Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים יקרים. ברוך ה' בשעה טובה עברתי טסט והגיע הזמן להתחיל לחשוב על איזה אוטו אני רוצה.

יש לי קצת התלבטויות.. כמובן שאני מחפש אוטו גיר רגיל, ויש לי כאלה התלבטויות..

1. דייהטסו שרייד מנוע 1300 גיר רגיל, סביבות שנת 1997-2000 (עולה 10 אלף שקל, ויש כאלה שגם פחות).

2. דייהטסו סיריון מנוע 1000 גיר רגיל, סביבות שנת 2000 (גם עולה סביבות ה-10 אלף שקל ויש כאלה שבפחות).

3. רנו טווינגו מנוע 1300 גיר רגיל (סביבות שנת 97 משהו כזה, עולה בערך 5 אלף שקל), ראיתי שאין הרבה כאלה אז זה רק למקרה שאני אמצא משהו טוב.

העדיפות שלי היא או לסיריון או לשרייד, ואני מעדיף בתכלס את השרייד כי היא מנוע 1300, 84 כוחות סוס לעומת מנוע 1000 58 כוחות סוס, והבדל של 2 ק"מ לליטר בצריכת הדלק (שרייד עושה בערך 1:14.5, לעומת הסירטון שעושה בערך 1:16-17 לפי נתונים שבדקתי בכמה אתרים)

אני מחפש אוטו שהוא יהיה אמין וחסכוני, אשמח להמלצות / לביקורות, תודה רבה חברים יקרים.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסיריון המדוברת אני ממליץ להתרחק ,מנועים רגישים שנדפקים מהר.

בתקציבך הזעום הייתי מחפש סוויפט ישנה ב 3000-5000 ש"ח ומשאיר כסף לתיקונים.

פורסם

רנו טווינגו היה הרכב הראשון שלי, נתקלתי בבעיית זמינות חלפים ומכרתי אחרי כ-3 חודשים.

לדעתי תחפש לך פולקסווגן פולו קלאסיק, מנוע SDI רצוי AGP, ואל תבהל מקילומטראז' גבוהה יחסית.

נסה למצוא פרטית מיד ראשונה או שניה, מטופלת כמו שצריך, רצוי אחת שלא נסעה לצרכי עבודה.

בהצלחה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תודה רבה על התגובות, וכן אני יודע שהתקציב זעום אבל אין מה לעשות אני עדיין בבית ספר וזה בעייתי להשקיע הרבה כסף על זה כרגע מכיוון שאני לא עובד..

מה דעתכם על דייהטסו שרייד מה שציינתי למעלה ?

פורסם

לפי תיאור הדרישה שלך , מציע לך להרחיב ולהוסיף פג'ו 205 שנת 98 .

קשה למצוא אחת במצב טוב, ואם תמצא - לדעתי תעלה באיזור ה 8K.

מניסיוני - אחרי ישור קו - זה יהיה הרכב הזריז בחבורה , המהנה לנהיגה, והחזק שבה.

הוא גם חסכוני (לי... הרי הכל יחסי) 1:14 ואף יותר.

* מתייחס לדגם FOREVER שהיה לי - מנוע 1400 , 75כ"ס.

פורסם

אוח, פיג'ו 205, צרפתי שאני בחיים לא אתקרב אליו.

לאחי הגדול היה אותו והוא כל כך סבל איתו שאין דברים כאלה, לפי דעתי אני אלך על דייהטסו שרייד שהיא יחסית חסכונית (1:14.5) גם זריזה - מנוע 1300, 84 כוחות סוס וגם במחירים סבירים - אפשר למצוא כאלה ב7000 אלף שקל בערך.

פורסם

ממה הוא סבל כל כך ? :)

לדעתי , וגם ממה שאני קורא כאן בפורום , אפשר לסבול נואשות מכל רכב - באם הוא לא טופל כראוי.

(כן , גם משרייד)

פורסם
ממה הוא סבל כל כך ? :)

לדעתי , וגם ממה שאני קורא כאן בפורום , אפשר לסבול נואשות מכל רכב - באם הוא לא טופל כראוי.

(כן , גם משרייד)

ראש מנוע הרבה פעמים, בעיות של חום..

ושתבין, שכל זה עם העובדה שאבא שלי מכונאי רכב.. אבא שלי אפילו עשה לאחי בפג'ו הזאת מנורה שמודיעה לו מתי החום עולה, ונטות בלאגנים.. שום דבר לא עזר..

וכן אני מבין את זה, אבל בעיקרון דייהטסו שרייד זה אוטו חמוד ואיפה שאני גר - נצרת עילית אפשר למצוא במצב טוב..

יש עוד איזה מכוניות סביבות ה-7 אלף שקל שהם חסכוניות כמו השרייד ואמינות ?

