Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה נשמע?

Moti - Miata R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להיות תושב LA ולשאות שאלות כאלה זו חאפריות ממדרגה שאפילו לא ניתן לתאר במילים ולכן נעבור לתמונות -

double-facepalm.jpg

:lol:

כל המירוצים של הליגה בקליפורניה, אבל הבא לדוגמא יוצא בסונומה שזה לא קרוב במיוחד (8 שעות נסיעה להערכתי).

המירוץ של ה-22 בספטמבר יחסית קרוב ב-Buttonwillow Raceway.

אם תהיה רציני ותגיע גם תקבל סיבוב אחרי שהסשנים של המירוצים יסתיימו 8)

מוטי

8 שעות נסיעה זה לא ביג דיל, כמה זמן זה לוקח? 5 שעות? אם אתה מגיע אני מגיע :)

ומה לעשות אין לי מיאטה, לא מחובר עד כדי כך לצד הנשי שלי....

haters will hate

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מבין שלשים וידאו שכולל שלוש מיאטות עפות ממסלול תוך כמה שניות לא מספיק כדי להחזיר את השיחה למסלול (תרתי משמע) :wink:

או - יאללה חבר'ה שחררו את השרשור מעולו של שרשור אחר.

מוטי

צודק!

ומה בכלל אתה ער בשעות האלו? זה לא אמצע הלילה אצלכם?

ולשאלת הבור?

מה בדיוק אומר הנתון הזה וכמה זה משפיע?

הרי למקלרן F1 יש רק 13500 ולמיני יש מעל 20000. נראה כאילו שמעל נתון מסויים ההשפעה פחות מהותית?

פורסם
צודק!

ומה בכלל אתה ער בשעות האלו? זה לא אמצע הלילה אצלכם?

ולשאלת הבור?

הרי למקלרן F1 יש רק 13500 ולמיני יש מעל 20000. נראה כאילו שמעל נתון מסויים ההשפעה פחות מהותית?

1) קשיחות של גוף ניתן לדמות כהתנגדות הגוף לפיתול, כאשר קינג-גונג אוחז במכונית בקצותיה ומנסה לפתלה סביב עצמה.

מכאן שככל שהמכונית ארוכה ורחבה, כך קל יותר לפתלה (ביחס למכונית אחרת קטנה יותר, אבל באותו תכנון מאותם חומרים).

המקלארן משתרעת על 4287 מ"מ ואילו המיני 3655 מ"מ, רק ההבדל הזה שווה כמה וכמה ניוטון-מטר למעלה לטובת המיני.

פרט קטן : מרכב סיבי הפחם של המקלארן לבדו עלה 200,000 פאונד.

2) מבלי לזלזל במקלארן, יש איזה מהנדס מוכשר שמוטי כתב עליו פעם, דניס פלאטוב מפורטלנד.

שבתקופה מסוימת התעסק בשיפור מיני והגיע איתה לאחיזה צידית של 1.25G.

m193.jpg

פורסם

צמצום של משהו כמו 40% משטח הפנים מהווה יתרון משמעותי ביותר על פני הרכב עם הגג והשמשה הקדמית.

אפשר לראות את זה בוידאו מצוין כשהנהג השני רודף אחריי, ובפניות מסויימות מהירות היציאה שלנו זהה ולמרות היתרון של הנהג השני בכוח, במשקל וביחס ביניהם הוא לא מדביק אותי במילימטר אחד בישורת.

היתרון עוד ייגדל מתי שאני אסיים את החיפוי האחרון שהוא החיפוי שמכסה את הצד של הנוסע מתי שאני מפרק את מושב הנוסע החוצה בסשנים של התחרות.

בסשנים לא תחרותיים אני בד"כ עורך נסיעות הדגמה ללקוחות פוטנציאליים ולכן יש מושב שני באוטו.

מוטי

נכון, הרבה אנשים לא מבינים שכוח הגרר הוא מכפלה של מקדם הגרר בשטח החזית, ומתייחסים רק למקדם עצמו.

פורסם

ברוך השב, מקווה מאוד שזה לא רק ביקור קצר.

אנחנו אומנם לא מכירים, אבל בזמנו (לפני כמעט 3 שנים) כשקניתי את המיאטה, קראתי בשקיקה את רוב הפרוייקטים וההודעות שלך.

בין הדברים הראשונים שעשיתי לאחר היישור קו, זה ללכת למכון פרונט ולבקש: אחד כיוון פרונט של מוטי מיאטה בבקשה, תודה. :-)

(כמובן שבסוף התפשרתי על משהו קצת יותר נוח ליום יום אם אני זוכר נכון)

פורסם

הייתי רוצה לראות מספרים שיחזקו את עניין השמשה (אני חיפשתי, פרוקסימה או איש הדלת האחורית בכינוייך השני אם יש לך במאגר הידע אשמח אם תשתף). זה משחק של להגדיל אחד ולהקטין את השני במכפלה של מקדם כפול שטח פנים. באופנועים הם מעדיפים להוסיף שטח פנים והרבה כדי לשפר את מקדם הגרר.

