Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיכאל גולן (קצת רמי לוי לפניו, אבל במידה לא משמעותית) שבר דבר אחד רציני (את זה אני אומר לך מידע אישי, כי ראיתי במו עיניי):

את תיאום המחירים בין החברות, כך שהמחירים לצרכן יהיו זהים בסופו של יום (אחרי שמקלפים את כל המסביב).

נציגי חברות האפ"ס היו נפגשים מדי פעם בכדי לתאם מחירים ולהציע ללקוח הסופי את אותו מחיר, כך שלמעשה לא הייתה קיימת תחרות.

עובדה היא שבחצי השנה או קצת יותר - רמי לוי לא גרם לשינוי משמעותי במחירי החבילות אצל החברות הגדולות.

גולן גרם למחירי החבילות אצל כולם לצנוח. רק על זה מגיע לו שתהיה אליו נהירה המונית.

תוסיף על זה את העובדה שהוא נותן לי חבילה שעונה על כל צרכיי (שיחות, הודעות וגלישה במחיר סביר. עם הטכנולוגיה אני מסתדר, מן הסתם חלק מספיק גדול באוכלוסיה יודע להסתדר כמוני ואף טוב ממני, בכל זאת אני כבר זקן) ויש עבורי פתרון טוב לשיחות סלולריות.

אני באמת לא מוצא סיבה לשלם לאחת מחברות האפ"ס אפילו שלוש אגורות יותר בגלל מה שהן מתיימרות לקרוא "שירות" (והאמן לי שאני יודע מה זה לתת שירות בתחום, אחרי 25 שנים וכמה מקומות עבודה).

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גולן יושב על רשת סלקום ומעט תשתית עצמאית.

רמי לוי יושב על רשת פלאפון.

הוט יושבים על רשת פלאפון ותשתית עצמאית (יש להם את מירס, שזה יתרון עצום. הכסף הגדול בהשקעה בתשתית הוא הרכשה והקמת תרנים (תשלום למינהל ו/או לבעלי הקרקע, תשלום לרשות המקומית, תשלום לקבלני תשתיות, חב' חשמל, בזק, מיזוג וכו'. כל זה לפני ששמת אפילו נגד מסכן ששייך לרשת הסלולרית. למירס יש כבר רשת עצמאית וזה כמעט רק לתלות עוד ציוד ואנטטנות על התורן).

פורסם

אני רק שאלה: העניין נידון באריכות. האם לא הגיע הזמן לבחון תחומים נוספים בהם יש בוננזה ברורה לעוסקים?

מדוע זה כך? ומה מעורבות הרגולטור? סכויי שנוי? משמעויות כלכליות?

ובעניין אחר, אך חלק מהכותבים בשרשור מכירים: המימון כיום לחברות איתנות הוא זול מאוד ויש לכך משמעות לגבי יכולת פיתוח העסק. מי הן החברות המתאימות להגדרה הנסחרות במחירי חסר?

פורסם
גולן יושב על רשת סלקום ומעט תשתית עצמאית..

רק לחדד קצת, גולן כרגע יושב על סלקום ופורש רשת עצמאית משלו.

בסופו של הליך, הוא הולך להיות רשת עצמאית ולא מפעיל וירטואלי (כמו רמי לוי לדוגמא).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
דווקא שווי הברזלים אני מאמין שידוע למיכאל גולן. אחרי הכל יש לו חברת סלולר אחת כבר בצרפת והמחיר לא משתנה בהתאם למיקום בעולם.

גם עלות ההחזקה אמורה להיות ידועה מראש (למעט מקומות בהם שורפים תחנות תקשורת וממסר).

אני להבדיל ממך בטוח לגמרי (ולא רק 'מאמין') שגולן ידע בדיוק כמה כסף דרוש להשקעה בברזלים.

הנעלמים מבחינתו הם: ARPU וקצב גיוס הלקוחות וגם על זה כתבנו בשרשור המקביל.

