Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומה אפשר להגיד על זה שאני נהנה לנהוג בסיטרואן ג'מפי יותר מכל רכב פריבט?

:oops:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מתקשה להתייחס למשפטים הסתומים הללו.

אתה יכול להסביר מה הוא השוני המהותי ובמה הוא בא לידי ביטוי?

אני לא מכיר את האיביזה קופרה, אבל אני מכיר מכוניות עם יותר מדי גומי בצמיגים ופחות מדי יכולת אמיתית במתלים. יכול להיות שזו לא הסיוויק שכל כך מוצלחת, אלא הקופרה שפשוט לא...

בכל מקרה, נסה את הסיאט לאון 1.8TSI. תקבל גם את הפרקטיות וגם את המומנט.

אתה באמת מצפה שאתייחס אליך אחרי שאתה אומר על הדברים שלי ״סתומים״ ?

בעוד שבכותרת הזכרתי את נושא האינדיבידואל, בכדי ליצור כאן איזה שהוא שרשור חוויתי של שיתוף..

בכל מקרה אני לא איש רגשן במיוחד, ובדרך כלל לא בוחר להעלב.

אז אגיד שהקופרה מאוד חזקה, מהירה מאוד אך זהו בערך, לא תקשורת, לא כיף, לא נוח, לא איכות חומרים, לא פרקטיקה, לא התנהגות.

על הסיאט לאון עשיתי נסיעות מבחן רבות, גם על ה 1.8 ידנית וגם על ה 1.8 dsg, בידנית חוץ ממנוע שהוא פנינה אמיתית ופרקטיקה טובה, לא מצאתי כלום, המראה לא לטעמי (למעט הגרסאות הספורטיביות) התקשורת לא קיימת, ההתנהגות פושרת ולא מזמינה לנהיגה של כיף.

ב dsg אפשר להוסיף לחיוב את החיבור בין התיבה למנוע, ואפשר לסכם שברכב הזה הסיפור מתחיל במנוע-תיבת הילוכים ונגמר שם. כל השאר פושר מינוס.

במקרה הזה ההונדה היא דוגמא קלאסית לרכב פחות חזק משמעותית אבל טוב יותר בכל השאר.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

בכל מקרה אני לא איש רגשן במיוחד, ובדרך כלל לא בוחר להעלב.

אז אגיד שהקופרה מאוד חזקה, מהירה מאוד אך זהו בערך, לא תקשורת, לא כיף, לא נוח, לא איכות חומרים, לא פרקטיקה, לא התנהגות.

על הסיאט לאון עשיתי נסיעות מבחן רבות, גם על ה 1.8 ידנית וגם על ה 1.8 dsg, בידנית חוץ ממנוע שהוא פנינה אמיתית ופרקטיקה טובה, לא מצאתי כלום, המראה לא לטעמי (למעט הגרסאות הספורטיביות) התקשורת לא קיימת, ההתנהגות פושרת ולא מזמינה לנהיגה של כיף.

ב dsg אפשר להוסיף לחיוב את החיבור בין התיבה למנוע, ואפשר לסכם שברכב הזה הסיפור מתחיל במנוע-תיבת הילוכים ונגמר שם. כל השאר פושר מינוס.

.

את מה שכתבת כאן ניתן לומר בערך על כלל דגמי סקודה\סיאט\פולקסוואגן המוגדשים למעט הגולף GTI שגם יודעת לתת פאן גם כשמגיעים לכביש מפותל.

ביתר דגמי ה-TSI יש מנוע שנותן הספק גבוה עם אמינות לא ברורה ותיבת הילוכים שיודעת להיות מצויינת בדיוק כמו שהיא יודעת להיות מעצבנת וגם לה יש אמינות לא ברורה.

ועדיין, כנראה שיש מספיק אנשים עבורם השילוב של TSI+DSG=חוויית נהיגה בלי קשר להתנהגות הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא בטוח שאפשר להסביר. מידת החיבור של כל אחד לרכב מסויים אינה אמפירית וזו בדיוק הנקודה של פותח השרשור - זה אינדיבידואלי וזה בסדר.

