Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכי קל, תעשה את מה שאני עושה כשאני רוצה "להוזיל" מוצר, אני מחשב את עלותו על פני כל התקופה.

גם אם שילמת 5000 שקלים יותר, את הרכב אתה תחזיק לפחות שנתיים-3 שנים?

3 שנים זה 1095 ימים, 5000 שקלים חלקי מספר הימים יתן שהרכב עלה לך 4.5 שקלים יותר ליום.

כנראה שלא תפשוט מזה רגל, אה ?...

עידן לפי מה שאתה אומר אני צריך להסכים להגדלת חזה שאישתי רוצה.

זה יעלה 20 אלף שקל אצל דוקטור קליין.

כל 10 שנים צריך להוציא את השתלים ולהחליף אותם, אז זה אומר

365*10=3650

עשרים אלף שקל לחלק ל3650 יוצא 5.5 שקל

כאילו אני אשלם 3.2 שקל לציצ ליום.

טוב נו,מיילא.

לפותח השירשור: מזל טוב לרגל התאומים!

ובאמת צבור שעות שינה-דודה שלי נרדמה כמו שצריך רק שהם הגיעו לגיל בר מצווה...

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ובאמת צבור שעות שינה-דודה שלי נרדמה כמו שצריך רק שהם הגיעו לגיל בר מצווה...

יש לו בנות תאומות.

אני מניח שהוא ירדם כמו שצריך רק כשהן תהיינה נשואות :wink:

גילוי נאות: הח"מ הינו אב לבנות תאומות גם כן.

51 קג"מ :shock::lol:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שוב תודה לכולם.

עדכון: הבנות, שנולדו במשקלים של 1.6. ו- 1.9 ק"ג שוחררו בריאות ושלמות הבייתה בתחילת השבוע.

הגרנדיס נלקחה לבדיקה במכון שאני בחרתי. אמנם גילו שיש תיקוני צבע, אבל ומנוע והשלדה במצב מצויין ויש צמיגים חדשים וטסט לשנה.

כמו שנאמר, גם אם שילמתי כמה אלפי שקלים יותר, זה מתפרס על פני כמה שנים, אז זה שטויות.

בנוסף, קיבלתי השבוע מהליסינג את הפוקוס סטיישן החדשה.

יש לי רק מילה אחת להגיד עליה:

ווווווווואו!!!!

החל מפתיחת הדלת שמזכירה שהפעם היא מגיעה מגרמניה ולא מספרד, דרך המערכת שמתממשקת לאייפון ועד הנסיעה המצויינת.

אני יכול כבר להגיד שזו אחת המכוניות הטובות שהיו לי מעולם (והיו לי מכוניות שעלו 50% יותר). לא יאומן שזו מכונית ליסינג כמעט בסיסית.

מצורפות תמונות של הרכש החדש.

Forum Grandis Focus 1.jpg

Forum Grandis Focus 2.jpg

Forum Grandis Focus 3.jpg

פורסם

איזה נפח? כי גם חבר טוב וגם אחותי, לא שותפים לתחושת העילוי שלך מהפוקוס...

בלי קשר - מזל טוב על השחרור. :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

2.4 ל', 165 כ"ס.

אה, אתה מתכוון לפוקוס :lol: ?

זו גירסת הליסינג הבסיסית, 1.6 ל', אבל עם 125 כ"ס היא מהחזקות בסגמנט אם לא החזקה.

מבחינת רמת גימור אני לא מבין איך יכול להיות יותר מזה.

אתה יודע מה? בחודש האחרון התנייעתי במרצדס 230C ואני מרגיש שהפוקוס מפנקת יותר.

נכון, חסר לי הכח של המרצדס (204 כ"ס) וצליל ה V6 שלה, אבל בנסיעה היומיומית לעבודה בתוך ת"א, אני מעדיף את הפוקוס.

אני מפחד להגיד שהיא מהנה יותר מהשירוקו, כדי שלא יתנפלו עליי, אבל אפרסם התרשמות רצינית יותר, כי יש לי אותה רק יומיים.

אני מציע שתעשה עליה סיבוב, אני בטוח שתתרשם לטובה.

