Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. אחרי שנואשתי מלחפש רכב ידני לצערי (כל עם ישראל מעדיף אוטומט) ,חזרתי לחלום הישן. השאלה היא כזאת מה עדיף מבחינת כל הפרמטרים האפשריים (נוחות,שמירת ערך,אחזקה,ביצועים,דלק) , מאזדה 3 5 דלתות 1.6 או קורולה RUNX בהנחה שמדובר נניח על שנתונים 07-06 שנעים סביב אותו מחיר בערך. תודה רבה

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

תראה, ההבדלים לא גדולים במיוחד כך שיכול להיות שאחד יגיד ככה והשני יגיד אחרת. אבל בגדול מאזדה 3 זריזה יותר והרנקס עדיפה בכל שאר הפרמטרים שציינת. רק שים לב שלרנקס יש תא מטען קצת קטן, אם זה משנה.

דרך אגב, אין בעיה למצוא רכבים ידניים אבל השאלה היא איזה רכבים. רכבים משפחתיים (בסגנון רנקס או מאזדה 3) עם גיר ידני באמת אין בכלל בשוק, אבל רכבים קצת קטנים יותר יש דווקא די בשפע.

פורסם

אני בדיעה שונה מקודמי, מנוע ה-RUNX בשנתון המדובר מתקדם יותר וחסכוני משמעותית מזה של המאזדה, צריכת הדלק של המאזדה בשנתון זה גבוהה .

היו לי 4 RUNX והייתי מרוצה מאוד .

הדגם הכי מעניין ב-RUNX הוא ה-LUXURY המצויד בחלון בגג ועוד תוספות.

פורסם

אלה גם היו חלק מהמועמדות שלי כשחיפשתי רכב לפני חודשים בודדים (יש לי העדפה להאצ'בק).

קח טבלת השוואה קטנה שאולי תעזור לך להחליט (הנתונים מאתר KML):

attachment.php?attachmentid=284864&stc=1&d=1335873613

הטויוטה קצרה ב-23 סנטימטר מה שמקל בחניות, אך בעלת בסיס גלגלים ארוך יותר. זה מתבטא בתא נוסעים מעט מרווח יותר ותא מטען מעט קטן יותר (30 ליטר הבדל זה לא הרבה) וכמובן שבשניהן ניתן לקפל מושבים אחוריים ולהוביל גם מכונת כביסה. מצד שני בסיס גלגלים קצר יותר אומר רכב "תזזיתי" יותר, מה שחלק קוראים לו התנהגות ספורטיבית.

למזדה יש צמיגים יותר רחבים (בסנטימטר) מה שאומר יותר אחיזת כביש, אך תשלם יותר כשתחליף צמיגים.

הטויוטה קצת יותר חסכונית בדלק.

אני אישית בחרתי ב-RunX ומכיוון שאין לי צורך בחלון-גג העדפתי את גרסת ה-GLI. ה-Luxury מוסיפה גם חישוקי סגסוגת ושינוי צבעים בתא הנוסעים, אך זה לא מצדיק בעיני את ההבדל במחיר מול ה-GLI.

לגבי האבזור במאזדה אני לא יכול לומר כלום, אך בטויוטה יש מושבים מתכווננים גם לגובה, הגה טלסקופי, שליטה על המערכת מההגה, חיישני גשם ומראה מונוכרומטית.

123.jpg

פורסם

ל-3 בסיס גלגלים של 2.64 ולא 2.46 כך שכל הטענות שלך לא מחזיקות מים. מה גם שבסיס גלגלים כשלעצמו הוא לא המשפיע היחידי על המרווח מאחור או על התנהגות המכונית.

גם צמיגים רחבים יותר לא אומרים אחיזת כביש גבוהה יותר (בטח לא באופן משמעותי) ואפילו לא בהכרח מחיר גבוה יותר לצמיג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היום שאלתי חבר לגבי מאזדה 3. יש לו את הדגם 5 דלתות. מבסוט לגמרי. מה שכן לגבי צריכת דלק אומר שגבוהה למדי 1-10.

מצד שני אני חושב אם כבר נגיד משקיעים 50 אלף על רכב משנת 2007 לא שווה להוציא עוד 10 ולרכוש רכב דנדש . אכן לא קל.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
ל-3 בסיס גלגלים של 2.64 ולא 2.46 כך שכל הטענות שלך לא מחזיקות מים. מה גם שבסיס גלגלים כשלעצמו הוא לא המשפיע היחידי על המרווח מאחור או על התנהגות המכונית.

גם צמיגים רחבים יותר לא אומרים אחיזת כביש גבוהה יותר (בטח לא באופן משמעותי) ואפילו לא בהכרח מחיר גבוה יותר לצמיג.

אתה צודק לגבי בסיס הגלגלים של המאזדה. יש טעות ל-KML בגירסת ההאצ'בק במידה הזו. מה שמצחיק שזה הסתדר לי עם הרושם שנוצר לי כשנסעתי במאזדה מאותם שנתונים.

לגבי המחיר של הצמיגים הוא בהחלט גבוהה יותר. המידה של הטויוטה, מעבר להיותה קטנה יותר היא גם מאוד נפוצה מה שמשפיע לטובה על מחירי הצמיגים. אבמיקרים אחרים זה יכול להיות אחרת כמובן, נתקלתי בתופעה הזו עם הצמיגים של המגאן שאומנם היו קטנים יותר אך בגלל שזו לא מידה נפוצה, מחירם היה גבוה.

פורסם
...

מצד שני אני חושב אם כבר נגיד משקיעים 50 אלף על רכב משנת 2007 לא שווה להוציא עוד 10 ולרכוש רכב דנדש . אכן לא קל.

