Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה נשמע?

Moti - Miata R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור פריק שחולה על הפרוייקטים שלך - נחמד לראות שאתה ממנפף את עצמך ואת הידע שלך קדימה - על זה שאפו

מסקרן אתי מאוד בכמה הכלוב שלך משפר את ה TORSIONAL RIGIDITY של הרכב (אני מניח שלא בדקת את פיתול השלדה במעלות). אני מניח שהשיפור הוא בסביבות 100% (ואני חושב שאני לא מגזים)

סתם מסקרן אם אתה מבצע מעקב של נתונים בפיתוחים שלך... (אני כמעט בטוח שכן)

רק בשביל לשים דברים בפרופורציה, רמת הקשיחות של שילדת מסבך צינורות מרהיבה ומרשימה כמו של הקונטאש שלמה ולא היברידית,

היא בסה"כ 2,600 Nm/deg, ואנחנו מדברים על רכב ששקל 1580 ק"ג.

הקשיחות של אליז פתוחה הקלה בחצי היא יותר מפי 4 מהאיטלקיה הסגורה.

להערכתי הקשיחות לכשעצמה פחות חשובה מהיחס בין קשיחות למשקל. (אולי כדאי לפתוח שרשור אחר בנושא , בכל מקרה ברוך שובך מוטי)

הקונטאש

BookPic1.jpg

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא יהיה חזק יותר לבנות שילדה צינורית מתחת לרצפת הרכב שתתחבר בחלק התחתון לתת-השילדה (הגשרים) עליהם מונח המנוע ולסרן האחורי ובחלק העליון לכלוב עצמו ?

לא, אבל זה בטוח יהיה הרבה יותר מסובך, יקר וכבד :wink:

אגב הדוגמא שלך לשלדת הקונטאש ממחישה יותר מהכל איזה התקדמות עשה עולם הרכב בתחום.

לא צריך יותר ממבט אחד כדי לראות שהשלדה מסובכת מדי איפה שלא צריך וחסרה בחיזוקים איפה שכן צריך... לא פלא שנתון החוזק שציטטת כ"כ נמוך בהשוואה לרכבים מודרניים.

לשם השוואה, הנתון המקביל למיאטה סטנדרטית מהשנתון שלי הוא 6100 Nm/Deg והיא אפילו לא נחשבת לאיזו מציאה גדולה בתור רכב פתוח.

ב-NC חל כבר שיפור רציני ומדובר על משהו כמו 8800 Nm/Deg.

לשאלת ההערכה שלך, הרמן, אני אופתע מאוד אם השיפור לא קרוב יותר ל-200% מאשר ל-100%, אל תשכח שהכלוב מתחבר בדיוק לנקודות שעליהן מופעלים הכוחות.

גם בלי לדעת מה הנתון המדויק, כל מי שאי פעם חווה מיאטה עם כלוב שלם וחווה את הרכב שלי אמר שההבדל מוחשי ביותר בהתנהגות של הרכב, הקשיחות היא משהו מורגש בכל פעם ששמת גלגל על אבן שפה קצת יותר גבוה מהרגיל, הורדת צד לחול וכו'.

ניב, בפעם האחרונה שראיתי את המיאטה השחורה שלי היא נראתה ככה :lol:

המיאטה הלבנה נמצאת בליגה אחרת לגמרי מבחינת איכות הבניה ובגלל זה היא מייצרת זמני הקפות שמשתווים לשחורה למרות שאין לה אפילו חצי מהכוח של השחורה (כמו שכתבתי באחת ההודעות הקודמות - +250 כ"ס בשחורה לעומת משהו כמו 115 בלבנה).

אם יבוא היום שאני ארצה גם להתעסק במנוע, הלבנה תשבור בקלות את כל הזמנים הכי טובים שקבעתי אי פעם עם השחורה.

מוטי

IMG_7088w.jpg

פורסם

וולקאם בק מוטי!

הגעת בדיוק בזמן.

לפני שבועיים קניתי NB ידנית 2004 .

התכונן להתקפת הודעות פרטיות...:wink:

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

ואוו,

מזכיר לי את הסרט על ET או חבר מכוכב אחר .

