Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש - אלפא מיטו תלתן ירוק

AlfaHeart
שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

כפי שאתם רואים כאן אני צ'ונג בונג בפורום אך בכל זאת אני מעוניין לקבל חוות דעת אמיתית וכנה בנוגע להתעניינות שלי באלפא מיטו תלתן ירוק.

כעיני נפולו בפעם הראשונה על האלפא לפני מספר שנים אני מרגיש שזה פשוט תפס אותי העיצוב שלה הוא מדהים בעיני מעוגל תפוח ושרירי אך קלאסית כאחד.

(התחלתי בכוונה תחילה בחיצוני כי עכשיו נעבור לחלק המעניין)

חווית הנהיגה באלפא שמורה אצלי בלב , איני מבין הרבה במפרט התכני אך ממה שהבנתי היא מאוד מרשימה בביצועים .

תראו אני לא נותן פה הרבה משחק אבל אשמח לקבל את דעתכם בנוגע אליה בנוגע לתקלות שיכולות להיווצר ,אמינות וכל מה שמשתמע.

תודה מראש,

AlfaHeart

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם "נדלקת" על האוטו אז לך על זה, ללכת עם הלב זה תמיד טוב מכיוון שגם אם נפלת לפחות אתה יודע שהלכת עם הלב שלך ולא הקשבת לעצות של מישהו אחר.

מצאת לעצמך גם תזמון מצויין כי השבוע יש מבצע מכירות מיוחד באלפא (ממליץ לך להציץ גם על לנצ'יה "על הדרך" אולי תתחבר גם לרכב הזה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם נדלקת לך על זה ותהנה.

השירות של אלפא בארץ מצויין. לגבי רמת המוסכים אין לי כ"כ מושג. עשיתי טיפול במוסך המרכזי, לא מצאתי בעיה איתם.

emotion of motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחלה אוטו, נהגתי בה שבוע באיטיליה ונהנתי מכל רגע!

שמעתי שבארץ השירות באלפא טיפה בעייתי והמוסכים לא הכי מקצועיים.

לגבי השירות של סמל"ת, הוא מספר 1 בארץ נקודה, לא סתם רכב שלישי שאני קונה אצלם.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נהגתי על המיטו תלתן. הרכב בהחלט מהנה ומרגיש טוב גם בסל"ד גבוה (פחות מתאים לרכבי טורבו שאני מכיר) שלא לדבר על החבילה הכוללת והעיצוב.

אחלה רכב וזו יכולה להיות אחלה בחירה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכב טוב מאוד אבל אני הייתי הולך לבדוק את הפונטו אבארת.

עשיתי על שניהם נסיעת מבחן וגם על ה500 אבארת שאותה העדפתי הרבה יותר משניהם בלי קשר!

הפונטו מגיע עם אותו מנוע ומכלולים של המיטו תלתן רק שהיא הרגישה טוב יותר בהגה ובכלל בתחושה.

אני חושב שהיא הרבה יותר יפה מהמיטו אבל זה עניין של טעם והיא אפילו יותר זולה במחיר.

בכל מקרה המיטו היתה גם מאוד כייפית וסה"כ אהבתי אותה.

למכירה פנסים שקופים -טויוטה יאריס:

פרטים בה"פ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נאלץ לחזק, אם כבר "מיטו" - אז אבארת' :wink:

אומנם על הנייר הן זהות, אך בפועל - האבארת' גרמה לי לחייך הרבה יותר.

לאיוו אבארת' יתרונות נוספים בתחומי תא הנוסעים (איכותי ונעים יותר. בלי קשקושים מיותרים), נוחות נסיעה טובה יותר במעט, עיצוב אגרסיבי ומגניב (המיטו פשוט נשית מידי) ותמחור הולם - האלפא יקרה מידי, ללא כל הצדקה שהיא. רק סמל...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות המכלולים המשותפים, האופי של האבארת' ושל התלתן שונה. מי שיותר מתחבר לאופי הרגוע, האבארת' תתאים לו יותר. היא מרגישה בוגרת יותר. מי שיותר אוהב את האופי המשוגע, יאהב יותר את המיטו.

