Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מאמין לכתבה הזו מכמה סיבות:

1. אקספון, אמנם זו לא חברה שמפרסמת את עצמה במדיות השונות כמו חברות התקשורת האחרות, אבל זו חברה שמשווקת כמה שירותים. כך שגם היום יש להם הכנסות מכיוונים אחרים שהם לא רק סלולר. גילוי נאות: במשך שנה וחצי השתמשתי בשירות שלהם בתחום האינטרנט בתשתית של בזק, ובחצי שנה בשירות האינטרנט בספק של אנלימיטד. כאשר הייתי מחובר דרכם בבזק, זו החברה שאמרה לי במפורש שהם יכולים לתת לי שירות עד 40 מגה, כי זו התשתית של בזק.

2. פרטנר וסלקום הבינו שהם צריכים לשנות את שיטת המחשבה ולא להישאר מקובעים לשירות הסלולר, והם החלו את שירותי הסלולר והאינטרנט בסיבים אופטים. אני לא יכול להגיד שאילו מהפכת "גולן טלקום" לא הייתה קיימת, היינו נשארים כמו לפני 6 שנים, אבל בהחלט שינויים עושים רק טוב לאזרח.

3. החברה היחידה שהתחילה את המהפכה, ועד היום לא יודעת איך להמשיך היא גולן טלקום: אם המיסד רצה למכור ומכר לאלקטרה (או לא נמכרה, אין לי מושג), והרצון לתת את שירות הטלוויזיה, כאשר שמעתי את זה דרך חברה שלי, כאשר היא עבדה בשירות הלקוחות אי שם בתחילת 2015, שהם הבטיחו שבמאי 2015 הם משווקים את שירות הטלוויזיה.

4. ניסויים ב-5G זו לא בהחלטה חד צדדית של חברות הסלולר, היא גם של המדינה (הריגולטור). אנחנו חיים במדינה עם מדיניות מאוד נוקשה בתחום התקשורת. יש את הרגולטור ממדינות המזרח שהם רק ישמחו לערוך אצלם את הניסוים, אז תן להם.

בכל מקרה כמות הטלפונים הסלולרים שעובדים בדור החדש הוא נמוך, אז למה לפתוח ציפיות?

פורסם

גולן טלקום רימתה את כולנו - הציגה עצמה כמחוללת מהפך, אבל צפצפה על כל ההתחייבויות שלה ופירקה את הרשת הסלולרית שהחלה להקים, ומשרד התקשורת, במקום לקחת לה את הרשיון ולחלט את הערבויות, אפשר לה להמשיך את המשחק. ומה שלא ברור לי הוא האם שילמה את כל החובות שלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, כבר די הרבה זמן. אבל כאן דיברו על 2015, כאשר עדיין נוהלה על ידי גולן

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
גולן טלקום רימתה את כולנו - הציגה עצמה כמחוללת מהפך, אבל צפצפה על כל ההתחייבויות שלה ופירקה את הרשת הסלולרית שהחלה להקים, ומשרד התקשורת, במקום לקחת לה את הרשיון ולחלט את הערבויות, אפשר לה להמשיך את המשחק. ומה שלא ברור לי הוא האם שילמה את כל החובות שלה.
לי זכור שמי שרצתה לעשות את המהפכה היא הוט מוביל עם תוכנית ללא הגבלה ב-130₪. אבל אז גולן יצאו בהצהרה ראשונה ב-99₪, אז הוט יצאו בהצעה נגדית ב-89₪.

אולי אני קצת נאיבי, אבל אני מאמין שגולן רצה להמשיך כאן להרבה יותר זמן, ואז הכיר את הבירוקרטיה הישראלית שלא התירה בו ברירה ומכר. אני חושב גם שלקח מהנדסי תקשורת לא טובים, אחרת לא היו בעיות באינטרנט כמו שהיו בתקופות שלו. מאז הבעיות האלו (שהיו בשני סבבים אצלו), יהיה לי קשה לחזור לשלם לחברה הזו.

הדבר שדי מוזר לי במהפכה האחרונה היא הצהרה של אקספון עם תוכנית לכל החיים, לעומת שאר החברות טוענות שהתוכניות שלהם לתקופה מסוימת.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם (נערך)

אתה נאיבי מאד. המדיניות של גולן היתה השתמטות מכל התחייבויותיו וניצול חולשת משרד תקשורת. אילו הביורוקרטיה הישראלית היתה פועלת כראוי הוא היה עף מכאן הרבה קודם, אחרי שהיה משלם קנסות כבדים מאד.

הסיפור של הוט מול גולן מוכר, אבל מה שקרה היה שגולן גרם למלחמת מחירים קיצונית.

לפני שגולן נכנס לשוק חברות הסלולר הישראליות גבו מחירים גבוהים ועשו הרבה תרגילים מלוכלכים, אבל היו בקדמת הטכנולוגיה. בשנים האחרונות המחירים נמוכים, אבל הטכנולוגיה בפיגור חמור. האשמה היא בחלקה ברגולטור - אי הקצאת תדרים - ובחלקה בצמצומים בחברות עצמן, שמתרוקנות מהמזמן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

הדור הרביעי הגיע בפיגור בגלל משהת"ק שלא הקצה את התדרים ולא נתן את הרשיונות, וגם כאשר היתה פרישה לקח הרבה זמן עד שאושרה הפעלה מסחרית (כרגיל פרטנר היו החלוצים).

