Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

SDI לא מהיר במיוחד, אבל דיזל עושה את העבודה שלו, זה 68 כוחוס סוס (גם הסוסים שנישארו הוגנים מאוד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר לאמינות: כמה שריידים ראיתה ששרדו יותר מחצי מיליון קילומטר על מנוע מקורי? מנוע SDI במונית עם מעל 700K ק"מ זה לא מחזה נדיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בקשר לאמינות: כמה שריידים ראיתה ששרדו יותר מחצי מיליון קילומטר על מנוע מקורי? מנוע SDI במונית עם מעל 700K ק"מ זה לא מחזה נדיר.

שרייד זה בנזין, אין מה לעשות מנוע בנזין לא עושה את אותו קילומטרז' של דיזל..

אין אבל לפולו שאמרת בעיות של התחממות? ראש מנוע וכו' .. ?

פורסם

אם שומרים טוב על מנוע אין בעיות התחממות וראש מנוע. אני מכיר נהג מונית שעשה ראש מנוע בפעם הראשונה באוקטביה (מנוע TDI - דומה לSDI רק עם טורבו וקצת אלקטרוניקה) עם קרוב למיליון קילומטר.

פורסם

את האמת ממש הדלקת אותי עם הפולו הזאת.. אבל מבחינת נסיעה, זריזות, סחיבה בעליות עם מזגן וכו'.. איזה אוטו סוחב יותר? הפולו 1900 דיזל (מה שדיברנו עליו עד עכשיו) או הדייטסו שרייד 1300 בנזין אבל 82 כוחות סוס לעומת 68 של הפולו.

פורסם

לא נסעתי בשרייד 1.3 אף פעם, לא יודע איך היא סוחבת. פולו SDI לא מכונית מירוץ, אבל מאפשר נסיעה במהירות חוקית בכל תנאי הדרך בחיסכון דלק. אני מניח ששרייד תיהיה יותר זריזה (רכב קל משקל עם מנוע יחסית חזק). הצעתי לך פולו SDI כי הבנתי שאתה מחפש חיסכון בדלק.

פורסם

נכון אבל אני מאמין שלשני המכוניות האלה תהיה צריכת דלק דומה (הבדל של 1-2 ק"מ לליטר גג), ובגלל זה אני מתלבט.. בעיקרון אני מעדיף את השרייד היא עולה 30-40 אחוז פחות מהפולו SDI, אבל מה שכן אני מעדיף דיזל כי המנועים שם יותר חזקים ומחזיקים הרבה יותר ק"מ.. רוב השרייד שאני מוצא הם 200-220 אלף ק"מ, בגלל זה...

פורסם

שרייד וסיריון מהמודלים האלו ובתקציב הזה זה זבל עופות. לא רק שאלמנט האמינות כבר מזמן לא משחק תפקיד (מכוניות בתקציב הזה לרוב מתוחזקות בין תקלה לתקלה ולא מטופלות באהבה ובנדיבות) אלא שמדובר במכוניות עייפות מאוד, לא נוחות ומספר האקסמפלרים לא גדול במיוחד (כן כן, במדולים האלו לא מכרו כ"כ הרבה כמו שנהוג לחשוב וחלקם לא שרדו).

אני כן מצטרף להמלצה של 306 ידנית מהמודלים האחרונים, זאת מכונית חסכונית (1.4\1.6) שהחלקים שלה מאוד זולים, פשוטים וקלים להשגה.

האמינות של הדגמים האחרונים (מודל 2000 ומעלה) מצויינת וכל מה שיש בפנים זה דברים שאולי תחלום עליהם בשרייד או סיריון.

החיסכון בדלק ונוחות הנסיעה הם הבדלים של שמיים וארץ בין 306 לשרייד או סיריון, וכשאתה מתרגל לכזה דבר - אתה הופך באופן אוטומטי למכור (מניסיון אישי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שרייד וסיריון מהמודלים האלו ובתקציב הזה זה זבל עופות. לא רק שאלמנט האמינות כבר מזמן לא משחק תפקיד (מכוניות בתקציב הזה לרוב מתוחזקות בין תקלה לתקלה ולא מטופלות באהבה ובנדיבות) אלא שמדובר במכוניות עייפות מאוד, לא נוחות ומספר האקסמפלרים לא גדול במיוחד (כן כן, במדולים האלו לא מכרו כ"כ הרבה כמו שנהוג לחשוב וחלקם לא שרדו).

אני כן מצטרף להמלצה של 306 ידנית מהמודלים האחרונים, זאת מכונית חסכונית (1.4\1.6) שהחלקים שלה מאוד זולים, פשוטים וקלים להשגה.

