Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהלן לכולם,

סתם מסקרנות,האם מפחיד אתכם רכב שבעל הרכב מטפל בו עצמאית?

אני אישית מטפל ברכב לבד,טיפולים תקופתיים,החלפות נוזל קרור,שמנים,מסננים... אני אישית נניח מעדיף לקנות מקורי ולעשות לבד.

האם זה יפחיד קונים עתידיים לדעתכם?

לי זה לא מפריע ,אתה (המוכר ) יכול לספר לי סיפורים עד מחר וזה לא ישפיע עליי.

אני אבדוק את הרכב ואם הוא נראה לי אקח אותו ואם יעלה בי חשד לגבי משהו אקח אותו למומחים.

אם יגיע לך מעל המחירון -גם את זה תקבל ממני. :wink:(סתם ,אל תתלהב).

Gn'f'R

פורסם

לדעתי זה תלוי בשנתון הרכב, שנתון מתקדם רצוי שיהיה מטופל לפי קבלות, אבל מכוניות ישנות שלא מצדיקות את המחירים המנופחים בטיפולים אז לדעתי זה בסדר לעשות טיפול עצמאי לדברים הפשוטים- לא חס וחלילה מערכת בלימה וכו'!

מספיק שהמוכר יראה לי שהוא מפנק את ריכבו בשמנים מובילים כמו מוביל,אגיפ RP וכו' ואני מבין שהבחור אכפת לו מהרכב יותר מכל ישראלי ממוצע.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
ראיתי כל כך הרבה רכבים משנות ה 2000-2007 שטופלו במרכזי מהיום הראשון.

ולא ראיתי שהרכבים נמצאים באיזה מצב טוב יותר מרכבים אחרים, תשבות מנוע קרועות, רצועות יבשות, נוזל רדיאטור במצב רע וכו'.

אם היתי הולך לקנות רכב בן שנתיים שלוש, אולי היתי מצפה שהוא היה מטופל המרכזי עם ספר טיפולים.

אבל ברכב בן 4-5 שניום ויותר, מצב הרכב, התייחסות והרושם שהיתי מקבל מהמוכר הוא זה שהיה מכריע.

פלג_

יש משהו בזה. לגבי רכב חדש יחסית ו\או שעולה יקר יחסית הייתי מצפה כנראה כן לראות חשבוניות על טיפולים, לפחות עד שנתון מסויים.

מעניין האם החבר שלך שקיבל 100 ש"ח הוציא לך חשבונית מס כחוק?

כנראה שלא, כי אם היה מוציא לך חשבונית, מן הסתם הסכום היה גבוה יותר, שכן היה צריך להפריש את הכסף למע"מ ולשלם מס הכנסה.

לתשומת לבך: אתה אמנם משלם זול, אבל מבצע עבירה פלילית, גם החבר שלך.

ודי לחכימא

חשבונית מס והכל חוקי היו מוסיפים כמה? עוד 40-50 ש"ח? אוקיי אני רוצה בבקשה לראות מוסך שהיה מסדר לי טיפול 10K לרכב עם אותם חלקים שאני קונה ב פחות מ 400 ש"ח. לדעתי לפחות 500 ומעלה, זה מה שהייתי מקבל.

בקשר להטפות מוסר... אם במדינה הזו לא חצי מבעלי המקצוע היו גנבים (אין לי מילה אחרת) אז אנשים היו משלמים כחוק וכמה שצריך למי שצריך, מה לעשות שזה לא כך. אז אני מטפל לבד (או עם חבר טלפוני), בכל מה שאני יכול והרכב לא שונה.

רוצה לשמוע דוגמא נחמדה: כשקניתי את הרכב לפני כשנתיים, היו לו דפיקות בגיר בזמן החלפות. נכנסתי למוסך והבעיה הייתה עם וסת לחץ שמן גיר (המקורי דפוק), שילמתי במוסך 1700 ש"ח. 700 על העבודה ו 1000 על החלק. אתה יודע כמה החלק הזה עולה ב Ebay? מקורי? 180 ש"ח כולל משלוח לארץ, אפילו מס לא משלמים על זה אפילו לא בתקופה שהמיסים היו מתחילים מ 50$. שילמתי 1700 ש"ח! האם זה נראה לך איפשהו בתחום הסביר שמוסך אמור לעשות רווח כזה ענק על חלק שהוא מוכר לי? אוקיי נניח והוא קונה ב 300, האם לא פייר שהיה מוכר לי אותו ב 500 נניח? מאיפה בדיוק החזירות הזאת לקחת לי 1000 ש"ח??? מאיפה החוצפה? וזה עוד מוסך שאינו מורשה יבואן, שם בטח הייתי משלם יותר מ 2000.