מידת החיבור איננה אמפירית, אבל הסיבות לה הן ברורות ונתנות לתיאור והמחשה, גם אם מי שחש אותן איננו בקיא דיו על מנת להסביר אותן.

מהי אותה יכולת אמיתית במתלים? אחיזה? תקשורת (עוד פרמטר סובייקטיבי)? זויות גלגול? מהי יכולת לא אמיתית במתלים? למה היא לא אמיתית?

תקשורת איננו פרמטר סובייקטיבי, היא פרמטר קשה למדידה וכימות, אבל אם תיקח 10 נהגי מירוץ ותבקש מהם לדרג הגאים לפי תקשורת, תקבל מדרג ברור.

מהי יכולת אמיתית במתלים?

פרוגרסיביות, למשל.

קח אלפא 156 (דוגמא שאני מניח שאתה מכיר). מתלי האלפא רכים מאוד בתחילת מהלכם ואח"כ מתקשים בפתאומיות (יחסית) כשמעמיסים עליהם. לנהג זה מרגיש שהמכונית רוכנת בהתחלת הפנייה די הרבה, ואז נעצרת, עם התקשחות המתלה (זה מאוד דומה גם ב-WRX).

קח פיז'ו 306 (שוב, מניח שאתה מכיר) ותקבל תחושה יותר לינארית ופרוגרסיבית (הדרגתית). התחושה היא שהמתלה שוקע בקצב אחיד. זה מאפשר היזון חוזר טוב יותר, וכמובן שליטה טוב יותר לאורך הפנייה, עם ריסון טוב יותר של מהמורות.

יכולת לא אמיתית זהו מתלה שהוא פשוט קשיח ומגיע בקלות לסוף מהלכו (מכיר רעש 'קלאנק' לא נעים?) או גומי רחב מאוד, שמרגישים שהמתלה הגיע לסוף התנועה שלו, אבל הצמיג לא מאבד אחיזה, כי יש עוד הרבה גומי (מה שאומר שאם תמשיך לדחוף מעבר למגבלות, אובדן האחיזה יהיה פתאומי וחריף).

משום מה נתקבעה בשיח המילה מתחבר כמעיין דרך מקובלת לא לתאר, להסביר ולנמק. אני מצטער, אני לא מתחבר לגישה הזו כשמנסים להעביר אינפורמציה (להבדיל מלכתוב "אהבתי" או "לא אהבתי"). מתחבר זה לא הסבר וזה לא תיאור, זה מסירת התוצאה הסובייקטיבית. זה לא מלמד דבר מלבד העדפותיו (הלא מנומקות) של הכותב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשאתה אוהב את הרכב אתה גם נהנה ממנו, אני אוהב את האימפרזה שלי ולכן אני נהנה ממנה, אין לה יכולות ספוטיביות וכו'

אלא זה פשוט רכב כפי לנהוג בו וכל אחד שנהג ברכב שלי אמר את זה, היא יושבת בצורה נמוכה על הכביש וההגה מרגיש טוב

מאוד ומרגישים ממש נהיגה בטוחה, לא יודע איך להסביר את זה.

פורסם

דברים סתומים = דברים לא ברורים, לא מוגדרים.

ממה יש להעלב?

זה מה שכולם אומרים... אז אין כאן יציאה מבחינתך מהקונצנזוס.

אישית אני מוצא את התקשורת והניהוג פחות רלוונטים במכוניות עם הגה מנותק (חשמלי, אז תקשורת אין) ובקרה שלא מתנתקת. בין כה וכה אתה לא כל כך מרגיש את המגבלות באות, וכשהן כן באות הבקרה מטפלת בעניין. אז מה שנשאר זה לשחק 'בכאילו' בתוך מעטפת האחיזה.

מבחינתי עוסקים כאן בדירוג רמות שונות של "פ'סדר".

לאור מה שאתה ואחרים כותבים, הייתי ממליץ לנסות את הפוקוס החדשה.

פורסם

משפט סתום הוא משפט שלא אומר שום דבר ברור. אין קשר לכותב או לרמת האינטיליגנציה שלו כך שאתה נעלב שלא לצורך.

