Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא הייתי ממהר להאמין למישהו שקשור למחאת 99%. סתם צבועים. הוא יכול לקשקש כמה שהוא רוצה, אבל מיסים לוקחים יותר כסף משהם מכניסים, ולראיה צניחת הכנסות המדינה ממיסים. הרי לפי שיטתו, עם כמות המיסים שיש פה אמור להיות תענוג לחיות פה, לא?

הוא (על פי הכתבה) הגיע למסקנה שכאשר המיסים יורדים אנשים - וגם העשירים האיכסה האלה - מרוויחים יותר. יאללה, איזה יכולות הבחנה יש לבחור הזה. מחר אני מתקשר לוועדת פרס נובל ומסביר להם שהגעתי למסקנה שאם אני מרתיח יותר מים אני מקבל יותר קיטור. על בליינד אני מקבל פרס בפיזיקה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר, אפשר בבקשה לקבל פירוש רש"י למה שכתבת. גיבוב מילים לא מובן.

אולי בשעות הבוקר תהיה קצת יותר צלול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי מהכתבה הבעיה היא כשמורידים מיסים למאיון העליון ואז כל העושר נשאר אצלם ולא מחלחל למטה מה שגורם לחוסר שיוויון בהכנסות.

ב1929 הכלכלה העולמית הייתה חדשה יחסית והם לא הבינו שהם הולכים ליפול. היום אחרי שיש כבר ניסיון הרבה יותר רחב בכלכלה עולמית ומחשוב וכו' יותר קל להם לשלוט בקריסה ולכן רואים שהעסק מצליח להחזיק מעמד. בקיצור הם למדו לחלוב את הפרה עד שהיא גוססת ולהשאיר אותה במצב גסיסה.

ההתבכיינות על זה שהם משלמים חלק ניכר מהמיסים במשק היא פשוט התבכיינות כי הם מרוויחים מספיק אבל הם רוצים יותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הם מרוויחים יותר, כי הם מרוויחים יותר.

הקריסה ב29' היא סיפור בפני עצמו, שלא קשור למיסוי על עשירים - הוא יותר דומה למה שקרה עכשיו, כשהבנקים נתנו הלוואות לכל דורש.

בכ"א, אם בנאדם בא ואומר שצריך להעלות מיסים כי זה נכון, אבל המציאות מראה שהוא מקשקש בשכל, אז הוא מקשקש בשכל. אני לא מבין את הרציונל שעומד מאחורי הרעיון של מיסוי רק לעשירים. מה נראה לך, שאם מורידים את המס, הוא לא ירד גם לעשירים?

sperial - אתה לא שווה תגובה, ואני עדיין ממתין שתתנצל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר אתה נאיבי - לפחות בארה"ב המאיון העליון מרוויח יותר כי יש לו לוביסטים שמשפיעים על החקיקה ככה שהם ישלמו פחות מס.

כמו שוורן באפט אמר, הוא שילם מס של 17% על הכנסות של 46 מליון דולר, בעוד המזכירה שלו שילמה מס של 33% על הכנסות של 60 אלף דולר.

אתה חייב להסכים שזה מצב מעוות, ולכל הפחות הם היו צריכים לשלם את אותו אחוז מס.

הטענה הזאת שהורדת מיסים מעודדת צמיחה נכונה רק עד נקודה מסויימת. מעבר לה הורדת מיסים דווקא מקטינה את הצמיחה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

קייזר, הוא לא סתם כתב שכשהמיסים יורדים עשירים מרוויחים יותר, כמו שאתה מתאר את זה. הוא בנה מודל די מעניין שמדבר על המשכורות של הבכירים במשק האמריקאי, כפונקציה של גובה המס (לא רק, אבל בין היתר), וזה דווקא משהו די מעניין שלא בטוח שאפשר לדבר עליו ללא נתונים אמפירים, שהוא ריכז. הרבה דברים נראים טריוויאלים, עדיין, כשמישהו מוכיח אותם, או מבסס אותם כתיאוריה מסודרת, יש לזה ערך מוסף שאין לזה, כשזה נובע מתוך סתם תובנות לא מבוססות או דיעות של אנשים. הנה, אתה חושב שהם "מרוויחים יותר כי הם מרוויחים יותר" (שזה לא אומר כלום), והוא מראה לך בעזרת נתונים סטטיסטים די חד משמעים שהם מרוויחים יותר גם בהשוואה לעצמם, ולא רק אליך, גם כי המס עליהם צנח וגם כי המשכורות שלהם עלו (אתה כמובן יכול להתווכח על הטענה שלו שעצם הירידה במס גרמה להם לבקש משכורות גבוהות יותר).

מיסים זה לא משהו שאמור להכניס לך עוד כסף, זה שגם יש מיסוי גבוהה לא אומר שכולם יחיו טוב, כמו שגם העדר מוחלט של מיסים לא אומר שכולם יחיו רע. השורה התחתונה שלו היא שיש תלות של העשירים בעניים (שים לב, אגב, שהוא מדבר על עשירים מאוד, מי שמרוויח למעלה ממיליון דולאר בשנה, לא על איזה מתכנת בחברת IT אמריקאית), ושמצב בו ה-"99%" (ולא משנה אם זה המספר באמת או לא) הולכים והופכים לעניים יור יותר והאחוז הבודד מתעשר יותר ויותר לא יכול להחזיק לעד, כי בסופו של דבר לאותו הרוב ימאס מזה שהוא לא יכול לסגור את החודש או לקנות דירה, בזמן ששכבה מאוד מצומצת של עשירים פחות או יותר בונה לעצמה בריכות מזהב, כמו scrudge mcduck. חוץ מאולי קומוניסטים בהגדרה, אני לא חושב שיש יותר מדי אנשים ששונאים עשירים או טייקונים, כמו שאתה כל הזמן רוצה להראות. לא איכפת לי כמה מיליארדים יש לשכן שלי, כל עוד אני חי בצורה סבירה, וצורה סבירה זה לא וילה בסביון ואלפא 4C בחניה, אלא דבירים פשוטים הרבה יותר, שהולכים ונעלמים, בגלל שאותו האחוז לוקח לעצמו יותר ויותר. הכל בסך הכל עניין של איזון, שהולך ונעלם לו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הכי קל להפיל אשמה על אחרים/מדינה.

מה יעשו אלה שלא התחילו לחסוך ביום שבו המחירים יחזרו לשפיות (בתיאוריה/הלוואי/אינשאללה) ?

תתחילו לחסוך.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אבל מיסים לוקחים יותר כסף משהם מכניסים, ולראיה צניחת הכנסות המדינה ממיסים.

sperial - אתה לא שווה תגובה, ואני עדיין ממתין שתתנצל.

אני מתנצל כי לא הבנתי את המשפט שלעיל.

אבל זה בסדר - זה מה שקורה בשעות הקטנות של הלילה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הבנתי אותו נכון, כוונתו הייתה שעל פי הלוגיקה הפשוטה לפחות, הכנסות המדינה אמורות לעלות כשמתבצעת העלאת מיסים גורפת, בעוד שפועל - הן קטנות, לאור גידול בשיעור העלמות המס. לא מצדד \ מביע דיעה, רק מפרשן :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

המדינה מתנהלת כמו עסק וכל חברה בעלת יכולת מיקוח טובה יותר מקבלת הטבות במס, תיכף גם גוגל יתחילו לדבר על שיוויון בנטל :-) .

צריך לעשות סוף למיסוי הלא שיוויוני והמגוחך הזה.

fiat x1/9

• תוכן חדש...