Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור מהנדס פולימרים אני ממליץ בחום לכל חברי הפורום לא להשתמש בשום חומר מבריק, סקאי או דומיו על חומרי הפלסטיק ברכב.

במקרה הטוב זה לא יזיק להם (אם מדובר ב-Polypropylene, למרות שגם במקרה זה מניסיונות שביצעתי במעבדה בה אני עובד גילינו שיש לו השלכות חמורות על עמידות בבדיקת ESC סדיקה).

במקרה הרע, אם מדובר בפוליאוריתאן, PVC, PC ועוד, רוב המוצרים יגרמו לנזק בטווח הרחוק (פיתאום הדש מרגיש דביק ביום חם, או מתנפח או חלקי פלסטיק מתקלפים כמו בפסאט ועוד).

הדרך הבטוח ביותר לנקות את חלקי הפלסטיק ברכב היא עם חומר המיועד לניקוי חלקי פלסטיק, ללא הברקה ובטח ובטח שלא ספרי סקאי.

כנ"ל לגבי ספרי לצמיגים, הוא לא מניב שום תועלת ורק גורם לנזק ואחר והשמנים אשר הוא מכיל אומנם גורמים לברק יפה אך במקביל גם חודרים לדופן הצמיג ומאפשרים לחמצן וקרינת השמש לעשות את עבודתם ביעילות רבה בפירוט הגומי.

לפותח השרשור, אני ממליץ בחום על סבון לרכב של Dupont (ניתן להשיג באוטוסנטר) אשר נותן תוצאות מעולות (וניסיתי הרבה סבונים).

כמו כן, אני ממליץ בחום על הוקס של Dupont אשר נותן ברק מדהים אשר מחזיק לאורך זמן, בעבר היה ניתן להשיג באוטוסנטר אך לאחרונה לא ראיתי שהוא במלאי, אם תמצא תחתוף.

לריפודי עור אין לי הרבה ניסיון, אני משתמש בספרי של טרטל ולגעתי הוא לא רע, מנקה כתמים בקלות ולא משאיר סימנים ושומניות, אך באמת שאין לי על מה להמליץ.

לגבי ג'נטים, בפעם האחרונה ניסיתי להשתמש לספרי ניקוי ריפודים/שטיחים של STP (אאל"ט) ועבד יופי, רק תקפיד לא להתיז אותו גם על הצמיגים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פוליש מומלץ לרכבים לא חדשים, או שאני טועה? אני יודע שאני צריך לעשות וקס פעם בתקופה, וזהו מהבחינה הזו.

אגב, אני לא מתכוון לחסוך בכסף בעניין הזה, כך שאפשר להמליץ על מוצרים יקרים יותר (אבל שוב, שנמצאים בחנויות בארץ). דניאל לתשומת ליבך :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם הצבע נראה טוב אין צורך בפוליש ונשאר רק להגן על הצבע באמצעות ווקס.

בצורה הכי פשוטה ניתן להסביר שפוליש = נייר זכוכית מאד מאד מאד עדין.

פורסם

SAGI, הרכב חדש (שבוע וחצי על הכביש), כך שאין צורך בפוליש. וקס אני אעשה, כמובן. עוד הצעות? :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
פוליש מומלץ לרכבים לא חדשים, או שאני טועה? אני יודע שאני צריך לעשות וקס פעם בתקופה, וזהו מהבחינה הזו.

אגב, אני לא מתכוון לחסוך בכסף בעניין הזה, כך שאפשר להמליץ על מוצרים יקרים יותר (אבל שוב, שנמצאים בחנויות בארץ). דניאל לתשומת ליבך :wink:

ציינתי רק מוצרים שקיימים בארץ. אני פשוט לא רוצה לפרסם כאן לינקים.

אין טעם לבצע פוליש ברכב חדש, אלא אם הוא נמסר אלייך שרוט:-(

בדר"כ כלל רכבים בארץ נמסרים עם swirls marks. השאלה עד כמה המצב חמור.

כדי לבצע פוליש טוב ולא להחמיר עוד את המצב, יש צורך בכמה מעברים של פוליש ברמות חיתוך שונות. יש צורך בשימוש בפולישר ולדעת כמה לחץ להפעיל איתו כדי לא לשרוף את הצבע.

בקיצור במידה ויש צורך בפוליש תן לבעל מקצוע לעשות את זה.

פורסם
חבר ביקש להעלים שריטות מהמשפחתומית היפנית המגעילה שלו ( :lol: )

ניסיתי להשתמש בטי-קאט לפני כמה ימים, השריטות (השטחיות מאוד יש לציין) לא נעלמו.

יש לציין שפוליש אחר העלים אותם בקלות.

החבר שלך לא יודע להשתמש במוצר. ה-TCUT הוא פוליש. יש גם גרסה שבנוסף לגרגירי הפוליש יש גם מעט צבע שיימסך את מה שנשאר ממנו.