כלומר, צד המשוואה שדן בהשקעה סגור לגמרי וללא סימני שאלה, הבעייתיות היא בצד ההכנסות ולא בטוח שצד זה מזרים מספיק חמצן לעסק.

פורסם
רמי לוי מתחיל להשמיע קולות של שטיח...

והוא הלבנה הראשונה שנופלת מהקיר, לדעתי מפעילים נוספים בדרך.

וזו בדיוק הסיבה למה חייב לעבור למפעילים הללו למרות שלא חוסכים אפילו שקל אחד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רמי לוי הוא לא יותר מסיטונאי של זמן אוויר שמקבל דמי תיווך ואיננו תורם דבר למערכת, סגירתו לא תפגע בשום היבט תחרותי למעט אותם המיקרים של לקוחות "חכמים" במיוחד שרצו לדפוק את פלאפון ועברו ללוי.

היחידי שהביא מודל חדשני שאולי היה לו סיכוי להצליח היה YOU PHONE שניסה ליצור סינרגיה בין פעילות הסלולר לבין המכירות הקימעונאיות שלו.

גם המודל הזה לא מצליח להתרומם ומבין הוירטואלים הוא לדעתי הבא בתור.

פורסם

האנטר אמר:

"מי שנהנה מירידת המחירים זה דווקא מי שהוציא לפני זה 400-300 שקל בחודש,....לקוחות חוסכים 50 שקל בחודש בממוצע בחודש"

1. זוכר את הבדיחה על ההוא שטבע בבריכה שעומקה הממוצע 60 ס"מ? כאן זה בדיוק אותו הסיפור, ישנם כאלה שחסכו 300 ש"ח לחודש, אחרים 10 ש"ח לחודש ובממוצע נחסכו 50 ש"ח לחשבון - אני מתקשה לראות את הסתירה בטענותיו של האנטר.

דבריך הגיונים, אבל זה לא קשור לדברי הנטר. 2 היציאות שלו כל אחת מהם תמוהה וחסרת ביסוס, ויותר מזה- יש סתירה בין שתיהן.

2. לגבי אבדן המיסים ופגיעה בחיסכון פנסיוני - אתה בהחלט היית צודק אם היה מדובר בשינוי שחל כתוצאה מהתפתחות טכנולוגית, אבל את הצרה הזו הבאנו על עצמנו והיא לא מחוייבת המציאות,

לדעתי זו לא צרה אלא ההפך מזה. חברות האפ"ס (אורנג' פלאפון סלקום) מרויחות יפה גם כיום , כשהמחירים שלהם ירדו לרמה שהיא מעט מעל גולן.

ברור לחלוטין שריבוי מפעילים מוריד את היעילות והפריון - ומעלה את המחיר ליחידה והדבר הזה מגולגל אל הלקוח.

כלומר מיעוט מפעילים מביא לפגיעה בלקוח בשל העדר תחרות וריבוי מפעילים מביא לפגיעה ביעילות שמגולגלת אל הלקוח - לדעתי האופטימום בישראל הוא ארבע חברות.

מה זה ריבוי מפעילים? החל מכמה מפעילים?

אנו לא באמת יודעים. זה קשור מצד אחד לעלויות (בעיקר הקמת תשתית, שבתהליך הוזלה כל הזמן) ומצד שני להכנסות.

לפי nitch "בהונג קונג יש מספר תושבים דומה לישראל, ו5 רשתות עובדות פה יופי." . יתכן שגם בישראל 5 מפעילים אינם יותר מדי.

לפי "כלכליסט" "לפי מחלקת המחקר בבנק ההשקעות ברקליס, חבילות ללא הגבלה בעלות של 100 שקל רווחיות לחברות החדשות רק אם הלקוח מנצל פחות מ־600 דקות, 300 הודעות ו־600 מגה־בייט בחודש. לקוח כזה עולה לחברה 80 שקל לפני הוצאות תפעול" . החישוב מבוסס על שימוש של גולן (או הוט) בתשתית של חברות האפ"ס. סביר שכאשר גולן ישתמש בתשתית שלו הרווחיות תהיה טובה יותר.