זו הפוקוס החמישית שלי. כשעברתי מהדור הראשון לשני הרגשתי קצת תחושה של פלסטיקים זולים. הפעם זו קפיצה של שבע רמות למעלה, עם הגה עור ורמת גימור גבוהה (וזה כאמור ברמת הגימור הבסיסית שיש בה גם חיבורי USB ו - AUX).

אגב, העברתי את הזכרונות באייפון לאנגלית כדי שהסירי יזהה אותם. אני אנסה לבצע חיוג מתוך הזיהוי הקולי של הפוקוס (עוד פיצ'ר ששכחתי לציין), כדי לראות אם זה מוצלח יותר מהסירי.

במחיר שקניתי את הגרנדיס יכולתי לקנות פוקוס סטיישן ידנית חדשה. יתכן שזה מה שאעשה ברגע שלא נזדקק לעגלה וסלקלים.

פורסם

הזיהוי הקולי בפוקוס לא עובד על ספר הטלפונים שלך. אתה צריך להקליט תוית קולית לכל מספר ידני, וגם להגיד לו את המספר, ספרה ספרה. לא הכי נוח, אבל עשיתי את זה ל-10 המספרים השימושיים שלי וזה עובד יפה לרוב.

לגבי הגימור - אני ממש לא התלהבתי מרמת הגימור בטרנד, ולכן הלכתי על הטיטניום.

מערכת השמע ומחשב הדרך בטיטניום הרבה יותר עשירים ונוחים. יש בקרת שיוט עם מגביל מהירות - חשוב בימי המצלמות החדשות.

הקטע הכי מעצבן זה המחסור במשענת יד בין המושבים בטרנד. בטיטניום יש גם קדימה וגם אחורה.

הריפודים יותר איכותיים בטיטניום, ויש עוד הרבה פינוקים כמו תאורה פנימית לד, מראות במגן שמש עם תאורה, תא נוח למשקפי שמש, תאורת אוירה בלילה (ממש נחמד), שקע מצת מאחור, וכהנה וכהנה.

הפוקוס אחלה רכב, אבל יש לו את החסרונות שלו, כמו לכל רכב. בסה"כ כל מי שאני מכיר שיש לו אותו מאד מרוצה, גם בטרנד.

אני קצת יותר 'פיינשמקר' אז יש לי קצת תלונות :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אחחח הלחץ בזמן שמעורבב בקניית רכב יודע כהורס רכישות ומתכון גרוע לכל דבר אבל אל דאגה אתה תלמד מזה לקח אני נזכר בעודי כותב את שורות אלו, בפושטק שהצליח לעבוד עליי אבל לא נורא נראה שהמצב לא כל כך גרוע וחכה לא צריך להוציא הוצאות כאלה גדולות בלי קשר למצב הכלכלי ( שלא נראה לי שהוא גרוע כל כך ;) ) מזל טוב ותתחדש הפוקוס פשוט אחלה רכב נהנה כבר חודשיים מכל יום !!

פורסם
זו גירסת הליסינג הבסיסית, 1.6 ל', אבל עם 125 כ"ס היא מהחזקות בסגמנט אם לא החזקה.

עשיתי. אני חושב שהעובדה שהיא "לא עולה" לך קצת שיבשה את דעתך ;-)

זה נכון שיש הרבה פי'צרים, במישור הזה אין תלונות. אבל עיצוב תא הנוסעים נוראי בעיני, במיוחד הקונסולה.

לגבי החזקה בסגמנט - גם בזה אני לא משוכנע, מכיוון שה- 125 על הנייר מרגישים לי פחות או יותר כמו ה- 92 שהיו לי ב- 309 GLX בזמנו... נכון שזה יותר טוב מה- 1.6 ארבעה הילוכים של דור II ו- III, אבל נמר זה לא. לפחות לא לטעמי.

אבל, וזה אבל גדול, היא נראית מעולה במרכב הסטיישן המאוד שימושי, וככזה היא אולי עדיפה על סטיישניות אחרות שמוצעות כגון ה- I30. נכנסים מאחור שלושת הפעוטות?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אולי פיספסתי פה משהו...

