Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהבתי את הצדקנות של נמרי: "אין הגבלת קילומטרים לצמיג... אין קשר לגיל הרכב. יש קשר לסגנון הנהיגה. מי שנוהג בעדינות, נהגי מוניות לפעמים עושים 150 אלף קילומטר על צמיגים. ומי שנוסע פרוע, במבחן דרכים אחד של עיתונאי הוא גומר צמיגים".

אבוי לנו אם עיתונאי רכב יגמור צמיגים חדשים במבחן אחד.

אבל זה לא העיקר, אין כמו לראות את הצגת התיאטרון של הבחור מפנצ'ריית אוזן. הבנאדם חסר בושה (וחסר יכולת משחק, מביך). התגובה של הפנצ'ריה פשוט מבישה.

איך תדעו מתי להחליף צמיגים? פעם בשנה עושים טסט ואם צריך מחליפים.

תמיד אומרים שהצמיג זה הקשר שלך לכביש ולכן זה אביזר בטיחותי ממעלה ראשונה. אני דווקא לא משנה לי הצמיג, אני יודע לבד מתי האוטו יחליק ומתי לא, אז אני נוסע בהתאם למצב המכונית. אין סיבה (לדעתי) לשלם יותר מאלפיה על 4 צמיגים. שיהיה צמיגים סיניים מה איכפת לי... יאללה נוסעים. התפוצצות צמיג? אללא איסטור, אבל זה די נדיר.

בקיצור - הגורם האנושי מהאחורי ההגה הרבה יותר חשוב מאשר צמיגים חדשים/ישנים. אני לא מתכוון להכעיס אף אחד - זו רק דעתי.

(עוד משהו - אחיזה ויכולת בלימה באים על חשבון צריכת דלק)

אתה לא מתכוון להכעיס אף אחד? זה לא עניין של כעס. זה עניין שקשור לחיים שלך. אם אתה רוצה להיות אידיוט, זכותך, אבל כדאי שתדע את העובדות.

1. מתי להחליף צמיג? ממש לא רק בטסט. אל תסמוך באופן בלעדי על איש אחד שיגיד לך מתי כן ומתי לא, במיוחד כשהוא בקלות יכול לפספס.

2. לא משנה לך הצמיג? אתה יודע מתי הרכב יחליק ומתי לא? איזו טעות. הצמיג הוא רק פרמטר אחד במשוואה של האחיזה. יש את מצב הכביש, מזג האוויר וצורת הנהיגה של הנהג. גם נהגים מנוסים מאוד לא יכולים תמיד לדעת איך הצמיג יתנהג במצבים של איבוד אחיזה ומתי זה יקרה.

3. אין סיבה לשלם יותר מאלפייה על 4 צמיגים? נכון אולי אם מדובר ברכב ישן עם צמיגים קטני קוטר ורוחב. במכוניות מודרניות המצב שונה, ויש הבדלים אדירים בין צמיג ב-1000 לרביעיה לבין צמיג ב-1500 לרביעיה, נניח.

4. אללה איסטור בהתפוצצות צמיג? באותה הצורה אל תסתכל ימינה ושמאלה כשאתה חוצה את הכביש. אני מוכן להתערב שאתה גם לא בודק לחץ אוויר באופן קבוע. עלק הגורם האנושי. תוותר אתה על אחיזה ויכולת בלימה תמורת קמצוץ בצריכת הדלק. אני מעדיף לחיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התחלתי לראות את זה עכשיו. שני דברים מעצבנים אותי - דבר ראשון, אנחנו לא יודעים מה היה המצב של הצמיגים בתחילת התוכנית. זה שאינג'יניר נמרי אומר שהם בסדר זה אחלה, אבל הייתי מצפה מהם לצמיגים חדשים למען הסר ספק.

דבר שני, זה שאינג'יניר נמרי מעודד החלפה של צמיג אחד בלבד זה חוסר אחריות משווע.

זה בעיקר נראה לי כמו קמפיין של נמרי נגד החלפת צמיגים. תמוה וביזארי.

ואם המלצה על פנצ'ריות - צמיגי שואף בז'בוטינסקי רמת גן. חבר'ה רציניים ומספקים לי אחלה טויו במחירים מעולים.

אתה לא יכול להגיע עם צמיג חדש כי אז אף אחד לא התעסק איתך.

אתה יכול להגיע עם צמיג במצב טוב מאוד +.

