Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה נשמע?

Moti - Miata R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסלול מגניב ביותר! לדעתי זה מסוג המסלולים שצריך לבנות בארץ. לא ארוך מדי, טכני במידה שטובה להדרכות ומעניין מאד לנהיגה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני השוויתי כי הערכתי ששילדת מרכב סגור צינורי תהיה יותר חזקה משילדה היברידית, אבל אין לי נתוני קשיחות של שילדה צינורית מודרנית, אין לי מושג מי מייצר מכוניות כאלו כיום חוץ מכמה סדנאות קטנות.
ההנחה שלי היא ששלדה משולבת תהיה כבדה יותר בעבור חוזק נתון כשמדובר בשלדה קטנה יחסית וככל שהמימדים יגדלו הפער יצתמצם עד שבאישהו שלב השלדה המשולבת תשתווה לשלדה הצינורית במשקל ובחוזק.

גם במבנים צינוריים של היום כמו כלובי התהפכות יש נטיה לשלב משטחים למטרת חיזוק המבנה.

המשטחים הנ"ל מופיעים בצורות שונות, לפעמים עם חירור להפחתה במשקל לפעמים עם כיפופים.

אבל מאחר ואתה טוען שנעשתה התקדמות רבה בתכנון השלדות הצינוריות
לא טענתי, אבל יכול להיות שהניסוח שלי מטעה ולכן אבהיר את דבריי.

מה שאמרתי הוא שנעשתה התקדמות רצינית בתחום תכנון השלדות ככלל, להערכתי הרבה פחות דווקא בשלדות צינוריות.

שלדות מרכב אחוד לעומת זאת זינקו קדימה בכל הקשור לחוזק, והחל משנות התשעים אפשר ממש לראות הבדלים עצומים בין דגמים מקבילים.

דוגמא לקפיצות ענק כאלו היא בין ה-E30 ל-E36 ואחריהן ה-E46, כשהאחרונה מהווה קפיצת על-חלל מהראשונה בכל הקשור לחוזק.

אגב לא סגרתי את הפניה, התחרות כאן היא על זמנים ויש פשוט הפרשים קלים בין הקוים שכל נהג לוקח.

הנהג שבסרטון נוטה להכנס לפניות קצת יותר מהר ממני ולפעמים זה בא על חשבון מהירות ביציאה מהפניה.

אפשר לראות את זה מצוין בפניה שבדקה 4:00 ולמעשה בכל הסט של הפניות מ-4 ועד הפניה המדוברת בדקה 5.

Slow in - Fast out :-)

רונלד, אני חושב שיצא בערך מאתיים מייל מהבית שלי, יוצא משהו כמו 320 ק"מ.

המסלול אכן חדש, הבניה הסתיימה ב-2010 אאל"ט.

היתרון הכי ברור הוא באספלט החדש והאיכותי שפשוט כיף ליסוע עליו. בהשוואה למסלול כמו Willow Springs שפועל משנות השישים כבר, הסלילה (למרות תיקונים איזוריים) כבר ממש לא חלקה ויש כל מיני שינויי גובה במשטח שבוחנים את גודל האשכים של הנהג ורמת שעירותם בפניות מסויימות.

מתי יש מירוץ בקליפורניה? תודיע ונבוא לעודד
להיות תושב LA ולשאות שאלות כאלה זו חאפריות ממדרגה שאפילו לא ניתן לתאר במילים ולכן נעבור לתמונות -

double-facepalm.jpg

:lol:

כל המירוצים של הליגה בקליפורניה, אבל הבא לדוגמא יוצא בסונומה שזה לא קרוב במיוחד (8 שעות נסיעה להערכתי).

המירוץ של ה-22 בספטמבר יחסית קרוב ב-Buttonwillow Raceway.

אם תהיה רציני ותגיע גם תקבל סיבוב אחרי שהסשנים של המירוצים יסתיימו 8)

מוטי

פורסם
אהלן מוטי, קודם כל מחמאות על העבודה, נראה איכותי מאוד (מאוד!). כמה שאלות ברשותך. חיזוק הכלוב לרמות כל כך רחוקות מהנורמה ומהתקנונים השונים היא מסיבות של ביצועים או של בטיחות?

