Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד, בהחלט ניתן ומקובל לתת 100 ימי חסד.

מצד שני, הנה עוד לפני חלוף 10 ימים, כבר החלטות חכמות!

שר האוצר לפיד מוחק את המורשת של שטייניץ ומבטל את התקציב הדו-שנתי

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה "נחזור לדיון על גולן"? :shock:

האללו, תסמונת סטוקהולם זה לא פה! :lol:

הכותרת של השרשור היא

מה צופן לנו העתיד הכלכלי - דיון לא פוליטי

רוצה לדבר על גולן? פתח לך שרשור משלך ואל תחטוף פה שרשורים! :wink:

פורסם
נחזור לדיון על חב' גולן - הינה מתחילים התירוצים...

קראת בכלל את הידיעה, או שיש לך אג'נדה מוסדרת נגד גולן?

בהמשך המכתב מסביר מוסט את הקשיים שעמם מתמודדת החברה ומונה את הסיבות שהופכות את הקמת הרשת לבלתי אפשרית: סירוב משרד הפנים לעדכן את תדר השידור של גולן טלקום בהנחיותיו לרשויות המקומיות, דמי שימוש מופקעים ומפלים לרעה של מינהל מקרקעי ישראל ועוד.

שים לב, הרשויות שמות רגליים להקמת הרשת. האמן לי שאני יודע קצת מה זה להתמודד עם ועדות של רשויות מקומיות והמינהל. כשאלה רוצים לשים לך רגליים, גם אם תבעט אבן חצץ תוך כדי הליכה, עוד עלולים להגיש נגדך אישום בגין הקמת מבנה שלא כחוק...

פורסם

כמה הערות:

1. השרשור הזה רווי טיעונים על יכולתו הפלאית של גולן להקים אתרי שידור בזול בשיטות חדשניות שאיש לא מכיר. ההמציאות כפי שהכתבה הזו מלמדת היא קצת שונה.

2. הקשיים הבירוקרטיים חלים על כולם - פלאפון, סלקום, פרטנר והוט - שניראה שהם מצליחים להתמודד איתם בהצלחה.

3. גולן ניגש למכרז בעיניים פקוחות אחרי שבדק את השוק והסכים להפקדת ערבות. תירוצים ממין "ירו לי, שתו לי" לא קיבלתי אף פעם - גם לא בצבא.

4. ישנם שני אבות טיפוס של יזמים שמתמודדים במכרזים עם הצעות מוזלות:

א. אלה שמציעים בזול ואח"כ קורעים אותך במחיר התוספות, אלה לטעמי משחקים במגרש הלגיטימי, טעית בהערכות שלך, לא צפית נכון את הדרישות - תשלם.

ב. אלה שמציעים בזול ומתחילים ליילל מייד אח"כ, בכייני "האכלו לי" הם סוג שצריך לשאת במלוא האחריות בעבור הצעת המחיר שהגישו, כן - אפילו אם היא הפסדית בעבורם.

פורסם

כל תספורת ותספורת מלווה בתירוצים של "אכלו לי, שתו לי, היה ערפל בקיטבג", הרי כל טייקון וטייקון "ניגש בעיניים פקוחות" להנפקה ואח"כ מתחיל ליילל.

שם דווקא לא זכור לי שאתה כ"כ נוקשה איתם....:roll:

פורסם

דורקי, זה לחלוטין לא נכון.

1. לא ראיתי שמישהו טוען שגולן מצא שיטה פלאית להקמת אתרים. מה שנטען הוא שמחיר הברזלים באתר זול לאין שיעור מאשר מחיר רשתות של לפני עשר ואפילו חמש שנים (סוג הציוד וכמות הפריטים הנחוצים השתנו לטובת מחיר זול. יצרניות הרשת הגדולות התמקדו פעם במכירת ברזל ייעודי. היום הפלטפורמה היא כמעט סטנדרטית והמיקוד של החברות הוא בתוכנה).

2. לחברות האפ"ס יש כבר אתרי סלולר פרוסים בכל הארץ. מקסימום צריך לחזק את הרשתות. הימים בהם האתרים הנ"ל (כל אותם עמודים שאתה רואה פזורים ברחבי הארץ) הוקמו היו אחרים לגמרי וכמות האישורים/מעבר התנגדויות היו קטנים לאין שיעור ולקחו הרבה פחות זמן.