פורסם
החבר שלך לא יודע להשתמש במוצר. ה-TCUT הוא פוליש. יש גם גרסה שבנוסף לגרגירי הפוליש יש גם מעט צבע שיימסך את מה שנשאר ממנו.

השתמשתי בטי-קאט - פוליש + וואקס + צבע, אני חושב שאני יודע איך לתפעל חומר כ"כ מסובך.

לראייה, לכשהשתמשנו בוואקס אחר, השריטה נעלמה לחלוטין.

פורסם

דניאל, תתפלא (כמוני), אבל אין על הרכב SWIRL MARKS :shock: , מה שנותן לי עוד יותר מוטיבציה לשמור עליו כהוא עכשיו.

אגב, אתה יכול לפרסם לי לינקים בפרטי :-D

ZOOM-ZOOM

פורסם
השתמשתי בטי-קאט - פוליש + וואקס + צבע, אני חושב שאני יודע איך לתפעל חומר כ"כ מסובך.

לראייה, לכשהשתמשנו בוואקס אחר, השריטה נעלמה לחלוטין.

וואלה? רק חבל שווקס לא מעלים שריטות. אולי פוליש. אתה בכלל יודע איך פוליש עובד?

פורסם

על גבי המוצר רשום בפירוש: פוליש ווקס וצבע.

אל תתפס לקטנות (פוליש-וואקס), ובכל מקרה - הבנת את כוונתי.

פורסם

לא, ממש לא הבנתי.

וההבדל בין פוליש לווקס זה ממש לא קטנות.

בכל מקרה, לדעתי ה-TCUT עם הצבע בתוכו הוא מוצר מצויין.

לא יודע מתי יצא לך להשתמש בו, אבל אצלי הוא עשה תוצאות מדהימות.

זכותך לחשוב מה שאתה רוצה (אפילו שאתה טועה :wink: )

פורסם

Aino.

תוכל בבקשה להכין לי רשימה של חומרי ניקוי שמומלץ שיהיו בהישג יד?

יש לי דייהאטסו YRV בצבע כסף שנת 02.

ואני מאוד פדנט בכל מה שקשור לניקיון וטיפולים לרכב.

התקציב שלי הוא 200 ש''ח כולל מטליות מיקרופייבר שאני יקנה לא של קארפלאן (סנו/ניקול).

או פשוט לרכוש את מה שאתה פירסמת?

והאם יש סיכונים בשימוש עצמי בפוליש או בווקס?

פורסם
לא, ממש לא הבנתי.

אני יודע טוב מאוד מה ההבדל בין פוליש לוואקס. חלאס להיטפל לשגיאה קלה, יא מעפן :lol:.

Aino.

תוכל בבקשה להכין לי רשימה של חומרי ניקוי שמומלץ שיהיו בהישג יד?

יש לי דייהאטסו YRV בצבע כסף שנת 02.

ואני מאוד פדנט בכל מה שקשור לניקיון וטיפולים לרכב.

התקציב שלי הוא 200 ש''ח כולל מטליות מיקרופייבר שאני יקנה לא של קארפלאן (סנו/ניקול).

או פשוט לרכוש את מה שאתה פירסמת?

והאם יש סיכונים בשימוש עצמי בפוליש או בווקס?

אני מחזיק את המוצרים שציינתי בהודעתי הראשונה.

בנוסף, יש לי ברכב "וואקס-ברגע" של טרטל, שעושה עבודה טובה יותר ממקבילו מחברת CARPLAN.

זהו ספריי להתזה לאחר השטיפה, שבעיקר נותן תחושה פסיכולוגית טובה, ונותן סיבה לעבור על כל הרכב פעם נוספת.

ועוד מלא שטויות כמו WD-40, ספריי לחלונות, ספריי קורבורטורים ועוד לא מעט שטויות שאף אדם נורמלי לא אמור להחזיק ברכב. :lol:

*בווקס אין סכנה (שאני מכיר, לכל הפחות) לפגיעה בצבע, מכיוון שאתה בעצם מוסיף שכבה לצבע.

לעומת זאת, בפוליש אתה מסיר שכבה קלה מהצבע, ככה שקיים סיכון כזה או אחר.

פורסם
לא, ממש לא הבנתי.

הטי קאט קולור פאסט זה המוצר הכי טיפשי שיש.

הדבר היחיד שהוא עושה זה להשאיר שובל של צבע בתוך השריטות העמוקות, עם הרדודות הוא לא עושה כלום וגם המילוי של השריטות נראה רע בגלל שהצבע לא תואם ב100% את צבע הרכב.

אם צבע הטי קאט תואם 100% לצבע הרכב (שחור למשל) אז אני מסכים שטי קאט יטשטש מאד שריטות עמוקות בלבד.

• תוכן חדש...