Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוסר השכל? זה אלמנטרי - לא לקנות אוטו (או לבצע כל החלטה חשובה בחיים) כשאתה בלחץ.

מה אני הולך לעשות? כניראה שכלום, אלא אם כן יש לכם רעיון.

לא נכון. מוסר ההשכל הרבה יותר אלמנטרי משלך - לא קונים לעולם רכב מבלי לראות אותו!!! אתה מדמיין את עצמך מתחתן עם מישהי לאחר ששוחחתם עשר דקות בטלפון ולא ראית אותה מעולם??

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לסיכום, אני מאמין שעשיתי את הבחירה הטובה יותר למשפחה במחיר הזה. יכולתי גם לקחת מיניוואן מקבוצה יקרה יותר, אבל זה לא שווה את תוספת השווי מס והעדפתי לקנות עצמאית מיניוואן משומש.

וכן, יש חסרון לפוקוס. הגיר מחליק קצת ביציאה מעמידה לפעמים. אולי מחלת ילדות של הגיר החדש.

בכל מקרה, אם הייתי רוכש אז זו הייתה בגירסה הידנית.

אין ספק שמהיצע הליסינג עשית בחירה טובה מאוד. אני גם לא חושב שיש היום בחירות רעות או טובות אלא מתאימות יותר ומתאימות פחות.

לי אישית החבילה של הפוקוס פחות התאימה אבל אני מדבר על רכישה ישירה ולא ליסינג (דבר שמשנה לחלוטין את יחסי העלות. הפלואנס 2 ליטר נקנתה במחיר זהה למה שרוצים על הפוקוס 1.6 ספורט. על הפוקוס טיטניום 2 ליטר בליסינג רצו כ 30% פחות ממה שרצו על הפלואנס). הדרישות והדגשים של כל אחג הם שונים ובסך הכל הפוקוס נותנת באמת את הפשרה האידאלית למי שמחפש גם רכב משפחתי וגם נהיגה ספורטיבית מידי פעם. בגלל שנהיגה ספורטיבית כבר מחוץ לתחום עבורי לא היתה לי סיבה להתפשר בדברים אחרים תמורתה.

לאיש השיווק שלי כנראה שדווקא כן אקח את הפוקוס אבל בליסינג (זקוק ללפחות סטיישן אבל אני רוצה שיהיה לו רכב שיהיה לו נוח. הוא עושה כ 50K ק"מ בשנה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איתן, אתה לא מבין כמה אני מבין אותך בקשר להתלהבות על הפוקוס ליסינג...

אני לא מאמין שאני מתלהב ומפרגן לרכב ליסינג 1.6 אבל הוא פשוט באמת אוטו מדהים בגירסת הבסיס שלו

ואני באמת נהנה לנסוע בו יוםיום לעבודה.

הזוי משו.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

bar72, Night Driver,misterb

הרסתם לי.

לאחר שקראתי בכובד ראש את דבריכם, פתאום לשים לב שאיכות הריפוד בפוקוס אינה משובחת :wink:

קצת מפתיע אותי שאף אחד בפורום חובבי רכב לא חשב לקנות פוקוס ידנית.

בדצמבר עוד לא ידעתי שאקח רכב מליסינג, נכנסתי לסוכנות פורד ורציתי להזמין סטיישן ידנית.

הם אמרו שהאספקה רק באפריל ולא יכולתי לחכות.

לא היה לי ספק לרגע שב 109 אלף ש"ח אין שום דבר שמתקרב לזה מבחינת תמורה.

לא מת על דלק מוטורס (זוכר את זה שסירבו בהתחלה להביא מיאטה ידנית וזה שלא מביאים מזדה 3 ידנית), אבל הם מוכיחים שיבואן יכול לתמחר בצורה סבירה יותר ועדיין להרוויח. אנחנו רואים את זה עם ההוזלות של ב.מ.וו. ומיני ועם התמחור של הפוקוס סטיישן שלדעתי עושה מהפכה קטנה בשוק הליסינג.

בניגוד לצ'מפיון, גם לא צריך לשלם על צבע מטאלי. בשירוקו שילמתי כמה אלפי שקלים כדי לקבל את אותו שחור שקיבלתי בפוקוס בחינם.

תודה לכל המברכים לרגל הלידה.

:-)

לגבי עסקת הגרנדיס - אני לא מצטער. אשתי נסעה בה אתמול והייתה מאוד מרוצה. גם לא הייתה לה בעייה להידחק לחנייה צרה.

כאמור, אין היום מיניוואן יפני אחר ולא רציתי את האמריקאיות (ווייאג'ר, אפלנדר) ולא SUV.

וכן - הפלסטיק של הגרנדיס מרגיש פשוט. לא מפריע לאשתי, אבל מוזר ברכב שמקבליו הם במקרים רבים בדרג סמנכ"ל.

אין ספק שמהיצע הליסינג עשית בחירה טובה מאוד. אני גם לא חושב שיש היום בחירות רעות או טובות אלא מתאימות יותר ומתאימות פחות.

