Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישה DSLR nikon d3200VS canon650d

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.:wink:

אני מעוניין לרכוש אחת מהמצלמות או קנון 650D או ניקון D3200.

מה דעתכם על 2 המצלמות לצלם מתחיל שמעוניין להיכנס לDSLR?

מי עדיפה מבין ה2?

תודה

שי.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ל650 יש אחל'ה ביצועים: 5 תמונות לשנייה, ISO 25600 ומסך מפרקי.

מצד השני לניקון הזאת יש יותר מגה פיקסלים (לא שאני חושב שזה משמעותי), אבל הISO שלה רק עד 12800, אין מסך מפרקי ו4 תמונות לשנייה.

שי, אני חושב שאין משמעות יותר מידי לגוף, אלא עצמיות אלו שקובעות איכות התמונה בסופו של דבר כי לכולם יש חיישנים טובים כבר מזמן. מבחינת חיישן ISO זה טוב כי באמת יכול לקדם אותך, כמה שחיישן רגיש יותר כך אתה יכול לצלם משהו שלא היית יכול לצלם עם חיישן פחות רגיש.

אני לא יודע מה הרקע שלך בצילום ועד כמה חזק אתה מתכוון להכנס לזה, אבל במקום עצמית (מה שניקרא בסלנג "עדשה") זום פלסטיק זולה ומסכנה עם מפתח צמצם משהו כמו 5.6 שנותנת איכות שלא ראוייה את יכולות המצלמה (18MP זה ממש יפה ואם אתה רוצה לנצל את זה כדאי שעצמית תיהיה בהתאם), עדיף לקחת עצמית פריים (לא זום) 35ממ (שקול ל50ממ על FF) ולעשות זום עם הרגליים. אבל שוב, תלוי מה אתה רוצה להשיג - תמונות איכותיות וחדות כתער או פיצ'רים כדי להגיד לכל החברים שיש לך DSLR. פעם גם אני אהבתי זום, יותר לא נוגע בדברים האלו במקל. יש זומים טובים אבל אני לא יכול להרשות לעצמי עצמית זום איכותית שעולה משהו כמו 6K (ואני כן הייתי רוצה איזו קנון 24-70L).

בתור קנוניסט יותר אני לכיוון של הקנון, גם לדעתי היכולות שלה טובות יותר. אבל כמובן לשיקולך.

אני חושב שצריך יותר להתמקד בצילום עצמו מאשר בציוד שיש לך.

אולי בכלל אתה לא יודע שלמעשה אתה לא רוצה DSLR, אלא מצלמה ללא מראה עם חיישן באותו גודל שהיא קטנה יותר, למשל סוני NEX. אם אתה רוצה איכות ועצמיות מתחלפות לא חייב DSLR, יש מצלמות ללא מראה (חלק מאתרים לא יודעים עדיין איך לקטלג אותן) עם עצמיות מתחלפות כמו בDSLR, רק שהן קטנות יותר. יש גם אולימפוס PEN על פורמט M43 עם מגוון רחב של עצמיות במחירים סבירים.

אני חושב שאתה צריך להחליט מה אתה רוצה. כי אני רואה שאתה לוקח DSLR שהוא ENTRY LEVEL. רוב אנשים שלוקחים את זה, לוקחים אותה עם עצמית קיט ומשתמשיםב פלאש פנימי. זה רק אומר שהם לא צריכים DSLR.

היום אני רואה הצקדה לDSLR רק אם אם אתה מצלם עם עצמיות טלה שהן גדולות מידי עם מצלמות ללא מראה. אם הייתי קונה היום מצלמה לשימוש יומיומי, היא הייתה ללא מראה, קרוב לוודאי אולימפוס PEN.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כול תודה רבה על התשובה המפורטת.

לשאלתך,אני מחפש מצלמה שתוציא תמונות חדות ואיכותיות כמה שאפשר.

אני מעוניין במצלמת DSLR בגלל התקציב אילו היה לי תקציב בלתי מוגבל הייתי הולך על משהו כנראה אחר.

אני בקרוב הולך להירשם לקורס צילום בגליץ ושם צריך מצלמה שתיהיה מוכנה בשביל הלימודים.

הקנון מאוד קרצה לי ורוב הסיכוים שאלך על הקנון.

פורסם

חשוב להבין שלא המצלמה מוציאה תמונות אלא בסופו של דבר הצלם, לכן טוב מאוד שאתה הולך לקורס. נכון שיש משמעות לטיב הציוד גם, אבל בעיקר עצמית ולא גוף (כי שוב, רוב הגופים בימינו טובים מאוד). עצמיות זו ההוצאה הגדולה וזה ההון של הצלם שהוא משקיע בו כסף והן נישארות ורק הגופים מתחלפים (זה נכון שצלם גם לוקח גוף עמיד במיוחד אבל זה בגלל עומס עבודה ותנאי עבודה קשים וגם זה יקר). עצמית איכותית במחיר סביר זה פריים (לא זום, אלא אורך מוקד קבוע), במקרה שלך 35ממ אמורה להתאים (יש דגם של עצמית כזאת תוצרת סיגמא בשביל קנון עבור גופי קרופ - היא לא רעה יחסית למחיר ואני התרשמתי מאוד לטובה מהאיכות שלה כאשר מישהו שאני מכיר צילם איתה בחו"ל, הוא לא משתמש יותר בזום אלא בעיקר בעצמית הזאת).