האמינות של הדגמים האחרונים (מודל 2000 ומעלה) מצויינת וכל מה שיש בפנים זה דברים שאולי תחלום עליהם בשרייד או סיריון.

החיסכון בדלק ונוחות הנסיעה הם הבדלים של שמיים וארץ בין 306 לשרייד או סיריון, וכשאתה מתרגל לכזה דבר - אתה הופך באופן אוטומטי למכור (מניסיון אישי).

איציק

אדון איציק היקר. לא ברור למה אתה מתלהב כל כך מהזבל הצרפתי שנקרא פיג'ו. פעם היה מותג שנקרא ככה אבל מאז ה-205 המלכה הם איבדו את זה ובגדול.

"וכל מה שיש בפנים זה דברים שאולי תחלום עליהם בשרייד או סיריון" . מה בדיוק יש שם ? הגה מצופה זהב? הכסא עושה לך מסאז?רכב יפני זה רכב יפני תגיד מה שתגיד. לפותח השרשור. קנה לך שרייד וסע בלב שקט.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

מציעים פולו דיזל למישהו שמחפש לחסוך כמה שיותר? את המחיר של ליטר דיזל לקחת בחשבון? את התוספת לאגרת הרישוי (אם יש כזו עדיין)? ומה לגבי מחיר הטיפולים והחלפים הגבוה של פולקסווגן, שלא לדבר על דיזל?

שרייד זה פתרון מצויין. פג'ו 205 היא האולטימטיבית מבחינתי (למרות הרתיעה של השואל מפג'ו, כי כמו הסיפור של אחיך עם ה205, לי יש סיפור על חבר לעבודה ששרייד 97 מיררה לו את החיים עד ששפכה מנוע, ולעומת זאת יש לנו בבית 205 שנת 94 שמתפקדת כמו סוס עבודה במינימום תשומת לב וטיפולים). במחירים האלה ובשנים האלה אין משמעות למידת האמינות של הרכב כפי שהיה כשהיה חדש. הרוב נגזר מאיך שטיפלו בו עד היום ובאיזה מצב אתה קונה אותו. ברמת המחיר הזו אנשים לא אוהבים להשקיע יותר מדי ברכב, ולכן למצוא רכב שלא תצטרך להוציא עליו הון בשנה הראשונה שלאחר הקניה היא משימה לא פשוטה בכלל.

מה זה התקציב הזה של 10 אלף ש"ח, זה רק לרכב או שזה אמור לכלול גם ביטוח ויישור קו? אם זה כל התקציב כולו, אז העצה הכי טובה שנתנו לך פה זה לקנות רכב ב5-6 אלף, ואת השאר להשאיר לתיקונים, טיפולים, אגרת רישוי, צמיגים, מצבר, וכל מה שייפול עליך במשך הזמן.

ועוד עצה שאולי חמקה לך מתחת לרדאר: חפש בלוחות לפי תקציב ולא לפי סוג רכב ספציפי, ומשם תסנן את מה שלא מתאים לך ואת מה שפוטנציאלי, ואז תבוא לשאול.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
מציעים פולו דיזל למישהו שמחפש לחסוך כמה שיותר? את המחיר של ליטר דיזל לקחת בחשבון? את התוספת לאגרת הרישוי (אם יש כזו עדיין)? ומה לגבי מחיר הטיפולים והחלפים הגבוה של פולקסווגן, שלא לדבר על דיזל?

אני משלם סולר 7.5 בשירות מלא בתחנת דלק מכובדת - סולר מעולה (בנזין לרוב עולה יותר בשירות עצמי). איזה תוספת לאגרת רישוי? זה היה לפני הרבה שנים.

מחיר הטיפולים זה פילטר + שמן - מחיר כמו לכל רכב. אם חלפים היו יקרים, רכבים עם מנוע הזה לא היו עובדים בתור מונית.

פורסם

זה לא מדוייק. גם על מוניות מרצדס תגיד שאם החלפים שלהן היו יקרים הן לא היו מוניות? ברור שהחלפים שלהן יקרים. היתרון שלהן בתור מונית הוא אחר לגמרי (מנוע חזק ואמין, איבזור ופינוק פנים למי שרוצה להתבלט בתור מונית או משרת קהל עסקי), ולמוניות גם דיזל זה הרבה יותר משתלם. לנסועה שלו אני לא מאמינה שדיזל יועיל במשהו. אני עם נסועה שנתית של משהו כמו 23 אלף ק"מ בשנה, וגם לי דגדג פעם הרעיון של דיזל בגלל צריכת הדלק, אבל בכל מקום שהתייעצתי וקראתי התשובה המוחצת היתה שפחות מ30 אלף ק"מ בשנה זה לא משתלם.

