Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאט פונטו,אני רוצה לעלות כמה סוסים שאולי ישפרו בקצת את הכוח של הרכב.

הבנתי שהורדת ממיר קטליטי יכולה לשפר את הביצועים ברמה הטובה ביותר במחיר הזול ביותר,האם זה נכון ?

ואשמח אם תביאו לי יתרונות וחסרונות של הורדת הממיר הנ''ל.

ואם יש עוד אפשרויות לשפר את הרכב בכמה סוסים,אשמח לשמוע

תודה רבה

פורסם

מנסיון אישי:

בדרך כלל הרצון לחזק/לשפר נמשך גם אחרי השיפור הראשון, והשני, והשלישי...

שיפורי מנוע אטמוספרי מעלים בדרך כלל את יכולת הנשימה שלו ומאפשרים לו לעבוד בחפשיות גם בטורים גבוהים יותר.

את המומנט הזמין בטורים נמוכים עד בינוניים קשה יותר לשפר, ובדרך כלל נחוץ מנוע גדול יותר ואפילו (כנראה עדיף) מנוע טורבו.

עם הכספים ש"הכנסתי" לרכב שלי (פורסטר ידני) במשך השנים עבור חיזוקים, שיפורים, תיקון השיפורים, תיקון תיקון השיפורים, החלפת מנועים שהחזירו את נשמתם לאלוהי המכוניות ועוד כהנה וכהנה יכולתי לקנות פורסטר טורבו חדש.

לפני שאתה מתחיל חשוב אם אתה באמת רוצה להכנס לזה.

אולי עדיף לחשוב כמה כוח אתה באמת רוצה ובאיזה רכב, ולנסות לקנות רכב הקרוב ככל האפשר למה שאתה רוצה (ובמסגרת התקציב, למרות שבסופו של דבר השיפרים עלולים לעלות יותר מהחלפת הרכב), ולא לשנות אותו כלל.

גדישה נעימה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

תודה על התגובה העניינית,תשמעו אני לא מחפש לעשות את הרכב מפלצת או משהו כזה,אני יודע שזה פונטו ואין לה שום יומרות ספורטיביות(שנת 2000 XTZ)אני סך הכל רוצה קצת יותר כח במחיר סביר,והבנתי שאם אוריד את הממיר הקטליטי הפליטה תיהיה טובה יותר,פחות התנגדות,וכך אני יקבל כמה סוסים,ואם בנוסף לזה אשים פילטר אוויר פתוח,אולי אקבל עוד תוספת של 5-10 סוסים לא?

ואם יש עוד דברים בסגנון,שלא ידרשו יותר מידי אשמח.

הרכב עם 60 כ''ס,אני לא רוצה 100+ או משהו רציני,להעלות אותו ל75 כ''ס משהו כזה אני מסתפק .

תודה רבה :)

פורסם

בשביל להוסיף 15 כ"ס תצטרך לעשות הרבה יותר מאשר להוריד ממי ולשים פילטר.

אם זה היה כל כך פשוט לא היתה כנראה מכונית אחת עם ממיר.

תתחיל ביישור קו כללי ותביא את הרכב למצב הכי תקין שניתן.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עשיתי יישור קו,האוטו מצב תקין לחלוטין עבר טסט חלק שבוע שעבר,וחיכיתי אחרי הטסט כדי להשים דברים כאלה שישפרו במקצת את המנוע כדי שלא יעשו לי בעיות כמובן.

אני יודע שזה לא חוקי,אבל נגיד הורדת ממיר קטליטי ופליטר אוויר פתוח ייתנו כמה כ''ס?

ואשמח להצעות אחרות כמו שאמרתי.

פורסם

יהיה לך שיפור קל { באחוזים בודדים} אחרי הורדת הממיר אבל מכאן לא תוכל יותר לעבור טסט כחוק , מה גם שבדיקה אקראית של המשטרה שמצויידת בניידת בדיקת זיהום אוויר תוריד אותך מהכביש מיד.

לטעמי אם בכלל להיתעסק ההיתי משקיע בצנרת זרימה חופשית וממיר ספורטיבי מהמנוע עד הסוף - זה אומנם לא זול אבל זה יתן צליל נחמד יותר וכמה סוסים נוספים להספק הצנוע. או שההיתי הולך לכיוון אחר ומשפר בעיקר אחיזה...

בגדול אני מצטרף לקודמי - מאחר ולא מדובר במנוע טורבו שע"י החלפת ציפ תקבל תמורה רצינית בסכום מצחיק לא ההיתי מתחיל עם זה מלחתחילה.