במקום גוף, אני ממליץ לך יותר להתמקד בעצמית כי זה צוור הבקבוק (בהודעות שלך אתה רק מזכיר את המצלמה, אבל לא עת העצמית).

אגב, מצלמות ללא מראה לא יקרות יותר מDSLR, אלא להיפך. יש אפילו צלם מיקצועי אחד שיש לו סוני NEX - הוא לוקח אותה לכל מקום ויש לו תמונות מרשימות מאוד. החיישן זה הדבר החשוב ביותר במצלמה ובNEX למשל הוא בגודל כמו לניקון המדוברת.

מבחינת הגודל שתבין על מה מדובר:

ZCOMPT2I-FRONT.JPG

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן אני יודע שעדשה חשובה מאוד אפילו יותר מהגוף עצמו.

נתחיל עם גוף קנון 650D ונוסיף לה עדשה טובה.

איזה מהעדשות מתאימות פה?

http://www.mdk.co.il/item/Canon_EF_S_18_55mm_IS

http://www.mdk.co.il/item/canon-ef-s-18-55mm-is-ii

פורסם

אם אתא רק מתחיל ללמוד את הצילום חבל להשקיע ל 650D. היא חדשה לגמרי (מחודש יוני של השנה).

בשבילך עדיף להשקיע במצלמה מאוד דומה (600D) עם מסך מפרקי או מצלמה בלי מסך מפרקי 550D.

הנתונים שלהם די דומים והבדלי מחירים לא סבירים. כאמור עדיף להשקיע בעדשה איכותית.

העדשה 18-55 היא עדשה מאוד בינונית.

פורסם

מתוך נסיון - יש יבוא מקביל על ידי cameramia במחירים נוחים מאוד.

העדשות שהזכרת יעלו 60-100 ש"ח פחות מאשר ב-MDK, וגם גוף לבד יעלה כמה עשרות ש"ח פחות. בקיט ההפרש זניח.

הנסיון שלי (או, יותר נכון, של בני אשר הזמין לי גם מצלמה וגם עדשה דרך חנות זו) היא ששירות המכירות והאספקה מצויין. לשמחתי לא נזקקתי לתיקונים.

לפותח השרשור - שים לב שאם אתה רוכש מצלמה של יצרן מסויים סביר שגם בעתיד תמשיך לרכוש מאותו בית, בגלל תאימות ציוד היקפי. לכן בדוק היטב איז מצלמה יותר נוחה לך לאחיזה ולתפעול. איכות התמונות שתםפיק תלויה בך הרבה יותר מאשר במצלמה שבה תבחר. זו גם סיבה לבחור בקאנון או ניקון, ולא בתוצרת אחרת - כיון שיצרני הציוד ההיקפי מיצרים כמעט כל פריט בהתאמה לשני יצרנים אלה (למשל התאמה לתושבת העדשות שהן) - ואילו למצלמות של יצרנים אחרים יש מבחר הרבה יותר מצומצם של אבזרים תואמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הלינק לחנות אבדוק שם.

יש הבדלים בISO בין ה600D ל650D? ואשמח לקבל המלצה לעדשה להתחלה שתתן תוצאות טובות.

פורסם

עזוב רגע גוף של מצלמה, ISO וכד'. אתה מתיחס לגוף בתור בסיס ממנו אפשר להתחיל צילום. בפועל זה לא גוף אלא עצמית. הגופים מתחלפים אבל העצמיות נישארות.

גם אם תיקח קנון 10D עצמית טובה התוצאות יהיו טובות (זו מצלמה עתיקה). מגה פיקסלים וזום מוכרים מצלמה (אנשים חושבים שאם מספר גדול יותר אז המצלמה תתן להם תוצאות טובות יותר), אבל מה הם שווים אם עצמית שלא מסוגלת לנצל את זה?

יש עצמית חדשה של קנון ואופטית היא טובה מאוד 40ממ 2.8 - קומפקטית, לא יקרה ואיכותית. מחיר כ1300ש"ח בארץ שזה מחיר של עצמיות קיט מאוד בינוניות. מעבר לזה, זו עצמית EF, אם פעם תרצה לגדול לכיוון FF או APS-H היא עדיין תשרת אותך.

פורסם
...עצמית (מה שניקרא בסלנג "עדשה") ...

עשיתי חיפוש בגוגל מאיפה מצאת את מילה הזאת.

לפי האתר של האקדמיה העברית ללשון המילה קיימת מאז 1968 שחלק גדול מהן גרתי בארץ עם משפחה שכולם צלמים וזאת פעם ראשונה שאני שומע על המילה הזאת.

