Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו רוצה לבוא איתי להזיל דמעה על בזק ? היא הרויחה השנה רק 1.85 מילארד שקל.

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-323981-00.html

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה אותך מנחש למה הם החליטו לשלם השנה דיבידנד של 1.361 מליארד ש"ח מתוך הרווח הנ"ל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אין לי שמץ של מושג.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בשביל לממן את פירמידת השליטה של אלוביץ...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אכן, טוב ונעים להיות הבעלים של בזק הדיווידנדים זורמים והחיים יפים ונעימים.

הנקודה היא שכל אחד יכול להימנות על בעלי החברה, לאחרונה נפוצה שיטה שבה מחלקים את החברה לפיסות זעירות שנקראות מניות ותתפלאו - יש אפילו שוק של קונים ומוכרים לפיסות האלה.

אם נעזוב את הסרקזם, כל אחד שמאמין בבוננזה של החברה מוזמן לרכוש מניות של בזק במחיר של 4.8 ש"ח ליחידה ובכמות אשר חשבון העו"ש שלו מאפשר.

גם מחזיקי המניות הקטנים מקבלים דיווידנד שסכומו ניקבע לפי הדיווידנד למניה כפול מס' המניות שברשותם בבוקר יום ה- X.

פורסם

אותן פיסות קסם מסתוריות אכן נותנות לך זכויות לדיבידנדים, אבל בניגוד לפיסות של אלוביץ, הן לא נותנות לך את היכולת לבצע עיסקאות בעלי עניין ששמורות לבעלי השליטה בלבד. במשטר התאגידי הלקוי הנהוג בארץ, זה הבדל גדול, גדול מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה צודק עמיתי המלומד, אז בוא ונשלב את שני הדברים האלו ביחד.

בזק היא חברה שמתבססת על התשתית הטכנולוגית שלה. תשתית כזו דורשת השקעות הון מסיביות. בעל שליטה שצמא למזומנים יכול לכפות על החברה לחלק דיווידנדים כמעט מכל הרווח על מנת לתחזק את ההלוואות שלו כדי שלא יקחו לו את החברה. לשאר בעלי המניות יש אינטרס דווקא בהשבחת ערכה של החברה ובשמירת התחרותיות שלה, וזאת ע"י השקעת רוב הרווחים וחלוקה של פחות דיווידנדים. כך שעדיין יש מה להתלונן על הדיווידנדים.

גילוי נאות, הח"מ עבד תקופה אצל אבי גבאי ודווקא די מעריך אותו ואת העבודה שלו בבזק. הבעיה היא עם בעל השליטה, יותר נכון עם התרבות והרגולציה שמאפשרות לו לעשות מה שהוא עושה. לא אשמתו, הרי גם כלב מלקק את הביצים כי הוא יכול.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני "נאלץ" שוב להסכים איתך וכמובן שכל אשר כתבת הוא נכון.

אלא מה, מי מבין בעלי המניות שלא אוהב את התנהלות החברה, יכול כמובן למכור את בעלותו בבורסה. הקונים יבואו מקרב קהל חובבי הדיווידנד אלה של ה"מזומן ליד ומייד".

ועוד הערה קטנה, אלוביץ שולט בבזק דרך חברת בי-קום אשר בתורה מוחזקת בידי אינטרנט זהב. כמובן שלבעל השליטה יש אינטרס להעלות למעלה מזומנים רבים ככול האפשר.

אלא מה, בשל מיבנה האחזקות ישנו מישקל רב לשווי המניה בבורסה, אינטרנט זהב נמצאת היום ב- NAV שלילי בשל הירידה בערך המניה. הדבר בא היטב לידי ביטוי בתשואות האג"ח של החברה דבר שעלול לערער בעתיד את כל הפרמידה.

לפיכך, לבעל השליטה אינטרס להעלות מזומן אבל גם לשמור ככול הניתן על שווי המניה.

פורסם

אני "נאלץ" גם כן להסכים איתך :)

בכל אופן, בזק כבר מזמן לא השטן שהיא הייתה, התחרות שמה אותה במקום הרבה פחות מאיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בזק עברה 7 מהפכים מימי משרד התקשורת העליזים (לעובדים). ביליתי בה 5 חודשים (יותר מדי) ונסתי לפני ששני התאים הבלתי מנוונים האחרונים בגולגולת הפסיקו לתפקד גם הם.

זה היה לפני כמעט 20 שנה (כן, כן ילדים, בשבוע הבא תוכלו לשבת על ברכי סבא ולקבל סוכריית וורטר, בין השאר).

היום בזק היא חברה פרטית כמעט לכל דבר ועניין. הבעלים נטרלו את הועד (פעם היה לו כח כמו שאר הועדים החזקים) והסטנדרטים היום הם בערך כמו כל חברה פרטית (למעט הותיקים הקבועים, הולכים ומתמעטים) - לטוב ולרע.