אבל לחתום לא חתמתה, רק הבאת פרטי כרטיס אשראי.

וגם על החיוב של האשראי (עזוב את זה שבכלל אי אפשר לחייב על כמות כזו של כסף שם) לא חתמת.

כל עוד לא עשית את זה, אתה יכול לצאת הבן אדם ה"רע" כביכול, ופשוט לבטל את הכרטיס אשראי

עלות של 25 שקל. והכאב הראש הזה נעלם.

הבן אדם לא נתן לך את כל הפרטים לגבי הרכב, זכותך המלאה פה.

כנראה שאני מפספס משהו... :) אם ככה אני מתנצל

פורסם

תתחדש על הגרנדיס, באמת 7 מקומות אמיתית. למדתי על בשרי שאם אין עד עכשיו שריטות, שהרכב יהיה אצל האשה (ובייחוד שהוא כזה גדול), מעכשיו יהיו ....

לגבי הפוקוס, גם לי היו לאורך הדורות פוקוסים (מ2001 ועד הנוכחית), לאבי יש כרגע אחת חדשה מהעבודה שתעבור אלי עוד 3 שנים כנראה:-), רכב פנטסטי, ברור שעדיפה גרסת הטיטניום, מי לא מעדיף יותר מפואר?, אבל אין בכלל ספק שהיא מרגישה עשירה ואיכותית במיוחד גם בגרסת הכניסה.

לדעתי ללא ספק הטוב בקטגוריה.

התחדשת פעמיים (פעמיים כי טוב), סע בדרכים טובות ותהנה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
2.4 ל', 165 כ"ס.

אה, אתה מתכוון לפוקוס :lol: ?

אתה יודע מה? בחודש האחרון התנייעתי במרצדס 230C ואני מרגיש שהפוקוס מפנקת יותר.

נכון, חסר לי הכח של המרצדס (204 כ"ס) וצליל ה V6 שלה, אבל בנסיעה היומיומית לעבודה בתוך ת"א, אני מעדיף את הפוקוס.

אני מפחד להגיד שהיא מהנה יותר מהשירוקו, כדי שלא יתנפלו עליי, אבל אפרסם התרשמות רצינית יותר, כי יש לי אותה רק יומיים.

זו הפוקוס החמישית שלי. כשעברתי מהדור הראשון לשני הרגשתי קצת תחושה של פלסטיקים זולים. הפעם זו קפיצה של שבע רמות למעלה, עם הגה עור ורמת גימור גבוהה (וזה כאמור ברמת הגימור הבסיסית שיש בה גם חיבורי USB ו - AUX).

אגב, העברתי את הזכרונות באייפון לאנגלית כדי שהסירי יזהה אותם. אני אנסה לבצע חיוג מתוך הזיהוי הקולי של הפוקוס (עוד פיצ'ר ששכחתי לציין), כדי לראות אם זה מוצלח יותר מהסירי.

במחיר שקניתי את הגרנדיס יכולתי לקנות פוקוס סטיישן ידנית חדשה. יתכן שזה מה שאעשה ברגע שלא נזדקק לעגלה וסלקלים.

צר לי אבל לא שותף להתלהבות מהפוקוס.

מה שמאוד הפריע לי בה זה שהיא צרה באיזור הרגליים, צפופה מאחור וכל השליטה מההגה נראתה כאילו הולכת להתפרק עוד דקה (נסיעת המבחן התבצעה על טיטראניום פלוס עם מנוע 2 ליטר). בטיטאניום מאוד הפריעה לי הקונסולה המרכזית המבריקה שמסנוורת בזויות מסוימות של השמש.

תא המטען אפסי בגירסאות הרגילות ורק בינוני בסטיישן.

אם אתה משקלל מה אתה יכול לקבל באותו המחיר אז היא לא מציאה. במחיר של ה 1.6 ליטר ברמת גימור ספורט קניתי את הפלואנס 2 ליטר מאובזרת שמציעה מבחינת אבזור כמעט את כל מה שיש בפוקוס אבל בחבילה שלי הרבה יותר התאימה (מרווח פנימי, נוחות, ותא מטען) כי אני פחות זקוק לתכונות הספורטיביות של הרכב אלא יותר להתנהגות בטוחה במצבי חירום ומספיק כוח לביצוע עקיפה בטוחה (לצערי נהיגה ספורטיבית מחוץ לתחום עבורי עקב מגבלה פיזית).