אם מסיבות של בטיחות קשתות כל כך חזקות אומנם ימנעו מעוותים של הכלוב אבל גם לא יספגו אנרגיה בתאונה קשה, לא?

קודם כל תודה תודה.

גם וגם, הקשיחות תורמת לביצועים והחוזק תורם לבטיחות.

מכוניות מירוץ בנויות עם הגיון הפוך ממכוניות כביש -

במכונית כביש הכל בנוי לקריסה מבוקרת, בין אם השלדה עצמה שאמורה להמעך מסביב לתא הנוסעים, כריות אויר, מותחנים לחגורות ועוד..

הסיבה העיקרית היא שאף אחד לא ישים על עצמו קסדה, HANS ורתמות כל פעם שייכנס לאוטו עם מושבי מירוצים וכלוב שלם - זה לא פרקטי.

במכונית מירוץ הכל בנוי סביב העובדה שהנהג כן ישים על עצמו את כל ציוד הבטיחות הדרוש וייחגר היטב עם רתמות במושב מירוצים באוטו עם כלוב.

האוטו עצמו יכול להתרסק לגמרי בתאונה אבל החלל שבתוך הכלוב יישאר בחתיכה אחת.

הקריסה המבוקרת במכונית כביש אולי תציל אותך אם נכנסת באוטו אחר ב-60 קמ"ש, אבל הסיכוי שלך לצאת מתאונה של 6 סלטות אורכיות של האוטו במהירות של 190 קמ"ש עם מכונית כביש שואף לאפס.

חבר שלי יצא מהאיבו שלו אחרי תאונה כזו בקושי עם שריטות וחבטות קלות.

בקשר לגרר אתה בטוח? ממה ששמעתי לפחות במכוניות מירוץ של מירוצי סיבולת, לקוקפיט סגור יתרון אוירודינמי משמעותי.

במירוצי LMP למיניהם האוירודינמיקה אכן עובדת לטובת הקוקפיט הסגור, ע"ע אודי R15 הפתוחה שהוחלפה ב-R18 הסגורה מהסיבה הזו בדיוק - הכללים של עצירות התדלוק השתנו בצורה שביטלה את היתרון של מכוניות הקוקפיט הפתוח בהחלפות נהגים (יותר מהר בלי גג).

אבל, וזה אבל גדול מאוד, הבודי של המיאטה הוא לא בדיוק מכונית LMP :wink:

צמצום של משהו כמו 40% משטח הפנים מהווה יתרון משמעותי ביותר על פני הרכב עם הגג והשמשה הקדמית.

אפשר לראות את זה בוידאו מצוין כשהנהג השני רודף אחריי, ובפניות מסויימות מהירות היציאה שלנו זהה ולמרות היתרון של הנהג השני בכוח, במשקל וביחס ביניהם הוא לא מדביק אותי במילימטר אחד בישורת.

היתרון עוד ייגדל מתי שאני אסיים את החיפוי האחרון שהוא החיפוי שמכסה את הצד של הנוסע מתי שאני מפרק את מושב הנוסע החוצה בסשנים של התחרות.

בסשנים לא תחרותיים אני בד"כ עורך נסיעות הדגמה ללקוחות פוטנציאליים ולכן יש מושב שני באוטו.

מוטי

פורסם

תודה על ההבהרה.

לגבי נתונים, השיא הנוכחי Koenigsegg Agera R - 65,000 Nm/deg

5000 יותר מלוייתן הויירון.