בנוגע להחלפת צמיג אחד... רב סרן שמועתי עובד חזק בנושא ומעולם לא קיבלתי תשובה מדוייקת עם סמוכין של בעל מקצוע או מומחה בתחום עד אתמול.

כנראה שבאמת אין בעיה לנסוע עם שני צמיגים שונים אם קיים איזון טוב והפרונט כמו שצריך (הרי מידת הגלגל לא משתנה אחרת הצמיג לא היה תקני).

אהבתי את הצדקנות של נמרי: "אין הגבלת קילומטרים לצמיג... אין קשר לגיל הרכב. יש קשר לסגנון הנהיגה. מי שנוהג בעדינות, נהגי מוניות לפעמים עושים 150 אלף קילומטר על צמיגים. ומי שנוסע פרוע, במבחן דרכים אחד של עיתונאי הוא גומר צמיגים".

אבל זה לא העיקר, אין כמו לראות את הצגת התיאטרון של הבחור מפנצ'ריית אוזן. הבנאדם חסר בושה (וחסר יכולת משחק, מביך). התגובה של הפנצ'ריה פשוט מבישה.

1. מתי להחליף צמיג? ממש לא רק בטסט. אל תסמוך באופן בלעדי על איש אחד שיגיד לך מתי כן ומתי לא, במיוחד כשהוא בקלות יכול לפספס.

2. לא משנה לך הצמיג? אתה יודע מתי הרכב יחליק ומתי לא? איזו טעות. הצמיג הוא רק פרמטר אחד במשוואה של האחיזה. יש את מצב הכביש, מזג האוויר וצורת הנהיגה של הנהג. גם נהגים מנוסים מאוד לא יכולים תמיד לדעת איך הצמיג יתנהג במצבים של איבוד אחיזה ומתי זה יקרה.

3. אין סיבה לשלם יותר מאלפייה על 4 צמיגים? נכון אולי אם מדובר ברכב ישן עם צמיגים קטני קוטר ורוחב. במכוניות מודרניות המצב שונה, ויש הבדלים אדירים בין צמיג ב-1000 לרביעיה לבין צמיג ב-1500 לרביעיה, נניח.

4. אללה איסטור בהתפוצצות צמיג? באותה הצורה אל תסתכל ימינה ושמאלה כשאתה חוצה את הכביש. אני מוכן להתערב שאתה גם לא בודק לחץ אוויר באופן קבוע. עלק הגורם האנושי. תוותר אתה על אחיזה ויכולת בלימה תמורת קמצוץ בצריכת הדלק. אני מעדיף לחיות.

רוני

רוני, נמרי, טען כי אין הגבלת קילומטרים והוא אכן צודק תוחלת חייו של הצמיג תלויה בנהג, (אני זוכר באחת ההשקות של סיאט איביזה הם החליפו צמיגים פעמיים במהלך שעתיים של נהיגה אינטנסיבית).

בנוגע ל.."אין לשלם יותר מאלפייה על 4 צמיגים" גם לי זה נשמע מוזר אבל בפועל קיימות יותר ויותר מכוניות מודרניות כך שעלות הייצור לצמיג סטנדרטי לכלל האוכלוסיה לא צריך להיות יקר.

צמיג ישן ונדיר יותר לרכבים ישנים ומידות מוזרות צריך לעלות יותר שכן הוא אינו מיוצר באותה כמות...

פורסם

המידה משתנה כתלות בשחיקת הצמיג. אני לא מדבר על שינוי מהותי - בסה"כ כמה מ"מ בודדים לכאן או לשם. העניין הוא שאם זה על סרן מניע, אתה גורם נזק ארוך טווח לדיפרנציאל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
המידה משתנה כתלות בשחיקת הצמיג. אני לא מדבר על שינוי מהותי - בסה"כ כמה מ"מ בודדים לכאן או לשם. העניין הוא שאם זה על סרן מניע, אתה גורם נזק ארוך טווח לדיפרנציאל.

יש לך סימוכין למידע הזה? כי מעולם לא שמעתי על זה.

פורסם

למיטב ידיעתי, לפחות בדגמי ההנעה הכפולה של סובארו קיימת הנחיה להחליף צמיגים ברביעיות בשל חשש מפגיעה בדיפרנציאל המרכזי (יש נציג סובארו בפורום, אשמח אם יתייחס לטענה הזאת).