אני נוטה להסכים שאין בחירות ממש רעות, אבל הלנסר שקיבלתי לחודש כרכב מעבר הוכיחה שיש כאלה שנעצרו לפני עשרים שנה בעוד שמכוניות ה 1.6 משפחותומטיות האחרות התקדמו. כנ"ל קיה פורטה.

איתן, אתה לא מבין כמה אני מבין אותך בקשר להתלהבות על הפוקוס ליסינג...

אני לא מאמין שאני מתלהב ומפרגן לרכב ליסינג 1.6 אבל הוא פשוט באמת אוטו מדהים בגירסת הבסיס שלו

ואני באמת נהנה לנסוע בו יוםיום לעבודה.

הזוי משו.

בוא נארגן יציאה חגיגית מהארון של "חובבי רכב מתוודים על אהבתם לרכב הליסינג שלהם".

פורסם

איתן, אם הייתי יכול הייתי הולך שוב על רכב ידני (הפלואנס החליפה אצלי מגאן בנזין ידנית) אבל המעבר בוצע בין השאר בגלל אילוצים בריאותיים. היום קשה לי לנהוג עם ידני בפקקים בגלל רגל דפוקה.

ממזש לא היתה כוונה להרוס לך את הכיף מהאוטו. כמו שכתבתי בסך הכל זו בחירה טובה וגם אני שוקל אחת כזו (לא בשבילי אבל לאדם שהוא חשוב לי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השירוקו, הייתה שווה במחירון יד2 146 אלף ש"ח ובמחירון לוי יצחק 130 אלף (לאחר שקלול זה שהיה לה רק 8000 ק"מ, המחירון הבסיסי היה 126 אלף). אף אחד אפילו לא בא לראות כשביקשתי מחירון יד2, בסוף מכרתי ב 131, שזה 1000 ש"ח יותר ממחירון לוי יצחק משוקלל. אני חושב שמחיר הוגן בהתחשב זה שהיו עוד כמה שירוקו עם קילומטרז' נמוך למכירה באותו זמן.

תשמע אני זוכר שחיפשנו בערך באותה תקופה CLK וטענת נחרצות שהירידת ערך תהיה בדיוק כמו לקנות רכב חדש.

אז אחרי קצת פחות משנתיים כמה כביכול הפסדת על השירוקו?

מסקרן אותי...

פורסם

לגרנדיס יש ביקוש גבוה בקרב משפחות גדולות ולכן השוק שלו ער ווכמו שראית אם לא תשלם מה שמבקשים, לא יהיה לך. כמה אלפי שקלים ושריטות זניחות לא צריכות לעשות לך שחור. צבע חדש לא מוריד ערך אלא אם כן זה בא לכסות על תאונה. אם הרכב לא עבר תאונה ויש לך אסמכתא לזה שתוכל להוכיח ביום שתרצה למכור אז אין שום בעיה לצבוע. השמש הישראלית אוכלת את המכוניות ואף אחד לא אמור לנסוע ברכב מתקלף כי מישהו כתב שצבע מוריד ערך.

פורסם
תשמע אני זוכר שחיפשנו בערך באותה תקופה CLK וטענת נחרצות שהירידת ערך תהיה בדיוק כמו לקנות רכב חדש.

אז אחרי קצת פחות משנתיים כמה כביכול הפסדת על השירוקו?

מסקרן אותי...

תרגיל מעניין, אם כי תיאורטי.

השירוקו עלתה לי 176 אלף על הכביש ומכרתי אותה בדיוק אחרי שנה וחצי ב 131 אלף.

מדובר בהפסד של 45 אלף ש"ח בשנה וחצי (25%) דהיינו 30 אלף ש"ח בשנה - או 17% בשנה.

אכן לקחתי לבדיקה לפני כמעט שנתיים מרצדס 320CLK מודל 2001 שנפלה בבדיקה (לא בגלל בעייה אחת מהותית, אלא שלל דברים כמו כסאות חשמליים שלא פעלו וחלק מהתצוגות בלוח המכוונים שהיו כבויות - דברים שהצירוף שלהם ביחד עולה הרבה כסף במרצדס).

נדמה לי שהמחירון היה בסביבות 95 אלף וסגרתי עם המוכר (אם היא לא הייתה נופלת בבדיקה) על 87 אלף.

אחר כך לקחתי לבדיקה C ספורט קופה מודל 2005 שהתגלה שעברה תאונה קשה (סיפור מעניין: המוכר היה רופא מהרצליה פיתוח והוא היה יד ראשונה - בדיוק כמו בקלישאה - אבל מסתבר שגם הוא יכול להיות נוכל כמו אחרון הבאסטיונרים, כתבתי על זה באריכות בפורום, מי שמעוניין שיריץ חיפוש).

האמת היא שאני לא זוכר באיזה סדר גודל של מחיר היה מדובר. אני חושב שבסביבות 125-132 אלף ש"ח.

עכשיו אתה מוזמן לבדוק במחירון לוי יצחק את מחירן של ה CLK והספורט קופה ולראות כמה הייתי מפסיד.

לתוצאה שתתקבל יש להוסיף כמה אלפי שקלים של תיקונים שהיו עלולים להיות.