בלי קשר בטוח שכיסוי לנוסע יעזור המון, למרות שהוא לא משנה את שטח הפנים. במבט ראשוני נראה שהמון גרר מיוצר מהאוויר שמסתובב ונכנס לתוך הקבינה אחרי שהוא עובר את מכסה המנוע.

בקשר לכל מספרי הקשיחות של השלדות למול הפיתול יש כאן משמעות גדולה לאופן הבדיקה. עיגון של הנקודות בצורה קצת אחרת יכול ליצור הבדלים ענקיים במספרים, ואני בכלל לא בטוח שכל היצרנים בונים מתקנים זהים ומפעילים את הכוחות בצורה דומה. זה ממש לא שחור ולבן.

ולשאלת הבור?

שלדה שהיא לא קשיחה מספיק ביחס למתלים של האוטו מתפקדת בתור מעין קפיץ חמישי. מעבר לזה שתחושתית יותר קשה לנהוג באוטו מהר, הביצועים נפגעים שכן מדובר בקפיץ לא מרוסן (אין לקפיץ החמישי הזה בולם זעזועים). מעבר לזה שלדה שאינה קשיחה מספיק גם מסבכת מאוד את כל תהליך הכיול, בגלל דרגת החופש שקיימת בשלדה. הקשחה או ריכוך של המתלים לא בהכרח מביא את התוצאות המיוחלות בגלל תוספת הגמישות שמגיעה מהשלדה.

מוטי כבר נגע אבל חשוב להבין שקשיחות לא באה בחינם ורכב שיהיה קשיח מאוד יהיה גם כבד מאוד. ככל שהמכונית בעלת מתלים רכים יותר או מפעילה פחות עומסי פיתול מסיבות אחרות אין שום סיבה להקשיח אותה עד אין סוף. זה נטו בזבוז של משקל והתוספת שמקבלים בקשיחות לא נותנת שיפור בביצועים, להיפך.

פורסם

דוגמא טובה לכך היא לוטוס אליז, שיש לה קשיחות של 11000 נ"מ למעלה עבור שלדה ששוקלת 65 ק"ג בלבד. ואחת הסיבות שלא צריך יותר היא משקלה הקל של המכונית, שמאפשר הרכבת מערכת מתלים רכה יחסית ועדיין ליהנות מהתנהגות ואחיזה מעולים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו שנאמר, הנתון מייצג את ההתנגדות של הרכב לכוחות פיתול סביב ציר האורך - כמה כוח יידרש כדי לעוות את שלדת הרכב מרחק מסוים.

החלק הפחות ברור בד"כ זה מה שהנהג מרגיש כשהרכב מחוזק לעומת הרכב בתצורתו המקורית, ומאוד קשה להסביר את זה למי שאף פעם לא הרגיש את ההבדל פיזית.

לדוגמא, אחד המתחרים במירוצים שאני משתתף בהם בא איתי יום אחד לסיבוב באוטו, למיאטה שלו קשת התהפכות 4 נקודתית נורמלית שמחוברת בהברגה לשלדה, בשלי כאמור כלוב עם 18 נקודות חיבור מרותכות לשלדה.

שנינו נוסעים על אותם החישוקים והצמיגים, בשני הרכבים רפידות מירוצים טובות מאוד ולמרות זאת הצורה שבה ניתן לבלום עם המיאטה שלי שונה לחלוטין כי השלדה לא מתעוותת תחת כוחות הבלימה כמו מיאטה עם קשת רגילה - את הדוושה האמצעית אצלי אפשר לנעוץ ברצפה והרכב ייאט בלי דרמה, במיאטה נורמלי אי אפשר.

ההבדל אפילו יותר מוחשי כשמחברים לבלימה גם פניה תוך כדי ולפעמים איזו נגיעה באבן שפה.

במצב כזה מיאטה נורמלית תשנה את ההתנהגות שלה באופן מוחשי לנהג בהתאם לכמות העיוות שנוצרה וכאן באמת מתגלה היופי האמיתי בשלדה קשיחה - אין שינוי בתחזית.

הרכב עושה בדיוק את אותו הדבר כל הזמן, גם אם הורדת גלגל מהמסלול, עלית על אבן שפה, בלמת תוך כדי הפניה של ההגה וכו'.

בנצי, 12 למאי ב-Infineon raceway, נראה אותך מגיע 8)

אלמוג, בכיף אבל לא הבנתי מהי פשרה "נוחה יותר ליום יום".

מה בכיוונון פוגע בנוחות היומיומית לדעתך?

מוטי

פורסם

בלי קשר בטוח שכיסוי לנוסע יעזור המון, למרות שהוא לא משנה את שטח הפנים. במבט ראשוני נראה שהמון גרר מיוצר מהאוויר שמסתובב ונכנס לתוך הקבינה אחרי שהוא עובר את מכסה המנוע.

יפה אמרת, זו בדיוק הבעיה העיקרית של הורדת השמשה הקדמית מהמרכב, כמות הגרר שנוצרת בגלל המערבולות בזרם האויר שיורד מהחיפוי הקדמי אל תוך תא הנוסעים.

