Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז היו מקלדות שאתה לוחץ על מקשים וכל פעם שומע קליק כמו של מכונת כתיבה.

אני מכיר מנהל IT שעוד יש לו אחת כזו עתיקה של IBM (עם מתאם מיוחד) והוא שומר עליה בקנאות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אינשטיין היה מעולה - המתקדמים והמופרעים שבינינו

יכלו אפילו ליצור גרפיקה באמצעות מניפולציות של פונטים.

כן, גרפיקה ממש, bitmaps קטנים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני מכיר מנהל IT שעוד יש לו אחת כזו עתיקה של IBM (עם מתאם מיוחד) והוא שומר עליה בקנאות...

גם אצלי היתה עד לפני כמה חודשים אחת כזו. פשוט היתה לי עוד עמדה בהנה"ח שהיתה 286 וזו המקלדת היחידה שהתאימה (עדיין עם המחבר הגדול שלפני ה PS2).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עדיין יש לי מקלדת כזאת של MTK ויש גם מתאם. הבעייה נעלם כפתור הBACKSPACE לאנשהוא, מעבר לזה שמורה להפליא בת קרוב ל20 שנה ושוקלת כמו איזה 3-4 מקלדות מודרניות אם לא יותר. פעם הייתה לי מקלדת גם של פקארד בל שהיה לי תחתית ממתכת והייתה עוד יותר כבדה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המקלדות האלו נקראות קליקר.

היה מעבד תמלילים ישראלי שנקרא דגש. ועם השקעת עוד כמה זוזים היה גם דגש פלוס.

ההבדל היה עוד כמה פונטים...

פורסם

אני מדבר על מקלדת של HONEYWELL מתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת. היא היתה אטומה למים אז לא ויתרנו עליה כל כך בקלות לאורך השנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

falou - אתה מדבר על מקלדת, אני חשבתי שבעקבות האוליבטי שלי (שעדיין קיימת במחסן אצל הורי, יחד עם Remington מ-1950 באנגלית) נזכרת ב-IBM Selectric שהיתה מוכרת בארץ כ"כדורית".

אני השתמשתי במחצית השניה של שנות השמונים בעבר מעבד תמלילים שנקרא "תמליל" (או אולי "תמלילן"), אשר עבד על מחשב DEC PDP 11/23 ובהמשך על DEC Microvax. למעבד היו מעט מאוד אפשרויות אבל ממילא מדפסות ה-dot matrix מרעידות הסיפים לא אפשרו הרבה גמישות.

השיא היה המכונה עליה הקלדתי את עבודת הגמר שלי בטכניון - מעבד ייעודי של אוליבטי עם מדפסת מניפה. היה זכרון לכ-25 עמודים, כך שהיתי צריך להקליד עמוד עמוד ולמקור בסופו של יום כדי לא לתפוס את הזכרון לבעלי העסק הנחמדים שאפשרו לי את ההקלדה וחסכו לי הון על הדפסה מקצועית - ומצד שני אפשרו לי את ההגשה הנאה ביותר שנים רבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Qtext?

סתם, בצחוק. אל תחפש. זה מתאים לשרשור "אתה יודע שאתה זקן כש...אתה יודע מה זה Qtext"

דגש זה לא רק תחנת דלק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עכשיו נזכרתי מה היה שם מעבד התמלילים השלישי שהזכרתי בהודעה 15 - הוא היה "איריס" (Iris).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...