"הצרכנים לא מוכנים לוותר על שירות רק בשביל מחיר", אמר הנטר.

3. לדעתי רוב הצרכנים מוכנים לשלם יותר כדי לקבל (מה שנתפס בעינהם) כיותר, הטענה ממש איננה תמוהה.

הטענה של האנטר תמוה, כי הוא כלל את כל הצרכנים, כאילו כולם גוף אחד, מה שבפירוש לא נכון. איזה חלק מהצרכני הסלולר לא צריך שירות מלא? לא ידוע, אבל בודאי חלק די גדול.

4. האנטר בוודאי שאיננו מסכן פושט יד, עדיין זה לא אומר שהוא טעה בדבריו.

אבל זה אומר שהוא מדבר מהפוזיציה. וגם כשמדברים מהפוזיציה צריך לשמור על רמת מינימום, ולא לזרוק מספרים והנחות תלושות.

אני רואה שקמת חסר לב היום.

מדוע צריך לרחם על אלה שרימו זקנים , עולים חדשים, אנשים לא משכילים, ילדים וכו' ? חינכו פה עובדים להונות, לשקר ולסבך ועל מי זה פועל טוב במיוחד? על המסכנים. הממשלה לא אוכפת את החוקים שקימים וכתוצאה אנו יורדים מהפסים.

המוקדנים האלה צריכים להתביש במעשיהם.

רמי לוי מתחיל להשמיע קולות של שטיח...

והוא הלבנה הראשונה שנופלת מהקיר, לדעתי מפעילים נוספים בדרך.

טוב עשה רמי לוי , שבפעם הראשונה הציע מסלול פשוט וללא סיבוכים, ובמחיר טוב לאותו הזמן. מצד שני, רמי לוי גרם נזק לא הפיך לכל המפעילים הוירטואלים (יו-פון, הום סלולר ואחרים שרצו) בכך שהסכים לשלם לפלאפון מחירים מופרזים עבור זמן האויר , שלמעשה הופכים את המפעילים הוירטואלים ללא כדאים. אילו היה מחכה, יתכן שהשר הכושל ככחלון היה בכל זאת מקיים את הבטחתו המפורשת (שגם כתובה בחוק) ואוכף על חברות האפ"ס לדרוש מחיר סביר יותר עבור זמן האויר, והיתה קמה תחרות אמיתית.

למרות כל זה, רמי לוי הוא סוחר מצוין, ולדעתי הוא חוזר על טקטיקה שהצליחה לו בעבר. הוא בעקיפין מאים על פלאפון שאם לא יורידו את המחיר (שהוא משלם להם) , הוא יסגור את העסק ולפלאפון לא תהיה הכנסה ממנו.

יהודה

פורסם

"לפי מחלקת המחקר בבנק ההשקעות ברקליס, חבילות ללא הגבלה בעלות של 100 שקל רווחיות לחברות החדשות רק אם הלקוח מנצל פחות מ־600 דקות, 300 הודעות ו־600 מגה־בייט בחודש. לקוח כזה עולה לחברה 80 שקל לפני הוצאות תפעול" . החישוב מבוסס על שימוש של גולן (או הוט) בתשתית של חברות האפ"ס. סביר שכאשר גולן ישתמש בתשתית שלו הרווחיות תהיה טובה יותר.

למרות כל זה, רמי לוי הוא סוחר מצוין, ולדעתי הוא חוזר על טקטיקה שהצליחה לו בעבר. הוא בעקיפין מאים על פלאפון שאם לא יורידו את המחיר (שהוא משלם להם) , הוא יסגור את העסק ולפלאפון לא תהיה הכנסה ממנו.

יהודה

1. הנתונים שהבאת עושים שכל - והרבה.

להערכתי, המחקר מניח עלות של 8 אג' לדקת שיחה + 4 אג' לסמס + 20 ש"ח לגלישה - מספרים שנותנים ביחד 80 ש"ח לחודש.

אני מסכים שעם המעבר לשימוש בתשתיות עצמאיות התחשיב ישתנה, אבל לדעתי לא באופן גורף ומוחלט.