3. גולן נכנס להקמת הרשת תוך הסתמכות על כך שיקבל שיתוף פעולה מצד הרשויות (כיוון שהוא תלוי בהן לחלוטין מבחינת רישוי. זה לא שהוא יכול לבוא לשכור חנות ועם רשיון עסק להרים את הרשת). שים לב למהות התלונה - משה"תק לא העביר הנחיה לועדות בדבר תדרי העבודה של הרשת, לפיכך הועדות לא מאשרות הקמה של האתרים. למעשה הרשויות תוקעות מקלות בגלגלים של הקמת הרשת ולגולן לא מתאפשר לסיים את הפריסה.

4. לא ראיתי יללות, אלא העלאת הטענה (יש לבדוק אם היא עובדה, אבל לאור התנהלות משה"תק כפי שאני מכיר אותה, זה מתקבל על הדעת) שנציגי המדינה אינם עומדים בכללים שעל פיהם הוגש המכרז ונכתבה ההצעה.

אם זה אכן כך (טעון בדיקה) אז אני לא ממש מבין איך הם הופכים לחברה יללנית.

שוב אני כותב - ראיתי כבר כמה וכמה הודעות שלך בגנותו של גולן ("בוקובזה" למיניהן). זה משתמע כאילו יש לך אינטרס שהוא ייפול. אתה כותב שהוא ייפול בכל מקרה - לטעמי עם העלאה סבירה (עד 20 או 30 אחוז מקסימום) הוא מסוגל להחזיק רשת שתביא לו הכנסות (לא של מיליארדי שקלים רווח בשנה, אבל כמה מליונים יפים) ולא לתמחר בצורה חזירית (חשבון טלפון בן ארבע ספרות לאדם הוא חזירי בעיניי, גם אם אותו אדם מדבר וגולש נון-סטופ) כמו שעשו חברות האפ"ס עד שנכנסה התחרות.

בדוק כמה עלתה חבילת גלישה ו/או דקות בחו"ל לפני שנה וחצי ותראה עד כמה הרווח של החברות הללו היה מוגזם...

פורסם
כל תספורת ותספורת מלווה בתירוצים של "אכלו לי, שתו לי, היה ערפל בקיטבג", הרי כל טייקון וטייקון "ניגש בעיניים פקוחות" להנפקה ואח"כ מתחיל ליילל.

שם דווקא לא זכור לי שאתה כ"כ נוקשה איתם....:roll:

מה זאת אומרת לא נוקשה?

יש במדינה חוק וחברה שלא משלמת את חובה צריכה ללכת לפירוק ולתביעות אישיות כנגד הבעלים - אם יש עילות לכך.

זה שאני מבין את הדינמיקה של השוק ומפנים את העובדה שאם רוצים תשואה גבוהה מתשואת אג"ח ממשלתי אז צריך להגדיל סיכון

- שלעיתים גם מתממש, עדיין לא אומר שאני אוהב את זה - לגמרי הפוך מכך.

שוב אני כותב - ראיתי כבר כמה וכמה הודעות שלך בגנותו של גולן ("בוקובזה" למיניהן). זה משתמע כאילו יש לך אינטרס שהוא ייפול.

זה לגמרי לא נכון.

ההודעות שכתבתי התייחסו לסיכוי שחשבתי שיש לחברה לשרוד בג'ונגל התחרותי שהיא נמצאת בו, הא ותו לא.

אציין שמאז שהפסקתי להמנות על בני ביתם של סבן ואלוביץ' ממש שאין לי אינטרסים בשוק התקשורת, מה עוד שלאחרונה גיליתי שאף טייקון ששוקל השקעה בתחום לא גולש ב- O.T. של הפורום... :-D

דבר אחד נכון, מאוד לא אהבתי את הקו השיווקי שגולן בחרו בו לפיו כולם גנבים - על הרקע הזה כתבתי "בוקובזה" - סגרנו?

פורסם
דבר אחד נכון, מאוד לא אהבתי את הקו השיווקי שגולן בחרו בו לפיו כולם גנבים

זה לא קו שיווקי, זאת הייתה המציאות האבסולוטית.

