Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה מהיום מYNET:

מהירות מופרזת - גורם שולי לתאונות עם נפגעים

נתונים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מוכיחים שוב: מהירות מופרזת הינה גורם שולי לתאונות דרכים עם נפגעים, ו-74% מהמעורבים בתאונות הם גברים. אז אילו עבירות מסוכנות במיוחד?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4217792,00.html

בכל זאת הושקעו מיליארדים בהקמת מצלמות מהירות בתירוץ "מלחמה בתאונות הדרכים".

בזמנו דיברתי עם דובר המשטרה (או אגף התנועה, לא זוכר) דרך הפייסבוק והוא פשוט לא הפסיק להתווכח וטען שמהירות היא הגורם העיקרי לתאונות. הוא לא הצליח להבין (כנראה רמת IQ לא בשמים) שיש הבדל בין גורם לתאונה לבין גורם מגביר פציעה לאחר שהתאונה כבר התרחשה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקס - איחדתי בין שני השרשורים שפתחנו

פרסום טרי מהיום של הלמ"ס

אנא גשו לעמוד 4, בו ניתן לראות את התפלגות תאונות הדרכים עם נפגעים לפי העבירה שבוצעה בעת התאונה.

במקום הראשון, עם כ-18% מסך העבירות (2795 נהגים) - אי ציות לרמזור.

במקום התשיעי, עם 3.5% מסך העבירות (547 נהגים) - מהירות מופרזת.

נכון, ידענו כבר שאלו המספרים, אבל מעניין איך מנסה המשטרה להסביר בעזרתם את העובדה שעד סוף הפעימה הראשונה של פרויקט א'3 מיועדות להיפרס כ-40 מצלמות מהירות וכ-20 מצלמות רמזור בלבד (ותקנו אותי אם המספרים הללו לא נכונים).

ותודה לפייסבוק של ירון אדרי שבו ראיתי את הפרסום הזה לראשונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קרוב לוודאי שהרוב זה מהירות מופרזת ביחס לתנאי הדרך ולא ביחס לחוק, שזה מה שהמשטרה אוכפת... בקיצור, לא חדש לנו שהמערכת החדשה זאת עוד דרך לגבות מאיתנו כספים.

פורסם

שאלה - מה הכוונה במהירות מופרזת? נגיד אני נוסע 200 ונכנס במישהו - זה מהירות מופרזת או אי שמירת מרחק?

לא הבנתי מה הכוונה במהירות מופרזת כגורם לתאונה, או כמו שחבר שלי שאל, ה4% זה אנשים שנהגו מעל המהירות המותרת והאוטו התפוצץ? מה בעצם ההגדרה לתאונה במהירות מופרזת?

פורסם
שאלה - מה הכוונה במהירות מופרזת? נגיד אני נוסע 200 ונכנס במישהו - זה מהירות מופרזת או אי שמירת מרחק?

לא הבנתי מה הכוונה במהירות מופרזת כגורם לתאונה, או כמו שחבר שלי שאל, ה4% זה אנשים שנהגו מעל המהירות המותרת והאוטו התפוצץ? מה בעצם ההגדרה לתאונה במהירות מופרזת?

אני לא יודע במדויק אז אני יכול רק לנחש לפי ההגיון: מהירות מופרזת אינה גורם כשלעצמו אלא גורם נלווה. למשל, אם סטית מהנתיב תוך כדי שנסעת במהירות מופרזת ונגרמה תאונה - שני הגורמים ייחשבו עבורך במניין העבירות. אם לא שמרת מרחק תוך כדי נסיעה במהירות מופרזת ולא הספקת לבלום בזמן - אותו הדבר. וכן הלאה...

המשטרה טוענת שבפועל מהירות מופרזת משפיעה יותר כיוון שאם נהג מאבד שליטה או אפילו לא מציית לתמרור או לרמזור - סביר להניח כי הסיבה לכך היא מהירות מופרזת. לזה יש לי לומר רק שני דברים:

1. סביר להניח... על ידי מי? על בסיס מה?

2. זה בערך כמו לומר שכשבנאדם יוצא מפאב עם חברים, נכנס לרכב ומתחיל לנהוג, סביר להניח שהוא שיכור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני לא יודע במדויק אז אני יכול רק לנחש לפי ההגיון: מהירות מופרזת אינה גורם כשלעצמו אלא גורם נלווה. למשל, אם סטית מהנתיב תוך כדי שנסעת במהירות מופרזת ונגרמה תאונה - שני הגורמים ייחשבו עבורך במניין העבירות. אם לא שמרת מרחק תוך כדי נסיעה במהירות מופרזת ולא הספקת לבלום בזמן - אותו הדבר. וכן הלאה...

