Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא האם ההנחה הבסיסית נכונה- האם קיימת בועה.

כל עוד אין מספיק היצע הביקוש יישאר גבוה והמחירים ימשיכו לעלות וזו אינה בועה.

אם ישכילו בקואליציה הבאה לייצר היצע שיהיה מעט גבוה יותר מהביקוש המחירים יוכלו לרדת אט אט.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שכוונת הכתבה היא להבהיר שבמידה והריבית תתחיל לטפס, הבועה תיווצר מאילה.

אנשים לוקחים משכנתאות מאוד גבוהות כי כרגע הן זולות אבל רובן בריבית משתנה.

מנסיון העבר במדינת ישראל, מתי שהוא ב 30 שנה של המשכנתא, הריבית תעלה ואז בעלי המשכנתאות יתקשו לעמוד בתשלומים והכל יתפוצץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין לי ספק שמתי שהוא הריבית תעלה ואנשים ירגישו קושי הרבה יותר גדול לשלם את החשבון. גם כאשר יתחלו להיפלט דירות לשוק בגלל שאנשים לא הצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתא זו לא תהיה בועה בגלל שעל כל דירה שתשתחרר לשוק יש המון קופצים.

הדרך היחידה לשחרר את הלחץ היא לייצר מעט יותר ממה שהשוק צריך.

בועה היא כאשר המחירים אינם משקפים את המצב האמיתי בשוק, כרגע המצב אמיתי וכואב מאוד.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אין לי ספק שמתי שהוא הריבית תעלה ואנשים ירגישו קושי הרבה יותר גדול לשלם את החשבון. גם כאשר יתחלו להיפלט דירות לשוק בגלל שאנשים לא הצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתא זו לא תהיה בועה בגלל שעל כל דירה שתשתחרר לשוק יש המון קופצים.

הדרך היחידה לשחרר את הלחץ היא לייצר מעט יותר ממה שהשוק צריך.

בועה היא כאשר המחירים אינם משקפים את המצב האמיתי בשוק, כרגע המצב אמיתי וכואב מאוד.

http://finance.walla.co.il/?w=/3/2620998

אין בועה כרגע???

פורסם

לדעתי זו אינה בועה אלא מצוקה אמיתית של השוק. ברגע שיש ביקוש גבוה על כל דירה שיוצאת לשוק המחיר יישאר גבוה.

בועה היא כשיש עודף דירות למכירה והמחיר נשאר גבוה.

אם ירדו המחירים כולם ירוויחו גם בעלי הדירות כי יהיה להם יותר קל לשדרג לדירה הבאה.

fiat x1/9

פורסם

לדעתי אתה טועה ואפשר לראות את זה די בקלות בכתבה שבגירה הביא, בנוסף לכתבה שאני הבאתי.

ברגע שהריבית תעלה, אנשים יתקשו לשלם משכנתאות וזה יוביל להצפת השוק בדירות. כמובן שזה לא דבר שקורה כ"כ מהר אבל זה יקרה. תוסיף לזה שאנחנו עומדים בפני מיתון, אנשים נוספים יאבדו את עבודתם והאבטלה תעלה, הרבה אנשים פשוט לא יעמדו בתשלומי המשכנתאות. אמנם הבניה תיעצר אבל זה כבר לא יעזור.

ולא, אנשים לא יקפצו על כל דירה שתצא לשוק כי פשוט יהיה מיתון, כרגע שאנחנו במצב של אופוריה (שזה בדיוק המצב שלפני מיתון) אז יש ביטחון עצמי גבוה, אנשים "מרשים" לעצמם לקחת משכנתאות ולפעמים גם משכנתאות לא טובות, כשהכל ייפול - בודדים יהיו אלה שיהיו להם הביצים והממון להשקיע את כסף בדירות.

פורסם
לדעתי זו אינה בועה אלא מצוקה אמיתית של השוק. ברגע שיש ביקוש גבוה על כל דירה שיוצאת לשוק המחיר יישאר גבוה.

בועה היא כשיש עודף דירות למכירה והמחיר נשאר גבוה.

אם ירדו המחירים כולם ירוויחו גם בעלי הדירות כי יהיה להם יותר קל לשדרג לדירה הבאה.

בועה כהגדרה היא כזו כשאנשים מאמינים שמצב השוק (הבועתי) הוא סביר וטבעי וישנן הצדקות כלכליות למחירים הגבוהים.