לאודי R8 החדשה 2014 קשיחות 40,000 Nm/deg

והבמוו 3 השונות :

BMW E30 M3 - 23,000 Nm/deg

BMW E36 Touring - 10,900 Nm/deg

BMW E36 Z3 - 5,600 Nm/deg

BMW E46 Sedan (w/o folding seats) - 18,000 Nm/deg

BMW E46 Sedan (w/folding seats) - 13,000 Nm/deg

BMW E46 Wagon (w/folding seats) - 14,000 Nm/deg

BMW E46 Coupe (w/folding seats) - 12,500 Nm/deg

BMW E46 Convertible - 10,500 Nm/deg

BMW Z4 Coupe - 32,000 Nm/deg

BMW Z4 Roadster - 14,500 Nm/deg

Mazda Rx-7 - 15,000 Nm/deg

Mazda Rx-8 - 30,000 Nm/deg

McLaren F1 - 13,500 Nm/deg

Volkswagen Passat (2006) - 32,400 Nm/deg

Volkswagen Phaeton - 37,000 Nm/deg

Volkswagen Golf V GTI - 25,000 Nm/deg

Mini (2003) - 24,500 Nm/deg

Alfa 159 - 31,400 Nm/deg

וכמו שכתבתי קודם חוץ מנתון הקשיחות האבסולוטי יש חשיבות רבה גם ליחס בין הקשיחות למשקל.

פורסם

הנתונים האלו הם של קשיחות השלדה או קשיחות כל הרכב? כיוון שיש הבדל, שיכול אפילו להכפיל את הנתון לעיתים.

אגב, מיאטה דור ראשון זה כ-6000. מיאטה NC היא כ-8800.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם וגם, הקשיחות תורמת לביצועים והחוזק תורם לבטיחות.

קנדום תורם לבטיחות ולא החוזק :roll:

שמח מאוד שקפצת לבקר בפורום ואולי גם להישאר. אני תמיד נהנה לקרוא את ההודעות שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

עברו שנים ושום דבר לא השתנה, כמעט.

ברוך השב, למדתי ממך המון ותמיד כיף לקרוא את מה שיש לך לומר.

- - - - -

אגב, לתשומת לבם של המתלבטים הנוכחיים בנוגע להשכלה גבוהה:

סיימתי תיכון עם תעודה של השלמת 12 שנות לימוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יצא לי לראות את הרשימה הנ"ל בעבר.

BMW E46 Sedan (w/o folding seats) - 18,000 Nm/deg

BMW E46 Sedan (w/folding seats) - 13,000 Nm/deg

המחשה מצוינת לכוחו של משטח, בגרסה שבה המושבים לא מתקפלים יש קיר מוצק מאחרי המושב האחורי שעשוי ממשטח 1.6 מ"מ אם זכורני נכונה ועוד זוג פלחים שמכופפים לצורת U.

והתוצאה - 5000 Nm/Deg הבדל :shock: .

רונלד, מיאטה דור ראשון 3300/3600, דור שני 6100, דור שלישי 8800.

ועוד סרטון אחד מהמירוץ האחרון שמדגים מה שקורה שהמסלול נמצא באמצע מדבר ונושבת רוח :lol: -

http://www.youtube.com/watch?v=WDxQW5OcBqo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

משב רוח אחד רציני (מאוד) העלה אבק לאויר בכמות שהעלימה את הפניה.

כיוונתי לאן שחשבתי שהפניה תהיה.. היא לא הייתה שם, ירדתי מהמסלול ימינה. אלכס נותן פירואט ויורד מהמסלול שמאלה והבחור שאחרינו רואה אותי יורד ימינה ואלכס יורד שמאלה, החליט לכוון לאמצע איפשהו ובכל זאת הצליח לרדת מהמסלול (המיאטה הכתומה).

בוידאו עוד איכשהו מזהים מסלול, בזמן אמת במציאות לא ראינו כלום :lol:

מוטי

פורסם
קודם כל תודה תודה.

מכוניות מירוץ בנויות עם הגיון הפוך ממכוניות כביש -

במכונית כביש הכל בנוי לקריסה מבוקרת, בין אם השלדה עצמה שאמורה להמעך מסביב לתא הנוסעים, כריות אויר, מותחנים לחגורות ועוד..