תגיד, לא קיבלת אף פעם חשבון סלולרי של 850 ש"ח? 1200 ש"ח?

פורסם

צר לי, אבל מדיניות התמחור של שלוש החברות הותיקות בצירוף העובדה שהיוו קרטל (תיאום מחירים מוחלט) מביאה גם אותי לקרוא להם בשם "גנבים", גם אם הגניבה הייתה ברשיון כביכול. גם ראשי משרד התקשורת ראו את הדברים הללו ועקב כך אפשרו לחברות נוספות להיכנס.

אגב, המסע של גולן התבסס על "תפסיקו להיות פראיירים" ולא על "האחרים גנבים". אמנם אפשר להקיש מאחד על השני, אבל בכ"ז יש הבדל. :idea:

לגבי ענייני הסיכון ותשלום החובות - רוב הטענות הן נגד נציגי המדינה ולא נגד בעלי החברות. מי שגרם להזרמת הכספים אל החברות הם נציגי המדינה ומהם אני מצפה לפקח על הביטחונות שיש בידי אותם נהנים מהכסף. מעבר לכך - יש להגביל בצורה משמעותית את יכולת גיוס ההון של כאלה שכשלו בעמידה מאחורי התחייבויותיהם. כאשר אתה, כאזרח קטן - הופך להיות חדל פירעון ומועבר לרשימת החשבונות המוגבלים, יש עליך רשימה שלמה של דברים שאסור לך לעשותם ובכללם לקיחת אשראי נוסף (אם זה בצורה צ'קים ו/או פתיחת חשבונות). כשאחד כמו בן-דב מבקש להנפיק שוב אג"חים - לאור התנהלותו בעבר והעובדה שגרם נזק כלכלי לאנשים רבים - יש להגבילו לפחות באותה צורה.

הבעיה היא שכאן יד רוחצת יד ואלה שאמורים לפקח עליו חושבים על מחר או מחרתיים ועל הג'ובים שאולי יוכלו להשיג אצלו.

פורסם

סיסמא ש"תפסיקו להיות פראיירים" היא לגיטימית בעיני לחלוטין, התבטאות כזו ודומות לה (התעצלתי לחפש עוד - וגם אין בכך טעם) בעיני כבר לא לגיטימית ומעוררת אנטיגוניזם.

לעניין שמיטת חובות - כבר כתבתי כאן ששורש הבעיה נמצא במינוף הפראי של הלווים ושבכירי שוק ההון - אלה שמופקדים על הכסף שלנו - מוכנים לקבל.

אין לנו שום מחלוקת בעניין.

פורסם

אתה טוען שהדברים שהובאו בשמו הם שקריים ?

אפילו כאן בפורום תמצא סיפורים אינספור על אנשים שממשיכים לזמבר אותם בתעריפים, רק בגלל שהם לא מספיק מתוחכמים בכדי להתקשר ולצעוק.

ממקור ראשון - אספר לך שלולא התערבותי - קרובי משפחתי היו משלמים עד היום מעל שקל לדקה (סלקום).

איך אתה חושב ש"פלאפון" נתנו במשך שנים תעריף "כמעט אפס אגורות" לעובדי המדינה ? באורנג' המצב לא שונה...

אם אתה טוען שהוא משקר - זה עניין אחד ואפשר להביא דוגמאות שכנגד. אם אתה מסכים לנאמר - היכן הבעיה?

פורסם

הוא מחפש שהנאנסת תמשיך להיות ממלכתית ותגיד "יככל הנראה, ייתכן ואיבר זר ובילתי ידוע חדר לי לעכוז" בזמן שהלכה למעשה, מה שקרה הוא ששלושה כושים *יינו אותה בת#ת!

פורסם

בגירה, אכן דוגמא מעוררת ומרעננת...:lol:

אבל גולן לא יכול לטעון שאנסו אותו כאן עם מחירים גבוהים, כיוון שהוא היה בצרפת באותו הזמן.

לפיכך, הלקוחות יכולים לטעון לגזל ועושק, בעלים של חברה צריך לשמור על ממלכתיות מסוימת ולא להתנהג כמו פרחח.

נ.ב. לשמר, אני בהחלט טוען שההתבטאות שלו כנגד 012 היא השמצה גסה.

• תוכן חדש...