Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי פורום האספנות.

שמי עידן. עורך דין במקצועי. אני חבר ותיק יחסית בפורום ואני מוגדר על ידי סובבי כ"חולה הגה" מוצהר. מאז ומתמיד אהבתי את התחום המוטורי ובעשור ומחצה האחרונים החזקתי רכבי ספורט רבים (רובם המכריע מסוג רודסטר/קופה, הנעה אחורית).

כיום נוהג על 370Z חזקה ומהנה. בין לבין אני משתתף מדי פעם בפעילויות מסלול, הדרכות נהיגה וכיוצ"ב. בנוסף אני משמש כמבקר עמותת מועדון הרודסטרים הישראלי.

חלום האספנות תמיד היה ונשאר ברקע, ונדמה לי שהגיע הזמן להתחיל לממש חלומות ילדות.

חשבתי להשקיע ברכב אספנות שכבר עבר שיפוץ מקיף (מסוג "לשים דלק ולהינות") מאחר ו:

א. אין לי כמעט זמן פנוי להתעסק בתחזוקה שוטפת (עבודה קשה ובשעה טובה גם עולל קטן בבית)

ב. אין לי את הידע הטכני הדרוש לשם כך.

עכשיו נשאלת השאלה, איזה רכבי אספנות עונים על הקריטריונים הבאים:

א. תקציב - באזור 100K (ניתן למתוח לכיוון 130K לכל היותר בעבור אקזמפלר נדיר)

ב. נטייה מובהקת להנעה אחורית

ג. תחזוקה קלה יחסית

ד. כח מספק (לא צריך 400 כ"ס בגלגל אבל כדאי שהרכב יעניק תחושה שמתקדם מהר ביחס לשנתון)

ה. זמינות חלקים (הבנתי שזו נקודה קריטית בנושא האספנות)

לאחר שיחה שקיימתי ביום שבת עם אספן תל אביבי ידוע (שהשיק כמה רכבים נדירים גם במסגרת מועדון החמש על גבי הפורום הזה ממש והשבוע התחדש בטנדר שבי 51' מדהים ביופיו ובסאונד שלו !!!) עלתה אפשרות להתחיל את מסע האספנות שלי עם רכב מסוג קורבט.

דעתכם ?

האם דגם הקורבט אכן עומד בקריטריונים הללו ? האם יש רכבים נוספים שמומלץ להתחיל איתם כרכב אספנות ראשון, על כל המשתמע מכך ?

עזרה והכוונה יתקבלו בברכה.

תודה מראש.

---

פורסם

אכן קורבט עומדת בקריטריון.

שבוע שעבר שמעתי על אחת מסודרת ובמחיר הגיוני, אני אבדוק אם עדיין אקטואלי.

אם תרצה פרטים פנה בה"פ.

פורסם

אפשר למצוא מרצדס SL יפה בסכום הזה. חפש בגוגל R107 ובפורום יש לא מעט שרשורים בענין זה.

בהצלחה.

כל חמשת הסעיפים שציינת תפורים למידותיה (הטובות מר חסון).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

911 משנות השבעים.

עונה על כל הקריטריונים מלבד החמישי - זמינות החלפים.

במידה ותצטרך סביר להניח שתאלץ לייבא מעבר לים. (אם אני לא טועה מחירי החלפים סבירים בחו"ל).

בהצלחה.

פורסם

קמארו יותר נדיר למצוא בארץ והם גם לא בדיוק נכנסות לו במחיר .

אני מאמין שיהי לו הכי קל למצוא קורבט סטינג ריי מ 74-81 בארץ

הם ממש זולות ונפוצות מאד מאד בארץ וקל מאד עם חלקים.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

כבעלים מאושר של SL אז אני יכול להמליץ בחום ,אוטו חזק אמין ומהנה לנהיגה ביום שישי מוריד את הגג נוסע לבלות או לקלינקה ונהנה ממשב הרוח ,אין כמו להוריד את הגג ולהנות מהסאונד של מנוע שמונה צילינדר מענג,מצד שני אני הייתי בהחלט היום עושה את הסוויץ לפורשה 911 קטנה סקסית וחדה .

לא מתחבר לקורבט אבל 911 או אפילו 928 נשמע לי מדהים ,גם אני מעדיף רכב אספנות חזק ויציב שלא מפחד לנסוע קצת מהר ולצאת ראשון ברמזור {מה נעשה אופנוען לשעבר }.

פורסם

חברים, קדימה...אשמח לאופציות נוספות.

אין העדפה לאמריקאי. יש העדפה לגג נפתח והנעה אחורית.

כרגע הנטייה היא לכיוון SL דווקא.

אשמח לקבל רעיונות נוספים בטרם יתחילו החיפושים.

---

פורסם

עידן שלום

לי יש קורבט C3 שנת 73 ידני וחשוב לפני הרכישה לדעת מספר דברים, גם אני חשבתי אל SL ובסוף ייבאתי קורבט בין הראשונים לארץ ב2003.

1 לקורבט יש בעיה להשיג חלקים בארץ ולא כמו שכתבו לך, חלקים מכאנים גיר ומנוע בלבד יש בארץ כל השאר אין פה כלום, הכל צריך להזמין מ USA.

2 לקורבט רק שני מקומות ישיבה שזה בעיה אם יש לך ילד קטן בSL יש 4 מקומות.

3 במנועי הקורבט עולם השיפורים הוא ענק ואפשר די בקלות להגיע ל300 כ"ס בSL האפשרויות קטנות יותר(יחסית)

4 ב100\130 אלף ש"ח אתה יכול למצוא קורבט או SL ברמה גובהה

5 שני הרכבים דורשים הקפדה בתחזוקה.

6 לדעתי האישית אם אתה מחפש קורבט C3 עד שנת 73 זה הדגם הכי יפה שלהם ויותר נדיר למצוא אותו פה בארץ אבל אפשרי.

7 וכדאי לדעת ששני הרכבים הנ"ל שיכורים 1ל 4\5 תיצרוכות דלק ממוצאת שלהם.

לא יצא לי לנהוג בSL אבל ממספר אנשים שדיברתי איתם היא מאד נוחה ככל הניראה יותר מהקורבט.

בהצלחה טל

• תוכן חדש...