Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנהלים בבקשה שימו לב.

כבר ביססנו שלפורום יש הרבה כוח והשפעה.

אני מבקשת ממכם לנסח מכתב רשמי להפקה של יצאת צדיק, שיוציאו הודעה על הטעית הציבור.

ושיסבירו באופן נכון על הכללים הנכונים לצמיגים מצילי חיים!

אפילו אמא שלי שאלה אותוי למה אמרו שאפשר להחליף רק צמיג אחד על סרן!!!!

בבקשה, אולי אפילו תוסיפו עצומה.

הפאביה נמכרה.:-(

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מנהלים בבקשה שימו לב.

אני מבקשת ממכם לנסח מכתב רשמי להפקה של יצאת צדיק, שיוציאו הודעה על הטעית הציבור.

בנוסף במיקרים חריגים כמו צמיגי אוזן או כמו זוג האינסטלטורים עם הסיפון מאקורדיון הלא תיקני ורופא השיניים שהוא ביכלל טכנאי שיניים ואין לו רישיון לטפל - שיעבירו את החומר למישטרה לקבל את תגובתה והאם יש מקום לפתיחת תיק פלילי(כמובן שיש!)

אסור לאנשים כאלה להמשיך לישדוד את האזרחים!!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מנהלים בבקשה שימו לב.

+ 100

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
זה מזכיר לי כשקניתי את רביעיית היוקו ממכר שהשיג לי אותם במחיר טוב דרך פנצ'ריה שהוא מכיר

כשהבחור התקין לי אותם הוא עשה איזון גלגלים עם משקולות איזון לחישוקי פלדה רגילים למגנזיום שלי

נו, ומה הבעיה עם זה, מודבקות מחזיקות יותר טוב? הסיבה היחידה למשקולות מודבקות על מגנזיום היא כי משקלות מוצמדות ממתכת גורמות לקורוזיה לג'אנט. מה שלא ממש רלוונטי לישראל.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
מנהלים בבקשה שימו לב.

נטלי, קצת נסחפת - וכמוך לא מעט מגיבים כאן.

התכנית היא בסה"כ תכנית צרכנית - ומעצם העובדה שאי אילו בעלי מקצוע יחששו שכל לקוח מזדמן עשוי להיות תחקירן של התכנית הזו - וישפרו את איכות ומקצועיות השירות שלהם, דיינו.

אינני נוהג לצפות בתכנית הזו מאחר וחיים הכט אינו חביב עלי במיוחד עוד מהתכניות על סינגפור, אך מטרתה חיובית.

לעניין דוד נמרי, חבל שהמשמיצים והמלעיזים לא יודעים מי האיש ומה פועלו בתחום הרכב, התרבות המוטורית והספורט המוטורי בארץ(זכה באליפות הארץ בראליקרוס בנפח עד 1 ליטר עם סאאב 96, הקים את מועדון סאאב ועוד). מישהו מעלי טען שנמרי תקוע בשנות השבעים. אין גבול לחוצפה? האם אותו מגיב יכול לטעון מדוע הוא אקטואלי ונמרי לא?

שימו לב שישנם פרמטרים רבים הנוגעים לאורך חיי ותקינות צמיג ומספיק תחום אפור מבחינת החוק.

רוצים לכעוס על משהו? תכעסו על המדינה שמאפשרת יבוא של צמיגים סינים זולים ולא בטוחים ועל כך שבמסגרת התקינה המקומית לא מתקיימים מבחנים דינמיים לצמיגים על מסלולי התנהגות והחלקה.

אה, אבל בעצם אין מסלול ראוי לדבר כזה, בו מכונית יכולה לפתח מהירות גבוהה, לבלום ולהסתחרר עם מספיק שולי בטחון. עוד נ של המדינה.

להמשיך?

העיקר, מעט פחות דמגוגיה והתלהמות רק יעשו טוב לתרבות הדיון שלנו ולכיבוד ההדדי בפורום.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

504, עם כל הכבוד לנמרי כאן הוא עשה דבר מאוד מסוכן. הוא שכח שהוא לא מדבר עם הקולגות שלו שהם אנשים עם הבנה וידע הרבה מעל לממוצע.

