Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישה DSLR nikon d3200VS canon650d

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, אם כבר משקיעים ויש אפשרות - עדיף שמהבסיס תהיה עדשה טובה. אני את הקיט לא סובל, היא סתמית לחלוטין וממצים אותה מהר מאוד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי דווקא כדאי להתחיל עם עדשת קיט מסיבה פשוטה: מדובר בהשקעה קטנה, ואפשר להתרשם מהעבודה עם המצלמה. השקעה של עוד 3 אש"ח בעדשה טובה עלולה להתברר כמשגה אם הרוכש יגלה שהוא זקוק ל-P+S וה-DSLR מסורבלת ולכן אינו עושה בה שימוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא חשבתי לקנות מMDK אלא מחפש חנות אחרת האם קמרה בסדר?

יש לי ניסיון טוב עם קאמרה, השירות והמחירים טובים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מתכוון אולי לרכוש מהם את ה60D כשאני יהיה בארץ, נראה אם המחירים שלהם באמת טובים, עד כה ראיתי שהם יותר זולים מפה בשוויץ, השאלה האם אפשר להוריד עוד במחיר? לדוגמא מזומן

פורסם

המחיר גם ככה נמוך יותר מרוב מתחרים בארץ, אבל תמיד אפשר לנסות להתמקח. המחיר באתר אינטרנט אצלם קצת נמוך יותר מחנות פיזית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה שלי כרגע היא כזאת.

ההשקעה הראשונית בגוף+עדשה הוא סביב ה5K ככה כיוונתי בהתחלה.

אם אני רוכש 650D+ עדשה קנון 15-85 זה קצת מעלה את התקציב שלי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

תרכוש 550D שעולה 2000ש"ח בערך ובמקום עצמית קיט קנה עצמית טובה פריים בתור התחלה, למשל סיגמא 30ממ 1.4 שעולה כ2150ש"ח שמתאימה רק לגופי APS-C, או את העצמית החדשה של קנון 40ממ 2.8 פקקייק יש ביקורות מעולות עלייה והיא קטנה מאוד, עולה 1100ש"ח.

או קנה סט של כמה עצמיות, למשל 28ממ 2.8 ו50ממ 1.8 של קנון ויהיה לך עצמיות לפורטרטים וצילום כללי. 28ממ מאוד פרקטי כי זה יוצא 44ממ על הקרופ. ה28ממ היא אולילא הטופ שבטופ, אבל עדין טובה יותר מקיט כי היא פריים (הסיגמא שצויינה מעלה קצת יותר טובה בחדות שלה במרכז התמונה, אבל פחות טובה בצדדים וגם הרבה יותר יקרה וגם עצמית 28ממ הזאת מתאימה לא רק לקרופ).

אני לא מבין למה אתה מתעקש על זום קיט, במיוחד שממה שהבנתי אתה רוצה להכנס לתחום הזה די ברצינות ולוקח אפילו קורס.

פורסם

אכן כמו שרשמו לך, אם אתה מתכוון להכנס לזה ברצינות, והתצקיב מוגבל, היתי יורד בדגם וקונה רק גוף במחיר סביר, ואת השאר משקיע בעדשות, אני לא יודע עד כמה ישנה לך ההבדל בין ה550 ל650.

פורסם
אני לא יודע עד כמה ישנה לך ההבדל בין ה550 ל650.

בדיוק! זו הנקודה שצריך להפנים. ההבדל בין עצמית לא איכותית לבין עצמית טובה כל כך גדול: צבעים, חדות, פרטים, עיוותים ועוד. ההבדל בין גוף פחות משוכלל ליותר משוכלל זה לרוב רגישות ISO ועוד כמה פרמטרים שאפשר לחיות בלעדיהם.

הרבה אנשים שואלים אותי שאלה "איזו מצלמה יש לך". אני עונה להם 1D ,5D וזה משביע את הסקרנות שלהם. אבל בין כל אנשים ששאלו אותי רק אחד שאל אילו עצמיות יש לי וידע להעריך את זה שאני עובר לפריים (תהליך שלוקח זמן אבל בקרוב אני יסגור את כל הטווח שאני צריך).

פורסם

שוב המון תודות.