זו באמת הסיבה לייצור החיפוי בצד הנוסע, התכנון שלי הוא לסגור בערך 60% מהאמבטיה הפתוחה הזו ואף ליצור "גדר" קטנה שתמנע את זרימת האויר מהחיפוי הצידי אל האמבטיה הפתוחה בצד של הנהג.

יש עוד כמה טריקים קטנים שאני מתכנן לשלב בבנית החיפוי הצידי, אני אעלה תמונות מתי שהבניה תסתיים שתוכל לראות (בשאיפה שזה יקרה לפני המירוץ הבא).

יש לתצורה עוד יתרון אחד משמעותי שעוד לא נגעתי בו - ירידה משמעותי בגובהו של מרכז הכובד.

איך שלא תשים את זה, שמשה קדמית פלוס מסגרת שוקלים בערך 15 ק"ג וגג קשיח, אפילו אלה שעשויים מקרבון וחלון אחורי מפוליקרבונט / מקרולון שוקלים בערך 10 ק"ג נוספים.

להוריד 25 ק"ג (מינימום!) מראשו של האוטו זה חלומו של כל מהנדס רכב בר דעת.

כדאי לזכור שמקדם הגרר של מיאטה עם גג קשיח ממש לא מציאה גדולה - 0.42 Cd וזה עם חלונות סגורים, מה שבמכונית מירוץ לא קורה.

לגבי שטח הפנים באופנועים, אני מניח שהמדידה מתבצעת בלי רוכב על האופנוע ולמעשה יש כאן איזשהו "שקר לבן" כי לרוכב עצמו יש שטח פנים משלו שלא נמדד, וכך יוצא שהחיפוי באופנועים אולי מגדיל את שטח הפנים אבל מחביא את הרוכב מאחרי החיפוי.

מלבד זאת, החיפוי באופנוע לא יושב במעלה מרכז הכובד.

מוטי

פורסם

אומנם זה היה מזמן, אבל אם אני זוכר נכון אז במהירויות גבוהות ההגה היה רגיש מידי, הרכב היה מאוד תזזיתי.

פורסם

יש לתצורה עוד יתרון אחד משמעותי שעוד לא נגעתי בו - ירידה משמעותי בגובהו של מרכז הכובד.

איך שלא תשים את זה, שמשה קדמית פלוס מסגרת שוקלים בערך 15 ק"ג וגג קשיח, אפילו אלה שעשויים מקרבון וחלון אחורי מפוליקרבונט / מקרולון שוקלים בערך 10 ק"ג נוספים.

להוריד 25 ק"ג (מינימום!) מראשו של האוטו זה חלומו של כל מהנדס רכב בר דעת.

כדאי לזכור שמקדם הגרר של מיאטה עם גג קשיח ממש לא מציאה גדולה - 0.42 Cd וזה עם חלונות סגורים, מה שבמכונית מירוץ לא קורה.

לגבי שטח הפנים באופנועים, אני מניח שהמדידה מתבצעת בלי רוכב על האופנוע ולמעשה יש כאן איזשהו "שקר לבן" כי לרוכב עצמו יש שטח פנים משלו שלא נמדד, וכך יוצא שהחיפוי באופנועים אולי מגדיל את שטח הפנים אבל מחביא את הרוכב מאחרי החיפוי.

מלבד זאת, החיפוי באופנוע לא יושב במעלה מרכז הכובד.

מוטי

מסכים, רק תגיד שאתה זורק את החלון בשביל להוריד מרכז כובד:lol: אין ספק שמבחינת מרכז כובד אתה עושה לאוטו רק טוב.

מותר לגעת בגאומטרית מתלים?

פורסם

דקל, אל תעשה לעצמך הנחות בתיאוריה - הירידה במרכז הכובד לא תשנה במאום את מהירות הרכב בקו ישר וזו בדיוק הדוגמא הראשונה שנתתי ליעילות שבהורדת השמשה :wink:

מוטי

פורסם
דקל, אל תעשה לעצמך הנחות בתיאוריה - הירידה במרכז הכובד לא תשנה במאום את מהירות הרכב בקו ישר וזו בדיוק הדוגמא הראשונה שנתתי ליעילות שבהורדת השמשה :wink:

מוטי

תביא מספרים!

קח את הבחור עם השמשה וקפצו לפנסילבניה

http://www.racecar-engineering.com/articles/nascar/the-secrets-of-laurel-hill/

פורסם

חביבי, המספרים הקובעים הם 2:04.4 שלי ו-2:05.0 של המתחרה שלי.

Nuff said'

ובשיא הרצינות, כל העדות שאתה צריך לראות נמצאת בוידאו, בזמן אמת, לא באיזה תדפיס על חתיכת נייר.

שים לב למשל לישורת שמגיעה ב-3:12, עד הנגיעה שלי בבלמים ב-3:19 המרחק בינינו נשמר זהה וזאת למרות יתרון של כמה עשרות ק"גים וכמה עשרות כ"ס לטובת הרכב הרודף.

מוטי

• תוכן חדש...