Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד לפני שנה וקצת הייתי בעליה של סופר לנסר ידנית,ואני יכול לומר לך שמעולם לא הצלחתי להגיע איתה לצריכת דלק של 1 ל15 בנסיעה הכי רגועה שיכולה להיות.... 

אכן מחזק את דבריך. לאבי היה סופר לנסר 97 ידני שקנה מחברה בזמנו והוא גם היה עושה בסביבות 1:11... באתר של צריכת הדלק אפילו כתוב שעושה 1:10.5 שזה אפילו פחות חסכוני מסובארו אמפרזה שעושה 1:11.5 לפי האתר. לגבי האמינות אכן גם אוטו אמין ושקט.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן חברים ותודה על התגובות שלכם..

פיאט אני לא ממש רוצה, פיאט הצטייר בעייני כרכב לא אמין.

סופר לנסר אוטו שטוחן דלק.

ואוטו משפחתי אני לא רוצה כי הוא מטחנה של דלק והוא גדול לי מדי..

אני יותר בכיוון של דייהטסו שרייד שמורה, שהיא נוסעת טוב וחסכונית בדלק.. מצאתי כמה מכוניות שמורות כאלה באיזור שלי ואני מקווה בע"ה שאני אסע לראות אותן, סך הכל אם אני ימצא דייהטסו שרייד במצב טוב כדאי ללכת על זה, לא ככה?

פורסם

תמצא לך שרייד ידנית. אחלה אוטו. צריכת דלק אפסית. יוצא לי למלא טנק פעם בשבועיים וחצי (300 שקל) - לפני שהתחילה העליה של הדלק טנק היה מסתכם ב-260 שקל. לפי החישוב שעשיתי יוצא 1:17. טפו טפו מבסוט מהאוטו. אם לא היית בקצה השני של הארץ הייתי מציע לך לקנות ממני :) . אל תצפה שהרכב עם מזגן יסחוב - ברגע שמזגן דולק - הרכב בקושי זז. וזה רק שאני נוהג. קח בחשבון.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אם תמצא שרייד במצב טוב, קצת קשה למצוא כאלה שלא נטחנו.

כל אוטו קטן כעיקרון עם תיבה ידנית יהיה טוב ולא ישתה הרבה דלק.

חתימה בהשהיה

פורסם

ההבדל בין רכב שעושה 1:8 לבין רכב שעושה 1:13, כשאתה נוסע 4000 ק"מ בשנה, הוא 192 ליטר בשנה, או 16 ליטר בחודש.

אם באמת כואב לך כ"כ על 120 ש"ח בחודש, כנראה שאתה לא יכול להרשות לעצמך רכב.

ופה עוד הראיתי לך את ההבדל בין הרכב הזללן ביותר שתוכל לקנות לחסכוני ביותר.

ממליץ לך בחום לבדוק טווח רחב של רכבים, כדי שלא תיפול. זה ממש לא מעניין שלמישהו היה פעם סופר לאנסר והיא הייתה נהדרת, כי יכול להיות שיומיים אחרי שהוא מכר אותה קרסו בה רכיבים עיקריים כמו גיר, רדיאטור חימום, מאווררים למיניהם וכו'.

כנ"ל כל רכב - מה שקובע זה רק איך טופל.

פורסם
תמצא לך שרייד ידנית. אחלה אוטו. אל תצפה שהרכב עם מזגן יסחוב - ברגע שמזגן דולק - הרכב בקושי זז. וזה רק שאני נוהג. קח בחשבון.

ופה מגיע החלק שבו אני מנפץ את ״פיאט מצטייר לי כרכב לא אמין״ ושטויות כאלו ואחרות.

טפל ברכב שלך והוא יטפל בך בחזרה

הפונטו שלי סה״כ מנוע 1300 אבל נוסע יופי במהירות 100-120 עם מזגן דולק בכל הכוח (ואיזה מזגן יש לו...)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

גם אני חושב שבתקציב שלך הכי טוב יהיה פיאט פונטו ספייס.

