלא חייבים לבדוק כל שבועיים, גם אני לא עושה את זה. אבל מה הקשר לנשמה ולאופי? אתה יכול לנסוע שנה שלמה בהתאם למגבלות הנמוכות של הצמיגים והבלמים שלך, ובפעם האחת שתצטרך אותם הם לא יעבדו כראוי והתאונה תקרה גם תקרה.

גם אם יש תקלה תמיד אפשר לעצור? ואם יתפוצץ לך צמיג אחורי ב-100 קמ"ש? ואם תכנס בעדינות לסיבוב והרכב שמולך יעוף לכיוונך? ואם תעלה על קצת מים או שמן בכביש?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוטו הוא לא מטוס - הוא הרבה יותר מסוכן (עובדה סטטיסטית). ולגבי ההשוואה: שים לב שברוב הדוגמאות שהבאתי לא מדובר בצמיגים ממש גמורים: צמיג בן שנתיים וחצי לא שחוק (השפעת הגיל נטו), צמיג בן שנתיים, צמיג חדש מתוצרת נחותה, וכדומה - לא הבדלים של 150 אלף קילומטרים או עשר שנים.

ולגבי הלחץ - אני כן מקפיד על כך, בכל רכב! לא משנה כמעט מעט וכמה לאט נוסעים. אם הרכב נוסע בעומס גדול (משאיות, רכבים עם נסועה גבוהה, אופנועים, רכבים לנהיגה ספורטיבית) אז כבר אני מכפיל את תדירות הבדיקה לפעמיים בשבוע - כשיש לך מדיד עט פרטי הבדיקה היא ממש פשוטה - מהירה יותר ממילוי דלק או בדיקת שמן, למשל.

בנוסף, כאשר בודקים באופן יותר תדיר - ממילא צריך בכל פעם למלא פחות ולכן גם המילוי נעשה מהיר כמעט באותה מידה. אם זה יותר מדי בשבילך אז גם פעם בשבועיים זה סביר, ואפילו פעם בשלושה שבועות זה גבולי אבל מתקבל.

אגב, יש לי בארסנל עוד דוגמאות לגבי חשיבות הצמיגים, כולל דוגמאות רבות מנסיוני האישי, אבל ויתרתי. לי מספיק לראות איזו חשיבות מייחסים לזה אנשי מקצוע (ולו רק לפי דבריהם) כמו איתי אלון ואני מצטט "לחץ אוויר נכון בצמיגים חשוב יותר ממצב הדלק במכל[...]החיים שלנו יושבים על ארבע ריבועי גומי כאלה" או את און יעקבסון "זה [לחץ האוויר הנמוך] אומר שהמכונית הזאת לא בטיחותית בעליל."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
דבר אחד הייתי רוצה לציין: אוטו זה לא מטוס. גם אם יש תקלה אפשר תמיד לעצור.

אם זה היה נכון היינו חיים בעולם ללא תאונות דרכים.

פורסם

אני לא שמעתי שנגרם נזק לדיפרנציאל רגיל (לא 4X4) בגלל צמיגים קדמיים שאינם זהים בדיוק בקוטר שלהם.

הדיפרנציאל מטרתו לאפשר מהירויות סיבוב שונות בין הגלגלים, ללא שום עומס.

יתכן שבדיפרנציאל ויסקוזי או מוגבל-החלקה ייגרם נזק לטווח הארוך אבל לא שמעתי על חשש כזה בדיפרנציאל של רכב רגיל.

פורסם

יתכן שבדיפרנציאל ויסקוזי או מוגבל-החלקה ייגרם נזק לטווח הארוך אבל לא שמעתי על חשש כזה בדיפרנציאל של רכב רגיל.

בדיפרציאל פתוח, כל עוד מדובר בהפרשים זניחים בקוטר, במהירויות עירוניות ולמרחק קצר, אין שום בעיה.

אצלי ברכב יש דיפרציאל מוגבל החלקה מסוג טורסן וצמיג קומפקטי ובספר הרכב כתוב במפורש שאין להרכיב את גלגל הספייר על הציר המניע. במקרה של תקר בגלגל האחורי יש להחליף עם צמיג קידמי ומקדימה להרכיב את הגלגל הקומפקטי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
למיטב ידיעתי, לפחות בדגמי ההנעה הכפולה של סובארו קיימת הנחיה להחליף צמיגים ברביעיות בשל חשש מפגיעה בדיפרנציאל המרכזי (יש נציג סובארו בפורום, אשמח אם יתייחס לטענה הזאת).

אבל עזוב, נסה לרגע לחשוב בהיגיון: מה עושה הדיפרנציאל אני מניח שאתה יודע, ואם לא אז קרא פה.