אבל עזוב, נסה לרגע לחשוב בהיגיון: מה עושה הדיפרנציאל אני מניח שאתה יודע, ואם לא אז קרא פה.

עכשיו נתאר את המצב שמתרחש כאשר על הסרן המניע מותקנים צמיגים שאינם זהים: כאשר הרכב נוסע ישר, הגלגל בעל ההיקף הגדול יותר מסתובב לאט מהגלגל בעל ההיקף הקטן יותר. הרכב שואף לפנות אל הצד של הגלגל הקטן יותר.

אמה מה, ההגה מכוון ישר. העומס שנוצר בשל הפרש ההיקפים מנותב אל הדיפרנציאל, מה שמוביל לבלאי מואץ שלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אתה לא יכול להגיע עם צמיג חדש כי אז אף אחד לא התעסק איתך.

אתה יכול להגיע עם צמיג במצב טוב מאוד +.

יכלו להגיע עם צמיגים בני חודש, כשסימון היצרן שלהם כבר ירד מהם. זה היה עובד טוב באותה מידה בדיוק.

בנוגע להחלפת צמיג אחד... רב סרן שמועתי עובד חזק בנושא ומעולם לא קיבלתי תשובה מדוייקת עם סמוכין של בעל מקצוע או מומחה בתחום עד אתמול.

כנראה שבאמת אין בעיה לנסוע עם שני צמיגים שונים אם קיים איזון טוב והפרונט כמו שצריך (הרי מידת הגלגל לא משתנה אחרת הצמיג לא היה תקני).

שרב סרן שמועתי ילך למעבדות הרכב של צה"ל ויעשה בדיקה של בלימת חירום כשבצד ימין יש לו טויו 888 ובצד שמאל צמיג GT סיני, ויספר לי איך היה. או יותר טוב, שרב סרן שמועתי יסע עם הקנגו שלו לתוך איזור מוצף על הכביש (וכאלו יש בשפע בחורף) כשבצד אחד צמיג חדש ובצד השני צמיג עם 50% שחיקה.

רוני, נמרי, טען כי אין הגבלת קילומטרים והוא אכן צודק תוחלת חייו של הצמיג תלויה בנהג, (אני זוכר באחת ההשקות של סיאט איביזה הם החליפו צמיגים פעמיים במהלך שעתיים של נהיגה אינטנסיבית).

בנוגע ל.."אין לשלם יותר מאלפייה על 4 צמיגים" גם לי זה נשמע מוזר אבל בפועל קיימות יותר ויותר מכוניות מודרניות כך שעלות הייצור לצמיג סטנדרטי לכלל האוכלוסיה לא צריך להיות יקר.

צמיג ישן ונדיר יותר לרכבים ישנים ומידות מוזרות צריך לעלות יותר שכן הוא אינו מיוצר באותה כמות...

מוזר או לא מוזר, במידות הפופולריות, אם אתה קונה רביעייה בפחות מ1500 ש"ח זה סימן שקנית צמיגים באיכות נמוכה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אפשר לגמור צמיג גם בעשר דקות של השתוללות אם באמת רוצים. זה לא העניין. תוחלת החיים של הצמיג תלויה בהרבה גורמים והנהג הוא רק אחד מהם. אי אפשר לקבוע שכל צמיג עשוי להיות טוב ל-150000 ק"מ אם הנהג הוא מאוד רגוע. לא סתם צמיגים מקבלים ציון treadwear שמסמן את מידת השחיקה שלהם לאורך כך וכך ק"מ (הבדיקה נעשית לאורך 7200 מיילים אם אני זוכר נכון).

יש הבדלים אדירים בין צמיגים סיניים פשוטים לצמיגים איכותיים ולעיתים בהחלט יש הצדקה לשלם פי 1.5 או אפילו כפול בשביל לקבל צמיג איכותי. בדיוק כמו שאתה משלם יותר על ארוחה במסעדה יוקרתית, או על מערכת סטריאו משוכללת וכן הלאה.

יש לך סימוכין למידע הזה? כי מעולם לא שמעתי על זה.

דוגמא לסימוכין

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

וואללה תסלחו לי שלא קראתי את כל השרשור ואם אני חוזר על מה שמישהו כבר כתב, איתו הסליחה (לי זה קורה הרבה כאן, אבל לומדים לחיות עם זה :|)

בעניין זה, העולם מחולק ל 2 סוגי נהגים.