מבחינה דינאמית האבארת' נשלטת יותר ודומה יותר למיטו 155. האבארת' גם יחודית יותר. מעולם לא ראיתי אחת על הכביש (למרות שידוע לי על שתיים שנמכרו בטוח, אולי יש עוד) לעומת המון מיטו.

מבחינת מחיר ככל שידוע לי הוא זהה.

emotion of motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שהתחדש במיטו תלתן לפני כחודש- השירות בסמל"ת מעולה.

חווית קניה שממש תענוג, תפנה שם ליובל בחור מדהים שיורד לסוף הדעה של הקונים ה"מיוחדים"...

לגבי הרכב עצמו ומה שאמרו על הפונטו אבארט, בגדול הפונטו גם אופציה טובה (יתרונות שאני מצאתי- מושבי באקט, גג פנוראמי כפול במידה וכמוני תרצה אותו כתוספת וBlue&Me)

מה גם שהמחיר מעט "נוח" יותר למה שבעצם נותן אותו דבר עם התוספות שציינתי..

אבל מה לעשות, בקניה של רכב כזה הולכים עם הלב ובסופו של דבר הרכב שעשה לי פרפרים הוא התלתן ועכשיו אני חווה את זה כל בוקר 8)

בכל מקרה, צריכת דלק בנהיגה "סבירה" - 1:10 בערך, למרות שניתן לקבל גם 1:14 בנהיגה קצת יותר שמרנית.

מבחינת יום-יום, הרכב תענוג אמיתי. קלאץ' קליל שלא מאמץ אותך וקל לחיות איתו..

מה גם שבתור רכב ספורטיבי הרכב לא מרגיש קשה מדי על הכביש והוא גם דיי נוח אפשר להגיד בהשוואה לרכבי ספורטיבים אחרים שפשוט שברו לי את הגב.

מצד שני, אני מורגל לרכבים קשיחים אז אולי אני לא אובייקטיבי :lol:

למרות שכל מי ש"ביקר" ברכב (אנשים שלא מכירים מה זה רכב ספורטיבי וקשיח) אמרו גם הם שהרכב נוח להם...

במושב האחורי דיי מרווח, הצלחתי להכניס עמלק בגובה 2 מטר, אולם אם תבחר בתוספת "סקיי-וינג" זה מנמיך את הגג משמעותית בחלקו הקדמי (מעל הנהג)- כשאני יושב יש מרווח דיי קטן...

לגבי אמינות עוד קשה להגיד, יש תלונות מאנשים בפרומים בחו"ל על קושי בשילוב הילוכים (בעיקר ראשון), ולמען האמת גם אני נתקל בזה מדי פעם...

ביקרתי במוסך המרכזי ברמת החייל (שאגב - היו מאוד אדיבים ומקצועיים) לבדיקה, אבל כרגיל שאתה אצל הד"ר התופעה תעלם.

לפחות חזרתי הביתה עם הבטחה שאם הבעיה תמשך ב500 ק"מ הקרובים אחזור והיא תטופל.

אה כן...... ולסקיי-ווינג לקח יום וחצי בדיוק לצאת מכיול, עדות לאמינות או סתם תקלה אין לי מושג- איטלקים תמיד ישארו איטלקים ולקחתי את זה בקלות.. :lol:

(הגג טופל בכמה דקות בביקור במוסך אגב...)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלכס, המחיר תלוי ברמת הגימור / תוספות כמובן.

איוו Scorpione (בלי גג פנורמי מיותר ומכוער, בלי Blue & Me ובלי משענת יד קידמית) עולה כ-160K.

אם חשקת ב-Lusso (הכוללת את האיבזור הנוסף - שציינתי), תאלץ לשלם כ-175K. נראית לי חבילה מעט מיותרת, התורמת בעיקר להופעה.