המעבר בין התחשיבים יביא ליציאה מהתחשיב הנוכחי שמבוסס על שימוש ותמלוגים שמשולמים לפי צריכת זמן אוויר, לתחשיב שבו ישנן הוצאות כבדות על רשת קיימת (פחת, מימון, תפעול, שכירת אתרים, קווי תמסורת, רשיונות ואגרות), אבל העלות השולית לשיחה היא אפס או קרוב מאוד לכך.

כלומר - בשלב המתקדם יותר זה לא ישנה לחברות דבר אם לקוח ביצע שיחות או לא - כי הוצאותיהן תישארנה באותה הרמה, מה שישנה שסך ההכנסות ידביק את קצב ההוצאות.

הדבר דומה לבעל אולם קולנוע, שההוצאות שלו ממש לא משתנות לפי מספר הצופים, והקרנה בפני אולם ריק או מלא היא הינו הך בשבילו.

אם נחזור לחישוב ה- ARPU מהשרשור המקביל (יצא שם 70 ש"ח לחודש) נגלה שבפחות מ- 130 ש"ח לחבילה ללא הגבלה אי אפשר להרוויח, וגם זה דורש לפחות מליון מנויים.

2. רמי לוי הוא סוחר אדיר שבנה עצמו במו ידיו וראוי לכל ההערכה שבעולם, אבל הוא מתחיל לגלוש לתחומים שאינם בתחום מגרש הבית שלו. את פעילות הסלולר שלו עוד ניתן היה איך שהוא לבלוע, אבל הרעיון החדש לפתוח סניפי בנק ירושלים אצלו בחנות הוא כבר - תסלח לי, הזוי לגמרי.

פורסם

כלומר - בשלב המתקדם יותר זה לא ישנה לחברות דבר אם לקוח ביצע שיחות או לא - כי הוצאותיהן תישארנה באותה הרמה, מה שישנה שסך ההכנסות ידביק את קצב ההוצאות.

הדבר דומה לבעל אולם קולנוע, שההוצאות שלו ממש לא משתנות לפי מספר הצופים, והקרנה בפני אולם ריק או מלא היא הינו הך בשבילו.

אם נחזור לחישוב ה- ARPU מהשרשור המקביל (יצא שם 70 ש"ח לחודש) נגלה שבפחות מ- 130 ש"ח לחבילה ללא הגבלה אי אפשר להרוויח, וגם זה דורש לפחות מליון מנויים.

אם נחבר את שני המשפטים שלך יחד,

נגלה שעבור 3 מליון מנויים, לפי התחשיב שלך, ניתן להיות רווחיים כבר ב43 ש"ח לחודש לחבילה ללא הגבלה.

עכשיו אתה מבין את רמת החזירות של שלושת החברות הגדולות שמחזיקות 3 מליון מנויים כל אחת?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ויל, תן לי קצת קרדיט על כך שדו"חות כספיים אני יודע לקרוא, וכבר אז הרווחים נראו בעיני מופרזים משהו... :wink:

לגבי התחשיב שעשיתי, הלכתי על הערכות מינימום שבמינימום כדי שלא יקפוץ עלי איזה אוהד שרוף עם סכין בין השיניים, גם צריך להביא בחשבון שגידול בכמות הלקוחות ל- 3M מחייב הוספת כ"א ועיבוי אתרי שידור וקווי תמסורת.

בוא נלך על הערכה שתפעול חברה בסדר גודל כזה עולה מיליארד ש"ח לשנה (להבדיל מה- 700M מהחישוב הקודם לחברה של מיליון לקוחות), זה נותן לנו (לפי שלושה מיליון לקוחות)

1,000,000,000/3,000,000/12 = ARPU 30

מכאן שחברה כזו יכולה למכור חבילה לא מוגבלת ב- 50 ש"ח לחודש ורזה ב- 10 ש"ח.

פורסם

שאלת תם - איך ישפיעו המיזוגים והרכישות של בתי ההשקעות וחברות הביטוח לדעתכם?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...