בתקציב שלך ניתן למצוא הרבה אפשרויות שלה, והרבה מהן יהיו במצב מעולה ללא בעיות כלל,

למשל לדעתי איך שהגדרת את הבקשה ספייס משנת 2001 תספיק לך בהחלט, חזקה,זריזה,חסכונית.

פורסם

זה לא קשור ל120 שקל האלה חודש. בתור תלמיד בית ספר שאין לו הכנסה קבועה אני יהיה מעוניין לחסוך כל שקל אפשרי.

וכן אני מעדיף לקנות אוטו שקצת פחות יסחוב אבל שיעשה לי צריכה של 1:16.5 שזה מעולה בשבילי...

בכל מקרה אני מבין שהאפשרות הכי טובה שלי כרגע היא השרייד, נכון ?

פורסם

מחזק שרייד. אני חושב שזו אופצייה טובה במחירים האלו. למרות שאם תמצא פולו SDI במצב טוב היא תעשה 1 ל20. לשיקולך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מחזק שרייד. אני חושב שזו אופצייה טובה במחירים האלו. למרות שאם תמצא פולו SDI במצב טוב היא תעשה 1 ל20. לשיקולך.

אפשר קצת נתונים עלייה ? איזה שנה היא ? איזה מנוע יש לה ? כמה כוחות סוס?

עריכה: אתה מדבר על זאת ? פולקסווגן פולו

1.9 ידני דיזל SDI (דור MK4) 2005 (משווק בארץ בשנים 2002-2005)

פורסם

אני מדבר על פולו קלאסיק. בתקציב שלך אפשר למצוא פרטית שנת 2001 עם כ300,000 קמ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תנסה לחפש פג'ו 306 שמורה.

+1 לדבריו של ד"ר סובארו במהלך השרשור.

במודלים המדוברים צריכת הדלק לא מכריעה בכלל .צריכת דלק תלוייה באופי הנסיעה שלך ,נגזרת ממצב הרכב.

אתה מסתמך יותר מידי על נתוני יצרן שכבר אינם רלוונטים כי הרכב צבר שנים ובלאי כך שגם כוחות סוס יורדים בנוסף.

Gn'f'R

פורסם
אני מדבר על פולו קלאסיק. בתקציב שלך אפשר למצוא פרטית שנת 2001 עם כ300,000 קמ.

אתה יכול אולי למצוא אותה באתר kml.co.il ? אני לא מבין על איזה דגם אתה מדבר.

תודה.

תנסה לחפש פג'ו 306 שמורה.

+1 לדבריו של ד"ר סובארו במהלך השרשור.

במודלים המדוברים צריכת הדלק לא מכריעה בכלל .צריכת דלק תלוייה באופי הנסיעה שלך ,נגזרת ממצב הרכב.

אתה מסתמך יותר מידי על נתוני יצרן שכבר אינם רלוונטים כי הרכב צבר שנים ובלאי כך שגם כוחות סוס יורדים בנוסף.

תראה, אני תלמיד בית ספר - כיתה יא, ובשבילי כל שקל בעניין הדלק מכריע.

אוטו שעושה 1:10 או אוטו שעושה 1:16 זה הבדל ענק בשבילי כי אין לי מקור הכנסה קבועה.

אני מבין את מה שאתה אומר ואני יודע את זה, אבל תחשוב שלכל המכוניות שאני בוחן ירדו מס' כוחות הסוס אז אני לוקח הכל תחת פרופרציות.

פורסם

פורסם

נראה ממש נחמד, רשום שהוא עושה בערך 1:17 ואני די מסתמך על זה.

איך האוטו סוחב בהשוואה לדייהטסו שרייד ? (לפולו הזאת יש מנוע גדול יותר אבל לשרייד יש יותר כוחות סוס..)? איזה מהם נוסע יותר טוב? צריכת הדלק שלכם כמעט אותו דבר..

• תוכן חדש...