מוטי, סיכום קצר: המדינה השתנתה, ביבי בשילטון, הדלק עולה כמו זהב והתושבים יצאו לרחובות, אפילו כאן רובנו כבר החליף רכבים, סיגנונות וחלומות ... אבל היי ... Welcome Back, אני בדיוק מחליף אותך וטס למסלול בגן העדן האיטלקי, שמור על המדינה :)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
לא, אבל זה בטוח יהיה הרבה יותר מסובך, יקר וכבד :wink:

אגב הדוגמא שלך לשלדת הקונטאש ממחישה יותר מהכל איזה התקדמות עשה עולם הרכב בתחום.

לא צריך יותר ממבט אחד כדי לראות שהשלדה מסובכת מדי איפה שלא צריך וחסרה בחיזוקים איפה שכן צריך... לא פלא שנתון החוזק שציטטת כ"כ נמוך בהשוואה לרכבים מודרניים.

לשם השוואה, הנתון המקביל למיאטה סטנדרטית מהשנתון שלי הוא 6100 Nm/Deg והיא אפילו לא נחשבת לאיזו מציאה גדולה בתור רכב פתוח.

ב-NC חל כבר שיפור רציני ומדובר על משהו כמו 8800 Nm/Deg.

לשאלת ההערכה שלך, הרמן, אני אופתע מאוד אם השיפור לא קרוב יותר ל-200% מאשר ל-100%, אל תשכח שהכלוב מתחבר בדיוק לנקודות שעליהן מופעלים הכוחות.

גם בלי לדעת מה הנתון המדויק, כל מי שאי פעם חווה מיאטה עם כלוב שלם וחווה את הרכב שלי אמר שההבדל מוחשי ביותר בהתנהגות של הרכב, הקשיחות היא משהו מורגש בכל פעם ששמת גלגל על אבן שפה קצת יותר גבוה מהרגיל, הורדת צד לחול וכו'.

מוטי

זה לא נקרא התקדמות, אם אתה משווה קשיחות של של מרכב מונוקוק לשילדה צינורית.

אם מתייחסים ללא הבחנה בין סוג המרכב, אז כן.

פורסם

הקשיחות היא משהו מורגש בכל פעם ששמת גלגל על אבן שפה קצת יותר גבוה מהרגיל, הורדת צד לחול וכו'.

ניב, בפעם האחרונה שראיתי את המיאטה השחורה שלי היא נראתה ככה :lol:

מוטי

קודם כל פאק!! מה קרה לה?

תאונה במסלול? פירוק מכוון??

בקשר להקשחה המדוברת, האם כלוב שכזה לא יכול לגרום לרכב להיות קשיח מדי?

הרי יש יתרון גם לרכות מסויימת בדיוק במצבים כמו שציטטת - שעולים על אבן שפה או על משהו דומה?

בקרוב מאוד חוק הספורט המוטורי אמור להתקדם, ואז ידע כמו שלך יוכל מאוד לסייע בבניית רכבים ייעודיים לתחרויות שידרשו גם כלוב ושינויים מכניים רבים, אתה בטוח שלא בא לך לחזור ;-)

פורסם
זה לא נקרא התקדמות, אם אתה משווה קשיחות של של מרכב מונוקוק לשילדה צינורית.

אם מתייחסים ללא הבחנה בין סוג המרכב, אז כן.

בוודאי שאני משווה, כמו שהשוואת אתה בין שלדה צינורית למרכב אחוד+כלוב :-)

הקונטאש היא דוגמא מצויינת למשהו מורכב מאוד לייצור שהניב תוצאות בינוניות מינוס בהשוואה למה שכיום יכול כל ילד עם מחשב ו-Solidworks לתכנן ביעילות גבוהה יותר בלי שום בעיה, ועם כמה שזה נראה מרשים בתמונות המספרים לא מרשימים בשיט.

גם רכבים שמשתמשים כיום בשלדה צינורית מוצקים הרבה יותר ממה ששלדת הקונטאש הייתה.

וכדי להכניס את העסק לפרופורציות - אפילו המיאטה הראשונה שירדה את פס הייצור יותר מוצקה מהקונטאש, ולמיאטות הראשונות ההתייחסות היא כאל רכב עם קשיחות מבנית של ספגטי... :wink:

ניב -

פירוק מכוון.

שווי הרכב בחלקים היה גבוה יותר משווי הרכב כחתיכה אחת. המיאטה פורקה ונמכרה בחלקים ובסוף נשארה רק שלדה עייפה שחתכתי לחלקים כדי שיהיה יותר קל להעמיס אותה לטנדר ומשם לקחתי אותה למיחזור.

