Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל כן, יצאתי חומוס רצח ועוד זה קרה לי פעמיים!

בפעם הראשונה מגבר Kicker KX350.4 חיברתי את ה + ו - הפוך, לאחר שהחזרתי המגבר לא עבד.

החלפתי את שני הפיוזים, המגבר עובד כמו שצריך.

בפעם השנייה, מגבר Sundown SAE 1000D אותו דבר, אבל עוד לא יצא לי להחליף פיוזים כדי לראות שזו באמת הבעיה.

האם יכול לקרות למגבר נזק כתוצאה מכך או שכמו במקרה של הקיקר החלפת פיוזים תפתור את הבעיה?

*יש לציין שכלום לא נשרף ולא יצא עשן/רעש מוזר.

Clarion CZ500 | Infinity 6500CS | Kicker KX350.4 | Sundown SAE 1000.1d | Pioneer TSA6973E | Kicker L5

פורסם

אני מניח מהתיאור שלך שחיברת את ה+ וה- של המתח למגבר הפוך, אז במקרה הטוב הפיוז יעשה את עבודתו נאמנה ויקריב את חייו על מנת לשמור על המגבר, במקרה חס וחלילה של תקלה והפיוז לא יעבוד כמו שצריך אז יש לחשוש למגבר.

מקווה שהחלפת הפיוז תפתור את העניין ותהיה ערני יותר כשאתה עובד.:nono:

פורסם

החלפת פיוז אמואה לפתור את הבעיה, בשביל זה הוא שם.

אני לא מאמין שתיהיה בו בעיה, רכיב מכני פשוט שעושה עבודתו נאמנה.

כמובן שאסור לסמוך על זה ולהתחיל לשרוף אותו על ימין ועל שמאל.

את הכבלי מתח שמתחברים למגבר, נהוג שה+ באדום וה- בשחור. זו שפה מוסכמת בכלל בחשמל ולא רק בסאונד לרכב.

אז פעם הבעה שים לב לצבעים ולאיפה זה מתחבר.

פורסם

כעיקרון במגברים של חברות שמכבדות את עצמן יש הגנה ממתח הפוך (בצורה הפשוטה ביותר - דיודה מחוברת הפוך, קתודה לפלוס, אנודה למינוס ואז במקרה של חיבור מתח הפוך נוצר קצר ששורף את הפיוז) אבל כמו שנאמר קודם אסור לסמוך על מעגל ההגנה, זה בסך הכל קו חזית האחרון. במילים אחרות מתח הפוך קיים במעגלים של מגבר רק במשך הזמן שלוקח לפיוז להישרף ולכן לא אמורה להיות בעיה.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

מחר אני אלך ואחליף את שלושת הפיוזים, נקווה לטוב אחרת אני בצרות :/

Clarion CZ500 | Infinity 6500CS | Kicker KX350.4 | Sundown SAE 1000.1d | Pioneer TSA6973E | Kicker L5

פורסם

גם אם נשרף משהו בפנים, יכול להיות שהתיקון לא יהיה יקר.

אבל כמובן שתתחיל מהחלפת הנתיכים.

בהצלחה,

דני

פורסם

החלפתי את שלושת הפיוזים, ברוך ה' המגבר עובד תקין עד עכשיו ואין סימן לתקלה כלשהי. מה שנשאר עכשיו זה להחליף את הסאב 8-)

• תוכן חדש...