בהצלחה

תום

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

זה קורה לרבים וטובים, אנו חושבים שאפשר לרמות את חוקי הפיזיקה. מסתפקים בדגם הפשוט יותר וחר כך מבינים שאולי בעוד כמה אלפי שקלים הינו יוכלים לקבל משהו שבאמת הינו צריכים, באמת תחשוב על הפונטו עם 80 באמת יצא לך יותר משתלם.ז

פורסם

יש לי שאלה אליך - בעל הפונטו.

15 כ"ס תוספת במקרה שלך, זה אומר תוספת של 25% להספק המנוע.

כדי להמחיש לך עד כמה זאת תוספת גדולה, תחשוב על זה כמו להוסיף עוד צילינדר (שזה אגב חשבון נכון במקרה שלך).

עכשיו דמיין לך מה כרוך בהוספת צילינדר נוסף למנוע עם 4 צילינדר.... דמיין את העלויות במידה ומישהו היה מציע אופציה כזו בכלל - יהיה לך כלכלי להשקיע את העלות של הרכב, בשביל 15 כ"ס ?

שום פילטר, צ'יפ, ממיר או שילוב שלהם, לא יקרב אותך לתוספת שאתה מדבר עליה - אולי כולם יחד יתנו לך 5-6 כ"ס.

האם אתה חושב שתרגיש, 5-6 כ"ס ???

אם בכל זאת תעשה את זה, אתה מוזמן לבוא לדיינו ולבדוק - לפני ואחרי - אני מבטיח לך מחיר מיוחד.

בהצלחה.

MAX-TUNING, Dyno & Performance

Dynapack Israel, EFI Tuning and diagnostic

...Haltech, MoTeC, AEM

On facebook , Tel:054-5994459

פורסם

דרך אגב גם אני חשבתי כמוך והורדתי ממיר בברבו 1.6 שהיתה לי והרכב נסע זוועה ממש, כאילו עברתי למנוע 1.2

החלפתי את הממיר בממיר חדש תחליפי באותו יום הורכבה הצנרת המקורית ללא הדודים וסיומת של רמוס וכאן הרגשתי שיפור משמעותי (אולי ביגלל שהממיר המקורי היה כבר סתום - זה מה שנתן לי לגיטימציה לוותר עליו ליפני קנית ממיר חדש)

עם פילטר פתוח שמורכב נכון הרכב נסע מעולה (לא פראייר בכלל) שוב אולי ביגלל שהיתרגלתי לינסוע עם ממיר תקול.

רז...

פורסם

מזכיר את הסיפור עם העז: היה צפוף בבית, אז הרב אמר להכניס גם את העז. וכאשר הוציאו את העז היה פתאום מקום.

וברצינות: אם אחרי שהוצאת את הממיר הרכב נסע גרוע יותר (כך לפחות הבנתי ממך), זה אומר שהממיר לא היה סתום אלא שכנראה היה חסר לך לחץ נגדי אחרי שפירקת אותו (אלא אם הרכב נסע גרוע גם לפני שפירקת את הממיר...).

בלי דודים? אני מקווה שאתה לא חונה בחניה סגורה (הרעש...).

אגב, אחרי שדודים פתוחים הרעישו אצלי (אנסא, ספידרקס) התקנתי ברכב (פורסטר טורבו) דוד "סגור" של רכב עם מנוע גדול יותר (סופה).

גם שקט וגם מאפשר זרימה טובה של גזי הפליטה (בהתחשב בעובדה שאני נוסע בטורים נמוכים עד בינוניים).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

הרכב דווקה כן עמד בחניה ובעמידה במקום בקושי שמעו את המנוע\אגזוז .

בנסיע בפול גז היה לרכב רעש עדין וצליל נעים לאוזן.

יכלתי להיכנס לשכונה בפול גז והרעש היה סביר ולדעתי נעים (אף שכן לא יתלונן במשך שנתיים)

דרך אגב כשהורדתי את הממיר היה רעש כמו שמסוק ממריא באמת מחריש אוזניים - רעש מגעיל, לא יכולתי ליסבול אפילו רדיו עם חלונות סגורים לא יכולתי לישמוע.

כל רכב הרעש שונה למשל לאחי היה סיווק והוא הוריד את הממיר הרכב שלו היה יותר רועש מישלי בקצת, ועדין רעש מעניין ועדין.

מה הכוונה "עדין" -לא אגרסיבי שכולם יודעים שאת מגיע.

מקווה שעזרתי רז...

• תוכן חדש...