לא יודעת, עם תקציב כזה לרכב ראשון לא הייתי חושבת לא על פולו ולא על דיזל.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
זה לא מדוייק. גם על מוניות מרצדס תגיד שאם החלפים שלהן היו יקרים הן לא היו מוניות? ברור שהחלפים שלהן יקרים.

מרצדס לא שייכת כל כך לדיון הזה כי היא יקרה לקנייה. ללא ספק שזה לא רכב לתפרנים (אבל מי שקונה מרצדס אמור להיות מסוגל לתחזק אותה) ומחירי החלפים קצת יותר יקרים מרכב עממי פשוט (למשל תיקון מערכת מים יכול לעלות כמה אלפים שכולל טרמוסטט, מיכל עיבוי, משאבת מים ונוזל קירור מקורי).

בכל אופן, אם את רושמת מרצדס ומדברת על עלויות האחזקה שלה, אפשר לשאול אם הייתה לך אחת? כי במקרה יש לי דיזלית אחת (ולפני זה הייתה לי עוד אחת בנזין).

עדיין חלפים תחליפיים איכותיים תוצרת גרמניה עולים יחסית זול להפליא (משאבת מים כ500ש"ח זה חלק מאסיבי 5ק"ג כולו מתכת ולא צעצוע פלסטיק ששוקל 200 גרם שיש להמון רכבים אחרים, משולש 600ש"ח, בוקסות כמה מאות שקלים, זרועות תלוי מה גם לא יקר) ושקולים באיכותם למקוריים. הטיפולים לא יקרים, למעשה כמו לרוב הרכבים (שוב פילטרים תחליפיים מאוד איכותיים תוצרת MANN). לרוב חלפים של מרצדסים (במיוחד במנועי דיזל) משרתים הרבה מאוד זמן. מרצדס רכב אמין, אם שומרים אליה טוב - אין לה בעיות מיוחדות לאורך שנים רבות/קילומטרים רבים. הסיבה שהיא לא הכי פופולארית במוניות זה:

א. יקר (כימעט) כפליים מרכב "רגיל"

ב. צריכת סולר 1 ל10 בעיר (לאומת 1 ל14+ לשקודה ושות') - זה משמעותי כאשר נוסעים כל שנה 150,000ק"מ (סיבה עיקרית).

ג. לרוב קונים אותה נהגי מוניות עם הסדרי VIP עם מפעלים, נסיעות לנמל תעופה ועוד (במיוחד רלוונטי לדגם E, דגם C קונים נהגי מוניות מצליחים גם לנסיעות עירוניות רגילות).

עד 30Kק"מ לדיזל לא משתלם, זו אמירה שהייתה נכונה פעם, המקורות שלה מושרשים עוד מתקופה שהייתה תוספת אגרה. היום כאשר אין אגרה זה לא רלוונטי כי צריכת הסולר נמוכה יותר וסולר זול יותר מבנזין (יש תחנות עם מחירים טובים ולרוב תחנות אפשר לקבל הסדר של נהגי מונית - כרטיס הנחה).

לעינין פולו SDI. הרכב מוצלח מאוד כי יש לו מנוע דיזל אמין, חסכוני ופשוט עם שפע חלפים. רכבים כאלה לוקחים נהגי מוניות בתחילת דרכם כי הרכב זול וחסכוני. רכבים עם מנועי SDI ללא בעיה בטיפול לא רשלני באופן פושע מחזיקים 700,000+.

אגב, אם לפותח שרשור דיזל בא בחשבון, אפשרויות נוספות הן שקודה פליסיה SDI. נכון היא סטיישין, אבל זה מנוע SDI מוצלח ומשמעותית מחיר נוח יותר מפולו.

פורסם
זה לא קשור ל120 שקל האלה חודש. בתור תלמיד בית ספר שאין לו הכנסה קבועה אני יהיה מעוניין לחסוך כל שקל אפשרי.

וכן אני מעדיף לקנות אוטו שקצת פחות יסחוב אבל שיעשה לי צריכה של 1:16.5 שזה מעולה בשבילי...

בכל מקרה אני מבין שהאפשרות הכי טובה שלי כרגע היא השרייד, נכון ?

מציע לך לא לקנות רכב. מה יקרה אם מחר יישחק הקלאצ' עד למתכת ותצטרך לשלם 1200 ש"ח על קלאצ' חדש?

• תוכן חדש...