Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שאני מזהה זו חברה שמנסה לחלץ בכל מחיר את הערבויות שנתנה למדינה.

יש חברה שלא הייתה מתנהגת ככה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברור שהחברה נאלצת לעשות ככול יכולתה כדי לצאת מהפלונטר.

הבעיה היא לא בחברה אלא בכחלון שהציב אותה תחת תנאי פתיחה בלתי אפשריים, תנאים - שכבר חודשים שאני כותב עליהם - שמביאים את החברה למצב של הפסדים וקריסה פיננסית.

כשזה יקרה כולנו נפסיד.

פורסם

האמריקאים האלה דפוקים לגמרי, ברוכים הבאים לבועה החדשה, המיתון של 2028, אחרי שהיא תתפוצץ, כבר בדרך.

ברוכים הבאים לעולם האג"ח מגובה שכירות

בעלי בתים חדשים משתלטים על שוק הדיור להשכרה באמריקה: קרנות גידור, ריט, פרייווט אקוויטי ובנקים, שהתייאשו מהבורסה ומחפשים אפיקים מניבים חדשים. הלהיט הנוכחי הוא רכישת בתים מעוקלים והשכרתם - לעתים לדיירים שמהם עוקלו רק יום קודם. בתכנון: איגוח ויצירת נגזרים חדשים על השוק הצומח

פורסם

היה ברור לי שזה יקרה, זה רק טבעי.

הבעיה שלי היא עם הכלים הפיננסיים המתקדמים האלה (איגו"ח, קרנות גידור) שהם כ"כ לא צפויים ובסוף גורמים לכל העולם לשלם ביוקר.

פורסם
ברור שהחברה נאלצת לעשות ככול יכולתה כדי לצאת מהפלונטר.

הבעיה היא לא בחברה אלא בכחלון שהציב אותה תחת תנאי פתיחה בלתי אפשריים, תנאים - שכבר חודשים שאני כותב עליהם - שמביאים את החברה למצב של הפסדים וקריסה פיננסית.

כשזה יקרה כולנו נפסיד.

משום מה מיחסים לכחלון פעילות אמיתית, בעוד שהוא מדבר הרבה אבל עושה ממש מעט, גם במקרה הזה.

כחלון לא שייך לרמת המחירים שגולן יצרו פה. מעט לפני שגולן הכריזו על התחלת פעילות, פורסם שעובדי "הוט מובייל" (אז עדיין בתהליך התארגנות) יקבלו מחירים מיוחדים של 130 ש"ח לחודש עבור חבילה גדולה (אבל לא בלתי מוגבלת . הפרטים מהזכרון, בתקווה שאיני טועה). נניח שהמחיר לקהל הרחב היה אמור להיות 150 ש"ח לחודש, מחיר כלכלי לכל הדיעות.

אבל גולן הכריז ביזמתו וללא קשר לכחלון האימפוטנט, על 99 ש"ח לבלתי מוגבל ואנו יודעים מה קרה למחירים הלאה.

יהודה

פורסם

יהודה, מה שכתבת לגמרי נכון, השאלה היא רק בפרשנות.

כשכזו ערבות מופקדת, אז אפשר לנחש שתתפתח מלחמת מחירים רצחנית עד שהיא תוחזר, הנקודה הזו עלתה בדיון הזה עוד בשלב שבירת השוק של ה- 99 ש"ח, כך שאם אנחנו הבנו שזה מה שהולך להתרחש - אפשר היה לצפות ממשרדי הממשלה שגם הם יבינו את זה.

לעניין כחלון, האיש באמת שר מתחת לכל ביקורת, חסר הבנה ויכולת. התמזל מזלו להיות זה שלקח את הקרדיט על המהלך ולפיכך הוא יהיה גם זה שחתום על הכישלון.

פורסם

אבל למה אתה כ"כ בטוח שהמחירים יעלו למחירים של פעם?

אינטרנט פעם עלה לי 900 שקל לחודש בחשבון הטלפון ובזמן שגלשתי, הקו היה תפוס.

יש סיכוי שמחירי האינטרנט יחזרו לזה?

פורסם

בגירה, טלפון נייד של נוקיה עלה פעם 8,000 ש"ח, הסטארטק עלה אפילו יותר, חשבונות הסלולר הגיעו לאלפי שקלים - אז מה?

את החשבון עשינו - בשרשור הזה ובמקביל לו - במספר אופנים ובכולם הגענו לתוצאה שחבילה ללא הגבלה אמורה לעלות 130 ש"ח +/- 20.

מה שמותיר אותנו עם המספר של יהודה.

אופן החישוב נעשה כך:

1. גולן משלמת לסלקום כ- 60 ש"ח לחודש למנוי ללא הגבלה, תוסיף עלויות נילוות + רווח יזמי ותגיע למספר הזה.

2. הערכנו את שווי הברזלים של חב' הסלולר + הוצ' כ"א + רווח וממנו גזרנו את שווי המנוי, התוצאה התכנסה גם היא לכיוון המספר הזה.

