Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, תתכן האצת פיצוץ על ידי ארוע "חיצוני".

מוקדם מאוד להסיק לגבי ממשלה נוכחית, אבל כמוך גם אני חושב שעשויים להיות גורמים מרככים לנחיתה "רכה" יחסית.

אבל, בוא נהיה סטריליים לצורך העניין. איזה סדר גודל ריבית יצור משבר?

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנתונים שהבאת עושים שכל - והרבה.

להערכתי, המחקר מניח עלות של 8 אג' לדקת שיחה + 4 אג' לסמס + 20 ש"ח לגלישה - מספרים שנותנים ביחד 80 ש"ח לחודש.

http://technation.themarker.com/1.1957909

"גולן משלמת לסלקום כ–6 אגורות לדקה, כ–2 אגורות ל–SMS וכ–3 אגורות למגה־בייט גלישה. חישוב פשוט מראה שגולן משלמת לסלקום בממוצע כ–56.9 שקל לחודש על כל לקוח בחבילה ללא הגבלה."

מתברר שהעלויות של גולן נמוכות יותר מההנחה הקודמת , אפילו כאשר מחמירים ומניחים שכל השיחות של גולן עוברות דרך סלקום.

יהודה

פורסם

אכן דמעות תנין.

הבעיה היא שהם מודדים את הרווחים באחוזים כלפי סכום ההשקעה. לדוגמא (סתם מספרים) רשת שופרסל מושקעת 5 מיליארד שקל והרווח הנקי הוא רק 187 מיליון שקל בשנת 2012 אז זה לא מספיק כי באחוזים זה מעט.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
http://technation.themarker.com/1.1957909

מתברר שהעלויות של גולן נמוכות יותר מההנחה הקודמת , אפילו כאשר מחמירים ומניחים שכל השיחות של גולן עוברות דרך סלקום.

יהודה

יהודה תודה.

קראתי ואכן היה מעניין מאוד, הנעלם הגדול בסיפור הוא כמה עולה האופרציה של גולן (משרדים, כלי רכב, משכורות ל- שירות לקוחות, הנדסה, IT, הנהלה ועוד כמה ירקות ששכחתי).

יש לך השערה?

פורסם

אין לי מספרים מדוייקים, אבל אל מול חברות האפ"ס זה בטל בשישים.

השמעת על תפקיד ססמנ"כל? כן, לא טעות. פעמיים ס', ובהרחבה - סגן סמנכ"ל...:roll: .

תפקיד שפגשתי בו באחת מהחברות הנ"ל. כמעט כמו בממשלה הנוכחית של ביבי - אם אין מספיק מקום לכולם, נוסיף עוד תפקידים וכסאות.

החברות הללו מבוססות על מחלקות טכניות קטנות בהן עובדים קשה ושכבת ניהול ענקית ומסורבלת, בה רוב האנשים עסוקים בעיקר בכסת"ח ובמאבק על כיבודים וסמכויות.

זה עולה הרבה, לא רק בגלל העלות הישירה, אלא בגלל כל החסמים והבירוקרטיה שזה מייצר.

למיטב הבנתי (לא מכיר מבפנים), אצל "גולן" אין את כל זה.

פורסם

שמר זה מקסים, אבל בכל זאת: כמה אנשים נדרשים לאיוש המוקדים? כמה לשירות לקוחות? משרות טכניות? IT? הנהלה (יועץ משפטי, רואה חשבון חיצוני, כוח אדם, כספים, לוגיסטיקה, בינוי אתרים - שאני אמשיך או שזה ברור?)?

אי אפשר לקיים חברה כזו בלי מאות עובדים לפחות, ועדיין זה מספר קטן בסדר גודל אחד ממה שיש בחברה וותיקה.

אני מקווה שאין כאן מישהו שמאמין שמיכאל גולן עושה את כל זה בעצמו... :shock:

פורסם

אני בפירוש לא מדבר על המשרות שאתה דיברת (למרות ששירות הלקוחות של "גולן" קטן בהרבה, כיוון שהוא רק מנקז פניות של אנשים שכבר ניסו דרך האינטרנט ולא הצליחו לבצע את הפעולה שביקשו. זה אולי מגביל את פוטנציאל הלקוחות שלו, אבל זו קבוצה שהולכת וקטנה עם התרחבות תפוצת האינטרנט).

דיברתי על שכבת הניהול העצומה יחסית בחברות הוותיקות. אל תשכח שמנהל מרוויח הרבה יותר מאיש טכני (אני חושב שאם ננקוב בממוצע של עלות מנהל פי 3 מעובד זוטר, זה ממש לא יהיה מוגזם).

גם עלות נוספת וגם הבירוקרטיה שבה כ"א מנסה להראות כמה הוא חשוב וחיוני וע"י כך מייצר עוד עבודה לכל העולם - זה היתרון הגדול של חברה "רזה".

האמצעים הטכנולוגיים היום מאפשרים לך לחסוך בכח אדם עם ניהול נכון. אצלנו בחברה יש 6 אנשים, עושים בהצלחה עבודה של 30 איש בחברה מקבילה בזכות שימוש באמצעים כמו ניטור אוטומטי מרחוק ושליטה מרחוק באופן כללי (חברות אחרות פשוט שולחות אדם לאתר הלקוח).

זה לא טריוויאלי, מצריך גישה שונה הן של החברה (לא פעם העבודה הקשה היא לכוון לקוח בטלפון/מייל לעשות פעולה מסויימת) והן של הלקוח (שמוכן לקבל את העובדה שלא מתייצב אצלו אדם אוטומטית לביצוע עבודה) - אבל זה אפשרי.