כך או כך מדובר במחיר טוב משל ה-QV, המתחיל בכ-180K ונעצר בכ-190K (כולל הגג הפנורמי החסר טעם בארצנו החמה).

הפער הזה בתמחור ממש לא מצדיק עצמו לדעתי - המיטו אולי משוגעת יותר במובן מסויים (שאני פחות חיבבתי), אבל אין זה הופך אותה למהנה או טובה יותר בסופו של יום.

מאור, האלפא גורמת לך "פרפרים" בבטן כי יש עוד שלל אנשים כמוך שסובלים מאותה "תופעה" ברגע שעולה השם "אלפא". לא אגיד שזה חסר הצדקה (מ-א-ו-ד נהנתי מהמיטו 155, שלטעמי מרגישה מהנה לנהיגה מה-QV),

רק שלעיתים קרובות כל ההילה הזאת (מסביב המותג והשם) מעט מיותרת וחסרת פרופורציות. כבודה של אלפא במקומה מונח - ולא ניקח זאת ממנה - אבל ראבק, זאת לא פרארי (למבורגיני או פאגאני) שרק מעצם העמידה לצידה יש עור ברווז והמון אמוציות שמשתוללת ברחבי הגוף.

המותג "אבארת'" פחות מוכר בארצנו הקטנטנה וחסרת המטוריקה, אך במדינות מפותחות מוטורית מישראל, בהחלט מדובר במותג עם הרבה מורשת והילה - לא פחות מ"אלפא", ויש כאלה (תשאלו את האיטלקים...) שיאמרו אפילו יותר. ו

סוד קטן - יש כאלה שהיו בעליה של מיטו והפכו להיות הבעלים של אבארת' (לאו דווקא 500). אני גם נוטה להאמין שאת עצמך לא נהגת ב-איוו אבארת' אלא אצת רצת ובחרת ב-QV...

ואגב - לגבי הגיר, יצא לי לנהוג ב-QV מספר פעמים ושמתי לב לתופעה גם בשני / שלישי. לא בתדירות כמו של הראשון, אבל קרה.

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

,RS 

כמו שאמרתי, בסופו של דבר עם רכבים כאלה, בשורה התחתונה זה מסתכם באיזה רכב נוגע לך בלב.

את הקניה שלי לא עשיתי מהראש אלא מהלב, אם כן בוודאי הייתי הולך על האבארט כמו שאתה ממליץ..

ובנינו, אם כבר הגעת להשקיע כ"כ הרבה כסף ברכב חדש, ההפרש כבר נהיה זניח (ואני ממש לא מתכוון לזלזל),

אלא שאם כבר השקעת- כמה אלפים לפה או לשם בשביל לקבל את מה שבאמת מרגש אותך ומדבר אלייך זה כבר לא שיקול...

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוראל, התלתן עולה 170K. לרוב האנשים השם "אלפא" עושה את זה יותר מאשר "פיאט", אין מה לעשות זו עובדה. בדיוק כמו ש"פולקסוואגן" נשמע יותר טוב מ"סקודה". מוצדק או לא שכל אחד יחליט בעצמו.

לטעמי ההבדל ביניהן הוא מאוד ברור בשביל שכל אחד יבחר את מה שהוא אוהב.

emotion of motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאור, אני מסכים ולא מסכים.

תמיד ראוי, רצוי ומומלץ לבחון את כל האופציות הקיימות בשוק - באותו סגמנט.

יתכן ומשהו שפחות מדבר אליך ללב כרגע, הוא משהו שמאוד יקלע לליבך וטעמך אחרי נסיעת מבחן ראויה - וזאת הסיבה שאסור לרוץ ולפסול את האבארת' (או את הקליאו - שנוטים לפסול כי היא לא מאובזרת / דלה / פלסטית - נו, באמת. אתה חובב הגה או חובב ליטופי אגו?)

בכל מקרה, תתחדש ותהנה. גם בחרת בצבע מעניין ויחודי (רוצה לצלם? :wink:)

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...