Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום נסעתי באוטו מהבית לאוניברסיטה.

מתחילת הנסיעה חום המנוע עלה בהדרגה על לטמפרטורה הנורמאלית שהיא 90 מעלות ולא השתנת לאורך הנסיעה.

באמצע הדרך נכנסתי לבדוק לחץ אויר ולאחר כ-5-10 דקות שכשהתחלתי לנסוע חום המנוע ירד לרבע (בסביבות ה-30-40 מעלות).

לאחר נסיעה של עוד איזה 10 דקות חום המנוע עלה שוב לטמפרטורה הנורמאלית (90 מעלות) ונשאר שם.

השאלה שלי זה האם קיימת בעיה או שבגלל הקור והרוח שיש בחוץ זה נורמאלי מה שהיה לי היום עם מד הטמפרטורה?

תודה רבה.

פורסם

מישהו??

שאלה חדשה:

שאני נוסע באוטו במג אויר הזה בלבד (חורף) חום המנוע לא נשאר קבוע על 90 מעלות, לרוב הוא מתחיל לרדת לכיוון האמצע כאשר אני נוסע בכביש מהיר ויש רוח חזקה לכיוון הרדיאטור.

אם האוטו נעמד לכמה דקות חום המנוע חוזר ל-90 מעלות כרגיל.

יש לציין שבימי הקיץ חום המנוע נשאר קבוע על 90 ולא משתנה.

בטויוטה קורולה של ידידה שלי חום המנוע נשאר קבוע על 90 גם בנסיעה מהירה בחורף.

השאלה שלי זה האם זה נורמאלי שחום המנוע באוטו שלי משתנה בחורף במהירות גבוה או שקיימת בעיה?

תודה רבה.

פורסם

מצטרף לשאלה, בעיה דומה בגולף 2001 שלי (הגולף אצלי כשבוע ועדיין לא הספקתי להבין אם זו בעיה או ככה הרכב)

לא חסרים מים\שמנים למינהם.

פורסם
מצטרף לשאלה, בעיה דומה בגולף 2001 שלי (הגולף אצלי כשבוע ועדיין לא הספקתי להבין אם זו בעיה או ככה הרכב)

לא חסרים מים\שמנים למינהם.

מה קורה שי??

האם הבעיה היא אחד לאחד כמו שלי שחום המנוע יורד ועולה?

פורסם

חום המנוע אמור להשאר קבוע על 90 גם בנסיעה מהירה, כשקורה מה שאתם מתארים בד״כ מדובר בתרמוסטט שנתקע פתוח ויש צורך להחליפו.

זאת בעיה מוכרת שקיימת בהרבה רכבי ואג מהשנים האלה. העלות אגב לא יקרה בכלל.

V5

פורסם

תרמוסטט רוכשים אך ורק לפי קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב.

אל תקנה תרמוסטט ללא אבא ואמא אלא רק מקורי או של ייצרן OEM.

איזה כייף לי :)

פורסם

האם זה ממש דחוף להחליף תרמוסטט ״תקול״ למרות שהוא אף פעם לא עובר את הנורמאל (90 מעלות) או שאפשר להמשיך אותו ולהחליף אותו ברגע שיש זמן?

פורסם

כמה באמת עולה להחליף לתרמוסטט מקורי ? יש לי בעיה דומה בסיאט קורדובה 1600 מאותה שנה (גם רכב של VAG), שמחוג הטמפ' בדרך כלל לא מגיע ל 90, רק בהאצות חזקות ואז אחרי זה הוא צונח חזרה ל 65-75. אני נוסע ככה כבר כמעט שנה - זה עושה איזה נזק או שזה לא משנה חוץ מכאשר המנוע חלילה מתחמם ואין על כך חיווי ?

פורסם
מה קורה שי??

האם הבעיה היא אחד לאחד כמו שלי שחום המנוע יורד ועולה?

הבעיה בדיוק כמו שלך. חום המנוע לא עולה ויורד באמת רק המחוג מזייף פעם עולה פעם יורד.

האם זו בעיה קריטית שחובה לטפל בה או שאפשר לסוע ככה?

פורסם
האם זה ממש דחוף להחליף תרמוסטט ״תקול״ למרות שהוא אף פעם לא עובר את הנורמאל (90 מעלות) או שאפשר להמשיך אותו ולהחליף אותו ברגע שיש זמן?

שלום רב !

בתשובה לשאלתך באופן פרטי בהודעה פרטית(אנא המנע מלפנות אליי בהודעה פרטית בנושא שהוא כללי ולא בנושא עסוקי, להבא אחסום אותך ממשלוח הודעות פרטיות אלי בנושאים כללים)!

ובתשובה לשאלתך, מומלץ להחליפו בהזדמנות הראשונה\ בתרמוסטט מקורי כפי שהמליץ מרק 10\ התופעת לוואי היחידה היא עלייה מסויימת בתצרוכת הדלק, ובבלאי מואץ למנוע לטווח ארוך במקרה של תרמוסטט שלא נסגר באופן פרופנציאלי לתנאי הנסיעה(רוח בנסיעה, או נסיעה במורד), באופן כללי מד החחום אמור להשאר באופן קבוע גם בירידה, ובנסיעה מהירה במורד תלול, מבלי שעין בלתי מזווינת תבחין בהבדל כלשהן של מד החום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

קרור יתר זוהי מחלה קשה מאד למנוע והיא גורמת לנזקים קשים בטווך הארוך .

לכל מי שהרכב שלו לא מגיע לטמפ עבודה או יורד ממנה באופן משמעותי בנסיעה

בכביש פתוח ,במיוחד במזג אויר קר ,עליו להחליף את טרמוסטט המנוע .

הטרמוסטט מווסת את זרימת נוזל הקרור אל המקרן ומונע את קרורו ובכך הוא בעצם

משמש לשומר הסף התחתון של טמפ העבודה .

שומר הסף העליון דרך אגב הוא מאוורר המנוע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

קרא את תשובתו המלומדת של חבר הפורום צביקה ופעל בהתאם.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום רון וצביקה, תודה רבה על התשובות!

יש לי 2 שאלות נוספות בעניין.

האם יש הערכת מחיר (גסה ככל שתהיה) בנושא התרמוסטט? (הרכב שלי הוא גולף 2.0 ידנית מודל 2001)

והאם יש לתרמוסטט השפעה כלשהי על המזגן?

• ספונסר פורום
פורסם

טרמוסטט גרמני כולל האטם שלו עולה כ 130 שח לפני מעמ

ועבור עבודה ונוזל קרור תשלם עוד כ 220 שח לפני מעמ .

בעיה של קרור יתר לא משפיע על המזגן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...