פורסם

עד לפני חודש היה לי סובארו אמפריזה גרנד לאונה מודל 96' ידני. מכרתי אותו ב 9000 ש"ח. היה שמור מאוד. אני אישית מאוד מאוד אהבתי אותו ונהניתי ממנו מאוד בחמש השנים האחרונות. מנוע 1600, עם 90 כוחות סוס. רכב אמין מאוד ומאוד כייפי לנהיגה. תחשוב עליו גם.

פורסם
עד לפני חודש היה לי סובארו אמפריזה גרנד לאונה מודל 96' ידני. מכרתי אותו ב 9000 ש"ח. היה שמור מאוד. אני אישית מאוד מאוד אהבתי אותו ונהניתי ממנו מאוד בחמש השנים האחרונות. מנוע 1600, עם 90 כוחות סוס. רכב אמין מאוד ומאוד כייפי לנהיגה. תחשוב עליו גם.

נשמע נחמד ביותר אבל מה לגביי צריכת דלק ?

פורסם

לפי האתר הבא שהוא די אמין הוא לוקח 1:11.5 אבל לפני דעתי הוא היה אפילו יותר חסכוני ממה שאני בדקתי.

kml.co.il

אגב עצה ממני אליך: אני מבין שהדלק יקר וזה שיקול אבל אל תתן לזה את המשקל הראשון. בסופו של דבר אתה רוצה רכב שיסחב ושתהנה ממנו ולדעתי עדיף שהוא יאכל 1:11 מאשר 1:13 ושיהיה סוס מאשר בכל עלייה יתחיל "להשתעל ולהזיע". יש הרבה פרמטרים חשובים יותר ברכב מאשר עוד טיפה דלק. הרבה יותר חשוב בעיניי הביצועים, אחיזה בכביש, בטיחות הרכב, איכות החומרים (במיוחד שאתה רוצה לקנות שנתון "ישן" יחסית אז בכלל חשוב שהחומרים לא יתפוררו לך)...אצלי בסובארו הדשבורד והריפוד של כיסאות ודלתות היו כאילו הרכב בן 3-4...נקי ויציב...כל זה חשוב לפי דעתי

פורסם

סופר לנסר ידנית, אם יש שמורות כאלה הרווחת.

אני עם אוטומטית מרוצה מהרכב, אצלי לאחר יישור קו וטיפולים וחומרים מהאיכותיים ביותר שאני יכול להרשות לעצמי (שמני מנוע גיר וכו') אוכל 1-15 ממוצע. ראיתי כמה וכמה שמורות וידניות.

אגב גם כריזמה 99 אם מצאת כזו, אמינות ביותר לאבא שלי אחת כזו שעדיין לא מטופלת כמו שצריך ועשתה 200K יפה מאוד, לא מרגישים את המנוע עובד בכלל.

Opel Adam S 2017

פורסם

אוסיף המלצה על פיאט פונטו. בתקציבים שבין 5 ל8 תוכל למצוא אחת משנת 99-2000

חשוב למצוא אקזמפלר שמור. אם אתה בעל סבלנות ארוכה תוכל לחפש דמים ספציפיים (כמו שאני לא התפשרתי על פחות מדגם עם abs ו2 כריות אויר)

אם לא, יש מספיק דגמים אחרים בקשת מחירים רחבה.

חשוב לבדוק את נושא נוזל הקירור, מי ששם מי ברז משאיר אותך אחרכך עם מערכת הקירור הגמורה.

אני למשל הוצאתי רכב יחסית שמור ב5800. אחרי טיפול של בערך אלפיים ש״ח וקצת תוספות אני אגיע למחיר המחירון שלו (שהוא 7300)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

עד לפני שנה וקצת הייתי בעליה של סופר לנסר ידנית,ואני יכול לומר לך שמעולם לא הצלחתי להגיע איתה לצריכת דלק של 1 ל15 בנסיעה הכי רגועה שיכולה להיות,ובכל זאת גם אני יכול להמליץ לך על הרכב הנל,7 שנים הוא לא איכזב אותי ולו לרגע.כאשר מכרתי אותה היא נמכרה תוך כמה שעות עם עוד שני ממתינים בתור כך שכמו שאמר קודמי,קצת קשה למצוא אחת ידנית שמורה אבל זה אפשרי. 

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

בכלל לא הייתי מסתכל על צריכת דלק במקומך.

ההבדל בין רכב שמור יחסית לבין רכב שיאכיל אותך מרור, הוא שמים וארץ לעומת צריכת דלק.

אישית אני מעדיף יונדאי סונטה זללנית שמורה על פני דייהטסו שרייד חסכונית שגורמת לך לאכול חצץ.

בקיצור - תחפש לפי תקציב (עד 13K, כי אפשר להתמקח), חפש יד 1-2, וחפש ק"מ נמוך. אם תמצא משפחתית בתקציב שלך, קח אותה.

• תוכן חדש...