בקשר למצלמה

gizmodo בדקו את ניקון D3200 והסיכום שלהם האם לקנות את המצלמה והתשובה היא No

המצלמה יקרה מדי בשביל להיות מצלמת מתחילים.

שקונים DSLR צריך לחשוב קדימה או אחורה.

מי שיש לו קנונים מקודם יש לו עדשות (עצמיות) שנשארו לו מהמצלמות הקודמות והוא יכול להשתמש בהן.

אם אתה קונה פעם ראשונה אז העדשות(עצמיות) ושאר הציוד יהיו יותר יקרים מהמצלמה ואתה לא רוצה להחליף את כול הציוד כול פעם שאתה מחליף מצלמה.

אם אתה קונה אחת מהמצלמות הבסיסיות של ה DSLR אז יש להם קיט עם עדשה (עצמית) בסיסית, קח את הקיט במחיר שנותנים לך עדשה (עצמית) חבל לא לקחת.

אני לא חושב שיש סיבה לקנות מצלמה שהיא לא DSLR בימיינו שטלפון של נוקיה מגיע עם 40 מגה פיקסל

אייל

פורסם

אני לא אוהב ליקרוא לעצמית - עדשה. זה כמו ליקרוא למכונית גלגל. עדשה זה אלמנט אופטי - חתיכת זכוחית, בעצמית מודרנית יש כאלה 14 ויותר.

אני לא חושב שיש סיבה לקנות מצלמה שהיא לא DSLR בימיינו שטלפון של נוקיה מגיע עם 40 מגה פיקסל

זה לא משנה אם יש 6 מגה פיקסל או 40 מגה פיקסל. זה עדיין לא מדד לאיכות. נכון שפרמטר הזה מוכר טוב כי מי שלא מבין חושב שיותר = יותר טוב.

6MP היום זה יותר ממספיק כדי לצלם פורטרטים קבוצתיים של אנשים ולהדפיס על A4 או לצפות במסך. החדשות הטובות גם שהיום למצלמות יש 14+ מגה פיקסל ככה שאפשר להדפיס גם פלקטים. עוד קצת מגה פיקסלים וכבר אפשר להדפיס שלטי חוצות.

אני מבין מה אתה אומר כי לפני כמה שנים זה היה או DSLR או P&S, אבל היום המצב שונה, לכן אני יתן לך 3 סיבות למה לא לקנות DSLR:

1. היא גדולה ואנשים נלחצים כאשר אתה מצלם אותם איתה.

2. ההוצעות רק מתחילות אחרי הקנייה, כי בעצם הבן אדם מבין שהוא צריך פלאש נורמאלי וסט עצמיות איכותי.

3. יש אלטרנטיבות לDSLR שלא נופלות באיכות מבחינת גודל חיישן ואופטיקה (ראה תמונה בתגובות קודמות שלי). עבור רוב האנשים מצלמה כמו אולימפוס פן עם עצמית פנקייק תעשה את העבודה.

פורסם

tzvipper - סטיה קטנה מנושא השרשור: אתה מקפיד על "עצמית" ולא עדשה. אתרים שבהם גלשתי כאשר רציתי לרכוש מצלמה מדברים על lens (עדשה) ולא objective (עצמית).

ההבחנה בין עצמית לעינית (ocular) משמעותית באבזרים כגון מיקרוסקופים וטלסקופים שבהם משלבים עצמיות ועיניות נפרדות. במצלמה משתמשים ברכיב אחד ולכן "עדשה" מקובל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, אתה מוזמן לצפות בתמונה המצורפת (קופסא של עצמית שקניתי לפני כמה זמן). במרבית השפות זה עדיין ניקרא עצמית והמילה הזאת נכונה גם בעברית. באנגלית פישטו את זה וקוראים לזה עדשה. אבל עדיין לא נשכחה גם ההגדרה המקורית: http://en.wikipedia.org/wiki/Objective_%28optics%29#Photography_and_imaging

DSCF1471.jpg

פורסם

כנראה שהעברית יונקת מהאנגלית. אני סרן כמה צלמים או אנשי מכירות ישתמשו במונח "עצמית" ולא ב"עדשה"

ההתעקשות שלך מזכירה את הסיפור על המורה לעברית שטבע ולא ניצל כיוון שצעק "הושיעו, הושיעו".

ברוח הפורום - הידעת כי האקדמיה ללשון העברית פיצלה את המונח מכונית לשני מונחי משנה - משאית ונוסעית. האם בפורום מכובד זה של חובבי רכב נתקלת ב"נוסעית מאזדה 3"? המונח לא נקלט ובסופו של דבר בוטל.

מכל מקום - כאן שרשור מצלמות ולא שרשור לשון, לכן אפשר להניח לדיון הצדדי.

פורסם

אם אתה כבר חושב להזמין מMDK בלי לקבל אחריות של היבואן הרישמי של המצלמה תזמין מ EBAY, יהיה יותר זול בכמה מאות ש"ח.

ונחזור לעברית.

איך אתה קורא ל SUV?

או crossover

אתה מצליח לא להגיד ג'יפ שאתה מדבר על crossover יש יונדאי?

אייל

• תוכן חדש...