Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים לגמרי עם drsubaru. אם פותח שרשור לא יכול בלי למצמץ להוציא כמה אלפים ליישור קו ואחזקה בסיסית עדיף שלא יקנה רכב. רכבים זולים בד"כ לא משקעים בהם לפני מכירה. זה אומר אולי להחליף מצבר (כ500ש"ח), אולי צירייה (תלוי איזה רכב 500ש"ח++), אולי צמיגים (1000ש"ח + לרבעייה), אולי לסדר כמה תקלות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, אם לפותח שרשור דיזל בא בחשבון, אפשרויות נוספות הן שקודה פליסיה SDI. נכון היא סטיישין, אבל זה מנוע SDI מוצלח ומשמעותית מחיר נוח יותר מפולו.

יש גם פליסיה האצ'בק, מכל השנים שהרכב שווק פה (95-2001). יותר זול מפולו קלאסיק מאותה שנה מקבילה, ויש בתצורת האצ'בק 5 דלתות, לעומת סדאן בלבד אצל הפולו בשנים האלה בארץ, אבל מצד שני משנת 2000 או אפילו לפני לפולו יש ABS ו 2 כריות אוויר, לפליסיה יש רק כרית אוויר אחת וזהו.. אבל זו אופציה מאוד זולה לפותח השרשור..

פורסם
מסכים לגמרי עם drsubaru. אם פותח שרשור לא יכול בלי למצמץ להוציא כמה אלפים ליישור קו ואחזקה בסיסית עדיף שלא יקנה רכב. רכבים זולים בד"כ לא משקעים בהם לפני מכירה. זה אומר אולי להחליף מצבר (כ500ש"ח), אולי צירייה (תלוי איזה רכב 500ש"ח++), אולי צמיגים (1000ש"ח + לרבעייה), אולי לסדר כמה תקלות.

הוא צריך להבין

הוא יכול לקנות רכב ב 4K לסדר אותו +- ב3K לשים חמסה על המראה ולנסוע לשלום.

כאילו שהוא יינהג על רכב ויצליח להבדיל אם זה 68 כ"ס או 73.6 כ"ס ,נו באמת ..

אומרים תודה שמניע כל בוקר ומגיע ליעד בשלום .

אני בכלל הייתי מציע לך שברולט קורסיקה שמורה עם מנוע 2.2 עם 115 כ"ס ותאמין לי בשורה התחתונה היא הייתה יוצאת הכי משתלמת מכל מה שהוזכר כאן (לך תדע,אולי כן ואולי לא ?..).

אתה מפספס את הדבר הכי חשוב בקניית רכב : רכב זה דבר חסכוני ,יאכל לך את כל החסכונות! ערן.

Gn'f'R

פורסם

אני במקום פותח השרשור הייתי יושב חזק על רכבים משנת 92-93 עם טסט בתוקף עד ינואר לפחות.

ככה במקרה הכי גרוע שפתאום מגיע איזה תיקון עצבני, אפשר להשבית את הרכב ולחכות לגריטה בתחילת השנה.

בכל מקרה פותח השרשור הוא אדם ללא כל יכולת לתחזק רכב, אז חבל על כל ההמלצות.

פורסם

אני לא מבין מה נדבקתם לקטע הזה שאין לי הכנסה קבועה..

במידה ואני אלך לקנות אוטו אבא שלי שהוא מכונאי רכב מוסמך יבוא איתי ויבדוק את האוטו לפניי זה..

דבר שני, לזה שאמר שעדיף שאני לא אקנה אוטו.. אז למה בדיוק הוצאתי את הרישיון? שהוא יהיה בארנק ואני אסתכל עליו ?

פורסם

בכל אופן, אם את רושמת מרצדס ומדברת על עלויות האחזקה שלה, אפשר לשאול אם הייתה לך אחת? כי במקרה יש לי דיזלית אחת (ולפני זה הייתה לי עוד אחת בנזין).

לי לא, לבן זוג של אמא שלי כן, הוא נהג מונית. היום יש לו מרצדס ויאנו חדשה, אבל לפני כן היתה לו מרצדס "רגילה" (אני אצא כאן בחורה טיפוסית ואודה שאין לי מושג איזה דגם זה היה בדיוק, אבל היא היתה לבנה :) ), והוא טיפל בה אצל בני דודינו, וגם שם זה לא היה זול. כמובן ש"זול" זה יחסי, אבל אנחנו מדברים כאן על תיכוניסט עם תקציב של אופני שטח...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

במידה ואני אלך לקנות אוטו אבא שלי שהוא מכונאי רכב מוסמך יבוא איתי ויבדוק את האוטו לפניי זה..

דבר שני, לזה שאמר שעדיף שאני לא אקנה אוטו.. אז למה בדיוק הוצאתי את הרישיון? שהוא יהיה בארנק ואני אסתכל עליו ?

תגדל, תבין.