לגבי שאלתך המקורית ברור שיש עניין אינדיבידואלי. אחד יאהב אוטו דבוק לכביש שמאיץ כמו טיל אבל עושה הכל כצפוי בלי לאבד אחיזה או לזרוק תחת מידי פעם, השני יאהב רכב לא סלחן שממהר לזרוק תחת או אף ללא יותר מידי התראות בלי קשר לכוח המנוע והשלישי יעדיף משהו אחר.

אישית הנאה מנהיגה בשבילי זה דווקא הרכב הלא מושלם. היה לנו בזמנו רכב גיבוי בעבודה מסוג טנדר כרמל דוכס. היצור הזה על 450 הקילו שלו שהיו מרוכזים רק על הסרן הקדני ומנוע 1500 סמ"ק ששודך לגיר קצרצר (לא יהתה לה שום בעייה לזנק ברביעי) היה עבורי אחד הדברים היותר מהנים. הוא האיץ כמו שד מעמידה אבל גירד את ה 130 מלמטה כמהירות מירבית, חוסר המשקל מאחור גרם לזנב להיות עליז והאוטו אהב מאוד לקשקש בו (זה היה נוח בחנייות צפופות. הייתי נכנס עם האף, יורד מהאוטו ובעזרת חבר נוסף היינו מרימים את הסרן האחורי ומיישרים את האוטו בחנייה). השילוב של התכונות הנ"ל באוטו שאתה לא צריך לדפוק לו חשבון הוציא מאיתנו הרבה מאוד חיוכים (וגם רגעי אימה). אם לא הייתי צריך לקחת איתי יותר מאדם אחד העדפתי אותו על הפז'ו 505 שהיתה לנו במקביל (רכב כיפי בפני עצמו. היה עם מנוע 2 ליטר וגיר ידני).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ומה אפשר להגיד על זה שאני נהנה לנהוג בסיטרואן ג'מפי יותר מכל רכב פריבט?

:oops:

חווית הנהיגה היא אינדיבידואלית לחלוטין. וגם משתנה אצלי הרבה (רק חבל שהרכבים לא משתנים בהתאם)

נהניתי לנהוג על פורד F350, מהמנוע, מהגובה והתחושה הכללית. כמובן, דלק, גודל (לטוב ולרע), וכמובן שזה לא מתקרב

אפילו לרכב בעל יכולות כביש אפילו של משפחתית ממצועת.

שברולט בלייזר/טריילבלייזר - מאוד אוהב את הרכב, חבל שאין הרבה מה לעשות עם הכוח והאחיזה.

אני אוהב עד הפניה/פס האטה הראשון.

לעומת זאת - מאוד נהניתי מנסיעה בAX עם חמוצים (שזה מנוגד לחלוטין לרכבים למעלה).

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם
את מה שכתבת כאן ניתן לומר בערך על כלל דגמי סקודה\סיאט\פולקסוואגן המוגדשים למעט הגולף GTI שגם יודעת לתת פאן גם כשמגיעים לכביש מפותל.

וכאן באה השאלה, מה שונה בגולף (מכאנית)?

פורסם

פורד מונדיאו דור קודם (2002) הייתה הוכחה למה שלדה והגה טובים יכולים לעשות ביחד. האיזון של השלדה והתגובות המדודות היו פשוט יוצאי דופן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
וכאן באה השאלה, מה שונה בגולף (מכאנית)?

כיול שונה מהותית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אכן,

ה-GTI מכויילת שונה מיתר המוגדשות של הקונצרן וזה מה שעושה את ההבדל.

אני מניח שזה נובע מרצון היצרן להמשיך למתג את ה-GTI כמכונת נהיגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ובכיול שונה הכוונה היא... למה?!

מתלים שונים?

פורסם

דוגמא הפוכה למכוניות מתקשרות תמיד היו הסיטרואנים שצויידו במערכות מיתלים הידרופנאומטיות.

הן היו מהנות לנהיגה למרות שהיו מנותקות כליל; מי שנהג ב CX או אפילו ב BX יזכור היטב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תקשורת היא אמצעי (אחד מני רבים), לא מטרה. מכיוון שההנאה היא אינדיבידואלית, גם הדרך של כל אחד להגיע להנאתו שונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...