מה שגולן גרמה זה ירידה חדה בהכנסות החברות, אשר גורמת להם לא לפרוש טכנולוגיות חדשות וגם לפירוק האתרים שהוזכר כאן אתמול.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

גולן והוט ידעו שהם הולכים להציע הצעה שכל לקוח בחברות האפ"ס ירצו לעבור אליהם. אני מניח שהייתה להם מערכת תקשורתית מאוד יעילה לעומת מה שיש לחברות האפ"ס, ולכן יכלו להציע את ההצעה שלהם. יתכן שגם החברות האלו קנו טכנולוגיות מסוימות שאפננו את המידע בצורה יעילה יותר, ומצד שני לא היה צורך בשימוש באנטנות ויכלו לחסוך את כל האנרגיה דרך הטכולוגיה החדשה.

תחום התקשורת השתפר מאוד. אני לא חושב שאף חברה שהציעה את ההצעות של הכל כלול ואינטרנט ב-3GB ולאט לאט נהפך לנפחים יותר גדולים (10-20GB) עוד לפני אקספון, זו תוצאה של תחרות ענקית. אלא התיעלות טכנולוגית לעומת המצב הקודם.

או במילים אחרות: אני לא מאמין למושג "מבצע", אלא להראות שיש לחברה להציע הצעה שלא הייתה קדמותה. כי אם באמת המצב הזה "מבצע", ממזמן הינו חוזרים לתשלום של 99 ש"ח לחודש לקו טלפון, והמצב לא כזה כבר כמה שנים טובות.

פורסם

מי פה מנוי עדיין ב We4g (אקספון)?

האם גם לכם יש לפעמים ניתקום האינטרנט, שרק הפעלת מצב טיסה ויציאה ממנו פותר את זה?

משתמש ב 6S.

פורסם
אני מניח שהייתה להם מערכת תקשורתית מאוד יעילה לעומת מה שיש לחברות האפ"ס, ולכן יכלו להציע את ההצעה שלהם. יתכן שגם החברות האלו קנו טכנולוגיות מסוימות שאפננו את המידע בצורה יעילה יותר,

גולן התחילה לפעול כאשר עיקר הרשת היה של סלקום והוט כאשר עיקר הרשת היה של פלאפון. ההבדל ביניהן הוא שגולן פירקו את מרבית האתרים שלהם והפכו, למעשה, ל-MVNO (למרות שהיו אמורים להקים רשת עצמאית לחלוטין תוך 7 שנים), בעוד שהוט עברו למודל של רשת משותפת עם פרטנר, דומני שבחלוקת השקעות 50:50.

לגבי הגדלת נפחי הגלישה - אני מניח שמדובר בשילוב של יכולת טכנולוגית, דרישה של קהל הצרכנים ותחרות בין החברות.

תמחור של חבילות סלולר הוא עניין שכלל לא ברור לי, אם אני משווה בין חבילות ענק ב-5 אירו בפינלנד (שכידוע, אינה מדינה זולה) לבין חבילות בינוניות ב-50 אירו בקנדה. כנראה שיש מקומות בהן המיר גבוה "כי החברה יכולה".

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001237996

אז סיפורי "התחרות לא טובה וגורמת לאיכות ירודה" היא שטות גמורה. פשוט, רוחב הפס קצר מדי לכמות המשתמשים.

כנראה בעקבות גידול בכמות החברות שיש בישראל, גם גדל כמות המשתמשים דרך המשתמשים הסלולרים, וגרמו למחנק ברוחב הפס.

השאלה אם החברות ישלמו כסף למשרד התקשורת לאיכות יותר טובה?

פורסם

gbguy - יש גם כינים וגם פשפשים

בעיה אחת היא הקצאת פסי התדרים.

בעיה שניה היא בעית אי הקמת ואף פירוק תחנות בסיס.

אני סקרן אם איזו חברה תרצה את הפס הזה, כיון שמדובר בפס אמריקאי ומכשירים רבים המיועדים לשוק האירופי אינם תומכים בו.

פורסם
אחרי כמה ימים עם WE4G באזורים בהם אני נמצא, ב-80% מהזמן הקליטה באינטרנט פחות טובה ביחס ל-019, וב-019 הייתה פחות טובה ביחס למה שהיה בגולן טלקום.

*ב-WE4G לעתים רחוקות אני מצליח לצפות ביוטיוב ב-720P ברצף.

תחנה הבאה - PMobie. הבית שאני גר בו בשנה הקרובה נמצא במרכז של 4 אנטנות של פלאפון, כל אחת במרחק פחות מ-1 ק"מ.

המשך יבוא.....

אז עברתי ל-Pmobile.

ואני מרוצה.

נכון שהמחיר יקר.

ובתכלס זה להיות מנוי של אחת מחברות האפ"ס.

אבל יש לי אינטרנט שזז. 90% מהזמן יוטיוב ב-1080p/1080@60/1440 רץ בלי טעינה.

ויש לי אינטרנט אפילו בחניונים תת-קרקעיים (בניגוד לטלזר/אקספון).

• תוכן חדש...