בקיצור החיים זה לא פיקניק, ואם אין לך מאיפה לשלם על אחזקה וזה הרבה מאוד כסף ולא בחינם, אז עדיף שתמשיך להסתכל על הרישיון עד שתעבוד ויהיה לך מאיפה לממן.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

כי כדי להחזיק רכב צריך הכנסה קבועה (ביטוחים, טסט, דלק, תיקונים).

אם אביך מוכן לממן לך את כל זה, כדי שתתאמן ותשפר נהיגה אחרי קבלת הרישיון, זה בסדר.

אם לא - אל תקנה רכב. לא תוכל לעמוד בהוצאות.

היתה לי פולו SDI במשך 5 שנים - צריכת סולר 1:18 משולב, המנוע אמין ביותר.

הרכב עלה לירושלים על בסיס יומי, ולא היתה בעית סחיבה.

ברכב שתקנה תצטרך להשקיע, כי יהיה בלאי (לא המנוע) שידרוש תיקונים.

הדבר היקר ברכב הזה - משאבת סולר וגיר. שאביך יבדוק את מצבם.

חוץ מזה, תבדקו תקינותה של מערכת מיזוג (אגב, ברכב הזה המזגן מקפיא את העצמות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה על התגובות, וכן אני יודע שהתקציב זעום אבל אין מה לעשות אני עדיין בבית ספר וזה בעייתי להשקיע הרבה כסף על זה כרגע מכיוון שאני לא עובד..

בתור תלמיד בית ספר שאין לו הכנסה קבועה אני יהיה מעוניין לחסוך כל שקל אפשרי.

רשיון עשית בשביל שתוכל לנהוג. מתי? תלוי בהרבה גורמים. אתה יכול לקנות רכב עכשיו, ואולי גם לצאת מזה יחסית בזול (רכב ב4K עם עוד 3K תיקונים כמו שאמרו לך), ואתה יכול לקנות רכב בזול שירוקן לך את הכיס וישאיר אותך בלי רכב וגם בלי כסף לרכב עד אחרי הצבא.

לעומת זאת, אתה יכול לקחת את ה10 אלף שכבר יש לך, לחסוך עוד קצת, ועם 20 אלף והכנסה קבועה כבר אפשר למצוא רכבים בדרגה אחת למעלה.

אגב, אתה נהג חדש ונהג צעיר. יש לך מושג כמה עולה ביטוח בכלל?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

עזוב אותך ממה שאנשים אומרים או חושבים. כנס ליד2, תכניס את המקסימום שאתה מוכן להשקיע ברכב וגם קח טווח של עוד 1000 ש"ח על תיקונים ותוספות ומתוך תוצאות החיפוש שיוצאות לך מה שנראה לך הכי טוב, לך על זה...במיוחד שאתה אומר שאבא שלך מבין מבחינה טכנית אז לא אמורה להיות לך בעיה למצוא רכב שמכנית יהיה טוב.

פורסם
כמובן ש"זול" זה יחסי, אבל אנחנו מדברים כאן על תיכוניסט עם תקציב של אופני שטח...

את צודקת, עם תקציב כזה אי אפשר לתחזק שום רכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בקיצור, זה לא משהו שהוא נתון לויכוח, ההורים וסבא וסבתא רוצים לקנות לי אוטו וביטוח אני יעשה חצי חצי עם ההורים..

כל השאר זה דברים קטנים יחסית כי אני יבדוק עם אבא את הרכב וכל בלאי שימצא אני אנסה להוריד במחיר וככה ישאר לי כסף ליישור קו.

בכל מקרה, אני כרגע בוחן 2 אפשרויות עיקריות:

הפולו SDI 1900 דיזל, שהיא הפחות מועדפת כי היא פשוט הרבה יותר יקרה מהשרייד שאני רוצה לקנות..

פורסם
אבל אנחנו מדברים כאן על תיכוניסט עם תקציב של אופני שטח...

אופני שטח טובות מתחילות מכמה אלפי שקלים,יש לי רכב אבל אופניים אני לא מצליח לקנות...:cry:

גם קורקינט חשמלי לצורך העיניין (עולה 4K ) וגם אותו אני לא יכול להרשות לעצמי :cry:

דרך אגב הקורקינט הוא חתיכת להיט!8)

סליחה שהפרעתי לשרשור,מקווה שתיישם חלק ממה שרשמתי .

Gn'f'R

פורסם

בעברי הלא רחוק מאז הוצאת הרישיון החלפתי מספר רכבים, פולו קלאסיק SDI זה רכב ראשון מושלם.

פעם הייתי צריך לחשוב כמה תעלה לי נסיעה לחיפה ואם עדיף לסוע באוטובוס (מבחינת עלויות דלק).

פעם קיבלתי דו"ח מהירות והיום אפשר להגיד שזה בלתי-אפשרי עם מהירות מקסימלית של 100 קמ"ש.

בקיצור אם תמצא אחת שמורה ומטופלת אני ממליץ, ותגיע לבדוק עם ציפיות נמוכות כי לא תתלהב.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...