לגבי נוחות בנסיעה לעבודה זה ברור, תאמין לי שעם פיאסטה היה לך עוד יותר נוח. לכל אחד יותר נוח להתנהל בתנועה עירונית או פרוורית עם רכב יותר קומפקטי במיוחד שמדובר על מסלול שליא יביא לידי ביטוי את יתרונות המרצדס (פרט למנגינת המנוע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כבעלים של פוקוס טיטניום פלוס אני לא שותף להתרשמות שלך ברובה.

הקונסולה לא מסנוורת בכלל, בדקתי את זה ביתר תשומת לב לאור ההערה שלך. היא מבריקה אמנם, אבל אין שום סינוור משמעותי בעיניי לפחות.

פקדי השליטה מההגה מרגישים מאד עמידים ויציבים, אין לי מושג מה היה לך ברכב המבחן, אצלי זה יותר מבסדר.

נכון שהיא לא מרגישה הכי מרווחת, עם זה אני מסכים, אבל לא הייתי קורא לזה צפוף ביחס לממוצע בקטגוריה.

תא המטען ב-5 דלתות שלי לא ענק אבל מספק, בעיקר עם האופציה הקלה לקיפול חלקי של המושב האחורי (בדיוק יצא לי להשתמש בזה בסופ"ש, מאד קל ונוח).

הרכב מאד נעים לנהיגה ולשהייה, גם מבחינת בידוד רעשים, וגם מבחינת שיכוך, שהוא לא פחות ממעולה.

נקודת התורפה העיקרית מבחינתי זה הגיר שממש לא משתף פעולה בנהיגה ספורטיבית. בנהיגה רגילה הוא בסדר גמור ברוב המכריע של הזמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כנראה שבנסיעת המבחן נפלתי בדיוק על הזוית שמסנוורת (ד"א במאליבו המצב הרבה יותר גרוע. איזה דביל במחלקת העיצוב החליט לשים תא אחסון בראש הדשבורד ולתקוע לו כפתור פתיחה מצופה ניקל מבריק. כל פעם שהייתי עולה על האוטו הדבר הראשון שעשיתי זה לשים נייר או משהו עליו).

הבעייה של הגיר היא דווקא בנהיגה לא ספורקטיבית אבל לא מנהלתית לחלוטין. אז הוא מתחיל להסס אבל בסך הכל ניתן לחיות איתו בשלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מודה, לא נסעתי לא בפוקוס טיטניום ולא בפלואנס (אני גם לא חושב שהן מוצעות בליסינג).

אמת המידה שלי הן המכוניות שהחזקתי בשנה האחרונה (בלי לכלול את הקטנוע ואת הגרנדיס שנהיגתי בה מסתכמת מהמגרש הביתה - אבל אני כבר יכול להגיד שגרסת הליסינג של הגרנדיס מרגישה פשוטה לעומת הפוקוס):

1. שברולט קרוז - קיבלתי אותה מהעבודה הקודמת במאי 2011, עד עזיבתי בסוף ינואר 2012. שימשה בעיקר את אשתי. לא בחרתי אותה, אלא קיבלתי אותה כי מקום העבודה עבר מליסינג לרכבי חברה (וזה היה כדאי להם - הם קיבלו את הקרוז ב 80 אלף ש"ח, במקום 120 אלף ש"ח לציבור הרחב). נשבעתי שמעולם לא יהיה לי רכב קוריאני, מאז שלפני כעשר שנים עשיתי סיבוב על דייהו לנוס, אבל הקרוז (מודל 2011 עם המנוע החדש של 124 כ"ס) הפתיעה לטובה ביחס לציפיות הנמוכות.