עכשיו נתאר את המצב שמתרחש כאשר על הסרן המניע מותקנים צמיגים שאינם זהים: כאשר הרכב נוסע ישר, הגלגל בעל ההיקף הגדול יותר מסתובב לאט מהגלגל בעל ההיקף הקטן יותר. הרכב שואף לפנות אל הצד של הגלגל הקטן יותר.

אמה מה, ההגה מכוון ישר. העומס שנוצר בשל הפרש ההיקפים מנותב אל הדיפרנציאל, מה שמוביל לבלאי מואץ שלו.

צודק לגמרי קראתי את המאמר על רכבי הנעה כפולה וגם אני מבין שעלול להגרם נזק,

אבל מצד שני, אם תחשוב על זה שוב תגלה שהרכב שלך נוסע בסיבובים במשך כל היום (אין לי נתון מדויק של כמה) אבל בהערכה גסה 50% מהנסיעות של אנשים בעיר הם בתוך סיבוב :), וגם שאתה נוסע ישר זה לא תמיד ישר פלס בכל זאת בן אדם אוחז בהגה.

יכלו להגיע עם צמיגים בני חודש, כשסימון היצרן שלהם כבר ירד מהם. זה היה עובד טוב באותה מידה בדיוק.

שרב סרן שמועתי ילך למעבדות הרכב של צה"ל ויעשה בדיקה של בלימת חירום כשבצד ימין יש לו טויו 888 ובצד שמאל צמיג GT סיני, ויספר לי איך היה. או יותר טוב, שרב סרן שמועתי יסע עם הקנגו שלו לתוך איזור מוצף על הכביש (וכאלו יש בשפע בחורף) כשבצד אחד צמיג חדש ובצד השני צמיג עם 50% שחיקה.

מוזר או לא מוזר, במידות הפופולריות, אם אתה קונה רביעייה בפחות מ1500 ש"ח זה סימן שקנית צמיגים באיכות נמוכה.

1. צודק יכלו להגיע עם צמיגים בני חודש כשסימון היצרן שלהם ירד, אני רק לא זוכר מה אמר נמרי ועם איזה צמיגים הם נגשו לבדיקה... כך שאין לנו הערכה מדויקת.

2. התיאוריה שלך דנה במקרה מאוד ספציפי, רוב האנשים שנוסעים מנקודה א' ל-ב' לא משקיעים בצמידים יקרים ולכן להם זה לא משנה איזה צמיג הם ישימו, לפחות ע"פ נמרי... גם לי זה נשמע תמוה אבל ככל שעובר הזמן אני מפנים שהשד לא נורא כלכך.

3. צודק או שבעלי הפנצ'ריות שודדים אותנו.

אפשר לגמור צמיג גם בעשר דקות של השתוללות אם באמת רוצים. זה לא העניין. תוחלת החיים של הצמיג תלויה בהרבה גורמים והנהג הוא רק אחד מהם. אי אפשר לקבוע שכל צמיג עשוי להיות טוב ל-150000 ק"מ אם הנהג הוא מאוד רגוע. לא סתם צמיגים מקבלים ציון treadwear שמסמן את מידת השחיקה שלהם לאורך כך וכך ק"מ (הבדיקה נעשית לאורך 7200 מיילים אם אני זוכר נכון).

יש הבדלים אדירים בין צמיגים סיניים פשוטים לצמיגים איכותיים ולעיתים בהחלט יש הצדקה לשלם פי 1.5 או אפילו כפול בשביל לקבל צמיג איכותי. בדיוק כמו שאתה משלם יותר על ארוחה במסעדה יוקרתית, או על מערכת סטריאו משוכללת וכן הלאה.

דוגמא לסימוכין

רוני

אני לא בדיוק זוכר מה טען נמרי מילה במילה אבל אני כמעט בטוח שהוא שזה היה משהו כמו "יש נהגי מוניות שמחליפים צמיגים לפעמים גם לאחר 150,000 קילומטר. הוא לא טען שכל צמיד יכול להגיע לקילומטראז' כזה.

יש הצדקה לשלם מחיר נורמאלי ושפוי ולא מחירים הזויים כפי שהוצגו בכתבה, אני מסכים איתך שחובב רכב ישלם לא מעט על צמיג אבל שוב, אזרח ממוצע שנוסע מנק' א ל- ב' לא מעוניין להתעסק עם דברים כאלו.

ולכן זהו שוד.

נ.ב.

א. אל תשכח שתוכנית פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר וזה האזרח שנוסע מנק א' ל-ב'.

ב. הסימוכין דן בהנעה כפולה ולא הנעה קידמית אולי שווה היה לשם דגש על זה בכתבה.

אם זה היה נכון היינו חיים בעולם ללא תאונות דרכים.

כמעט נכון, יש לזכות כי מרבית תאונות הדרכים נגרמות בגלל טעות אנוש ולא בגלל תקלה ברכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...