המשטרה טוענת שבפועל מהירות מופרזת משפיעה יותר כיוון שאם נהג מאבד שליטה או אפילו לא מציית לתמרור או לרמזור - סביר להניח כי הסיבה לכך היא מהירות מופרזת. לזה יש לי לומר רק שני דברים:

1. סביר להניח... על ידי מי? על בסיס מה?

2. זה בערך כמו לומר שכשבנאדם יוצא מפאב עם חברים, נכנס לרכב ומתחיל לנהוג, סביר להניח שהוא שיכור.

הבנתי, בהחלט נשמע הגיוני, אני אוהב נהיגה במהירות גבוה ואני תומך בהעלאת המהירות המותרת, אבל אני חייב לציין, שבפחות משנה שאני על הכביש נתקלתי בכ"כ הרבה אנשים הזוים שבמילים יפות לא מגיע להם החור באמצעי מניעה שהיה להורים שלהם, שוואלה אם אנשים יתחילו לנסוע ב150 במקום 120 התוצאות לתאונות יהיו גרועות יותר.

פורסם

אומר לך יותר מזה - המהירות גורמת ל-0% מתאונות הדרכים. המהירות עושה משהו אחר - מפחיתה את יכולת השליטה ברכב, תלוי בכביש, מצמצמת את מרווח הטעות, מגדילה את גורם ההפתעה, מגדילה את מרחק הבלימה ובמקרה של תאונה, ככל שהמהירות גבוהה יותר, ככה פחות אפשר יהיה לזהות אחר כך, וכו' וכו' וכו', אבל טוב... עם של אנשים עם קוצים בתחת אז עוד כתבה ועוד כתבה ועוד אמירה, כמה מהר כמה טוב. העיקר שנסע כמה שיותר מהר - זה מה שימנע את תאונות הדרכים !!!

פורסם
אומר לך יותר מזה - המהירות גורמת ל-0% מתאונות הדרכים. המהירות עושה משהו אחר - מפחיתה את יכולת השליטה ברכב, תלוי בכביש, מצמצמת את מרווח הטעות, מגדילה את גורם ההפתעה, מגדילה את מרחק הבלימה ובמקרה של תאונה, ככל שהמהירות גבוהה יותר, ככה פחות אפשר יהיה לזהות אחר כך, וכו' וכו' וכו', אבל טוב... עם של אנשים עם קוצים בתחת אז עוד כתבה ועוד כתבה ועוד אמירה, כמה מהר כמה טוב. העיקר שנסע כמה שיותר מהר - זה מה שימנע את תאונות הדרכים !!!

במילים אחרות אך מדויקות יותר, זה בדיוק מה שאמרתי, המהירות הופכת את התאונה לקטלנית יותר, לא גורמת לה.

פורסם
במילים אחרות אך מדויקות יותר, זה בדיוק מה שאמרתי, המהירות הופכת את התאונה לקטלנית יותר, לא גורמת לה.

מה זה קטלנית... בהתחשב בזה שהמכוניות עשויות מפח דק וגם אנחנו לא עשויים ממתכת כל קמ"ש משמעותי מבחינת הכוחות שיופעלו עלינו בעת תאונה.

אבל טוב, כל הדברים האלה מתגמדים לעומת הדחף לנסוע מהר יותר. תזכרו - כמה שיותר מהר - יותר בטוח.

פורסם

מה זה קטלנית... בהתחשב בזה שהמכוניות עשויות מפח דק וגם אנחנו לא עשויים ממתכת כל קמ"ש משמעותי מבחינת הכוחות שיופעלו עלינו בעת תאונה.

אבל טוב, כל הדברים האלה מתגמדים לעומת הדחף לנסוע מהר יותר. תזכרו - כמה שיותר מהר - יותר בטוח.

תמיד אפשר לסמוך על נחום שיקום ויגיב בשרשורים כאלה (pun intended).

תן לי לשאול אותך נחום, בהנחה ואנחנו מסכימים בנוגע לכל מה שכתבת על מה שעושה המהירות - מהי המהירות הנכונה שבה יש לנהוג? אני שואל כיוון שמן הסתם, כדי למנוע תאונות או הרוגים לחלוטין, צריך להוריד את המהירות המותרת ל-0 קמ"ש. אבל אז לא נגיע לשום מקום. מצד שני אפשר לשים אותה על 200 קמ"ש, ואז נגיע למקומות מאוד מהר, אבל נמות הרבה בדרך. אם כך אני חוזר על השאלה, בהנחה והמהירות המותרת צריכה להיות מספר בין 0 ל-200 (כמובן, משתנה בהתאם לתנאי הדרך וסוג הדרך), מהי המהירות הנכונה שבה יש לנהוג?

תן לי לענות במקומך כדי לקצר את הדיון, אתה תענה: המהירות הקבועה בחוק.

ואז אני אשאל: וכיצד אנו יודעים שהמהירות הקבועה בחוק היא המאזנת בצורה הטובה ביותר?