- אלו שצריכים את החוקים/כללים בשביל שיהיה להם תירוץ לחסוך בכסף - עם כל ההשלחות לכך.

- אלו שלא צריכים חוקים, כי באמת איכפת להם והם יבדקו את מצב הצמיגים בתדירות תכופה, וירכשו סחורה טובה בזמן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חיים הכט יצאת צדיק. מי שצפה בפרק השלישי של תוכניתו האיכותית של הכט "יצאת צדיק", לא היה יכול להתעלם מהעובדה שאנחנו פשוט פראיירים, למעשה כל כך פראיירים עד שבקלות עושים עלינו קומבינה של 5,000 שקל – ואנחנו עוד בטוחים שזכינו בענק.

חיים הכט אני מכתיר אותך לצדיק, אך הכט היקר איני יכול להצדיק את השותף שלך בפרק המדובר, ,מומחה מבכירי מומחה הרכב בישראל. המומחה כנראה למד מחבריו "הלא צדיקים" למקצוע, איך לחלק טיפים ללא כל ביסוס, והייתי אף אומר טיפים חסרי אחריות שאם מישהו באמת היה מסתמך עליהם ברמה המקצועית – כנראה והיינו רואים עוד הרבה תאונות שנגרמות בעקבות צמיגים.

אציין מספר דוגמאות אשר נאמרו על ידי המומחה במהלך התוכנית:

- צמיגים יכולים להחזיק כעשר שנים.

- נהגי מוניות עושים 150 אלף ק"מ על אותו סט צמיגים.

- ניתן לשים צמיגים שונים על אותו הסרן.

חברים אילו אמירות חסרות אחריות, צמיגים לא מחזיקים עשר שנים! במקרה הטוב 5 שנים וגם זה מוגזם; נהגי מוניות שנוסעים 150 אלף ק"מ על אותם הצמיגים הם חאפרים בדיוק כמו אותם בעלי המקצוע שהוצגו ולא הייתי עולה על המונית שלהם גם אם היו משלמים לי. לגבי צמיגים שונים על אותם סרן, אכן דבר כזה אפשרי אך יש להתחשב בפרמטרים מסוימים, כמו: קודי מהירות זהים, מקדמי שחיקה זהים, אופי הצמיג ועוד, משום כך רצוי לשים מלכתחילה צמיגים זהים על אותו הסרן בכדי למנוע חוסר איזון אשר עלול – במצבי קיצון – לגרום להסתחררות הרכב.

אז חברים תזכרו שבצמיגים לא משחקים. הרשת מלאה בחומר אפקטיבי – העזרו בו. כמו שניתן היה לראות ישנם גם בעלי מקצוע אמינים, גשו אליהם ותפיצו את שמם ברחבי הרשת על מנת שגם אחרים יידעו על קיומם, והכי חשוב – סעו בזהירות, בדקו לחץ אויר בצמיגים בכל שבוע, החליפו צמיגים בזמן הנדרש – ושתהיה נסיעה בטוחה.

מתוך כתבה שכתבתי עבור מגזין אוטוספורט.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

טוב שמע הייתי חייב להגיב.

לא הבנתי מה המטרה שלך בדיון הסתמי הזה?

לשבח את התוכנית או לתפוס בקטנות את המומחה שליווה את חיים הכט בתוכנית?

לא הבנתי מה הטימטום הזה, מה אתה מנסה להראות שאתה יותר מבין ממנו?.

לגבי כמה הצמיגים מחזיקים הוא לא אמר 10 שנים, אתה סתם משנה דברים.

הא אמר שצמיגים יכולים להחזיק בכללי, 5-6-7 שנים, מאיפה הבאת את זה שהוא אמר 10 שנים?.

לא הבנתי מה אתה מנסה לתפוס אותו על קטנות ועל משפטים חסרי טעם,

סך הכל היה פרק שבדק את את השירות שנותנים הפאנצ'ר מאכרים ואם הם אמינים ולא עובדים עלינו,

ואתה מהשעמום שלך נטפל לכל מילה ומילה שאמר המומחה שליווה את הכט במהלך הפרק?.

פורסם

חבר יקר הבנת הנשמע שלי עדיין בסדר, תבדוק שוב הוא אכן אמר 10 שנים.