אז מה תגיד כשתגלה שאין ראנקס ומזדה 3 האצ'בק מהשנתונים שרצית במחיר הזה? (הן יקרות יותר).

ב-50K ובשנתונים האלו, סביר להניח שתוכל לקנות רק את גירסאות הסדאן של הקורולה וה-3 וגם זה עם עבר בליסינג.

פורסם

לפי דעתי: ה RUN_X עדיפה בכל פרמטר על המאזדה. או במילים אחרות, למזדה אין שום יתרון על הקורולה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי: ה RUN_X עדיפה בכל פרמטר על המאזדה. או במילים אחרות, למזדה אין שום יתרון על הקורולה.

לא ממש נכון.

הטויוטה עושה הכל כמו שמצפים ממנה. היא משלבת יפה בין רוב הקריטריונים ויוצרת מוצר טוב. היא חסכונית, מהירה, אמינה, איכותית יחסית, מאובזרת (מראות מתכהות, חישוקים קלים וכו') ונראית בסדר (לא יפה, אבל לא גם מכאיבה לעיניים). אבל החיסרון הוא שהיא בכלל לא מעניינת, מדובר במכונית מאוד (!) משעממת. היא גם קצת רועשת, נראית מיושנת מעט, צפופה, לא ממש נוחה

המאזדה אוחזת טוב יותר ומערבת את הנהג יותר בנהיגה. היא מרווחת מעט יותר (תתפלאו), נאה יותר, מאובזרת יותר (בעיקר במובן הבטיחותי), מרגישה מודרנית יותר, זריזה יותר (אולי התאוצה ל100 פחות טובה, אבל יש הרגשה נמרצת יותר ותזזיתית) תא הנוסעים נעים יותר לשהייה, המושבים הקדמיים נוחים ואוחזים יותר, תא המטען עדיף והיא לא פחות אמינה מהטויוטה והטיפולים שלה גם לא יקרים.

בסך הכל ההבדלים הם לא גדולים משמעותית. הטויוטה יותר משפחתית והמאזדה פונה קצת יותר לנהג. לפי הדרישות שלך כנראה שהקורולה תתאים יותר, אבל גם המאזדה לא תאכזב כלל {מניסיון}.

פורסם

מה שעוד שכחתי לציין לגבי השיחה עם החבר - וגם מזכרוני הקצר - ואודה גם לזכרונכם ,האם הגיוני שהרכב איבד כ-20 אלף מהמחירון שלו בשנתיים ? האם הקורולה גם ירדה ככה במחיר?

פורסם

לפי דעתי :

גם אם תתאמץ, הקורולה לא תעשה לך 1 ל 10, אלה אם כן תנהג עם רגל עד לריצפה כל הזמן, ובקורולה רגל עד לריצפה אומר שאתה נוהג כמו בארמגדון כי הרכב מרביץ...

לגבי המחיר, תבדוק מחירון ותראה למה מתלוננים כל הזמן שהמחיר שלה לא שפוי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי :

גם אם תתאמץ, הקורולה לא תעשה לך 1 ל 10, אלה אם כן תנהג עם רגל עד לריצפה כל הזמן, ובקורולה רגל עד לריצפה אומר שאתה נוהג כמו בארמגדון כי הרכב מרביץ...

אתה מגזים. הקורולה אכן חסכונית במיוחד ביחס למכוניות משפחתיות, אוטומטיות 1.6 סמ"ק. אבל עשית ממנה מכונית מיני עם הצריכת דלק הזאת. עם נוהגים עם רגל עד הרצפה תאמין לי שצריכת הדלק תהיה הרבה(!!!) יותר גרועה מ1:10. הקורולה עושה בממוצע בערך 1:12.5 משולב (עם נהיגה רגועה, ממוצעת). בזמן שמאזדה 3 עושה את זה לדוג' עם צריכת דלק של 1:10.5 בערך.

הבנו כבר שאתה חושב שהקורולה זאת הקנייה הכי מוצלחת, וגם לדעתי היא מכונית טובה... אבל אתה מגזים. ההפרשים בינה לבין המאזדה לא גדולים כל כך. האחת טובה בפרמטרים מסוימים והאחרת טובה יותר בפרמטרים אחרים. בנוסף, גם הביצועים של הקורולה אולי טובים יחסית לקבוצה , אבל לא מדובר במכונית ספורט ואתה לא תרגיש את ה-כמה מאיות האלה בהאצה ל100 קמ"ש (11.8 שניות בקורולה, 12.4 במאזדה 3). בנוסף הגיר של הטויוטה קצת פחות זריז משל המאזדה (וזה בא לידי ביטוי בתאוצות הביניים) ויחסי העברה שלה מעט ארוכים יותר. זה טוב לשיוט ולחסכון, אבל נותן הרגשה פחות זריזה.

נ.ב: באמת המחיר של הראנקס לא שפוי לדעתי. אני לא רואה סיבה לשלם כל כך הרבה בשביל מכונית משפחתית בינונית שלא מתבלטת עד כדי כך לטובה.

פורסם

העניין הוא כזה, כמו שאני רואה את זה מנקודת מבטי:

למה לשלם יותר דלק,יותר ביטוחים,ויותר על טיפולים, למה לקנות רכב עם גיר שהוא "בעייתי" .

כשבאותו כסף יש קורולה בלי כל הסעיפים הללו .

מכונית ספורט או לא מכונית ספורט זה לא מעניין,זו מכונית משפחתית פנטסטית עם כל מה שמשתמע מכך.

פורסם

האם בדגם GLI יש גלגלי מגנזיום ? האם יש הבדלים מבחינת נניח מנוע או אבזור בין השנים 04 נניח ל-06 או 07?

רוצה לומר - האם שווה להשקיע עוד X כסף בשנתון מתקדם יותר בשביל מנוע או אבזור שונים.

• תוכן חדש...