עכשיו יש לך שתי אפשרויות לתשובה, האחת היא "כי אנשים חכמים מאוד ישבו, עשו מחקרים וקבעו את המספרים המתאימים לכל כביש וכביש". אם תענה כך, אני אגחך ואגלגל בעיניי (אבל אתה לא תראה את זה, כי אנחנו בפורום). לחילופין אתה יכול לענות "אין לי מושג, אבל חוק זה חוק". ואז אנחנו חוזרים שוב לנקודת המוצא האהובה עלינו, בה אתה טוען כל מיני טענות לא קשורות בזכות הגבלת המהירות לפי החוק ובזכות מצלמות המהירות, ואני מנסה בלי הצלחה לגרום לך להבין שאתה טועה.

לפחות, לפחות תסכים איתי שהיחס בין מצלמות המהירות למצלמות הרמזור צריך להיות תואם ליחס בין העבירות התואמות בגורמים לתאונות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

"ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים טוענים כי מהירות מופרזת היא הגורם העיקרי לתאונות"

אם היה מכשיר פשוט שמצלם אנשים שלא מאותתים - אז היו קובעים שחוסר איתות זה הגורם העיקרי לתאונות והיו מציבים אותו בכל פינה..:roll:

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אם אנשים יתחילו לנסוע ב150 במקום 120 התוצאות לתאונות יהיו גרועות יותר.

כאן אתה טועה. מי שחסר בטחון בכביש (ואלו גורמים לרוב התאונות. שים לב, גורמים לא עושים את התאונה בעצמם) בד"כ נוסעים לאט.

פורסם

ההגדרה לתאונה במהירות מופרזת יכולה להתפרש על פני כמעט כל דבר, ברגע שנסעת מעל המהירות הקבועה בחוק. למשל:

נסעת על 130 בכביש של 90. חמולה של צעירים, לא משנה מאיזה עדה, יצאו מאיזה כפר על הדרך, וירו לך על הרכב עם נשק אוטומטי ו-RPG. כל הכדורים והטיל פגעו.

מסקנות המשטרה: "הנהג איבד שליטה על ריכבו, עקב נסיעה במהירות מופרזת, ו"נכנס" בתוך טיל RPG. אם היה שומר על המהירות המותרת יכל היה להתחמק, ותאונת דרכים אחת הייתה נמנעת".

אתה תסכים איתי, שזה הרבה יותר הגיוני להניח שאדם היוצא מפאב ייחשב לשיכור, לעומת אדם היוצא ממנזר. דוגמא גרועה.

העיקר שנסע כמה שיותר מהר - זה מה שימנע את תאונות הדרכים !!!

האמת? יש בזה משהו. אם כולם ייסעו מהר, כל הנהגים יפחדו יותר אחד מהשני, ולא יעיזו להידחף או לחתוך או לעבור באדום, כי הטייס ממול לא יספיק לעצור, כך שיש מצב אמיתי שבו הגדלת המהירות תביא לירידה בתאונות.

עכשיו יש לך שתי אפשרויות לתשובה, האחת היא "כי אנשים חכמים מאוד ישבו, עשו מחקרים וקבעו את המספרים המתאימים לכל כביש וכביש".

יותר כמו שחישבו את המהירות לכביש בשיטה שמופיעה בסירטון הזה:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אף אחד פה לא מכחיש שבמהירות גבוהה יותר התאונה תהיה חמורה יותר.

אף אחד פה לא מכחיש ש "מפחיתה את יכולת השליטה ברכב, תלוי בכביש, מצמצמת את מרווח הטעות, מגדילה את גורם ההפתעה, מגדילה את מרחק הבלימה ובמקרה של תאונה, ככל שהמהירות גבוהה יותר, ככה פחות אפשר יהיה לזהות אחר כך ".

אף אחד פה לא מכחיש שהוא אוהב ליסוע מהר.

אנחנו פשוט מצרים על העובדה שאפילו לפי הלמ"ס (שהוא לא בדיוק גוף שהוקם על ידי מועדון ה-200 קמ"ש וצפונה) נאמר שהמהירות גורמת ל-4 אחוז מהתאונות. אז למה במשטרה חוגגים על זה כאילו אין מחר?

אתה רוצה תשובה?

בבקשה: המשטרה עושה מה שאומרים לה מלמעלה כלומר מהאוצר. שזה בעצם לתפוס עבירות שקל לתפוס אותן ושאינן עבירות "איכותיות".

מה עשו ברגע ששמו מצלמות בכביש החוף? העבירו את שוטרי התנועה הללו לאכיפת עבירות "איכותיות"? מה פתאום זה לא מכניס מספיק כסף, העבירו אותם לתפוס אנשים שנוסעים מהר בכביש 6.

אז אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...