כשאני מדבר עם אנשים שלא באים מהתחום שלי אני מאוד נזהר בדבריי ודואג להסביר את הדברים תוך לקיחת מקדמי ביטחון. אני לא אגיד לאדם שצריך משאבה לכיבוי אש למשל שלא חייבים משאבה עם תקן UL לצרכים שלו אם מתקיימים תנאים מסויימים כי הוא לא יודע לבדוק מה התנאים הנ"ל וכך נמרי היה צריך ללכת לגישה המחמירה יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למיטב ידיעתי, לפחות בדגמי ההנעה הכפולה של סובארו קיימת הנחיה להחליף צמיגים ברביעיות בשל חשש מפגיעה בדיפרנציאל המרכזי (יש נציג סובארו בפורום, אשמח אם יתייחס לטענה הזאת).

אבל עזוב, נסה לרגע לחשוב בהיגיון: מה עושה הדיפרנציאל אני מניח שאתה יודע, ואם לא אז קרא פה.

עכשיו נתאר את המצב שמתרחש כאשר על הסרן המניע מותקנים צמיגים שאינם זהים: כאשר הרכב נוסע ישר, הגלגל בעל ההיקף הגדול יותר מסתובב לאט מהגלגל בעל ההיקף הקטן יותר. הרכב שואף לפנות אל הצד של הגלגל הקטן יותר.

אמה מה, ההגה מכוון ישר. העומס שנוצר בשל הפרש ההיקפים מנותב אל הדיפרנציאל, מה שמוביל לבלאי מואץ שלו.

היי אלעד,

הנחיית יצרן הרכב בעל הנעה כפולה AWD הינה:

על כל ארבעת הצמיגים להיות זהים במותג (דוגמת מדרך),

מבנה,מידת בלאי,סמל מהירות,אינדקס עומס ומידה.

כמו כן,אסור לערבב צמיגים רדיאליים/לא רדיאליים.

אייל מסובארו.

פורסם
בנוסף במיקרים חריגים כמו צמיגי אוזן או כמו זוג האינסטלטורים עם הסיפון מאקורדיון הלא תיקני ורופא השיניים שהוא ביכלל טכנאי שיניים ואין לו רישיון לטפל - שיעבירו את החומר למישטרה לקבל את תגובתה והאם יש מקום לפתיחת תיק פלילי(כמובן שיש!)

אסור לאנשים כאלה להמשיך לישדוד את האזרחים!!

כמובן שמתבקש העברת התחקיר המלא + הפרטים למשטרה.

אבל הרעיון של התוכנית הוא כפי שכתב 504L: שלכל בעל מקצוע תמיד יהיה ספק קטן אם הלקוח התמים הוא לא תחקירן של התוכנית.

סה"כ לקחו מדגם קטן וספק אם מייצג של בעלי העסק. הייתי רוצה שבדיקה מעין זו תיערך על ידי המועצה לצרכנות בכל עסק אחת לתקופה, ושיסגרו עסקים אם צריך. רמאים כאלה קיימים בכל מקום!

מי שזוכר את תחקיר הפדופילים של דב גלהר בזמנו, מטרת התכנית היא להמחיש כמה פשוט לבצע חקירות יעילות. ולעודד גם את המשטרה לפעול כך.

פורסם
המידה משתנה כתלות בשחיקת הצמיג... העניין הוא שאם זה על סרן מניע, אתה גורם נזק ארוך טווח לדיפרנציאל.

יש לך סימוכין למידע הזה? כי מעולם לא שמעתי על זה.

לא כתוב שם בצורה חד משמעית שהדבר גורם נזק. להיפך: כתוב שם שיש יצרנים שממליצים כך, ויש שממליצים אחרת. וכל זאת בהקשר של הנעה כפולה ולא הנעה רגילה.

