Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה נשמע?

Moti - Miata R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתף בקצת פרטים על המיאטה ועל ייעודה - STR, TT, Spec miata  

המיאטה שלי היא שנת 2002 ונבנתה כרכב הדגמה לעסק שלי - Blackbird Fabworx

הנוסחה המקורית פשוטה להבנה אבל דורשת תשומת לב לפרטים בביצוע -

0. לבנות רכב כיפי למסלול שאפשר לבצע איתו נסיעות הדגמה ולשנות את הקונפיגורציה שלו לתחרויות

1. תצוגת יכולות בכל הקשור לתחום הכנת מכוניות לשימוש מסלול, לרבות בניה של כלוב התהפכות, התקנה של ציוד בטיחות וכו'

2. להוריד משקל

3. לשפר את הרכב מבחינת גרר אוירודינאמי

4. להקשיח את השלדה

5. לשפר את אחיזת הכביש בצורה משכנעת ביותר, שדרוג של המיתלים, גלגלים, צמיגים ועוד

6. לא להוסיף יותר מדי כוח למנוע כדי לא לגרוע מתשומת הלב של הלקוח הפוטנציאלי לשלדה שהיא מה שבאמת חשוב כאן

עם דגש על שני הסעיפים הראשונים, התכנון לקח כיוון של רכב עם קוקפיט פתוח לגמרי והורדה של השמשה הקדמית.

נסיעה ברכב עם קוקפיט פתוח פשוט יותר כיפית.

הכלוב הוא מתכנון עצמי ועונה לכללים של מספר ליגות מירוצים, לא אכנס לפרטים הקטנים אבל המפרט כולל 18 נקודות עיגון מרותכות לשלדה (הסטנדרט בתחום הוא 8 או 6) ולמרות זאת הכלוב נבנה בצורה שאיפשרה למשקל הכולל להשאר נמוך מאוד - מתחת ל-49 ק"ג.

הכלוב מתחיל בבתי הבולמים הקדמיים ונגמר בבתי הבולמים האחוריים.

יחד עם הכלוב, גם השלדה עצמה נתפרה באיזורים החשובים, ככה שהקומבינציה באמת משכנעת.

ביטול השמשה הקדמית משפר בצורה ניכרת את הגרר האוירודינאמי ומוסיף 74.6% של כיף לכל יום מסלול (נמדד בלייזרים).

בין השדרוגים הנלווים הרכב קיבל גלגלי מירוצים 15X9, צמיגי Nitto NT-01 במידה 225/45, בולמי זעזועים קאסטום תוצרת Fat Cat Motorsports עם כיוונונים נפרד למהירות שיכוך והחזרה, ועוד כמה פריטים שקצרה היריעה מלפרט.

אחרי הפירוק הראשוני של פנים הרכב ועוד אי אלו חלקים, משקל הרכב חצה את קו ה-9XX ק"ג כלפי מטה וכרגע נמצא איפשהו בתחום ה-880-890 ק"גים.

איך זה עובד?

טוב מאוד.

השילוב בין השלדה המוקשחת, המרכב הקליל וכל מה שקשור למיתלים מוכיח את עצמו כמוחץ - הרכב מייצר זמני הקפות שקרובים מאוד למיאטה הקודמת שלי, למרות שלמיאטה הקודמת היו למעלה מ-250 כ"ס בגלגלים ולמיאטה הנוכחית יש אולי 115 כ"ס.

הבניה אפילו לא קרובה למיצוי ולמעשה אני די בטוח שניתן יהיה להשוות את זמני ההקפות של המיאטה הקודמת עם הנוכחית בלי להוסיף לה אפילו כ"ס אחד.

בגלל שהרכב יחסית חדש אני עדיין עובד על כיוונונים של המיתלים ושדרוגים של המרכב ולמרות זאת בשלושת המירוצים הראשונים עם המכונית לקחתי מקום רביעי, שלישי וראשון במירוץ האחרון ואני מוביל את טבלת האליפות בקטגוריה שלי בליגה של תחרויות שנערכת בקליפורניה שנקראת Miata Challenge.

כמה תמונות של המכונית -

BFWNBjump.jpg

VP2_0673w.jpg

VP2_4501w.jpg

VP2_4591w.jpg

VP2_6744w.jpg

VP2_3339w.jpg

ותמונה אחרונה מהמירוץ האחרון כשברקע מיאטה מס' 13 שהיא רכב של לקוח שלי שלקח מקום שני 8) -

BFW1-2.jpg

מוטי

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההגה יוצא מהמקום כדי שלא ייגנבו אותו או כדי שתוכל לקחת את האשכים שלך איתך ביציאה מהאוטו? :-P

וואו...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מרשים מאוד, אם אפשר יש כמה דברים שמסקרנים אותי.