כך היה עם בועת פקעות הצבעונים בהולנד לפני ארבע מאות שנה, כשמשפחות שלמות השקיעו את כל הונן בפקעות צבעוניים מתוך הנחה שמחירן יעלה עד אין סוף, וכך יהיה גם עם בועת הדיור בישראל (שמבחינת הפוזיציה האישית מאוד נוחה לי) שיום אחד תתפוצץ לרסיסים.

פורסם

הבועה היא פועל יוצא של הריבית הנמוכה ולא של מחסור בבניה.

פיצוץ הבועה יתרחש כאשר הריבית תעלה ועימה החזרי המשכנתא, שכבר עכשיו חונקים חלק גדול ממשפחות ישראל.

הדימוי המתאים הוא מחנק גבהים שבו ככל שאתה מטפס לגובה דופק הבסיס שלך עולה כדי לפצות על חוסר חמצן (החזר חודשי גבולי מבחינת יכולת), וכאשר אתה נדרש לרוץ (לשלם יותר החזר חודשי כתוצאה מעליית ריבית) כבר אין לדופק שלך לאן לעלות (הרי הכנסתך אינה גדלה באותו שיעור) ואתה מאבד הכרה (מסולק מהדירה או מממש אותה בהפסד).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ואם חדלות הפרעון של לוקחי משכנתאות תהפך למכת מדינה אמיתית, זה כבר עלול לסכן יציבות של הבנקים.

בקיצור, לא עלינו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פשששש אני קורא את הכתבה הזו ופשוט כואב לי הלב. לא על עובדי הנמלים וראשי הוועד השמנים, חצופים, וכוחניים שזמן רב משעות העבודה שלהם מבלים בבית וחוזרים ל"הדפיס כרטיס" בערב. ולא על ראשי האוצר והמשק שמחפשים "שומן עודף"בכל מקום חוץ מבביתם ומבחינתם שכולם ישתכרו שכר ממוצע במשק (מה זה ממוצע? כולל עובדי חברת החשמל והנמלים או בלעדיהם?) ויצאו לפנסיה בגיל 70 עם שלל בעיות רפואיות ופנסיה שגבוהה במעט מקצבת ביטוח לאומי.

כתבות כאלו גורמות לי לחשוב תמיד על האנשים כמו אבא שלי: "מעמד ביניים" בינוני, שעובדים עבודת כפיים 35 שנים ומגיעים לפחות מחצי מהשכר ה"זעום" שמלינים עליו הדוברים בכתבה, בלי פרמיות, בלי בונוסים ובלי סטייקים. וגם אבי עובד בחברה ממשלתית, עבודה פיזית בשמש ובגשם, בגובה או בפיר, ולעתים קרובות עם חומרים מסוכנים- לפעמים חוזר עם כוויות כימיות, לפעמים מסונוור משעות של ריתוך, ולפעמים לא יכול ליישר את הגב שבוע.

ואין תלונות, כל בוקר- חמש בבוקר, קם לעבודה וחוזר בשש- שבע בערב. "קופץ" לקריאות בשבת או בלילה, נשאר שעות נוספות שאפשר ונרדם על הספה בסופי שבוע... זה לדעתי מה שנקרא "ביניים" בלי מעמד. מחר נוסעים לחגוג יום הולדת לאבא.

טוב, סליחה על האמוציות והרגשנות, שישי היום וצריך ליהנות. הילדים בגן, אשתי איתי בבית ויש אפילו מסיבת פורים מאוחרת הערב, החיים יפים אחרי ולמרות הכול ואף שושן, חסן, כץ או שטייניץ לא יקלקלו לי את היום, שבת שלום.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

שטויות, לא שמעת שנדל"ן תמיד עולה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בועה, בסדר. אך לא בקנה מידה של הסאב פריים , האגח ומכשירים נוספים בארה"ב.

ולכן השאלות: עד כמה? מתי?[ מתי עליית ריבית יכולה להיות מספיקה כדי להניע פיצוץ מהותי?] ו..השלכות.

פורסם

הפיצוץ יכול לבוא מבחוץ, בדמות משבר או פאניקה עולמית שהגלים שלה יכו גם בארץ, או סתם מאירוע מקומי כמו מיתון או מלחמה.

ירידה קטנה יכולה להפוך לירידה גדולה פתאום כשכולם ירוצו לסגור פוזיציות.

מה שכן נותן איזשהי נקודת אור, הוא שהממשלה הבאה מסתמנת כאחת עם סדרי עדיפויות תקינים ומשמעת תקציבית, מה שיכול לשפר את מצב המשק, ולמנוע פיצוץ אלים של הבועה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...