לגבי העדשה של קנון ב1100 40MM על 2.8 היכן ניתן למצוא אותה? חיפשתי בקאמרה,קמרה מיה ולא נתקלתי בעדשה הזאת אולי פיספסתי. בהחלט אין לי בעיה לרדת בדגם של הגוף אבל ניתן נראה לי עדיין לרכוש 650D+ העדשה שאמרת וזה ישאר+- בתקציב.

דרך אגב מה ההבדל בין עדשות זום לעדשות רחבות?

עדשת זום-

http://www.cameramia.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-1771,1559-Canon-EF-S-18-135mm-f-3-5-5-6-IS-%D7%96%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99.aspx

עדשות רחבות-

http://www.cameramia.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-1558-%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%97%D7%91%D7%95%D7%AA.aspx?pc_3=2

עריכה- מצאתי את העדשה שדובר עליה עדשת קנון פנקייק זו זאתי?

http://www.cameramia.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-2657,1562-%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%94-Canon-EF-40mm-f-2-8-STM-Pancake-Lens-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99.aspx

פורסם

עצמית 40ממ של קנון:

http://camera.co.il/p22415/canon%2040mm%20f2.8%20pancake

זום זו עצמית עם אורך מוקד משתנה. אורך מוקד זו זווית ראייה של העצמית. ככל שאורך מוקד קטן יותר כך זוית רחבה יותר, ככל שאורך מוקד ארוך יותר כך זוית קצרה יותר. על מצלמה FULL FRAME עצמית נורמל היא 50ממ, כלומר עצמית שנותנת זוית ראייה של העין. במצלמות קרופ אתה צריך להכפיל אורך מוקד של העצמית בקרופ פקטור, בקנון זה 1.6 עבור מצלמות מיין סטרים. כלומר 40ממ תיהיה למעשה כמו 64ממ על FULL FRAME. בעצמית זום יש טווח אורכי מוקד, למשל 18-55 (כמו בגיר רציף ברכב יש טווח יחסי העברה וכמות יחסי העברה בטווח הזה היא אינסופית).

עצמית פריים זו עצמית עם אורך מוקד קבוע שלא ניתן לשנות אותו, למשל 50ממ.

זום נוח יותר כי אתה יכול לשנות זוית הראייה, כלומר "להגדיל" או "להקטין". עם עצמית פריים אתה צריך ללכת קדימה ואחורה כדי לעשות את זה.

אז אם זום זה כל כך נוח ואפשר להשיג עצמית זום במחיר של פריים למה לא לקנות אותה וזהו? הסיבה איכות אופטית. איכות אופטית של פריים תמיד יותר טובה מזום זום. זום יקר, זה משהו שעולה בין 6-11K לטווח יחסית קטן.

בעולם הצילום אתה תשמע הרבה על FULL FRAME וקרופ. מה זה? פעם בעידן הפילים גודל הפריים בתמונה היה 24X36ממ. כאשר היגיע עידן הדיגיטאלי בגלל עלות ייצור של חיישן, התחילו לעשות חיישנים יותר קטנים מפריים, למשל בגודל 15X24ממ כי זה יותר זול. במצלמות יקרות ניתן למצוא היום חיישן FULL FRAME שזה גודל מלא, כלומר 24X36. במצלמות קרופ החיישן קטן יותר מטעמי חיסכון עלויות.

בעיקרון ממליץ לך להכיר את מושגי הצילום הבסיסיים. יש מספר אתרים שנותנים הדרכות כאלה גם בעברית.

פורסם

שוב תודה.

אני גם כך ארשם בקרוב לקורס אבל לא יזיק לדעת קצת מושגים לפני. :wink:

מכיר אתרים מומלצים שנותנים קצת ידע ומושגים על צילום?

פורסם

תנסה ב-D SPOT, יש לך שם גם ביקורות על ציוד ופורום (כמובן). חבר'ה מאוד חביבים ואוהבים לעזור.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בעולם הצילום אתה תשמע הרבה על FULL FRAME וקרופ. מה זה? פעם בעידן הפילים גודל הפריים בתמונה היה 24X36ממ.

בעידן הפילים? אנחנו לא באפריקה ולא בהודו. עידן הפילם (Film). וכמובן שמדובר בפורמט ה-135 (המוכר כ-35 מ"מ) ולא בפורמטים קטנים או גדולים יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...