כמובן שאתה יכול להגיד שזה המחיר שנקבע ואף אחד לא הכריח אותי לטפל שם. הבעיה היא שזה המחיר, או דומה לו כמעט בכל מקום, זה מה שמקובל בענף! אז מה מצפים שאנשים שיש להם קצת שכל לא יטפלו ויתקנו "לבד"?

עוד תקלה נחמדה אצל מישהו אחר שקרתה גם אצלי ברכב פעם (מערכת ה Antil Lock ברכב הייתה מקבלת מתח שגוי ובזמן הנעה לפעמים נועלת את הרכב ל 10 דקות, היה קורה לי פעם בשבוע-שבועיים אז, מציק מאוד) ושהפיתרון לה הוא ריקון קבלים שלוקח 5 דקות בהגזמה. מצאתי את הפיתרון הנ"ל אחרי שילוב בין חיפוש בפורומים בחו"ל שמכירים את הרכב טוב יותר מבארץ ובדיקה עם חשמלאי פה מה אפשר לעשות. אז אותו מישהו שאני מכיר, הוא הלך למוסך היבואן. כמובן החליפו לו מחשב Body בעלות 3500 ש"ח. הבעיה נפתרה לכמה חודשים וחזרה, כמובן מעבר לאחריות. עכשיו לך תוכיח שאין לך אחות.

אם המצב היה יותר הוגן, לא היה צריך לחפש חלופות. אולי שיכניסו את זה גם למחאה החברתית. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ברכבים ישנים זה לא מעניין אף אחד, כנראה.

כשמכרתי את הסיוויק שלי היא הייתה עם קלסר קבלות של 9 שנים במוסכי הונדה, אפילו צמיגים ומצברים הוחלפו שם, זה הרשים את הקונה אבל לא מעבר לזה, הוא לא הגיע לראות את האוטו רק בגלל שהיה לי קלסר בעובי אטלס. (הייתה אצלי שנה, נקנתה יד ראשונה)

מצד שני כשמכרתי את הבורה, שהייתה אצלנו 8 שנים, ורוב הטיפולים בה נעשו מתחת לבית (חוץ מטיימינג וזה), את הקונה זה בכלל לא עניין שאין אפילו חשבונית אחת על טיפול כלשהו.

יש אנשים שיעריכו קלסר טיפולים חתום של היבואן, אבל רוב האנשים שיצא לי לפגוש זה לא מזיז להם בכלל.

העיקר שהכל עובד והמחיר מספיק נמוך, כל השאר שטויות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אהלן לכולם,

סתם מסקרנות,האם מפחיד אתכם רכב שבעל הרכב מטפל בו עצמאית?

אני אישית מטפל ברכב לבד,טיפולים תקופתיים,החלפות נוזל קרור,שמנים,מסננים... אני אישית נניח מעדיף לקנות מקורי ולעשות לבד.

האם זה יפחיד קונים עתידיים לדעתכם?

אם יש לך רישיון של מכונאי, לא אכפת לי.

אם אין לך רישיון מכונאי, טיפול עצמאי יירשם קצת לרעתך, לא שהחלפת שמנים דורשת ידע מכונאי רב, אלה בגלל שכאשר הרכב מבקר במוסך ונמצא על הליפט, מכונאי טוב יעיר לבעל הרכב על ליקויים במידה והוא מבחין בכאלה.

פורסם

כעקרון מבחינתי זה חסרון אך זה תלוי באם אני מכיר אותך אישית או מכיר מישהו שמכיר אותך אישית ואני סומך עליו מאוד.. במקרה כזה החסרון יכול להפוך ליתרון.

פורסם

אתה שואל במקום הלא נכון...

אותי כקונה פוטנציאלי דבר כזה יפחיד, נקודה. אלא אם כן מדובר על בחור מהפורום, וגם אז אני ארצה לראות קבלות על החלקים שטענת שהוחלפו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תאר לעצמך שאתה ניגש לקנות רכב.

המוכר, שאתה לא מכיר, אומר לך שהרכב מעולם לא היה במוסך בטיפול והוא טיפל בו בעצמו.

אתה סומך על בחור כזה שאתה לא מכיר מספיק כדי לקנות ממנו רכב?

פורסם
תאר לעצמך שאתה ניגש לקנות רכב.

המוכר, שאתה לא מכיר, אומר לך שהרכב מעולם לא היה במוסך בטיפול והוא טיפל בו בעצמו.

אתה סומך על בחור כזה שאתה לא מכיר מספיק כדי לקנות ממנו רכב?