הנחיית יצרן הרכב בעל הנעה כפולה AWD הינה: על כל ארבעת הצמיגים להיות זהים במותג (דוגמת מדרך), מבנה,מידת בלאי,סמל מהירות,אינדקס עומס ומידה. כמו כן,אסור לערבב צמיגים רדיאליים/לא רדיאליים.

וכמה מקרים אתה מכיר של אנשים שנגרם להם נזק משמעותי למכלולי הרכב כתוצאה מאי-הקפדה על ההמלצות הללו?

ובנושא צמיגים שונים, שחוקים פחות או יותר, וכולי - גם אני חושב שלא צריך להסחף. אין ספק שלצמיגים השפעה רבה, ואני באופן אישי אכן מקפיד על כך - אבל ברכב יש הרבה חלקים: צמיגים, בלמים, מתלים, תושבות, הגה ועוד, שלכולם השפעה רבה. ואני מסכים עם הדיעה שאומרת שהנהג הוא החשוב ביותר - כי אם הוא לא שם לב שיש בעיה במכלול א', הקפדה רבה על מכלול ב' לא תעזור לו. והמקרה המפורסם של הרכב שלא בלם ונשרף עם כל המשפחה, הוא ההוכחה: בלי לפגוע בכבוד המתים, הרי ברור שאם הנהג היה יותר מודע למצב הרכב, במיוחד תוך כדי נסיעה, הוא לא היה מגיע לנקודת האל-חזור.

אם הנהג מכיר את הרכב ואכפת לו ממנו - הוא כבר ידאג שכל המכלולים יהיו במצב סביר. סביר ולא מושלם, כי לנהג ממוצע אין שום תועלת מתחזוקה ברמה של F1. ואם הנהג לא מודע לרכב וגם לא אכפת לו - "לשים דלק ולנסוע" - אז מגיעים למצבים של בלמים שלא בולמים, צמיגים שמתפוצצים באמצע הדרך וכדומה. במו עיני ראיתי רכב שבו היו בו זמנית גם מיסבים קדמיים שחוקים כל כך שיצאו מתותביהם (וגרמו לבלמים הקדמיים שחיקה רבה כל כך עד שפסקו לתפקד), וגם צמיגים שחוקים כל כך שחוטי הברזל היו גלויים. בעלת הרכב הסבירה לי ש"הוא נוסע". ואם מישהו חושב שאני מגזים קצת - אני לא מאשים אותו. אם לא הייתי רואה במו עיני גם אני לא הייתי מאמין. אבל ראיתי.

אבל בין הזנחה ברמה כזו לבין החלפת צמיג שמיש לחלוטין רק בגלל שבן זוגו הוחלף, רב המרחק. אני עושה כך, אבל לא בגלל שאני חושב שזה הכרחי אלא בגלל שאני אוהב לדאוג לרכב. זה ההבדל.

דני

פורסם

אבל למה?

למה הם נטפלים לאנשים שמגרדים בקושי את החודש?

החברות הגדולות עושקות אותנו יותר מהצמיגיות הקטנות האלו.

בואו נראה שחיים הכט יתחיל עם החברות הגדולות.

אולי הוא מפחד מתביעות דיבה.

פורסם
אבל למה?

למה הם נטפלים לאנשים שמגרדים בקושי את החודש?

החברות הגדולות עושקות אותנו יותר מהצמיגיות הקטנות האלו.

בואו נראה שחיים הכט יתחיל עם החברות הגדולות.

אולי הוא מפחד מתביעות דיבה.

נטפלים? מי שהיה בסדר, קיבל פרסום ששווה מאות אלפי שקלים. כל מה שאתה צריך זה לא לרמות ולא לעשוק. או שמהיום, "לא גומר את החודש" זה תירוץ לגניבה ולגזל של אנשים אחרים שלא גומרים את החודש?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני לא אומר שלעשוק זה בסדר.

רק למה חיים הכט לא מתחיל עם החברות הגדולות, שבנינו הרבה יותר גונבות מאשר הצמיגיות הקטנות האלה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...