פורסם

גם עלות נוספת וגם הבירוקרטיה שבה כ"א מנסה להראות כמה הוא חשוב וחיוני וע"י כך מייצר עוד עבודה לכל העולם - זה היתרון הגדול של חברה "רזה".

מסכים לגמרי.

אבל, עדיין לא נקבת במספר, כמה עובדים יש להערכתך בחברה הזו ומה עלות העסקתם (וכנגזרת - איזה סכום צריך להעמיס על כל מנוי כדי שהחברה תהפוך לרווחית).

תראה, נקטתי קו ליברלי באופן קיצוני וטענתי לכמות מועסקים בסדר גודל של 10% ביחס לחברה וותיקה ועדיין נותרתי עם מאות עובדים.

פורסם

הערכה גסה, ככה עם אצבע רטובה באוויר - 500 עובדים.

עלות העסקה ממוצעת של 30,000 ש"ח בחודש?

הגעת לעלות של 15 מליון בחודש, חלק בערך ב-250,000 לקוחות - אתה צריך להעמיס על לקוח 60 ש"ח בחודש.

גולן עדיין לא שם, יצטרך לגדול לפחות פי 2 כדי להיות רווחי, אבל הוא לא מדמם למוות ומכיוון שהקמת רשת עולה היום הרבה פחות מאשר פעם (בעיקר עלויות מערכת הרדיו, שפעם היו עצומות, גם בשטח ובנפח של הציוד וגם בעלות הציוד עצמו - אבל גם בכמות וגודל המתגים שהצטמצמו בצורה דרסטית) - אני חושב שלטווח ארוך ועם שיווק נכון הוא יכול לעשות כסף לא רע, גם במחירים הנמוכים שהוא מציע.

אתה רשאי לחלוק עליי, אבל רצוי לזכור שהמודל שלו ושל מפעילים זולים אחרים עובד כבר בכמה וכמה מקומות.

פורסם

הגעת לעלות של 15 מליון בחודש, חלק בערך ב-250,000 לקוחות - אתה צריך להעמיס על לקוח 60 ש"ח בחודש.

הולך.

כמה מהמנוים הם 'רזים' וכמה ללא הגבלה?

תוסיף לכך את עלויות אחזקת הרשת (ברזלים בלבד) או את התשלום לסלקום (אחד מחליף את השני) ותגיע למחירים שהערכתי בתחילת השרשור - אין קיום לגולן בלי לגבות לפחות 120-130 ש"ח לחודש ממנוי ללא הגבלה.

פורסם

וגם אם אתה צודק, 120 ש"ח עדיין זו ירידה משמעותית מאוד אל מול מחירי חברות האפ"ס של לפני כמה שנים.

אף אחד לא באמת חושב שהמחירים שישארו הם בסביבות ה 39-59, זה הרי ברור שאלה מבצעים למשוך לקוחות.

99 ש"ח לדעתי בהחלט ישאר איתנו עוד שנה שנתיים ואם לאחר מכן יעלה ל 119-125, ברוח החג נגיד, דיינו!

תוסיף לזה את השקיפות של החשבון/ חשבונית, תוסיף את זה שאין יותר פחד של "החודש דיברתי הרבה, קיבלתי חשבון של 850 ש"ח" ואני באמת לא מבין מה אתה רוצה מגולן.

במקום לעמוד ולמחוא כפיים, אתה עומד וצועק בוז:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תוסיף לזה את השקיפות של החשבון/ חשבונית, תוסיף את זה שאין יותר פחד של "החודש דיברתי הרבה, קיבלתי חשבון של 850 ש"ח" ואני באמת לא מבין מה אתה רוצה מגולן.

במקום לעמוד ולמחוא כפיים, אתה עומד וצועק בוז:shock:

ליכלכת.

הטענה שלי לאורך כל הדרך היית כנגד כחלון שפתח את השוק לתחרות פראית שבסופו של דבר תפגע בצרכן ותביא לקריסת אחת החברות.

גולן הוא אחד מהקורבנות של כחלון, אגב אתה מוזמן לעיין בשרשור מראשיתו ובוא תראה לי ציטוט אחד (אחד!) שכתבתי ממנו ניתן להבין שאני חושב אחרת.

פורסם

תלוי בכמות המנויים. הקמת רשת סלולארית היא לא עניין למישהו עם 2-3 מליונים בכיס, אלא למישהו עם כיס עמוק.

כמו בשיר של יוני רכטר : בהתחלה זה כואב, אחר כך יוצא החוצה וכולם שמחים.

בסופו של יום - רשיון למפעיל סלולרי הוא כמו רשיון להדפסת כסף.

לא ראיתי איפה נקבת במספר של 120-130 שקל, אבל הוא נראה לי סביר ומן הסתם לא הרבה לקוחות יבכו על תוספת כזו (מ-100 ל-130. תתעלם מכל ה"מבצעים" הזמניים).

לחילופין - אם יהיו לו חצי מליון לקוחות ומעלה - הוא יחיה גם עם המחיר הנוכחי. בכל מקרה אלו מחירים רחוקים מאוד מאלה שהיינו משלמים עד שגולן נכנס (רמי לוי גרם לנפילת מדרגה ראשונה, אבל לא מספיקה).

פורסם

פישר ביציאה חדשה/ישנה.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3597824,00.html?dcRef=ynet

ברור שהפתרון של פישר הוא להעלות מיסים.

להזכיר לכם מה הוא השכר החציוני במדינה (שבגללו לא משלמים מיסים)?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...