הערות סתמיות? אין מקום להערות סתמיות כשאתה תוכנית שיכולה לגרום לעסק לקרוס ולפשוט רגל, ומתיימרת להיות תוכנית אמינה ו"צדיקה". בנוגע לבטיחות אין קטנות, כל מילה צריכה להיבחן מתוך הבנה שגם אם אחד ייחס למילותיו חשיבות ויפעל לפיהן הוא מסכן את נפשו, ומשום שמדובר ברכב הוא גם מסכן אחרים.

יום טוב גם לך

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם
טוב שמע הייתי חייב להגיב.

לא הבנתי מה המטרה שלך בדיון הסתמי הזה?

לשבח את התוכנית או לתפוס בקטנות את המומחה שליווה את חיים הכט בתוכנית?

לא הבנתי מה הטימטום הזה, מה אתה מנסה להראות שאתה יותר מבין ממנו?.

לגבי כמה הצמיגים מחזיקים הוא לא אמר 10 שנים, אתה סתם משנה דברים.

הא אמר שצמיגים יכולים להחזיק בכללי, 5-6-7 שנים, מאיפה הבאת את זה שהוא אמר 10 שנים?.

לא הבנתי מה אתה מנסה לתפוס אותו על קטנות ועל משפטים חסרי טעם,

סך הכל היה פרק שבדק את את השירות שנותנים הפאנצ'ר מאכרים ואם הם אמינים ולא עובדים עלינו,

ואתה מהשעמום שלך נטפל לכל מילה ומילה שאמר המומחה שליווה את הכט במהלך הפרק?.

דווקא משניכם, אתה נראה חסר המטרה, במיוחד לאור זה שבאמת נמרי אמר 10 שנים ובאמת אמר 150K ק"מ. זה מופרך לחלוטין.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
"...ומי שנוסע פרוע, במבחן דרכים אחד של עיתונאי הוא גומר צמיגים".

לא היה פעם מקרה כזה בנסיעת מבחן של גולף gti חדשה?

פורסם

אני תמיד חושב, שמבין כל הצדיקים אחד מהם תמיד מפוברק הכל תוכנית. ניראה לי יותר מידי ״צדיק״.

גם עכשיו עם הפיצריות ..גם האינסטלטורית.

פורסם

גם אני חשתי אתמול תחושת אי נוחות מסויימת כששמעתי את ההמלצות של נמרי לגבי תדירות ואופן החלפת הצמיגים. יכול להיות שמבחינת דרישות החוק הוא צודק, אבל מאחד שמופיע בתכנית על תקן אוטוריטה בתחום הרכב הייתי מצפה להמלצות מצילות חיים שהן קצת מעבר למינימום שדורש החוק.

צמיג מחזיק 6 שנים? מטצער, לא סביר במדינה חמה כמו שלנו. הצמיג אולי יחזיק אויר ויהיה לו בשר אם מדובר בנהג רגוע מאוד, אבל היעילות שלו (אחיזה, בלימה) נמוכה משמעותית אחרי פרק זמן ונסועה כזו.

לא חייבים להחליף שני צמיגים על אותו סרן? אולי החוק לא דורש, אבל זה א-ב בתחזוקה נכונה ובטוחה של רכב.

חבל שהתכנית הנמיכה את רף התחזוקה עליה היא ממליצה וזאת כדי ליצור פער גדול יותר בין ההמלצה למציאות (הרמאית) בשטח. מבחינתי חיים הכט ממשיך בגישה הדמגוגית שלו מהעונות הקודמות. לפעמים הוא עולה על נוכלים אמיתיים (צמיגי אוזן, בושה!) אבל לעיתים המסר האמיתי שצריך לעבור לצופה מתפספס. כולנו יודעים שיש נוכלים בכל תחום, אבל מעבר לפופוליזם הרדוד של לתפוס רמאי במצלמה נסתרת טוב היו עושים אם היו כוללים תוכן אמיתי ומציל חיים במקרה של צמיגים (להבדיל מכיור מטבח דולף).

אני שמח לראות שצמיגי עמיאל מקבלים גם מחברי הפורום קדריט טוב, זה רק מראה שזה לא חד פעמי בתכנית.

אהבתי את הצניעות של שני הצדיקים (עמיאל ויעקוב), יש אנשים שרואים בעיניים שלהם את הרצון לעזור והכבוד ללקוח באשר הוא.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...