מה שעוד קושר את ידיה של בזק הוא הרגולטור (מונע ממנה לתת מחירי היצף), אבל עדיין זו חברה בריאה למדי.

עם זאת - אני חושש שאלוביץ' עשוי לעשות בה מעשה בן דב בפרטנר, ע"י ריקון הקופה למימון הלוואת הרכישה.

פורסם
בכל אופן, בזק כבר מזמן לא השטן שהיא הייתה, התחרות שמה אותה במקום הרבה פחות מאיים.

התחרות אינה אפקטיבית בחלק גדול מהפעילות של בזק.

קישוריות- בזק גובה מחיר מופקע של כ 4 אג' לדקה (לזכרוני) מכל חברת טלפון שמנתבת שיחה לבזק. האוצר "איים" על כחלון שאם לא יוריד את הקישוריות, האוצר יעשה זאת במסגרת חוק ההסדרים. כחלון לעומת זאת הוא פוליטיקאי מיומן, ומדי פעם יוצא בהצהרות על הורדת הקישוריות אבל לא עושה כלום בפועל (כהרגלו).

תשתית אינטרנט- הקרטל של בזק והוט גובה מחירים גבוהים, שעוד מתיקרים מדי שנה (למרות שהעלות בעצם מוזלת). כחלון כהרגלו מבטיח פתרון ע"י שוק סיטונאי אבל מושך את הזמן ולא עושה כלום חוץ מדיבורים.

ספקי אינטרנט - מחויבים לשלם לבזק ולהוט על כל מנוי. למה? ככה. כי בזק יכולה להכריח אותם. לאחרונה דובר שזה יפסק.

שיחות טלפון - בזק גובה מחירים גבוהים מאוד + דמי מנוי. הציבור ברובו לא נוהג בחכמה, ונשאר עם טלפון של בזק.

האם באמת "התחרות שמה אותה במקום הרבה פחות מאיים" כדבריך ?

יהודה

פורסם

כתבתי שהיא לא השטן שהייתה, לא כתבתי שהיא לא שטן.

בכל אופן, תשתית האינטרנט תחרותית הרבה יותר ממה שהיה לפני שהכבלים נכנסו לעסק, ויש עוד תחרות באופק, מצד חברת החשמל שעובדת על זה (המכרז קצת תקוע אבל לדעתי יקרה), ומצד המפעילות הסלולריות שכשיכנסו לדור הרביעי יוכלו להתחרות בצורה רצינית.

לא יודע על תשלום ספקי האינטרנט פר מנוי. לא רואה שום סיבה לתשלום מעבר לעלות החיבור למתג.

שיחות טלפון - יש תחרות מלאה. שיגבו כמה שבא להם.

אל תשכח שפעם הם היו מונופול בכל הדברים האלו, וגם בתמסורת אותה לא ציינת שהיום מציעים גורמים רבים בשוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
ניטש, אתה לגמרי צודק, אבל החברים כאן הלינו על גובה הדיווידנד...:roll:

לא הגובה - הסיבה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
התחרות אינה אפקטיבית בחלק גדול מהפעילות של בזק.

קישוריות- בזק גובה מחיר מופקע של כ 4 אג' לדקה (לזכרוני) מכל חברת טלפון שמנתבת שיחה לבזק. האוצר "איים" על כחלון שאם לא יוריד את הקישוריות, האוצר יעשה זאת במסגרת חוק ההסדרים. כחלון לעומת זאת הוא פוליטיקאי מיומן, ומדי פעם יוצא בהצהרות על הורדת הקישוריות אבל לא עושה כלום בפועל (כהרגלו).

תשתית אינטרנט- הקרטל של בזק והוט גובה מחירים גבוהים, שעוד מתיקרים מדי שנה (למרות שהעלות בעצם מוזלת). כחלון כהרגלו מבטיח פתרון ע"י שוק סיטונאי אבל מושך את הזמן ולא עושה כלום חוץ מדיבורים.

ספקי אינטרנט - מחויבים לשלם לבזק ולהוט על כל מנוי. למה? ככה. כי בזק יכולה להכריח אותם. לאחרונה דובר שזה יפסק.

שיחות טלפון - בזק גובה מחירים גבוהים מאוד + דמי מנוי. הציבור ברובו לא נוהג בחכמה, ונשאר עם טלפון של בזק.

האם באמת "התחרות שמה אותה במקום הרבה פחות מאיים" כדבריך ?

יהודה

כפי שכתבתי - "בזק" אינה קובעת את המחירים בעצמה, או לפחות לא יכולה לקבוע אותם בלי אישור ממשלתי. אם היה תלוי רק בה - היא הייתה שוברת את השוק בקלות עם מחירי היצף.

• תוכן חדש...