1) למה ירדת מ 18 נקודות עיגון ל- 13 בכלובים של 2 המיאטות האחרות ?

2) הריתוך בין הכלוב לשילדה הוא לפח המרכב הדק או שיש קורות עבות יותר שהתחברת אליהן ?

פורסם

1) למה ירדת מ 18 נקודות עיגון ל- 13 בכלובים של 2 המיאטות האחרות ?

2) הריתוך בין הכלוב לשילדה הוא לפח המרכב הדק או שיש קורות עבות יותר שהתחברת אליהן ?

1. אתה מסתכל על זה מהכיוון הלא נכון, הסטנדרט הוא 6-8 נקודות, בכלובים של המיאטות שמופיעים באתר (שהוא אגב לא מעודכן בשיט) הן שודרגו ל-13 נק' בגלל שזה המקסימום המותר בקטגוריה שבה שתיהן אמורות להתחרות.

ברכב שלי שלא נבנה ספציפית לקטגוריה שבה מתחרות המיאטות שבגלריה בניתי מה שרציתי בלי הגבלות - הרכב מיועד להיות רכב הדגמה בראש ובראשונה :-)

2. לשלדות של רכבים מודרניים בעלי מרכב אחוד אין קורות עבות יותר כמו שאפשר למצוא נגיד בטנדרים ודומיהם.

כל השלדה בנויה מפחים בעוביים שונים, לרוב בין 1.2 ל-2 מ"מ.

החיבורים לשלדה בוצעו במספר דרכים אך לרוב מדובר בפלטות שמרותכות לצמתים של מספר פחים בשלדה (מה שהופך את המיקום לחזק יותר) ו/או מעוצבות בצורה שיוצרת נקודה חזקה בשלדה.

בכל מקרה, ככה נראה הכלוב -

P1000781w.jpg

P1000868w.jpg

P1000870w.jpg

מוטי

פורסם

ואוו ! ( על הרכב , ועל החזרה המפתיעה )

אני מניח שצריך לעשות מתיחות לפני שמשתחלים פנימה .

מוטי - שאלה שמסקרנת אותי , אתה בהשכלתך ?? ( ניחוש , מהנדס מכונות :?)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

WOW מרשים מאוד.

מה קרה למיאטה הקודמת שלך? אני זוכר שהיא הייתה מצויידת בכל מני תוספות אווירודינמיות שאני לא רואה על המיאטה הנוכחית?

מתי אתה מגיע לעבוד על הרכבים הישראלים ;-)

פורסם
1. אתה מסתכל על זה מהכיוון הלא נכון, הסטנדרט הוא 6-8 נקודות, בכלובים של המיאטות שמופיעים באתר (שהוא אגב לא מעודכן בשיט) הן שודרגו ל-13 נק' בגלל שזה המקסימום המותר בקטגוריה שבה שתיהן אמורות להתחרות.

ברכב שלי שלא נבנה ספציפית לקטגוריה שבה מתחרות המיאטות שבגלריה בניתי מה שרציתי בלי הגבלות - הרכב מיועד להיות רכב הדגמה בראש ובראשונה :-)

2. לשלדות של רכבים מודרניים בעלי מרכב אחוד אין קורות עבות יותר כמו שאפשר למצוא נגיד בטנדרים ודומיהם.

כל השלדה בנויה מפחים בעוביים שונים, לרוב בין 1.2 ל-2 מ"מ.

החיבורים לשלדה בוצעו במספר דרכים אך לרוב מדובר בפלטות שמרותכות לצמתים של מספר פחים בשלדה (מה שהופך את המיקום לחזק יותר) ו/או מעוצבות בצורה שיוצרת נקודה חזקה בשלדה.

בכל מקרה, ככה נראה הכלוב -

מוטי

לגביי 1. או.קיי, טוב לדעת.

לא יהיה חזק יותר לבנות שילדה צינורית מתחת לרצפת הרכב שתתחבר בחלק התחתון לתת-השילדה (הגשרים) עליהם מונח המנוע ולסרן האחורי ובחלק העליון לכלוב עצמו ?

פורסם

וואו כמעט 5 שנים, איך שהזמן טס מפחיד...

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

בתור פריק שחולה על הפרוייקטים שלך - נחמד לראות שאתה ממנפף את עצמך ואת הידע שלך קדימה - על זה שאפו

מסקרן אתי מאוד בכמה הכלוב שלך משפר את ה TORSIONAL RIGIDITY של הרכב (אני מניח שלא בדקת את פיתול השלדה במעלות). אני מניח שהשיפור הוא בסביבות 100% (ואני חושב שאני לא מגזים)

סתם מסקרן אם אתה מבצע מעקב של נתונים בפיתוחים שלך... (אני כמעט בטוח שכן)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...