במכונית מירוץ הכל בנוי סביב העובדה שהנהג כן ישים על עצמו את כל ציוד הבטיחות הדרוש וייחגר היטב עם רתמות במושב מירוצים באוטו עם כלוב.

האוטו עצמו יכול להתרסק לגמרי בתאונה אבל החלל שבתוך הכלוב יישאר בחתיכה אחת.

הקריסה המבוקרת במכונית כביש אולי תציל אותך אם נכנסת באוטו אחר ב-60 קמ"ש, אבל הסיכוי שלך לצאת מתאונה של 6 סלטות אורכיות של האוטו במהירות של 190 קמ"ש עם מכונית כביש שואף לאפס.

חבר שלי יצא מהאיבו שלו אחרי תאונה כזו בקושי עם שריטות וחבטות קלות.

מוטי

ומה יקרה לאיבו של החבר אם היא תכנס באוטו אחר במהירות 60 קמ"ש ?

פורסם

- - - - -

אגב, לתשומת לבם של המתלבטים הנוכחיים בנוגע להשכלה גבוהה:

אין שום קשר. גם ביל גייטס, סטיב ג'ובס ועוד רבים אחרים לא סיימו תואר אבל זה היוצא מהכלל שמעיד על הכלל:

http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3527812,00.html

רובנו לא הגאונים האלו, ורובנו לא הולך להמציא רעיון שישנה את העולם. על כל אחד שפרש ועשה מילארדים יש אלפים שפרשו או לא למדו ומלצרו כל חייהם.

מוטי אולי לא למד באוניברסיטה אבל הידע האדיר שיש לו נצבר בצורה מסויימת. לימוד עצמי, עבודה, השתלמויות. אין לי ספק שהוא הקדיש ללמידה לא פחות מאשר סטודנט נורמלי במהלך חייו. בלי ללמוד - גם מוטי לא היה מוטי...

פורסם
מוטי אולי לא למד באוניברסיטה אבל הידע האדיר שיש לו נצבר בצורה מסויימת. לימוד עצמי, עבודה, השתלמויות. אין לי ספק שהוא הקדיש ללמידה לא פחות מאשר סטודנט נורמלי במהלך חייו. בלי ללמוד - גם מוטי לא היה מוטי...

מ.ש.ל.

או בקיצור, אתה מחזק ומוכיח את הטענה שלי...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מחזק כלום. אולי פשוט לא הבהרתי את הנקודה מספיק.

99% מהאנשים שלא למדו לימודים אקדמיים לא משלימים ידע ברמות שכאלו בעצמם. אתה יכול לבדוק לדוגמא את אחוז האנשים שמתחילים תואר באוניברסיטה רגילה מול אלו שמתחילים בפתוחה. תגלה כי יכולת הלימוד של אנשים ללא מסגרת הינה נמוכה מאוד.

לומר למישהו לא צריך לימודים גבוהים כי תראה את... גורם אשליה משום שלהראות את הבודדים שהצליחו מסנוור את עשרות האלפים שנאלצים להסתפק במשרה גרועה.

מעבר לכך, גם התקדמות בעבודה ושכר הרבה פעמים הולך יד ביד עם ההשכלה.

בקיצור ניתן לסכם - אם אתה גאון הדור בעל יכולת למידה עצמית - אתה יכול לוותר על כמה קורסים . אחרת - עדיף ללמוד.

נ.ב באוניברסיטה הפתוחה לומדים כ 40,000 סטודנטים בשנה, היא פועלת משנת 1976. עד היום סיימו שם 30,000 סטודנטים תואר. מה שמראה על אחוז מסיימים מזערי לעומת מוסדות מסודרים. הידד להשכלה ללא מסגרת...

פורסם

אני מבין שלשים וידאו שכולל שלוש מיאטות עפות ממסלול תוך כמה שניות לא מספיק כדי להחזיר את השיחה למסלול (תרתי משמע) :wink:

או - יאללה חבר'ה שחררו את השרשור מעולו של שרשור אחר.

מוטי

• תוכן חדש...