אני לא מביע דעה לכאן או לכאן, באמת מעניין אותי כמה המכוניות האלה ירדו במחירון.

פורסם
לגרנדיס יש ביקוש גבוה בקרב משפחות גדולות ולכן השוק שלו ער ווכמו שראית אם לא תשלם מה שמבקשים' date=' לא יהיה לך. כמה אלפי שקלים ושריטות זניחות לא צריכות לעשות לך שחור. צבע חדש לא מוריד ערך אלא אם כן זה בא לכסות על תאונה. אם הרכב לא עבר תאונה ויש לך אסמכתא לזה שתוכל להוכיח ביום שתרצה למכור אז אין שום בעיה לצבוע. השמש הישראלית אוכלת את המכוניות ואף אחד לא אמור לנסוע ברכב מתקלף כי מישהו כתב שצבע מוריד ערך.[/quote']

אכן, כניראה שהביקוש אדיר, גם למכוניות מליסינג במידה שהקילומטרז' לא מופרז.

לפחות לגבי הגרנדיסים במגרש הליסינג של ליס פור יו, אני יכול להגיד שהם לא נשארים במגרש.

לפני כחודשיים הודיעו לי ממקורב למנהל המגרש שיש שם שני גרנדיסים למכירה. נסעתי לראות ובדרך הוא התקשר להגיד לי "תחזור הבייתה, הם נחטפו". אחר כך נודע לי על אחת שכאמור נלקחה לבדיקה והתגלתה כבעלת פגיעת שלדה וכאמור אחר כך נודע לי מהמקורב לבעל המגרש על זו שקניתי אותה לבסוף.

אף אחת מהן לא פורסמה בשוק החופשי (לפחות לא באינטרנט), אלא המידע עליהן הגיע רק לקרובים לצלחת.

לגבי הפוקוס, לא סתם היה נדמה לי שיש המון על הכביש. מסתבר שהיא המכונית הכי נמכרת.

http://www.themarker.com/markerweek/1.1669541

זו הפעם הראשונה שאני זוכר מאז 1988 (24 שנה!) שבה העדר לא טועה והמכוניות הנמכרת ביותר היא גם הטובה בקבוצתה (אז הייתה זו הסיטרואן BX).

לא ידעתי שיש חיישני גשם ואורות. הכתבה הזו גילתה לי.

גם אם לא היו לי ילדים הייתי לוקח את הסטיישן, בגלל שנוח לדחוף אופניים פנימה.

פורסם
תרגיל מעניין, אם כי תיאורטי.

השירוקו עלתה לי 176 אלף על הכביש ומכרתי אותה בדיוק אחרי שנה וחצי ב 131 אלף.

מדובר בהפסד של 45 אלף ש"ח בשנה וחצי (25%) דהיינו 30 אלף ש"ח בשנה - או 17% בשנה.

אכן לקחתי לבדיקה לפני כמעט שנתיים מרצדס 320CLK מודל 2001 שנפלה בבדיקה (לא בגלל בעייה אחת מהותית, אלא שלל דברים כמו כסאות חשמליים שלא פעלו וחלק מהתצוגות בלוח המכוונים שהיו כבויות - דברים שהצירוף שלהם ביחד עולה הרבה כסף במרצדס).

נדמה לי שהמחירון היה בסביבות 95 אלף וסגרתי עם המוכר (אם היא לא הייתה נופלת בבדיקה) על 87 אלף.

אחר כך לקחתי לבדיקה C ספורט קופה מודל 2005 שהתגלה שעברה תאונה קשה (סיפור מעניין: המוכר היה רופא מהרצליה פיתוח והוא היה יד ראשונה - בדיוק כמו בקלישאה - אבל מסתבר שגם הוא יכול להיות נוכל כמו אחרון הבאסטיונרים, כתבתי על זה באריכות בפורום, מי שמעוניין שיריץ חיפוש).

האמת היא שאני לא זוכר באיזה סדר גודל של מחיר היה מדובר. אני חושב שבסביבות 125-132 אלף ש"ח.

עכשיו אתה מוזמן לבדוק במחירון לוי יצחק את מחירן של ה CLK והספורט קופה ולראות כמה הייתי מפסיד.

לתוצאה שתתקבל יש להוסיף כמה אלפי שקלים של תיקונים שהיו עלולים להיות.

אני לא מביע דעה לכאן או לכאן, באמת מעניין אותי כמה המכוניות האלה ירדו במחירון.

אז זהו שאני קניתי את הCLK התלבטתי מול GTI גולף 06, לבסוף שניהם ירדו במחירון המון אם כי יתרון קר למרצדס + היצע די נמוך ביחד לגולף.

בדיעבד, הירידת ערך בשירוקו גדולה יותר אז המיתוס שלך כן התנפץ....

פורסם

מזלטובב כפול שתיים.

הבת שלי מחכנ אוטוטו לבת (מספר שלוש אחרי בן ובת) והם קנו לכבודה מאזדה 5. לצד הקורדובה שהיתה שלי (2007) הם מסתדרים.

ואני נוהג בלנסר שהזכרת עם החמרים הזולים וכו'. 65000 ק"מ נוחים, טובים ובעיקר אמינים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...