זה תלוי מי הבן אדם, איך הוא נראה לי, איך הוא מדבר, האם יש לו איזושהי "הוכחה" שהוא טיפל לבד? האם הוא יודע איזה סוג שמן יש ברכב, איזה מים, איפה נמצא הפילטר שמן וכו' וכו'... יש עשרות דרכים לבדוק ולדעת. אני אומר שמי שפוסל מיד פשוט מפסיד אולי קניות פוטנציאליות (אבל גם לא יותר מכך).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני יכול לומר לך שאני קונה רכב לפי התחושה שלי.

אתה רואה איך יתייחסו לרכב.

אתה רואה איך המוכר מתייחס, אכפתי לא איכפתי, מבין עניין וכו'.

אני לא יודע איך להסביר את זה אבל ככה אני קונה, עם זה נכון או לא אני לא יודע מה שאני כן יודע שבנתיים זה עובד.

לא מזמן קניתי לאנדקרוזר 2005, 135 אלף ש"ח.

האוטו היה ניראה לי, הרגשתי גם מאוד בנוח עם המוכר, בחור מאוד נעים, קניתי באותו רגע, ללא בדיקה.

לעומת זאת לפני שנה חיפשתי גאלאנט, סה"כ 15 אלף ש"ח.

ראיתי את הרכב, הוא היה ניראה לא רע בייחס לרכבים אחרים שראיתי.

אבל לא היתה לי הרגשה טובה עם הרכב או המוכר, וגם לא היה לי הסבר לזה.

בדרך לדואר אמרתי למוכר, אני מצטער על הטירטור אבל אני לא שלם עם כל הקניה הזאת. סורי.

וחזרתי הביתה, ללא הרכב.

חבר שהיה איתי (הקפיץ אותי לקחת את הרכב) לא הבין מה יש לי, לדעתו האוטו היה מושלם.

אז יכול להיות שזה היה פיספוס, אבל כך אני עובד.

אם אין לי תחושה טובה לא קונה, וכך אני עובד בכל תחום.

יש ספר, אין ספר.

מורשה לא מורשה פחות מעניין אותי.

פלג_

פורסם

נתחיל מזה שאני מכונאי רכב מוסמך.

לא קשור, פשוט כשכן רציתי למכור את האוטו שלי אכן הציעו לי מעל המחירון. :shock:

השאלה נובעת מכל מיני חיכוכים שנוצרו עם קונים פוטנציאליים...

שואלים הרבה שאלות על האוטו ויותר מתמקדים במסביב... "יש לך צמיגים טובים בטח אתה נוסע מהר" :shock: כשאני ציפיתי להפך.

עדיין למכור אני כבר לא מעוניין,אבל סתם התעניינתי האם מפחיד שבן אדם מטפל בעצמו ברכב? או ההפך?

אגב,יש אפקט מרתיע מלקנות רכב מבחור בן 23 נניח?

פורסם

אגב,יש אפקט מרתיע מלקנות רכב מבחור בן 23 נניח?

נדמה לי שבכל הדיון לא עלה עניין חשוב, אבל אולי פספסתי או שכחתי מה שקראתי קודם: איזה רושם עושה המוכר?

בחור בן 23 יכול להראות כמו ערס מצוי ובלתי אמין. הוא יראה כך גם בגיל 63.

ולהפך - יכול להיות שמדובר במוכר(ת) מעורר אמון ואז גם הגיל הצעיר לא יהווה מחסום לקשירת עסקה.

וכמובן שאפשר לטעות ברושם הראשון - לשני הכיוונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי המחשבה שלי דפוקה , אבל אני לא רואה בעיה אם מוסכניק טוב מטפל ברכב או הבעלים עצמו מטפל ברכב

כל עוד יש קבלות והכל מתועד איפה הבעיה?

מה נראה לכם שהמוכר חיפש קבלות בפח הקרוב והראה לכם ? :)

בתור אחד שמטפל ברכב לבד ומכיר כל חלק וחלק, אני יכול להגיד בוודאות וזה די עצוב שככה המצב, רוב המוסכניקים שנתקלתי בהם לא הייתי קורא להם מוסכניקים.

אם ברכב הבא שלי אני אמצא גם אחד שרוט כמוני שטיפל ברכב אני מאוד אשמח!

פורסם

שאני קונה רכב , מעניין אותי ממי אני קונה - מאיזה טמבל שלא מבין מהחיים שלא כלום - אני יעדיףף להתרחק (אלא אם הרכב ממש מלוקק)

אם מדבר איתי אדם שעושה רושם שהוא מבין את הרכב ואת המכלולים שלו, שניתן לראות בבירור שאכפת לו מהרכב, ושהרכב במצב טוב -אני יעדיף

SCANSPEAK

• תוכן חדש...