נכון שתצוגת השעה והטמפרטורה במרכז לוח המכוונים הייתה בלתי קריאה לחלוטין בשמש, נכון שחיישני הרוורס פישלו ונכון שלא היו חלונות חשמל מאחורה - אבל בסך הכל מדובר בחבילת אבזור וסביבת נהג שחשבתי אז (לאחר שעברתי אליה מפוקוס דור שני) שהיא אחת הטובות בקבוצה. גם הנסיעה לא הייתה גרועה כל כך ואפילו היה רעש מנוע נחמד.

2. השירוקו שהייתה לי ומכרתי בדצמבר האחרון. נכון שזו לא השוואה, אבל השירוקו 160 אמורה להיות זהה מבפנים לגולף 160 והיא נופלת בהרבה מהפוקוס בסביבת נהג. נכון שיש מסך מגע, צ'יינג'ר (מיותר בימינו, לדעתי) וכניסה לכרטיס זכרון, אבל אין שליטה מההגה ודיבורית עולה הון עתק.

כלומר - הגירסה הבכירה של הגולף (למעט ה GTI) נופלת מהגירסה הבסיסית של הפוקוס.

טוב, מי שממשיך לקנות מצ'מפיון - מגיע לו.

3. כשהתחלתי את העבודה החדשה בתחילת פברואר, קיבלתי רכב שכור זמני - מיצובישי לנסר, עד שתגיע הפוקוס.

למרות החזית הקרבית המרשימה, חשבתי שאני נוסע בסובארו ליאונה משנות ה 80. תחושה של חומרים זולים שאני לא מאמין שקיימת אפילו ברכבים סינים. אני מניח שחברת הליסינג מקבלת אותן בזול. מי שאוכל אותה זה העובד שמקבל אותה ומשלם עליה אותו שווי רכב כמו על פוקוס (או אם יש פרייאר שמוציא עליה 120 אלף ש" מכיסו).

4. נכון שזו לא השוואה, מרצדס C230 עולה כמעט פי 3, אבל בתקופה שלא היה לי רכב נוסף ואבא שלי היה בחו"ל אז נסעתי על הרכב שלו. זה מודל 2007, שנותן פרספקטיבה על התקדמות טכנולוגית: נכון שלא הייתה קפיצת מדרגה במנועים, אבל בשנת 2007 , ברמת הגימור הכי גבוהה שהיה אפשר לקבל ב C קלאס - נכון שהיו מושבי עור חשמליים וסאנרוף, אבל לא הייתה דיבורית BT מקורית ולא USB ולא AUX.

מה צריך לעשות מי שרוצה מרצדס ואין ידו משגת לרכוש חדשה? לקנות בת 5 במחיר של פוקוס חדשה ולהוסיף לה מערכת עם צירופי האותיות החביבים עליי - USB, BT, AUX?

לסיכום, אני מאמין שעשיתי את הבחירה הטובה יותר למשפחה במחיר הזה. יכולתי גם לקחת מיניוואן מקבוצה יקרה יותר, אבל זה לא שווה את תוספת השווי מס והעדפתי לקנות עצמאית מיניוואן משומש.

וכן, יש חסרון לפוקוס. הגיר מחליק קצת ביציאה מעמידה לפעמים. אולי מחלת ילדות של הגיר החדש.

בכל מקרה, אם הייתי רוכש אז זו הייתה בגירסה הידנית.

עשיתי. אני חושב שהעובדה שהיא "לא עולה" לך קצת שיבשה את דעתך ;-)

אני מניח שאתה יודע למה שמת מרכאות.

זה עולה לי הרבה מאוד, חשבון אני יודע לעשות וכלכלית זה לא כדאי לי, בוודאי בהתחשב בזה שאנחנו נוסעים פחות מ 20 אלף ק"מ בשנה וברור שעדיף לי לרכוש אוטו. למה בכל זאת ליסינג? זמן ונוחות. לא להתעסק במוסך, טסט וכו'. יש לזה מחיר ואני מוכן לשלם אותו.

נכנסים מאחור שלושת הפעוטות?

בינתיים רק התקנתי את מושב התינוק ואת הבסיסים של הסלקלים. היה בסדר גמור, מקווה שלא תהיה הפתעה בהלבשת הסלקלים על הבסיסים.

• תוכן חדש...