בקשר להקשחה המדוברת, האם כלוב שכזה לא יכול לגרום לרכב להיות קשיח מדי?

הרי יש יתרון גם לרכות מסויימת בדיוק במצבים כמו שציטטת - שעולים על אבן שפה או על משהו דומה?

שלילי, אין דבר כזה קשיח מדי ואין מצב שבו לגמישות בשלדה יש יתרון.

הנקודה שבה עוצרים היא זו שהרכב נהיה כבד יותר ממה שצריך ושם למעשה כל תוספת ההקשחה פשוט תפגע בביצועים בגלל העליה במשקל.

לרכב יש מיתלים וצריך להשתמש בהם ולא בגמישות בשלדה כדי לשמור על הצמיגים דבוקים לכביש.

מוטי

פורסם

הנה וידאו מהמירוץ האחרון, צולם מהמכונית של 2nd Chance Roadster שננהגת ע"י אלכס, הבעלים של החברה.

המכונית שלהם יותר קלה משלי בהפרש (אני מעריך קרוב ל-50 ק"ג) ויש לה בערך 20 כ"ס יותר, היתרון שלי הוא בשלדה, במיתלים ובאוירודינמיות.

http://www.youtube.com/watch?v=UAZ-cz6iPWw&feature=relmfu דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

המסלול נקרא Chuckwalla Valley Raceway והוא באיזה חור באמצע המדבר בקליפורניה, אחלה מסלול שבעולם!

מוטי

פורסם

אני השוויתי כי הערכתי ששילדת מרכב סגור צינורי תהיה יותר חזקה משילדה היברידית, אבל אין לי נתוני קשיחות של שילדה צינורית מודרנית, אין לי מושג מי מייצר מכוניות כאלו כיום חוץ מכמה סדנאות קטנות.

אבל מאחר ואתה טוען שנעשתה התקדמות רבה בתכנון השלדות הצינוריות (למרות שלי זה נראה שההתקדמות העיקרית היא בהנגשת כוח מיחשוב זול ותוכנות תיב"מ זולות להמונים) ציפיתי למספרים.

אני יודע שאתה צודק בגדול לפי הקורלציה בשיפור זמני ההקפות לשיפור בקשיחות, אבל רציתי את הנתון הראשוני.

פורסם

המסלול נקרא Chuckwalla Valley Raceway והוא באיזה חור באמצע המדבר בקליפורניה, אחלה מסלול שבעולם!

מוטי

בואנה, באמת חור - לפי גוגל זה איזה 300+ ק"מ מלוס אנג'לס. אפילו לא רואים שם את המסלול עצמו. הוא חדש או משהו? כי המפות הן מ-2009 כנראה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוטי י'מאעפן, פעם אחרונה ששמעתי ממך עשית איזה טנדר חלוד.

מה זה? מתי יש מירוץ בקליפורניה? תודיע ונבוא לעודד

haters will hate

פורסם

הכלוב הוא מתכנון עצמי ועונה לכללים של מספר ליגות מירוצים, לא אכנס לפרטים הקטנים אבל המפרט כולל 18 נקודות עיגון מרותכות לשלדה (הסטנדרט בתחום הוא 8 או 6) ולמרות זאת הכלוב נבנה בצורה שאיפשרה למשקל הכולל להשאר נמוך מאוד - מתחת ל-49 ק"ג.

ביטול השמשה הקדמית משפר בצורה ניכרת את הגרר האוירודינאמי ומוסיף 74.6% של כיף לכל יום מסלול (נמדד בלייזרים).

מוטי

אהלן מוטי, קודם כל מחמאות על העבודה, נראה איכותי מאוד (מאוד!). כמה שאלות ברשותך. חיזוק הכלוב לרמות כל כך רחוקות מהנורמה ומהתקנונים השונים היא מסיבות של ביצועים או של בטיחות?

אם מסיבות של בטיחות קשתות כל כך חזקות אומנם ימנעו מעוותים של הכלוב אבל גם לא יספגו אנרגיה בתאונה קשה, לא?

בקשר לגרר אתה בטוח? ממה ששמעתי לפחות במכוניות מירוץ של מירוצי סיבולת, לקוקפיט סגור יתרון אוירודינמי משמעותי.

רני דקל

פורסם

ברוך השב :ladysman:

ולמי שלא יודע מה זה CHUCKWALLA

220px-Chuckwalla.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...