3. קח את ה- ARPU הנוכחי בחברות הסלולר (סביב ה- 100 ש"ח ומטה) ותגיע גם למספר הזה.

אל תשכח שמדובר בתשתיות עתירות הוצאה והון, אם חברות לא ישקיעו כל אחת סכומים של מאות מליוני ש"ח לשנה, מהר מאוד נגיע לתשתיות מתפוררות וקורסות.

להערכתי - 130 ש"ח +/- זה הסכום הסביר למנוי ללא הגבלה ואליו השוק יתכנס כשהיסטריית הערבויות תחלוף. אם גולן תצליח לעבור את השלב הזה בלי לקרוס פיננסית (הרבה תלוי בעומק הכיסים של הבעלים) אז המחיר יהיה בחלק הנמוך של ההערכה, ללא גולן אנחנו נמצא את עצמנו ברף המחירים הגבוה.

פורסם

להערכתי - 130 ש"ח +/- זה הסכום הסביר למנוי ללא הגבלה ואליו השוק יתכנס כשהיסטריית הערבויות תחלוף..

פה אני מסכים איתך לחלוטין, 130 ש"ח זה ככל הנראה המחיר שיתאזן בחלוף הסערה, עדיין, זה כ 300 ש"ח פחות מהחשבון הממוצע של ה 5 שנים האחרונות באורנג' וכ 500 שח ש"ח פחות מהחשבון הממוצע שלי באורנג בתקופה לפני 5-10 שנים אחורה.

חברות האפ"ס יצתרכו ליישר קו עם המחירים ועם עלות המנהלה שלהם או שמצידי יהפכו ללא אטרקטיבים ולא רלוונטים לשוק.

אין לי שמץ של רחמים על גזלנים שכמותם ושאף אחד (כולל אתה) לא יהלך עלינו אימים עם סיסמאות בסגנון של "סגירה של כזו חברה זה מכה למשק", לא מכה ולא נעליים, מקסימום נפיחה מצחינה שתתאדה באויר המשק תוך 6 חודשים כאילו מעולם לא ננפחה.:wink:

פורסם

אין לי שמץ של רחמים על גזלנים שכמותם ושאף אחד (כולל אתה) לא יהלך עלינו אימים עם סיסמאות בסגנון של "סגירה של כזו חברה זה מכה למשק", לא מכה ולא נעליים, מקסימום נפיחה מצחינה שתתאדה באויר המשק תוך 6 חודשים כאילו מעולם לא ננפחה.:wink:

להערכתי הוותיקות למדו את הלקח ולא יזדרזו להציע שוב מסלולים מעורפלים.

הוכחה לכך קיבלתי מ- 012 סמייל שמשווקת אינטרנט 15 מגה ה- 20 ש"ח בלבד, לדברי הנציגה זה תעריף שאיננו מוגבל בזמן כי החברה לא מעוניינת בלקוחות שמתקשרים בסוף התקופה, נכנסים למו"מ, לפעמים מתעצבנים ונוטשים ובכל מקרה מעסיקים לחינם את כל המערכת.

ימים יגידו.

לדעתי המחיר יהיה 99 ש"ח בסופו של דבר.

וההערכות שלכם לא ממש נכונות, עובדה שהמחיר שגולן משלמים לסלקום הוא זול יותר ממה שהערכתם ...

כבוד דעתך במקומו מונח, אבל לעיתים כדאי לבסס את הדעה בנימוק או באסמכתא.

יהודה צירף במהלך השרשור שני מחקרים, האחד מדבר על קצת פחות מ- 60 ש"ח שגולן משלמת לסלקום למנוי ללא הגבלה והמחקר השני נוקב במספר 80 ש"ח למנוי.

לכך תוסיף הוצאות מינהלה, כ"א, משרדים, כלי רכב, פיתוח רשת, אחזקת אתרי שידור - ותגיע למספרים שלדעתי הם מעל 100 ש"ח למנוי.

עוד הערה, הדיון בעניין גולן הוא מבחינתי תרגיל קטן ומעניין במנע"ס - סוג של חשבון סנדלרים. לכן נא לא לייחס לי דעות בעניין התחרות והמהפכה הצרכנית אלא רק התעניינות כספית ברמת המקרו של החברות.

כבר הבהרתי לא פעם שדיון ברמת מדור צרכנות בעיתון: איפה יותר זול, מי נותן מה וכמה - ממש לא מעניין אותי.

הטענות שיש לי על התנהלות השוק הם רק כלפי כחלון ולדעתי גם גולן הם קורבנות התחרות.

פורסם
להערכתי הוותיקות למדו את הלקח ולא יזדרזו להציע שוב מסלולים מעורפלים.

בשנייה!!! שהערבויות ינתנו חזרה וגולן יעלם מהשוק החברות הללו יחזירו את המסלולים המעורפלים שיעלו לנו בסופו של דבר יותר. הסיבה פשוטה, רווח גבוה יותר למשקיעים וחזירות על חשבון הלקוח הסופי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...